icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kaia
14. sep 2011

@dominka757, asi teraz vzbudim pohorsenie, ale epi-no mi pripada uchylne 😒

harper
14. sep 2011

@dominika_sk no ono je to tusim 16,60€ ale je to ten nizsi nadstandard, kde si este s jednou mamickou na izbe, ten vyssi stoji cez 30€ a tam si sama alebo dokonca moze byt s tebou manzel

dominka757
14. sep 2011

😀 ja som len prednedavnom zistila, ze nieco take existuje, preto sa pytam ci mate niekotra skusenosti, ale ako vidim asi nie 😀

harper
14. sep 2011

a zase robim leco, dufam ze uz posledne tento rok a buduci rok zasadim o polovicu menej paradajok a aj paprik. Taaak ma straasne pali ruka, od toho krajania papriky (rukavice si nedavam, lebo obvykle sa mi stalo ze som tam pokrajala aj tie 😀 ) Tak zase budu ale tri pohare na zimu 🙂

lucy109
14. sep 2011

@ajvetka tak to sa na tych kramaroch mozno aj stretneme, mame zhruba rovnako tie terminy... len pre mna je to nove, ani zatial neviem kade tam ist-cez ktory vstup

@harper 17 eur? myslela som, ze az 30 eur..a na izbe je zena sama?alebo dve mamicky dve deticky?

chystate sa niektore alebo chodite aj na kurz predporodnej pripravy ???

lucy109
14. sep 2011

@harper aha, teraz si citam tvoj prispevok ako to je s tym nadstandardom,si ma predbehla 😀 ..ja som tiez dnes robila leco chi 😀

lenica81
14. sep 2011

@dominka757 mam rovnaky nazor ako @kaia 😅
@harper leco s rukavicami... mnami... 😀 dala by som si... 😝

lenica81
14. sep 2011

@veronika1417 veru, kto nas odrodi... mohlo by sa to rychlo vyriesit, lebo ma to desi, ze dojdem do porodky a budu tam len asistentky... 😖

lucy109
14. sep 2011

tak akurat googlim, co to je ten balonik a este som o tom tiez nepocula,... dost ale chvalia dianatal porodnicky gel, dokonca, ze vdaka nemu babatko az priliz rychlo vyjde von

dominka757
14. sep 2011

@lucy109 o tom som tiez nieco uz pocula... a pozeram ze ten je este drahsi nez ten balonik 😅

lucy109
14. sep 2011

@lucka33 ani ja nemozem lezat na chrbte, lebo mi prichadza divne a dostala som paradnu krc do lytka rano,ked som tak lezala... lekarka mi naordinovala magne B6... ani nalavo moc nelezim,aj ked vsade pisu, ze by sa malo...najlepsie sa mi lezi napravo

blackrose
14. sep 2011

dnes ma na poradni doktor trosku vystrasil... od vcera ma bolelo brusko a trvalo to este dnes, ale uz menej a on s hrozou na mna pozeral, ze to som uz mala byt davno na pohotovosti. Vraj keby sa to opakovalo, tak hned pohotovost! 😒 Krcok sa na stastie neotvara, ma 3 cm, ale uz sa nemoze skracovat. Vravel, ze sa mam setrit a oddychovat, aby som porodila najskor az o mesiac 😨
Z odberov mi zistil, ze mam malo zeleza, tak mi predpisal aj lieky ☹
V moci mam pozitivne bielkoviny, ale to ani nekomentoval....
a Lucka ma uz 1800 g! Ale rychlo rastie 🙂
buduci tyzden idem na prietoky... nechce sa mi ist na tie Kramare zase 😒

lucy109
14. sep 2011

@dominka757 ale snad aj bezpecnejsi, lebo to doporucuju aj porodnici, ten balonik to som este nepocula, vyzera to divne.. dianatal gel stoji okolo 100 eur a kedze to mozno ani nevyuzijeme, tak paraada...

lucka33
14. sep 2011

@veronika1417 no tak na mechúr aj mne, už nič iné nerobím, len behám na wcko a len pár kvapiek a idem preč. O chvíľu znova... Dnes som bola v meste dohromady asi tak niečo cez polhodiny a musela som ísť 2x na wc 😝 Muž sa smeje, že musím mať strašne maličký mechúr 😀
@lucy109 ja keď ležím na chrbte, tak ma malý dosť kope a ani sa mi tak už pohodlne neleží, jedine keď mám pokrčené nohy... A nemalo by sa ležať na chrbte a na pravom boku, lebo sa tlačí na dolnú dutú žilu, môže prísť mamine zle, v horšom prípade kolaps...
@dominika_sk mohlo to byť podľa mňa aj tým, že ti malý mohol zatlačiť na nejaký nerv... Mne sa stáva také napr., že ma ukrutne pichne v konečníku, ale tak, že to neviem predýchať ani nič, jednoducho si to "odkričím" a musím počkať, kým to samé neprejde 😝

