icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mysti
28. sep 2011

Ahojte baby, vidim, ze ste riesili financnu situaciu...aj u nas je to podobne, ze sa nemozeme prilis rozhadzovat, mame byt, za ktory platime este uver auto na leasing (este 2 roky) a uz iba ked si date dokopy toto, tak pochopite, ze nam toho na rozhadzovanie vele neostava. Ja som prave preto od 4mesiaca zacala postupne z vyplat kupovat tie prve vecicky, lebo som vedela, ze teraz by som toho mala vela a nezvladlo by sa to. Manzel minuly mesiac zaplatil kocik a tak sme zase tam kde sme boli. Este ze mam kamosky, ktore mi pozicali kopec veciciek, takze som dost usetrila...aj na oblecenie, ale aj take ako plienky bavlnene, zavinovacku, perinky, deky aj take zapinacie, proste som im velmi vdacna 😉
A musim sa pochvalit - mame uz namalovanu detsku izbu, tak sa straaaasne vytesujem! Je krasna, dnes este ideme spalnu - 1 stenu, na ktoru som manzela nahovorila. Cez vikend pride mamka mi pomoct poriadit a chceme uz umyt okna, aby bolo vsetko nachystane...

Ozaj baby a chcela som sa Vas spytat, kupovali ste si odsavacku?

pimpa
28. sep 2011

@mysti
ja som kupila odsavacku Avent, co je kombinacia elektricekj a manualnej, tak musi to s nou ist, hadam
inak vy sa vzdelavate trochu aj o dojceni? JA mam z toho uz hlavu ako melon vdaka stranke www.mamila.sk a mam pocit ze z toho robia desnu vedu...hmmm

Chcem sa vas este oyptat, ci pomyslate na holenie doma..ja by som to asi nerada nechala na sestricky v porodnici..a treba to vobec? Ja by som sa aj sama, ale cez brusko uz si nevidim..tak zrejme zapojim manzela, ked uz sa bude blizit termin.. 😉

luci66
28. sep 2011

@mysti Ja som kupila pod ruku od kamosky, ale este som ju ani otvorenu nemala, az na materskej 🙂 cize bud.tyzden.

luci66
28. sep 2011

@pimpa No ja sa oholim urcite doma (pripadne poviem muzovi), lebo co nam na pripravke spominala sestricka, skoro mi zle zostalo...Ze v TT nemocnici sa s tym nebabru, maju 1 strojcek pre vsetky a to si neviem ani predstavit, ved to su najvacsie bakterie a potom mas ist rodit...no otras

mysti
28. sep 2011

@pimpa ja tiez rozmyslam, ze ju kupim, nechcem zase az taku drahu, uvidime...
Z kojenia ja tiez nerobim zase az taku strasnu vedu, snad to zvladneme...

A k tomu holeniu - ja sa holim doma sama aj teraz, mame taku super vanu so "sedatkom" a tam to celkom ide 😀 ale keby nahodou nie, tak manzel pomoze 😀 ja sa pre istotu oholim doma, ani ja by som to nerada nechavala na nemocnicny personal 😒

kiribaby
28. sep 2011

Ahojte! Dufam, ze sa vsetky mate dobre a babatka posluchaju, dlhsi cas som tu medzi vami nebola, prekonala som zapal..ale uz som opat fit 😎 a opat sa mozem zacat rozculovat nad neserioznostou nasich obchodnikov!!! 😠
Chcem sa s Vami podelit o neprijemnu skusenost s internetovym obchodom Svet kocikov, kde som si pred 9 tyzdnami objednala fleesovy zimny fusak pre babatko v hodnote 35 EUR...Po 8 tyzdnoch od vyplatenej objednavky som sa uz po druhykrat informovala na dorucenie, pricom mi bolo povedane, ze vyroba fusakov zacina v septembri a ich distribucia az zac. oktobra..zaroven mi bola ponuknuta moznost dorucenia ineho typu fusaku - co som odmietla so slovami - mam zaujem len o ten fusak, ktory som si objednala a zaplatila. Mala som pocit, ze sme sa v e-mailovej komunikacii pochopili a ja som bolo ochotna cakat dalej, avsak o par dni mi bol doruceny balicek s fusakom inej kvality /ovcie runo/, inej cenovej kategorie a navyse pouzity - s ludskymi vlasmi a omrvinkami vo vnutri...
Len tolko k mojej smutnej skusenosti, ktorou Vas chcem varovat pred neserioznostou daneho internetoveho predajcu 😔

dena
28. sep 2011

@pimpa urcite to budem riesit doma, nenecham to na sestricky 😉

kiribaby
28. sep 2011

A teraz k pripravam na porod... Caj z ostruziny malinovej - zacali ste ho uz pit? / planujete zacat? / v akych davkach?

