Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@luci66 ja mám postieľku bez tej posuvnej bočnice a nejak mi to ani nechýbalo... Ono to aj tak využiješ len prvých pár mesiacov, akonáhle sa začne bábo otáčať, tak to budeš musieť mať hore a neskôr dáš matrac na nízku polohu, takže tam už vôbec nedáš dole bočnicu, lebo sa ti bude stavať a sadať a čo ja viem, čo ešte 😉 Aspoň teda naša malá je také šidielko, že pri nej by som to bola využila naozaj len možno prvé 3 mesiace 😉
Ahojte, neviete prosím vás koľko by malo približne vážiť bábenko v 31. tt ? =) Vopred ďakujem =)
@leslyelee moja vcera vazila 1600 g ale priemernu vahu sa dozvies aj tu, ked zadas datum porodu http://tehotenstvo.academy.sk/index.php
ahojte kočky,
tak prietokové sono máme za sebou, všetko je ok, mám potvrdenú princeznú na 100%, aj nám doki pekne ukázal aby sme videli že je to naozaj dievčatko 😀 , mám cca okolo 1430g, zdala sa dokimu trošku menšia, ale inak všetko sedí na 31tt, tak sa vytešujeme a nevieme sa dočkať samozrejme....večer skúsim pridať fotečku, malá má už krásne plne líčka, už o nie je len taká kostrička ale bolo jej už pekne vidno aj oblinky, otočená je samozrejme hlavičkou dolu, tak dúfam že už tak aj ostane 😉
@lolinkamaminka Ahoj ku komu chodis ak sa smiem spytat..CTG sleduje srdiecko babetka..daju ti na brusko take pasy a sleduju sa aj stahy maternice..trva to zhruba asi 15 min..potom ti to lekar zhodnoti ci je vsetko ok..🙂
@janap24 ahoj, dakujem za odpoved 🙂 ja chodim ku dr. Dandarovi, preco?
@lolinkamaminka Len tak sa pytam. lebo mne lekar tiez vravel ze od 34tt uz budem chodit do poradne do monobloku, aj na CTG..No len ja nechcem rodit v presove koli zlym skusenostiam..tak vravel ze 2 t budem este tu do PO a potom kam sa rozhodnem..Ty budes v monobloku rodit?
@harper Aha, ďakujem.. =) Tam je písané že "Normálna váha bábätka v 31 týždni sa pohybuje od 1085 do 2710 g" Tých 2710 sa mi zdá niak veľa nie? =)
@micicka No, boli sme a vážila 1730g, hladoška =) Je to veľa? Lebo čo kukám z tej predchádzajúcej tabuľky že až do 2710g tak mi to zas príde také akurát =) Inak ďakujeem moc =)
@lenica81 ake podmienky?? ja som si tam nic take nevsimla, len ze to nemam zapijat mliekom... 😕
@luci66 mal by to za teba vybavit zamestnavatel ak si zamestnana, v inom pripade si to vybavuvujes sama... ty len odovzdas papier zamestnavatelovi a o nic ine sa nestaras 😉 a na konci materskej treba nieco riesit...
@leslyelee moja mala hned na zaciatku 30tt 1800gramov 😀 teraz uz ma urcite 2kg 😀 ved odvtedy preslo 10dni 😉 no mam sa ja na co tesit
@leslyelee aj my mame 1700g 🙂 zevraj na tyzden 31. je to normalna hmotnost....
dievčatá hlásim príchod z Poľska...píšem až teraz, lebo sme stihli ešte gratulovať mojej babke k Márii a ešte som sa učila s duháčkou do školy. Inak poviem Vám som uťahaná ako kôň. Nakúpili sme všetko čo sme mienili...Trhy pôsobili na mňa ako bludisko, ak sme sa chceli po niečo vrátiť, tak sme viac ten stánok nenašli. Sú tam aj pekný vyrábači - musíš mať aký taký prehľad o cenách - lebo si nahadzujú rôzne čísla. Tak na trhu sme kúpili fusak 3 v 1 za 28 €, deku s aplikáciou za 8€, bavlnené čiapočky po 2 a zateplené - 3 a tiež hrubšiu na zimu aj so šálikom za 7 - všetko veľmi príjemný materiál, ďalej matrac do postielky kokos, pena za 15.
Boli sme aj v Baby boo a tam sme dokúpili zvyšok,...inak poviem Vám, že v tom obchode som si pripadala ako v SR - všetko tehulky od nás. Len personál PL. tu sme kúpili hniezdo za 7 €, podložku na prebalovanie - vystuženú za 11 (na trhu chceli za ňu 18/, hrkálku čo hrá 9 melódií za 7 , pestúnku za 50 , topánočky 4, teplomer a napr. nv tescu u nás je kefa na flaše za 7 a tam za 2, ešte sme kúpili retiazku na cumlík, teplomer do zadočka, lyžičku na prvé kašičk, ..
Chceli sme kúpiť aj overal na zimu....v baby boo bolo už málo na výber a čakajú tovar o 2 týždne....a stáli cca 3O....na trhoch mali rôzne od 10 do 17 eur....ale nie s nožičkami v celku...a také som nechcela...
Snáď som na nezabudla a pomôže to aj vám pri nákupoch....
😅
to dnes bola za noc. Mala kopkala kazdu chvilku a ked som konecne zaspala, tak som sa zobudila na krc v lytku. :( Kedy je tvrdnutie bruška v norme?
@broskilinka tak som rada, ze som v tom neni sama 🙂 beries aj nejake vitaminy? Lebo ja nie a malinka aj tak rastie 🙂
@perlaoceanu tvrdnutie je oki ak netrva dlho, teda len par minut a ak nie je castejsie ako 10krat za den. Mne tiez vcera tvrdlo prakrat ale po niekolkych sekundach vzdy pustilo. Magnezko beries? Pomoze veeelmi na tie krce v lytkach 😉
@perlaoceanu po 34.tt a keď nieje pravidelné a bolestivé...užívaj magneB6, aj 3x denne, oddychuj, nestresuj sa...keby to ale bolo stále možné, že? 😉

@luci66 prepac, nechcela som nikoho popliest. jeden mam pre zamestnavatela a druhy, taky isty mam pre socialku, lebo si priplacam dnp, tak by som mala dostavat max. matersku.