Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
baby ctg je to čo počúvajú srdiečko a ja stláčam kedy sa pohne či to nieje to?
@kiribaby ja už som sa rozhodla Koch a ešte neviem či tam alebo u mojho lekára podstupim poradne , do nemocky sa má začať cca 36tt kde chceš rodiť! ja to mám teraz trolino komplikované , ešte mám jednu poradňu u lekára ktorého som dnes 1x v živote videla a 22 mám tú druhú potom sa vraciam k môjmu Dr. lebo išiel inam.
dnes ma 1x vyšetroval lekár s predpotopným nástrojom a počúval mi brucho najprv, že malá neni otočená čo v mojom prípade neni problém, keď rodím sekciou a potom ma vyšetril rukou čo ma bolelo jak hovado a zrazu aha tak je otočená hmmmmmmmmmm , žiadny ultrazvuk nič som čakala trolino info kolko meria, váži a že ju uvidím a nič a hlavne som im já vravela čo mi maju robiť super , lekár bol viac zmateny ako ja 😉 aha aspoň som sa popýtala či sa náhodou neotváram , ževraj nie!
a sa ma pýtal či som mala robené prietoky ja že neviem snáď to je v knižke , tak ma poslal nech sa objednám , volala som do Ružinova tam ma poslali do prdele, že ked tak budem rodiť ok , ale až pred pôrodom , tak na Kramáre idem 14.9 no vážne neviem , každý lekár hovorí iné a potom sa v nich vyznaj 😖
@dominika_sk dodatok k tabuľke https://www.modrykonik.sk/fotoblog/lucia.kl/alb... , http://www.mamatata.sk/node/70033..tu sú skratky trochu iné,mne pomohli
@mysti u nas je to presne tak isto 🙂 vraj keby kricim od bolesti a lekar by somnou nic nerobil tak by ho moj manzel asi musel zabit 😀 a to radsej nebudeme riskovat 😀 ja lepsie veci zvladam sama a kedze tiez este neviem do coho idem skusim to na prvykrat zvladnut radsej sama a potom pri druhom to absolvujeme asi spolu, uvidim ako sa moj milovany rozhodne.
@veronika1417 moj povedla presne to iste, navys eon ma problem ist aj na odber krvi... 😀 je to proste typicky chlap-padavka 😀 on povedal, ze ma pocka vonku, ale ze dnu nie...a fakt neviem, ci by som ho tam chcela... 😒
@mysti jaaaj no to ked ma ist na odber ten moj tak polemizuje akokeby ho cakala operacia 😀 ja tez neviem ci by som ho tam chcela lebo aj teraz ked mi nahodou nieco bolo tak som ho vzdy poslala prec 😀 takze ja som schopna ho vykazat aj z porodnej saly ako sa poznam 😀 on by nezniesol pohlad na mna ako trpim aj ked na druhej strane chlap si to potom vraj viac vazi a ja by som veru brala aby si ma vazil este viac ako doteraz aj ked nemam sa na co stazovat 😉
ani môj muž by nezvládol pohľad na mňa ako trpím. a obávam sa aby to nezanechalo vážne následky. možno by som mu v tych bolesiach asi aj nadala a to by on tazko znasal. i ked by som bola rada aby videl medzi tými prvymi svoje dieťatko, lebo sa teší hadam aj viac ako ja. je uplne zlatý ked sa snazi rozpravat s mojim bruskom.
😵 🙂 😵 😵 😵
ja som toho mojho nemala pri porode, tiez by som ho tam asi musela ukludnovat, ale teraz mu hovorim, ze by mal ist, lebo ze to je uz to najmenej porodit (teda aspon v mojom pripade, ak to pojde este lepsie ako pri prvej) ako ked musime "trpiet" 9 mesiacov. ved ja mam teraz problem sa normalne od kolien dolu utriet, ked sa osprchujem. a tie co by chceli "tlacit" toho svojho do ucasti na porode doporucujem precitat si temu o oteckoch pri porode a nasledne problemy napr. v sexualnom zivote🙂 presny nazov v tejto chvili neviem.
@woman04 diky 😉
ahoj babule, dnešná poradňa v poriadku 😉 máme cca 1800g, BPD86, FL61 - zodpovedá 33tt, takže sme o niečo väčší, keďže dnes začíname 32tt. a Natálka je otočená KP, najbližšia poradňa o 2 týždne
caute baby, aj ja som bola vcera v poradni 🙂 sice som sla len na kontrolu s mocom, ktory je uz nastastie v poriadku ale urobil mi aj poradnu..aj pomeral malinku, my sme sice rastli trosku pomalsie teraz tieto dva tyzdne, ale pribrala cca 300g, co povedal ze je super, mame 1500g, doki mi posunul aj termin, povedal ze to bude az 17.11., ak to vydrzime do konca 😉 inak som schudla kilo,ale doki povedal, ze mala je v poriadku, ze asi je to tou nemocnicou, preto aj mala rastla pomalsie, ale ze sa nemam trapit 😉 a pocital mi len 30tt a pritom som uz 31..
