Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@dominika_sk no ono je to tusim 16,60€ ale je to ten nizsi nadstandard, kde si este s jednou mamickou na izbe, ten vyssi stoji cez 30€ a tam si sama alebo dokonca moze byt s tebou manzel
😀 ja som len prednedavnom zistila, ze nieco take existuje, preto sa pytam ci mate niekotra skusenosti, ale ako vidim asi nie 😀
a zase robim leco, dufam ze uz posledne tento rok a buduci rok zasadim o polovicu menej paradajok a aj paprik. Taaak ma straasne pali ruka, od toho krajania papriky (rukavice si nedavam, lebo obvykle sa mi stalo ze som tam pokrajala aj tie 😀 ) Tak zase budu ale tri pohare na zimu 🙂
@ajvetka tak to sa na tych kramaroch mozno aj stretneme, mame zhruba rovnako tie terminy... len pre mna je to nove, ani zatial neviem kade tam ist-cez ktory vstup
@harper 17 eur? myslela som, ze az 30 eur..a na izbe je zena sama?alebo dve mamicky dve deticky?
chystate sa niektore alebo chodite aj na kurz predporodnej pripravy ???
@dominka757 mam rovnaky nazor ako @kaia 😅
@harper leco s rukavicami... mnami... 😀 dala by som si... 😝
@veronika1417 veru, kto nas odrodi... mohlo by sa to rychlo vyriesit, lebo ma to desi, ze dojdem do porodky a budu tam len asistentky... 😖
tak akurat googlim, co to je ten balonik a este som o tom tiez nepocula,... dost ale chvalia dianatal porodnicky gel, dokonca, ze vdaka nemu babatko az priliz rychlo vyjde von
@lucy109 o tom som tiez nieco uz pocula... a pozeram ze ten je este drahsi nez ten balonik 😅
dnes ma na poradni doktor trosku vystrasil... od vcera ma bolelo brusko a trvalo to este dnes, ale uz menej a on s hrozou na mna pozeral, ze to som uz mala byt davno na pohotovosti. Vraj keby sa to opakovalo, tak hned pohotovost! 😒 Krcok sa na stastie neotvara, ma 3 cm, ale uz sa nemoze skracovat. Vravel, ze sa mam setrit a oddychovat, aby som porodila najskor az o mesiac 😨
Z odberov mi zistil, ze mam malo zeleza, tak mi predpisal aj lieky ☹
V moci mam pozitivne bielkoviny, ale to ani nekomentoval....
a Lucka ma uz 1800 g! Ale rychlo rastie 🙂
buduci tyzden idem na prietoky... nechce sa mi ist na tie Kramare zase 😒
@dominka757 ale snad aj bezpecnejsi, lebo to doporucuju aj porodnici, ten balonik to som este nepocula, vyzera to divne.. dianatal gel stoji okolo 100 eur a kedze to mozno ani nevyuzijeme, tak paraada...
@veronika1417 no tak na mechúr aj mne, už nič iné nerobím, len behám na wcko a len pár kvapiek a idem preč. O chvíľu znova... Dnes som bola v meste dohromady asi tak niečo cez polhodiny a musela som ísť 2x na wc 😝 Muž sa smeje, že musím mať strašne maličký mechúr 😀
@lucy109 ja keď ležím na chrbte, tak ma malý dosť kope a ani sa mi tak už pohodlne neleží, jedine keď mám pokrčené nohy... A nemalo by sa ležať na chrbte a na pravom boku, lebo sa tlačí na dolnú dutú žilu, môže prísť mamine zle, v horšom prípade kolaps...
@dominika_sk mohlo to byť podľa mňa aj tým, že ti malý mohol zatlačiť na nejaký nerv... Mne sa stáva také napr., že ma ukrutne pichne v konečníku, ale tak, že to neviem predýchať ani nič, jednoducho si to "odkričím" a musím počkať, kým to samé neprejde 😝
@lucy109 ale toto uz vyzera aj znie lepsie ze gel...ten balonik.. no neviem 😕 ... no a teraz ze kupit ci nekupit... keby sme tak videli do buducnosti 🙄
@dominka757
@blackrose chystam sa na ten gel tiez spytat... kamaratka sa uz tiez pytala svojej porodnicky a ta ho tiez nerada pouziva kvoli tomu smykaniu a dokonca ze aj rizika roztrhnutia dole,lebo male velmi rychlo vyjde...
@dominka757 ...tak ja asi Ružinov,keďže bývame najbližšie...možno sa poradím s mojím gyn. kam mi poradí...s tými návštevami a babätkami pri sebe nemám žiadnu skúsenosť,keďže prvá dcéra sa narodila mesiac po revolúcii 🙂..vtedy oteckovia videli dieťa, až sa išlo domov...len cez okno sme na seba týždeň kričali ...a detičky sa nosili len na kojenie...
@blackrose tak oddychuj, doc vie najlepsie poradit... nech sa ta Lucka drzi ako kliest este dlho... a zelezo beriem aj ja... uz 2 mesiace, hadam to pomaha, lebo tie podmienky pre uzivanie su nenormalne, tak hadam sa nieco aj vstrebe... 😅
@lucka33 povedz mu, ze nemas maly mechur, ale nech si lahne a da si na brucho gulu 5kilovu, ci ho nebude tlacit... a po porode to bude este horsie... teda, u mna to tak bolo... 😕
@blackrose ja som bola na prietokoch dnes na kramaroch 🙂 všetko ok
@lucka33 hej, hej, to pichnutie poznam, už som tot tu pisala, minule som sa zohla aby som niečo zobrala zo stola a presne tak ma pichlo, že ma zložilo na kolena, lakťami som sa opierala o stol a tiekli mi slzy aka to bola bolesť, ale po chvilke to prešlo. 😔 inak sa mi to bežne stava, že si idem sadnuť a ešte len dosadam a tak ma pichne, že sa ma vystreli rovno naspať do stoja 🙄
pocuvajte dievcata.... idete niektora rodit do banskej stiavnice???? ja sa tam chystam a nedavaju epiduralku ale pouzivaju rajsky plyn.... viete o tom nieco???
@broskilinka ...suseda tam odrodila obe deti a bola nadšená..len ona má blízko rodičov,tak sa dalo...počula som iba,že nedávajú epidurál..
ahojte, dnes som bola v poradni a doktor mi oznamil ze od buducej poradne mi budu robit CTG. viete mi niektora priblizit ako to v praxi vyzera a co sa pri tom robi? dakujem 🙂
@lolinkamaminka budes sediet a daju ti pasy na brusko, budu sledovat srdiecko maleho a pohyby... 😉
Ahojte kočky,práve som si prezerala cenník výkonov v našej nemocnici a som zhrozená!!!!Od 1.7.zdvihli ceny-napr.výber pôrodníka zo 170 eur na 200, použitie dianatal gélu-100 eur-len tomu dosť dobre nechápem.To v cene už je aj ten gel,ci len samotna aplikacia tolko stoji....epiduralka stoji tiez 100...uvazujem,co z toho vyuzijem,lebo ceny su nenormalne!!!! ☹ ☹ ☹
@broskilinka Na poradni nam hovorili,ze je to oblbovak a nema ziadne ucinky proti bolesti...
Ahojte babule, mam otazku na detsku postielku. Kupovali ste s posuvnou bocnicou alebo to nie je az take podstatne? Lebo mam moznost mat 1 postielku za fajn cenu, ma 3 stupne nastavenia ale nie posuvny bok. A neviem co mam spravit....

@dominka757, asi teraz vzbudim pohorsenie, ale epi-no mi pripada uchylne 😒