Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
cawko maminky popiste trochu sa nudim
ja som bola vcera na ultrazvuk a malicky vazi 1600g
@lolinkamaminka no ten moj nepojde, aj mi to povedal, ci sa nenahnevam, ale ze on by sa nemohol na mna pozerat ako sa trapim a doktori nic nerobia 😀 😀 😀 a pravdu povediac, ako prvorodicka...ani neviem ci by som ho tam chcela, neviem do coho idem, co ma caka, tak neviem...skusim si to teraz sama a pri druhom uvidime 🙂 ale nutit ho rozhodne nechcem 😉
@kiribaby
@lolinkamaminka
ja by som bola strasne rada keby isiel, pri prvom bol, ale len na sale a dodnes na to s radostou spomina, ale vazne som niekoho potrebovala pri sebe pocas bolesti. Ja som bola pri sestre ked rodila a velmi som jej pomohla a ja som porod videla z tej druhej strany. Ale nutit ho nechcem, no bat sa nema coho, ved rodit budem ja a aspon si vysnivaneho syna popestuje hned ako sa narodi
@mysti z výtoku? No to som ani nevedela, vidíš...
@kiribaby aj ja som mala vyvolávaný pôrod, lebo som mala tehot.cukrovku a vtedy sa musí porodiť do termínu. Lenže pôrod nepostupoval, tak sme skončili nakoniec sekciou 😝 Pôrod pohoda ale to zotavovanie potom 🙄 Neteším sa na to vôbec, na tie bolesti a ťažký pohyb... No ale čo narobím, že...
A môj muž "bol" pri pôrode, videl, ako malú vybrali a sestrička s placentou okolo neho prechádzala, tak mi celý uveličený rozprával, ako vyzerá placenta 😀 Som zvedavá, či by to tentokrát bolo možné, ale skôr asi nie, keďže to bude plánovaná sekcia...
@mysti chapem ta uplne, ja ale zase viem ze niekoho tam budem potrebovat pri sebe, sama to nezvladnem, a nemam tu nikoho ineho, celu rodinu mam na zapade, inak by som mozno zobrala sestru nech ma podpori. ale ja verim ze drahy to prezije a ze mi bude oporou. 😀 ked neodpadne...
@kiribaby, ja som pri synovi rodila na Antolskej a mozem iba odporucit 🙂. Vybrala som si tuto nemocnicu pretoze bola najnovsia spolu s vybavenim a zaroven pri pripadnych problemoch sa nikam neprevaza (aspon podla mojich info) 😉.
Teraz som zacala zvazovat Koch, vcera sme tam boli s muzom na obhiadke a vyzera to tak, ze nasa slecna sa narodi tam 🙂. Posobilo to uzasne, pristup, priestory, vybavenie, atd... 😎.
Do poradne - do nemocnice som zacala chodit myslim az 4 tyzdne pred porodom, dohodli sme sa na tom s mojim lekarom 😎
@lolinkamaminka presne aj môj má rovnakú skúsenosť...všetci čo boli pri pôrode svojho potomka, tak mu to doporučujú...sa teší na ten zážitok...len aby v tom čase nebol služobne mimo
@lolinkamaminka čo sa toho srdiečka týka- nie som lekár- ale nemôže to byť záchvat panickej úzkosti?
@mysti Ani moj nechce ist a ani ho nenutim, dokonca mi to ani nevadi ked tam nebude..Inak baby mne to stale nejako nedochadza,ze zacvilu mam porod, nebojim sa, len jedine co ma trapi je,ci budem vediet co robit skor. Vcera som bola na tej predpor.priprave a tolko nam toho povedali,ze mi to urcite v ten moment porodu nenapadne...ale uz sa tesiiiim na babenko
@trinka och to asi nie 😒 citim sa inak dobre, aj psychicky, len toto ze ked sa najem tak sa mi zmeni ten tlak... skusim sa doktora na poradni spytat
ahojte ,tak aj my sme mali včera poradnu ,malinká je vraj trošku väčšia doktorka napisala do knižky že zodpovedá 31 tt ,ale včera som bola ešte v 30tt s dnes už som v 31 tak neviem,ale podla tabuliek som v norme,no čo tak budeme mať sloníka.ani syn nebol najmenší mal 3700 g.ked sa narodil,hlavne že je všetko ok 🙂 už som pribrala 8 kg,cez pás mám už 113 takže som už ako tank a to ešte dva mesiace 😖
ozaj maminky, som vám zabudla napísať, že materská dovolenka mi začína 24.9.2011 😀
@lolinkamaminka ahoj to co citis nieje tlak ale tep srdca,ja to citim tiez po jedle citalA som ze to maju viacere tehule.mne pomaha ked si po jedle lahnem na bok.