dena
28. sep 2011

@kiribaby tak to je maaximalny vrchol 😠 nechapem ako si take nieco mozu dovolit 😒 ja tiez vela nakupujem cez internetove obchody, ale chvalabohu, zatial sa mi taketo nic nestalo a vzdy som bola spokojna...a pevne verim, ze sa mi to nestane
ale budes to riesit reklamaciou..ci?

jaruska7
28. sep 2011

@pimpa inak aj ja som uvažovala nad tým holeným a pre bruško si ani nevidím dole. a môj manžel odmietol, že on mi s tým nepomôže. a v nemocnici sa mi to zdá tiež také trošku trápne.
😖

zlamal.i
28. sep 2011

@kiribaby V 35 týždni môžete začať piť čaj z malinových listov. V lekárni ho kúpite pod názvom malina – ostružina a pod. Má schopnosť uvoľňovať svalstvo panvového dna a zároveň odstraňuje jedy z nášho tela, čistí. Taktiež podporuje látkovú výmenu, vylepšuje celkový zdravotný stav.

Pite ho na začiatok 1 pohár denne ďalší týždeň 2 poháre denne, ďalší 3 poháre atd. Ale maximálne 1 liter čaju denne. I s ostatnými, ktoré si urobíte.

Je vhodné, ak vám to personál dovolí, popíjať ho aj počas pôrodu.

Niekedy sa môžu vyskytnúť drobné vyrážky na brušku, to je prejav toho, že telo vylučuje látky nevhodné pre organizmus. V tomto prípade znížte o pohár množstvo vypitého čaju a nahraďte ho čistou odstátou vodou. 😉

kiribaby
28. sep 2011

@dena vzhladom na predchadzajucu komunikaciu a vysvetlenie si stanovisk, sama nechapem, kde nastala chyba...p.konatelka asi nerozumie po slovensky, alebo je uplny tatar 🙄
Uz som prichystana vystartovat s balikom na postu a vratit ho..aj s peknym dopisom 😝

anjelici
28. sep 2011

cawko mamicky popisete?

jaruska7
28. sep 2011

@kiribaby dúfam, že to nenecháš tak a vrátiš im tovar, s reklamáciou a požiadavkou vrátenia peňazí ak nedodajú požadovaný fusak. 😢

jaruska7
28. sep 2011

@anjelici ako sa darí?

blackrose
28. sep 2011

Ahojte 🙂
tak mne dnes napisali, ze mi uz posielaju sadu do postielky, mozno zajtra by som ju uz mohla mat, tak sa veeeeeeeelmi tesiiiiiiiiim 🙂 v sobotu nam pridu namontovat nabytok do izby a uz konecne mozem vsetko zacat prat a zehlit a ukladat na miesto 😵 neviem sa dockat ked uz bude izbicka tip-top!

luci66
28. sep 2011

@kiribaby No ja by som to hned vratila a pytala peniaze spat. ja som objednavala cez ekociky.sk a bola som spokojna a do tyzdna a pol som mala aj kocik aj fusak.drzim palce

luci66
28. sep 2011

@kiribaby Ano, chcem si ho kupit. neviem ako je doporucene, tusim 1-2 salky denne...

blackrose
28. sep 2011

@kiribaby tohto sa vzdy obavam, ked si nieco objednavam cez net... ci to bude dobre, ci poslu to co som chcela atd. 😒
ten cajik planujem pit, ale asi az od ukonceneho 36tt, kedze mavam caste tvrdnutie bruska, tak nech mi nahodou nevyvola porod skor...

janulkan
28. sep 2011

@kiribaby kedze si nakupovala cez e-shop, zo zakona mas narok na vratenie tovaru do 7 pracovnych dni od prevzatia bez udania dovodu (nie nutne, kludne mozes prilozit aj pekny dopis) a musia ti peniazky vratit. Jediny problem je, ze nesies naklady za dorucenie spat. Mne sa tak peniazky vratili do tyzdna od odoslania tovaru spat (posielalal som ale 1. tr), samozrejme treba prilozit tebou podpisany list s cislom uctu 😉

gloria9
28. sep 2011

@pimpa ahoj no to holenie mne kamoska radila ze pred zrkadlom sa vraj to da ked sadnem do vane a dam si ho pred seba tak skus mozno sa podarí.

