icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

jaruska7
26. sep 2011

@leslyelee . Blahoželám ku krásnej dcérke. Nech sa Vám obom darí a maličká robí len radosť a je zdravučká. 🙂 🙂 🙂

zlamal.i
26. sep 2011

@leslyelee mala je nadherna az mi slzicky vysli.este raz gratulujem.som uplne dojata 🙂

majoslava
26. sep 2011

@trinka mne manžel včera dokončil skrinku na vecičky 😀 už ich mám opraté aj požehlené tak dnes si ich budem ukladať 😀
tá zavinovačka vyzerá super.. hodila by sa mi ku kočíku 😎 ja som si tiež objednala z MK overalík do autosedačky 🙂
my sme sa boli fotiť pred týždnom... ale fotečky mať budem až o dva týždne lebo tá baba má toho veľa ☹ ale nevadí... hlavne že bruško je pofotené 😀
stretla som sa aj s takými názormi že sú to zbytočne utratené peniaze.... že som sa mohla pofotiť aj doma... ale fotky sú krajšie a je to iné ked fotí profesionál... 😀 bude to pekná pamiatka...

atima
26. sep 2011

baby ktore ste už na materskej vyybavovali ste nejake dokumenty alebo to všetko zamestnavateľ vyyrieši? nepamatam si nejako ako to bolo pred takmer tromi rokmi 😒

majoslava
26. sep 2011

@atima ahoj ja som len papier od lekára odniesla do práce... a že po novom treba aj písomne oznámiť zamestnávateľovi od kedy nastupuješ na materskú tak som rýchlo zbúchala taký oznam že od ktorého dna idem na materskú.... prihlásiť ťa musí zamestnávateľ....
mám aj DNP to som tiež taký istý papier odniesla do soc. poistovni... a to bolo všetko... 🙂

atima
26. sep 2011

ešte že netreba po uradoch behať tak zajtra to musim vybaviť, takže k zamestnavateľovi a na soc. poisťovni kedže aj ja mam DNP 😉

veronika1417
26. sep 2011

@majoslava jasne, ze ked Ta foti profesional je to najlepsie ved to sa neda porovnat s fotom laika. Potom daj nejake nech mrkneme 😀 aky ste uz kraaasny 🙂

veronika1417
26. sep 2011

Do prcic mna dnes od rana boli hlava ☹ mam dat caffe? Vy ste si uz dali? 😲

lianka7
26. sep 2011

@veronika1417 Aj ty mas rovnaky problem ako ja?Ja som isla rano na WC o 4.45 a odvtedy nespim,co ma boli hlava-neskutocne...kafe som robila,ale nezabralo☹((Hrozna bolest v spankoch ☹ ☹ ☹

lianka7
26. sep 2011

Dnes sa chystam k dr...ale mimo terminu poradne,ten mi vychadza az o tyzden...myslite,ze mi urobia poradnu aj o tyzden skor?Bola by som rada,aby som sa nemusela trepat aj buduci tyzden...asi zoberiem moc a uvidim,co povie sestricka...

jaruska7
26. sep 2011

@trinka . krásna zavinovačka. takú istú som aj ja kúpila pre naše maličké do vajička a už sa teším keď bude v ňom moje maličké 🙂 😵

lucka33
26. sep 2011

@lianka7
@veronika1417 baby vy pijete kávu bežne? Ja teraz vôbec. Pri prvom tehu som si sem-tam dala, ale malá sa narodila taká nepokojná, tak som si myslela, či nie z kávy 😀 Tak teraz nepijem, aby bol malý kľuďas 😀

luci66
26. sep 2011

@lucka33 Ja pijem tak 2do tyzdna, ja som celkovo neni moc kavovy typ tak to len obcas,ked ma to napadne alebo mam fakt chut...Ale na kavu su nazory aj pre aj proti....

lianka7
26. sep 2011

@lucka33 Ja pijem kávu,odporučil mi aj môj gyndoš,lebo mám veľmi nízky tlak...ale takú slabučkú raz denne s mliekom. Hovoril,že to vplyv na dieťatko nemá.

lianka7
26. sep 2011

@trinka Ja mam podobnu,ale zltu s macikmi,planujem v nej ist z porodnice 🙂
No dúfam,ze ani mne nic nevyskoci a uvidime sa vsetky tri na cviceni a pohupsame si na fit loptach a potom mozeme niekde zajst 😉

kiribaby
26. sep 2011

@lucka33 Aktivita dietata sa urcite neodvija od pitia/nepitia kavy 😀 Ked mas na nu chut, neodopieraj si a vychutnaj si ju 😉 Ja som kavu vylucila akurat v I.trimestri - uz len aroma vo mne vzbudzovala max.nechut az odpor..v mojom pripade zaroven 1.znak tehotenstva. Od II.trimestra pijem bezne, podla toho, kde sa nachadzam, niekedy pravidelne kazdy den, niekedy 3-4krat do tyzdna, ked mam chut alebo klesne tlak.. Ani lekari pitie kavy v tehotenstve nezakazuju, v urcitych pripadoch odporucaju kludne 2 salky denne, urcite by som sa kavy nebala 🙂

zlamal.i
26. sep 2011

ahojte babule.aj vy mate problem so zapchou.ja velky chodim kezdy 3-4den aj to si musim dat cipok 😒 a vcera som zistila,ze sa mi urobili hemoroidy.ach jaj.pocula som ze je dobdy avenoc mate niekto skusennosti.viem ,ze ste uz o tom pisalai ale nechce sa mi to tu hladat 😉 zaha ma pali snad uz po kazdom jedle 😠 zajtra idem na kontrolu ale sono mi robit nebude ☹ a este nieco co si myslite o masirovani hradze?4-6 tyzdnov pred porodom? kvoli elacistite hradze.vraj tom pomaha 😉 http://www.pronatal.sk/masaz.htm moja kamoska to robi.vraj to je trosku narocne ale da sa to.a tiez pitie caju z ostruziny malinovej.co vy na to?

