icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

pimpa
28. sep 2011

@gloria9
to znie dobre, skusim to tak urobit 😉

anicka87
28. sep 2011

baby odkedy mozu byt tie falosne kontrakcie?

marvis
28. sep 2011

Ahojte...vidim ze uz mnohe chystate izbicky.Aj my sme dnes lepili na stenu borduru macko pu,celkom sa to podarilo 🙂 vdaka mojmu sikovnemu manzelovi 🙂 V postielke je este nasa prva dcerka,ale malli by sme dostat jednu starsiu,tak by sme ju tam prestahovali.To je nevyhoda deti s malym rozdielom,pre velku postel je este mala.
Take mam dnes bolesti dolu pod bruskom,ako sa zacina panva.
Ja by som chcela pit ten caj z ostruziny malinovej tak od 36.tyzdna.Ale ze by som mala mensie bolesti pri prvom porode to sa neda povedat.Tak uvidime teraz.

lenka1108
28. sep 2011

strasne ma picha na lavej strane pod prsnikom, baby co to je? ☹ ☹

harper
28. sep 2011

ahojte, takze dnes sme sa boli aj my fotit. Keby ste vedeli co mi dalo roboty presvedcit malu aby sa so mnou odfotila, nakoniec jej pani fotografka povedala ze len jeden obrazok a ked sa jej nebude pacit, tak ho vymaze, tak nakoniec nafotila asi 6 spolocnych fotiek 🙂 Tak som zvedava ake budu, potom nejake dam aj sem.

mysti
28. sep 2011

@10linduska10 dakujem za tip, pojdem ich asi kupit, ved to nie je taka strasna suma a iste sa mi to zide 😉

mysti
28. sep 2011

@majoslava Majka, ja som bola najprv u Fekecky, ale brala som si od nej kartu a teraz som pri Lichancovi. Som zistila, ze mam celkom dobre zuby, mam len 2 kazy, teda 1 ale meszi zubami, tak som sa so sestrickou dohodla, ze po porode jej zavolam (je to moja kamaratka) a objedna ma a pojdem si to dat spravit. Takze som celkom spokojna 😀

harper
28. sep 2011

Chcem sa spytat, viete o tom nieco, ze uz je mozne aj pocas poberania materskej dovolenky pracovat aspon na dohodu? Nerada by som prisla o matersku, ktora bude v mojom pripade urcite vyssia ako tie peniaze z dohody.

anicka87
28. sep 2011

baby mozte mi poslat zoznam co ste si zbalili do porodnice? neviem ci mam vsetko 😒 dakujem 🙂

anicka87
28. sep 2011

@harper myslim ze sa moze, moja svagrina ma rocneho maleho a od septembra pracuje ako ucitelka na dohodu, ale radsej si to over 😉

kaia
28. sep 2011

@harper, pocas materskej nemozes mat iny prijem, iba pocas rodicovskej 😒. Jedine, ak by si svoju aktivitu napisala na niekoho ineho...

harper
29. sep 2011

@kaia ja som si myslela, len v robote mi vcera hovorili, ze to uz vraj povolili, ale tiez som to nepostrehla.

trinka
29. sep 2011

ahojte maminečky, dobre ránko, tak čo máte dnes na pláne? Ja mam na dnes navarené a upratané, tak premýšľam, že zlikvidujem trochu tej kopy čo mám na žehlenie... 😉 včera ma strašne bolelo brucho- mala ma všade tlačila- myslela som, že puknem... ☹ dnes to vyzerá už trochu lepšie, tak uvidim- možno sa budeme len tak motkať, keďže tatik príde až večer...

lianka7
29. sep 2011

@trinka Ahojky,no mna dnes caka upratovanie,ale este stale vaham,ci sa idem do toho pustit,lebo ma boli chrbtica-zacala sa uz ozyvat.Navarene aj pozehlene mam,tak asi tak pomalicky idem upratovat-uvidime,co to spravi 😉

drobcek801
29. sep 2011

ahojte maminky
mna uz dva dni nepali zaha,zeby mimco klesalo dolu? 😉

veronika1417
29. sep 2011

@trinka @liank7 baby vy ste ake sikovne 🙂 o 8.00 a vy uz mate navarene??? 😕 ved ja este ani netusim co mam varit ☹ manzela som sa pytala kym isiel do prace na co ma chut a vraj jemu je to jedno, neznasam tieto uzasne odpovede ☹ ale nechce sa mi stat pri hrncoch dlho lebo mavam teraz nejake napate brusko aj vy to mavate? Cele je take stuhnute a tvrde, necitim bolest ani nic len akokeby som nafuknuta na prasknutie a ked sa malinka snazi hybat alebo premiestnovat je to taky zvlastny pocit 😒

lianka7
29. sep 2011

@veronika1417 Moja,ja nie som taka sikovna,ja mam paradajkovu polievku zo vcera a detto rizoto...a mm mi tiez dava take odpovede,potom nastupuju kucharske knihy,kde zbieram inspiracie 😒 Ale taky je aj moj ocino aj vsetci muzi,ktorych poznam 😀
Inac tiez mavam pocit,ze sa mi brusko roztrhne,take ho mam ponapinane...a pritom ho vkuse natieram olejom

niki_lv
29. sep 2011

ahojte no teeda to pozeram ze navarene a upratane takto skoro..ja chora, ledva zijem, od rana do vecera sama doma, no na zblaznenie ☹ a to som si chcela tento tyzden obehat urady, papier na matersku mam uz tyzden vypisany a este som to nikde nezaniesla....no aj tak nemam na nu narok tak je to asi jedno ci to odnesiem skor alebo neskor, no nie 😒

luci66
29. sep 2011

@trinka Bre ranko, veru aj mna dnes caka zehlenie, uz tie oprane veci nemam kam davat. A este musim vytriedit satnik a najst miesto na malej vecicky. Ozaj otazka, aky prasok pouzivate na pranie detskych veciciek a davate aj avivaz?Cez vikend zacnem prat a chystat veci konecne...