dominka757
14. sep 2011

@lucy109 ale toto uz vyzera aj znie lepsie ze gel...ten balonik.. no neviem 😕 ... no a teraz ze kupit ci nekupit... keby sme tak videli do buducnosti 🙄

blackrose
14. sep 2011

@lucy109 ja som sa dnes pytala dr. na dianatal, lebo som nad nim uvazovala a on mi povedal, ze to nepomaha, skor je tam riziko vysmyknutia babatka z ruk dr., lebo je od toho gelu smyklave...
tak teraz neviem

lucy109
14. sep 2011

@dominka757
@blackrose chystam sa na ten gel tiez spytat... kamaratka sa uz tiez pytala svojej porodnicky a ta ho tiez nerada pouziva kvoli tomu smykaniu a dokonca ze aj rizika roztrhnutia dole,lebo male velmi rychlo vyjde...

woman04
14. sep 2011

@dominka757 ...tak ja asi Ružinov,keďže bývame najbližšie...možno sa poradím s mojím gyn. kam mi poradí...s tými návštevami a babätkami pri sebe nemám žiadnu skúsenosť,keďže prvá dcéra sa narodila mesiac po revolúcii 🙂..vtedy oteckovia videli dieťa, až sa išlo domov...len cez okno sme na seba týždeň kričali ...a detičky sa nosili len na kojenie...

lenica81
14. sep 2011

@blackrose tak oddychuj, doc vie najlepsie poradit... nech sa ta Lucka drzi ako kliest este dlho... a zelezo beriem aj ja... uz 2 mesiace, hadam to pomaha, lebo tie podmienky pre uzivanie su nenormalne, tak hadam sa nieco aj vstrebe... 😅

@lucka33 povedz mu, ze nemas maly mechur, ale nech si lahne a da si na brucho gulu 5kilovu, ci ho nebude tlacit... a po porode to bude este horsie... teda, u mna to tak bolo... 😕

stellamiapiccola
14. sep 2011

@blackrose ja som bola na prietokoch dnes na kramaroch 🙂 všetko ok

dominika_sk
14. sep 2011

@lucka33 hej, hej, to pichnutie poznam, už som tot tu pisala, minule som sa zohla aby som niečo zobrala zo stola a presne tak ma pichlo, že ma zložilo na kolena, lakťami som sa opierala o stol a tiekli mi slzy aka to bola bolesť, ale po chvilke to prešlo. 😔 inak sa mi to bežne stava, že si idem sadnuť a ešte len dosadam a tak ma pichne, že sa ma vystreli rovno naspať do stoja 🙄

broskilinka
14. sep 2011

pocuvajte dievcata.... idete niektora rodit do banskej stiavnice???? ja sa tam chystam a nedavaju epiduralku ale pouzivaju rajsky plyn.... viete o tom nieco???

harper
14. sep 2011

@lucy109 samozrejme dve mamicky a dve deticky. ono sa to akurat prerabalo, ked som tam rodila pred piatimi rokmi. na predporodnu pripravu som nechodila ani prvy krat - bola som rada ze som absolvovala vsetky poradne na kramaroch, kedze nie som priamo z ba.

woman04
14. sep 2011

@broskilinka ...suseda tam odrodila obe deti a bola nadšená..len ona má blízko rodičov,tak sa dalo...počula som iba,že nedávajú epidurál..

lolinkamaminka
14. sep 2011

ahojte, dnes som bola v poradni a doktor mi oznamil ze od buducej poradne mi budu robit CTG. viete mi niektora priblizit ako to v praxi vyzera a co sa pri tom robi? dakujem 🙂

lenica81
15. sep 2011

@lolinkamaminka budes sediet a daju ti pasy na brusko, budu sledovat srdiecko maleho a pohyby... 😉

luci66
15. sep 2011

@harper Ake 2 papiere mas na mysli? Mne dala 1 pre zamestnavatela, ale neviem kedy, s akym papierom a naco mam ist na Socialku. Nevybavuje to za mna zamestnavatel? Som z toho popletena...

lianka7
15. sep 2011

Ahojte kočky,práve som si prezerala cenník výkonov v našej nemocnici a som zhrozená!!!!Od 1.7.zdvihli ceny-napr.výber pôrodníka zo 170 eur na 200, použitie dianatal gélu-100 eur-len tomu dosť dobre nechápem.To v cene už je aj ten gel,ci len samotna aplikacia tolko stoji....epiduralka stoji tiez 100...uvazujem,co z toho vyuzijem,lebo ceny su nenormalne!!!! ☹ ☹ ☹

luci66
15. sep 2011

@broskilinka Na poradni nam hovorili,ze je to oblbovak a nema ziadne ucinky proti bolesti...

luci66
15. sep 2011

Ahojte babule, mam otazku na detsku postielku. Kupovali ste s posuvnou bocnicou alebo to nie je az take podstatne? Lebo mam moznost mat 1 postielku za fajn cenu, ma 3 stupne nastavenia ale nie posuvny bok. A neviem co mam spravit....