monculik5
26. sep 2011

@eviiinka ahoj ja čo som počula tak klistír už prestali davat že to sa už pekne davno nedava

lucka33
26. sep 2011

@luci66
@lianka7 no veď že niekto povie áno a niekto nie pre kávu... Ale ja som teraz vysadila, už mi tak veľmi nechýba, ale keď robím niekomu kávu, tak veru mám chuť 😉 Ale pri malej sa mi vyslovene žiadalo piť kávu, ale tak obmedzila som to na jednu denne, zvkla som piť 2 slabé s mliekom, takže nejaké extra dávky do mňa nešli. Ale malá mi na to reagovala kopancami, keď som si dala kávu 😀 Zato malý kope strašne moc aj bez kofeínu 😀
Inak pri nízkom tlaku doporučujú aj lekári dať si jednu kávu... Ja normálne mávam nízky tlak, ale v tomto tehu je to celkom vpohode, mávam tak 110/60.

veronika1417
26. sep 2011

@lucka33 ja som nejako extra kavu nelubila dala som si len sem tam ked som mala pocit ze mam nizky tlak ale ani neviem ci mi zabrala 🙂 skor ma vzpruzi studena cola 😉 a ja vraj pijem nejaku detsku davku lebo ja si davam len jednu lyzicku nesky, pol lyzicky cukru, dva deci vody a pol az deci mlieka 🙂 kazdy sa mi az to smeje, ze ked chcem kakao mam si dat granko 😀

lucka33
26. sep 2011

@kiribaby ale jasné, že to nezáleží na káve, to som pridala ako vtip 😀 Poznám aj ja ženy, čo pili kávu a narodilo sa im totál kľudné spavé dieťa 😉 Ja som práveže v prvom trimestri pila, kým som nemala od dr. potvrdené, že som tehu, nedokázala som si odoprieť 😀 A teraz som si už akosi zvykla bez tej kávy, len keď robím napr. mužovi, tak mám na ňu chuť. No ale možno si nabudúce dám s ním. Len sa bojím, že potom zas nebudem spávať v noci, lebo ja to tak mávam, keď dhšie kávu nepijem... A to stačí aj slabá... Ale tak keby som si dala nejak doobeda, tak by to nemalo mať vplyv až na večer a noc 😝

veronika1417
26. sep 2011

@lucka33 inak ja som zacala opat kavu pit az koncom druheho trimestra dovtedy mi bolo zle 😝 ale teraz sa jej neviem dockat tak velmi mi chuti mnaaaam len ta hlava ma boli ako blaaazen ☹

veronika1417
26. sep 2011

@lucka33 ja milujem vonu kavy 🙂 chutovo som nelubila kavu, zacala som ju pit hadam v 25tke ale ked som nasim doma robila kavu tak som cuchala ako nejaky fetaaak 😀 ja lubim ale len Jacobs kronung zelenu inu kavu si ani nevypijem pozitok mam len z tejto konkretnej 😉

luci66
26. sep 2011

@zlamal.i Ja si planujem robit ten caj, odporucili nam ho aj na pripravke, ale ten gel si kupovat nebudem, pripada mi aj drahy aj som si tym ucinkom neni uplne ista....

janulkan
26. sep 2011

@atima ja som len odniesla papier do zamestnania, a este som zhodnotila, ze ked mi pride rozhodnutie, asi zbehnem do zdravotnej poistovne 🙂 neviem ci nieco viac je potrebne

kaia
26. sep 2011

@trinka, ja mam taky isty fusak do autosedacky este po Arturkovi 🙂

trinka
26. sep 2011

@majoslava ja už mam všetko požehlene, nachystane v koši, čakám len na komodku. Ja som si vybavila s fotografkou, že nam urobí mix fotiek- 3 rodinné, 3 tehu a 4 Lilinku, Tak som zvedava ako to dopadne 😉
@lianka7 budem sa tešiť! Inak prečo chces ist do poradne mimo termínu? Máš nejaké problémy? čítala som, že ťa bolí hlava, aj mna už tretí deň, ale ja mám podozrenie že sa mi zase blokla krčná chrbtica... 😒

lucka33
26. sep 2011

@veronika1417 aj ja pijem takú slabú - jednu lyžičku nesky a dve lyžičky cukru, do šálky 1:1 voda s mliekom. TAkže tiež mi to nazývajú kakauko 😀 Ale mne taká chutí, samotná čierna bez mlieka moc nie, a zalievanú nevypijem vôbec 😝 a zbožňujem také všelijaké chuťovky ako caffe laté, frappé a pod. 😉

luci66
26. sep 2011

Babule ako je lepsie babatko brat z porodnice? chcela som pouzit vajicko, mam teply fusak doneho, len som rozmyslala,ze ci neni lepsie prenasat take male babo zabalene v perinke? Ale potom nemozem zobrat vajicko a zase myslim,ze v novembri este nebude taka zima na hruby fusak..Co myslite vy?Akoze viem,ze je to asi hlupost, ale vazne nad tym premyslam dlhsie 😖

lianka7
26. sep 2011

@trinka Idem kvoli materskej za doktorom-minule som to s nim akosi zabudla riesit 🙂