mackoxxx
28. sep 2011

Ahojte dievčence. Tak dnešná poradňa OK. No o týždeň zas. Akosi to zbehlo. Zatiaľ sa neotváram, drobček sa otočil hlavičkou dole hurááááá. Brali už aj vám výter na streptokoky? Už mám pocit ako tesne pred pôrodom. Dosť sme debatili o tom ako a kde a s kým a či bude mm pri pôrode, natočili odozvy. No skoro hodinku a pol som tam bola. Mám dosť. Asi si pôjdem trošku podriemkať.

Pozerám, že preberáte financie. To len obdivovať, že sa odhodláte na drobčeka. Ja som nesúhlasila so žiadnou hypotékou tak som si na drobčekov počkala. Najprv VŠ potom nadstavby, práca, neskôr byt (tu bola prvá princezná) a výmena bytu za väčší (v pláne pre druhé bábo), komplet rekonštrukcia, auto no a teraz konečne malý fešáčik. Mám aj pripoistenie - no plánovanie som mala vždy rada.
Do práce by som rada ísť až o 3 roky. No mm mamka by chcela byť s drobčekom doma a ja aby som nastúpila (to už chcela pri dcérke ale ja som nechcela). No uvidíme ako sa to celé vyskladá. Takže dievčence klobúk dole 🙂 🙂 😉

janulkan
28. sep 2011

@luci66 to som rada, ze mas dobru skosenost ekociky, kedze pred 4 dnami som objednala kocik aj ja od nich 😀 tak som zvedava, ale po emailovej komunikacii mam zatial dobry pocit 🙂

Inak mate uz vybranych a zajednanych detskych lekarov? Ja sa k tomu nejako nejdem dokopat a to som uz tyzden doma na materskej 😒

mysti
28. sep 2011

@luci66 aj ja rozmyslam nad tym cajikom, len dufam, ze mi nevyvola kontrakcie predcasne, lebo aj to som niekde citala.... 😒 co poviete?

luci66
28. sep 2011

@mysti Tiez som to pocula, ale neviem...asi ho zacnem pit neskor, pre istotu.

kukina79
28. sep 2011

Ahojte dievcata, ja len tak na skok. Mame sa dobre a uz mam da sa povedat pre male vsetko pripravene, len este cakam na ten kocik a uz aj tasku zacnem pomaly balit. Dnes idem do nemocnice na to poucenie o epiduralke, clovek nevie, kedy ho to chyti a nech som radsej dopredu pripravena 😉 V piatok do poradne, tak som zvedava po 2 tyzdnoch co sa pomenilo. Idem uz do nemocnice a nie k svojej dr. tak som o to viacej zvedava, ze co a ako to vidia...ci sa bude rodit skor, alebo sa este nacakam.... 😅 prajem vam pekny dnik 🙂

blackrose
28. sep 2011

@pimpa co sa holenia tyka, tak ja sa holim stale, aj teraz ked si nevidim cez brusko, nejako po pamati to zvladam 😅 zatial bez ujmy na zdravi. Manzel mi pomoct nechce, lebo sa boji, ze by mi ublizil.
@luci66 ja tiez preto zacnem s pitim az od ukonceneho 36tt... pre istotu

slimme
28. sep 2011

@luci66 @pimpa Tak z holenia v nemocke mam hrozu, ja sa holim pravidelne takze to neriesim...akurat ze uz to nejde tak lahko🙂 Urcite je lepsie tuto proceduru urobit doma ako sa nechat obriadovat od sestricky 😀

dena
28. sep 2011

@kiribaby to je na porazenie 😒 len mas teraz s tym kopec starosti 😒 daj vediet ako to potom vsetko dopadlo 😒 ale snad sa umudria a daju vsetko do poriadku 😉

zlamal.i
28. sep 2011

@kiribaby ahojky ja som tiez povodne chcela nakupovat cez svet kocikov,dokonca som sa tam bola osobne pozriet po dohode s nimi.pani bola mila az vtierava 😒 ukazla mi kociky ktore som chcela vidiet,no nakoniec som zistila ze vsetko co chcem nakupit ma vyjde ovela menej na e-kociky a poradili mi aj kamosky ze e-kociky su seriozne tak som nakupovala tam a bola som spokojna.je mi luto ,ze si tak dopadla.este ze sme tam my nenakupovali. 😉