Aj mm bol pri prvom porode,najprv nechcel ale potom si to rozmyslel.A bol velmi stastny,ze tam bol,pomohol mi hlavne po psychickej stranke 🙂 a dokonca aj slzicky mal v ociach,ked sa mala narodila.Ale teraz sa nechysta k porodu 😒 co mi ju luto.Co uz budem to musiet zvladnut sama 😉 a mozno si to rozmysli a prekvapi ma 🙂 Fakt je dobre ked tam niekoho mate,velmi to pomoze a doda silu.
baby, chcem sa opytať ohladom chlapa pri porode.ako to je, keď tam nezaplatim ten poplatok, tak ma tam len može doviezť a musi isť preč, alebo može byť so mnou aj na tej vzdycharni? alebo vlastne takto, ja chcem aby bol moj priatel pri mne cely čas-na izbe a na vzdycharni,či ako sa to vola, ale na porodnu salu chcem isť sama, to sa rata ako "chlap pri porode"? či nie?!
@dominika_sk ak bude s tebou na vzdychárni, tak si už musíš zaplatiť...neviem, či by ti umožnili byť s ním na izbe...z prvého pôrodu viem že ke´d som prišla na príjem, tak na izbu ma nedávali, rovno na vzdycháreň...môj vtedy nechcel ísť k pôrodu a tak sme sa musdeli po príjme rozlúčiť
Ahojte mala som dneska poradnu vsetko je ok mimi je uz dole hlavickou ma 1500 g a zajtra zacinam 32tt.dalsiu poradnu mam az o mesiac.chcem sa spytat tie co ste nezamestnane a platite si dobrovolne nemocenske...mam od 26 sep uz papier na matersku a sestricka mi vravela ze sa mam ist nahlasit na urad prace a tam to odovzdat.len neviem do kedy sa tam mam hlasit ci uz teraz dopredu alebo az ked mi skonci PN?
@dominika_sk ano,rata sa to....Do vzdycharne moze ist samozrejme s Tebou,teda ak nebude ,,naval,,Ked som rodila prvy raz,bolo plno.3 porodne boxy,no rodilo nas 7 odrazu...Takze aj ked som chcela mat muza pri sebe,musel pockat,kym odide druha rodicka na salu[lebo vo vzdycharni su 2 postele v jednej izbe]a az potom mohol ist ku mne.To samozrejme chapem,ved co by sa dival aj na tu druhu rodicku?
Tak drzim palce,nech nieje naval,ked tam budes Ty 😀
@dominika_sk chlap pri porode sa rada (aspon u nas v nemocniciach) az ked je na sale, pri samotnom porode, no na vzdycharen ho u nas nepustaju. Ja som na vzdycharni nebola, hned som sla na salu, takze tam bol so mnou, ale mamicky co cakali na vzdycharni tam museli byt same, tatinkkov mali na chodbe, al doma a ked uz malo prist k porodu zavolali ich dnu (na vzdycharni mozes byt hodinu, ale aj niekolko hodin). kym mna pripravovali (prehliadka, klistyr, sprcha), drahy skocil zaplatit ten poplatok, isiel na kavicku.... Neviem ako to je u vas v porodnici, pozistujes ked tam zacnes chodit kazdy tyz ten posledny mesiac pred terminom 🙂
@lolinkamaminka, myslim si ze to moze byt sposobene, ze babo tlaci trochu na zaludok a ked sa najes, zaludok sa naplni, potom to tlaci dohora a nemozes dychat........... ja som to mala par krat, ked tlak si odmeriam, ten je v pohode, nizky ako vzdy, a presne potom to prejde..............., ale skus sa porozpravat s doktorom
@slimme diky, no musim to vyskusat, ked mi zase tak pride tak si lahnem na bok 😀 teda ak nebudem prave niekde v restike 😀

@ajvetka ahoj, no moj sa dusuje ze pojde so mnou, vsetci kamarati co to zazili mu radia nech urcite ide, ale ako ho poznam, nedala by som za neho ruku do ohna ze pojde 😀 lebo akonahle zacnem hovorit o porode, krvi a kriku tak sa chyta za hlavu a nechce o tom ani pocut 😖 uz vidim ze ked mu poviem ze rodim, tak odpadne a do porodnice sa odveziem sama 😀 😀 😀