luci66
29. sep 2011

@veronika1417 Ja to mavam,ked sa dost napapam alebo mam zastavene vetry. Vcera navecer mi tak nejak bolo a k tomu aj krize zacali pobolievat. Uz to neni idealny 2.trimester 🙂.

veronika1417
29. sep 2011

@lianka7 aj my sme mali vcera rajcinkovu 🙂 mnamky! Ale zjedla sa uuuplne cela 😒 ja som si tu ulozila taku temu, ze "co dnes varite? Dajte inspiraciu " a tam citam ale neverim, ze tie baby tak vyvaraju - same dobroty ja len zavidim, ze sa im to chce ja musim mat naladu na varenie. Ja sa tiez natieram kazdy vecer ale toto nie je len o pokozke ja ho mam normalne z vnutra napnute akokeby sa tie svaly stiahnu a ostane tvrde ale nie az strpnute ako to mavame pri stvrdnuti bruska ale napnute - ani opisat to neviem ☹ celu noc som sa len prevalovala, co som z toho bola nervozna, ci je to oki.

veronika1417
29. sep 2011

@luci66 no ja to mam od predvcera po obede ma to chytilo potom celu noc, cely den a teraz zase na vecer a noc iba dnes rano sa mi zda, ze je take povolnejsie len sa bojim co to zase bude za chvilku ☹ dnes ale uz nebudem zehlit skusim si trochu oddychnut nech zbytocne nezatazujem pupek, mozno to pomoze ale navarit by som nieco chcela 😒

lianka7
29. sep 2011

@veronika1417 Inac,ja som sa vcera citila ok a zase som si toho nalozila...konecne som si bola vybavit zmenu trvaleho bydliska,lebo uz rok byvame vo svojom,ale ja som bola stale prihlasena n trvalom u nasich.A keby sa Patko narodil,tak zakonite by tam bol prihlaseny aj on-konecne som sa dokopala k tomu. S mamčou sme si spravili babske nakupy-nakupili sme plienky s potlacou, vyplne do periniek a dvoje dupaciek..potom som doma varila a ked prisiel mm isli sme na nakup,lebo sme v chladnicke uz total nic nemali. No a dnes boli chrbtica a to mi treba upratovat 😒

dianka3
29. sep 2011

Dobre ranko maminky ako sa dnes mate? 🙂 Ja zatial fajn, ale zachvilku idem do poradne a ide mi vysetrit ten krcok ako je natom a uvydime ci padne verdikt nemocka 😒 ak ano pojdem aspon na 2 tyzdne si polezat a snad sa od nej este vratim 2v1 . No ale nepredbiehajme,
Tak mi drzte palce idem

dianka3
29. sep 2011

@veronika1417 Nika, moja idem na tu poradnu a uvydim ako je natom ten moj krcok a potom sa ozvem. Tak zatial sa maj dz mi palce 🙂 lebo ja mam strach jak pred zaverecnymi skuskami 😒

luci66
29. sep 2011

@dianka3 Drzim palceky nech sa to upravilo aspon trosku, daj potom vediet.

luci66
29. sep 2011

@veronika1417 Tak radsej pekne odpocivaj, daj si magnezko, aby bolo lepsie.

dianka3
29. sep 2011

@luci66 ano dam, ale pochybujem ze sa to upravilo, lebo v nemocke mi vraveli ze ked sa ti uz raz skracuje tak sa ti uz neupravi, bud sa bude skracovat dalej alebo bude natom stejnom ako bolo ale vratit sa to uz neda do povodneho stavu a vcera som musela vybavovat veci po uradoch 😒 tak hadam sa mi to nezhorsilo ☹
Uz letim a kazdopadne dam vediet, dakujem ti moja 🙂

sophy
29. sep 2011

dievcata - tehulky z BA, pripadne okolia - v pondelok 3.10. bude v nasom Materskom centre Podunajske Biskupice, Latoricka 4 stretnutie s dulou a certifikovanou laktacnou poradkynou o 16:00 ako zaciatok Kurzu pripravy na porod, dojcenie a rodicovstvo, kurz sa budeme snazit robit co najviac individualne, aby sa kazda mamicka dozvedela informacie, ktore ju zaujimaju
😉
kurz bude prebiehat v priebehu oktobra

veronika1417
29. sep 2011

@lianka7 tak kasli na upratovanie a oddychni si!!! Ved neporiadok neutecie nie je zajac! 😉 hlavne aby ste vy dvaja boli oki. Prosim Ta co Ta stali plienky latkove lebo tie aj ja potrebujem a tiez by som chcela aj taku co sa da pouzivat aj ako uteracik