baby,ja som sa doteraz tesila,ze som malo pribrala,no hrozne rychlo mi narastlo brucho 😲 Nohavice,ktore som nosila tesne pred porodom neobleciem!!!Skusala som si aj letne caprace,co som v nich fotena tyzden pred porodom syna a teraz ich mam na bruchu total napnute.Boze a to mam pred sebou este 9 tyzdnov!!!!!!Mam sa zacat stahovat,ci co? 😉
ja som mojho muza pri porode nechcela, ale on nechcel ani pocut o tom, ze by tam mal chybat...a nakoniec nechybal a velmi mu za to dakujem... velmi mi tam pomohol svojou pritomnostou....mam pocit, ze moju bolest vie viac pochopit...a ten pohlad ked sa mala narodila, na ten nechcem nikdy zabudnut...uzaasne...moja kazda navsteva u lekara je v jeho sprievode 🙂 takze pri porode pokial ho lekar koli niecomu neposle zo saly prec, bude tam 😉
Ahojte,
my konecne vieme pohlavie, lebo sa stale nechcelo babetko ukazat a je to chlapcek!!! Tak sa tesime, velmi, velmi. My uz jedneho doma mame, tak bude mat partaka do zivota, chich.
Uzivam si zehlenie dupaciek a rozmyslam kam ist rodit. Beriete niekto lieky na anemiu? mne teraz predpisali..a tiez ze mam horsiu zrazanlivost krvi, snad sa to zlepsi, lebo sa by som chcela epidural a to s tym suvisi..ale ze mam to iba tak na hrane zle, tak uvidime, ked poliecime tu anemiu, snad aj to sa zlepsi..hmm..co myslite?
Ďakujem za všetky odpovede. Trošku sa mi aj uľavilo 🙂. Naozaj dúfam, že tie údaje zo sona sú trošku skreslené a nepresné. Napriek tomu mám zmiešané pocity keď čítam jednotlivé príspevky. Tú hmotnosť uvádzate omnoho nižšiu. Užívam calibrum, ale obávam sa, že keď ho vysadím, budú maličkému chýbať niektoré vitamíny, hoci sa snažím pestro stravovať. Priebežne som priberala 2 kg mesačne. Ale za posledných 5 týždňov som pribrala skoro 4 kg! A to sa neprežieram 😢 . Mám pocit, že sa na mňa nalepí aj pohár vody. Doktor ma riadne zjazdil. Do pôrodu ostáva ešte 8 tt, ak to takto pôjde ďalej ... Aj keď mi hovoria, že to na mne nevidno, od začiatku tehotenstva som pribrala 12 kg.
ahoj baby.chcem sa vas opytat.chuti vam jest? mne absolutne.predvcerom jedna bageta, vcera jeden chlebik so syrom a sunkou a dnes tiez jeden chleba a to mi slo dole krkom veru tazko.nic mi nechuti a ani nemam pocit hladu. je to normalne? sak prave teraz by som mala doslova zrat aby maly rastol. 😒
@pimpa jéééj ty máš aké malé bruško 😉 Teda oproti mne, ja ho už mám riadne.
@nela1122 ja som pri oboch tehotenstvách do takého 20tt nepribrala nič, potom asi 3-4 kg - to ma dr. zvozil a potom som sa aj krotila a aj som priberala pomalšie, tak 1-1,5kg za mesiac. Pri prvom som pribrala celkovo 11kg, teraz mám 6kg navyše zatiaľ. TAkže je to podľa môjho názoru v pohode, keď zrazu priberieš viac, ono sa to potom zas ustáli, to len doktori z toho robia hneď veľké haló, lebo sa boja cukrovky, preeklampsie, gestózy, vysokého tlaku atď....
@lenka1108 no tak mne chutí, niekedy viac, niekedy menej, ale krotím sa... ale dnes mi je od rána zle od žalúdka, tak na striedačku je to chvíľu dobre a potom to zas príde... Neviem, čo to je, či mi malý tlačí na žalúdok a z toho mi je tak blbo... 😒 Alebo mi na koniec začínajú tehu nevoľnosti 😝
@pimpa ja beriem lieky na anémiu od začiatku a teraz mi zvýšil dávku...pri tom beriem aj femibion ale len každý druhý deň, na doporučenie dokiho...celkovo mám asi 12 kg plus...za posledné 2 týždne kilečko, tiež sa neprejedám, jem veľa ovocia, zeleniny, mäska, syr tiež - vlastne všetko miečne - no s mierou. V poslednej dobe mám veľkú potrebu piť, stále ma smädí...aj v noci
@fanny3 hlavne nech sú naši drobčekovia v poriadku 🙂 . Pokiaľ ide o našu váhu, verím, že pri všetkých tých povinnostiach sa nám to podarí zhodiť. Skôr ma trápi pôrod ... vypočula som si rôzne "verzie" , preto mi nie je celkom jedno, či bude mať Matúško 3,5 kg alebo cez 4 kg. Ja mám termín pôrodu 04.11.2011 tak si držme palce! Už sa to blíži! Aj ja uvažujem o niekom pri pôrode. Manžel sa tomu nebráni, ale keďže robí na smeny, je možné, že bude v práci. Uvidíme... Rozhodne si myslím, že niekto by tam mal byť. Jednak je oporou a čas plynie rýchlejšie. A v neposlednom rade asi aj prístup je trošku inakší (nerada by som sa niekoho dotkla, ale tvrdia to mnohé žienky, ktoré tým už prešli).

@gab dakujem za tip, buduci tyzden mam poradnu tak sa na to spytam ak nezabudnem...