Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@slimme 3 minuty? tak to si aj konrakcie mozes odtrpiet domka 🙂 ja to mam skoro 20km 😠
@veronika1417 No to aj pesi dojdem ked to bude treba🙂
ahojte, vidim ze tu pisete ako budete prevazat babatka domov...ja som za vajicko, to je najbezpecnejsie a samozrejme priputane proti smere jazdy...vanicka nieje velmi bezpecna...
@veronika1417
@slimme aj ja mam 3 min. 😀
@slimme jaaaj Ti zavidim mna len pichne a uz radsej vyrazime a dufam, ze v novembri budu v pohode cesty lebo inak porodim niekde po ceste 🙂
@lianka7 joooj vy ste ake frajerky ja hned ako som ostala tehu som rozmyslala, ze ako to vyriesim ked to na mna pride 😒
@veronika1417 No sice to mam kusok ale ako sa poznam tak tiez hned poletim 🙂 Velmi by som chcela to najhorsie pretrpiet doma ale asi ako prvorodicka nespoznam kedy je ten spravny cas vyrazit...
@veronika1417 No sme,ja fakt zajdem aj peso do porodky 😀
Ale sestra riesi tiez rovnaku dilemu,byva niekolko km od Prahy a jej partner mava nocne-takze strach ma statocny 😒
A este ma napada, kupete sa bezne?mam na mysli vanu...lebo ja som sa donedavna bala, ale minule som si napustila vanu a v pohode...tak dufam ze mozem?...
Ahojte baby, my budeme maleho brat tiez v autosedacke domov, myslim, ze tych 20 minutiek vydrzi a ved su to autosedacky urcene pre novorodencov, tak na tom nevidim nic zle.... 😉
@lianka7 si moze zavolat sanitku oni su pri nej hned 🙂 teda duuufam
ahojte kočky, je z vás niektorá už na materskej? ja som od 9.9. a ešte mi nedošiel žiadny papier zo socialnej, vám už ano? ďakujeeeem 🙂
@lolinkamaminka Ja som na MD práve od dneska a tiez mi este nic neprislo, pritom papiere som si tam odniesla uz davno...tak dufam ze to bude OK. Oni maju cas ako vzdy 🙂
@slimme ved to ani ja 🙂 aj mam z toho strach ale ked nakoniec bude cisarsky tak asi nemusim cakat na bolesti aj ked ktovie ci sa dovtedy Melinka nevypyta skor 😉 ozaj kedy sa vlastne zvykne robit cisarsky????????
@veronika1417 Tazko povedat, je to asi individualne ako sa rozhodne lekar...
@slimme ja som sa dnes uz nastvala a napisala som im tam, ale tak normalne som sa spytala ze ci to zaevidovali a ze ci mam cakat nejake vyrozumenie alebo co...no a svokra mi zas povedala ze oni maju 30 dni na odpoved 😠 och, ja som len zvedava kolko mi daju a kebyze mi neuznaju tolko, kolko si myslim ze by mi mali dat, tak to chcem s nimi vyhadat skor ako pride babo na svet 😀
@lolinkamaminka no ved aj ja sa bojim pri mojom stasti na take veci, ze to bude ok, lebo som tam niesla 4 papiere, lebo si platim aj dobrovolne nemocenske. A som zvedava kolko mi to spravi...
@slimme no tak potom to by si mala mat fajn sumicku, ked mas este aj dobrovolne 🙂 ja som to uz nestihla 😒 ale som citala ze po novom roku zas ma byt novela zakona a chcu zrusit moznost dobrovolneho nemocenskeho v niektorych pripadoch a na druhej strane maju zvysovat vysku aj dlzku materskej tak hadam to nebude az take zle s nami 😀 😀 😀
@lolinkamaminka no po novom roku nam ale asi stale bude platit ta vypocitana materska co nam ju daju teraz, mna skor trapi co bude potom ked zacneme dostavat rodicovsky prispevok 190 euro ☹ to bude mazec!
@veronika1417 No aj to je moznost 😉
Co sa tyka cisaraku,je to individualne,ako sa dohodnete s dr...mala si uz poradnu,ci kedy mas?
@lianka7 poradnu mam az 5.10 a to uz budem mat papiere aj od imunologa z Ba tak som strasne zvedava. To by bolo fajn keby som nemusela cakat az do 40tt
@lolinkamaminka ja som na MD od 23.9. a na socialke mi povedali ze mam rozhodnutie cakat okolo 10 az 15.10.a potom mi asi 18.10 pride doplatenych tych 9 dni.ja som si platila maximum tak ratam ze budem mat matersku na tych 8 mesiacou okolo 620 alebo 640e.
@veronika1417 mne dr.povedal ze by mi robili sekciu tyzden pred terminom.ale u viac rodiciek cisarom vraj mozu urobit aj 2-3 tyzdne pred terminom
@slimme ja som si tiez myslela ze nas sa to nedotkne ale je tam vyslovene pisane ze sa zdvihne a predlzi aj tym, co im trva materska od roku 2011 😀 ved si precitaj http://portal.gov.sk/Portal/sk/Default.aspx?Cat...
no ale s tym rodicovskym prispevkom by veru tiez mohli daco urobit, lebo zatial si neviem nasu existenciu predstavit s takou smiesnou sumou....

@slimme aj ja som len kvôli tomu kupovala kočík s takou vaničkou čo sa dá pripútať aj v aute.. len musím kúpiť tiro car kid aby sa dal pás uchytiť o vaničku... ak to nestihnem kúpiť tak cestu z pôrodnice bude musieť vydržať vo vajíčku 😒 je v nom novorodenecká vložka no ale nejako sa mi to nevidí...