Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@mymimi dakujem 😉 .iba som nevedela ako postupovat,zaregistrovala som sa tam ako tehotna a nevedela som co mam robit ked chcem kufricek 🙂 nasla som si na ich stranke ,ze ak si uz registrovana tak staci im poslat mail o babetku kedy sa narodilo a kde a uz to bude kompletne a oni ti budu posielat vsetko ale neviem ci mi poslu aj kufrik 😖
Rodičia sa dohodnú na krycom mene sexu, a to znie:
-Ideme prať.
Manžel dojte z roboty a hovorí:
-Drahá pome prať.
Drahá:
-Dnes nie nejde práčka.
Na druhý deň sa to opakuje a na tretí:
Drahá:
-Drahý môžeme ísť prať!
Drahý:
-UŽ SOM VYPRAL V RUKÁCH!!!! :D
nehnevajte sa, ale som sa pobavila, tak som to tu hodila 😀
@tasiko moja bola dlho kp a moj lekar mi povedal,ze ako tretiacka ,,nebude problem,, rodit aj kp.No to urcite!jemu sa to povie,ked to nemusi odrodit on.nastastie sa mala uz otocila.Porod kp je dlhsia narocnejsi,kedze nenalieha najvatsia cast babatka,teda hlavicka.Ja by som tak rodit odmietla.
@karap úplne ťa chápem.takže vravíš že by som mohla odmietnuť? desím sa tej predstavy.malá už bola otočená aj hlavičkou,ale v 32 týždni.Teraz je stále rovnako už minulý mesiac na kontrole ma doki iba prehmatal a že vraj je hlavou ale pochybujem lebo ešte v ten deň ma kopala do mechúra takže asi sa zmýlil/aj keď na to odborník nie som/ teraz mi vravel čím vyšší týždeň tým menšia šanca na otočenie a ja stále cítim že je KP.Poslal ma na predoperačné vyšetrenie kvôli možnej sekcii ale zdôraznil mi tu kiláž.ja som pribrala od začiatku tehu 11 kg,mala som 55 a to už vtedy som bola "akože pribratá",bo som nechodila do roboty 😀 / teraz mám 66 ale každý hovorí že len do bruška mi to išlo.Ale malá nebude mať podľa mňa 3,5 kg ani keby som ju nafúkla 😔
@karap áno včera mi pozeral utz.Ked bola podla neho dole hlavou bola som v 32 týždni.vtedy mal veľa pacientok tak nezapínal ani utz len rýchlo všetko skontroloval.Včera keď som išla tiež tam bol chaos bo nejaká operačka či čo,tak som ho požiadala či by sa mohol pozrieť lebo ma kope tam kde nemá,tak sa pozrel a potvrdil KP.Som presvedčená že je tak už 2 mesiace,/aj vtedy keď povedal že je dole hlavou / bo kope ma tam kde nemá. 😖 Bola by som rada keby sa otočila,mama ma ale presviedča že je lepšia sekcia.Rodila tak 2 x.Je to individuálne,ja sa sekcie nebojím,ale toho že ma donútia nejako rodiť KP a že sa nejako dotrhám,alebo malej vykĺbia nohy ,ruky ako sa to že vraj stáva,alebo kľúčnu kosť. 😢 😢 Aj to neviem kedy sa meria tá panva či čo,že aj to je dôležité.
ahojte tehulky 🙂
ja som bola vcera po 10 dnoch na kontrole krcku a za tych par dni mi zanikol... z vnutra uz vobec nie je a stena medzi hlavickou babatka a posvou (co je tiez v podstate krcok) ma 2 cm. Dr. sa zlakol, lebo povedal, ze teraz uz sa mozem zacat hocikedy otvarat 😨 Na dalsiu kontrolu idem uz v utorok. Vraj teraz tam budem chodit ako na koni. Drzte nam palce, nech vydrzime este mesiac!
Vcera mi prisla sada do postielky, hned sme to vsetko vybalili, rozlozili a dali tak ako ma byt... je to uzasne, krasne a veeeeelmi sa z toho tesim. Stale sa na postielku chodim pozerat a neviem sa vynadivat 😵 Hned ako si stiahnem fotky z fotaku, tak sem hodim aj fotku izbicky 🙂
@tasiko mne meral panvu hned na prvej poradni
@karap ďakujem Ti veľmi pekne za podporu.Ja som zas neni nejaká " cintľavka ",ale po mojich skúsenostiach s našim sk zdravotníctvom už veľmi lekárom neverím. ☹ 😔 Taktiež nikoho v ružinove nepoznám,ale že vraj sú tam ok ,tak uvidím.Určite sa porozprávam,veď čo iné môžem urobiť.Kiež by sa nám všetkým narodili detičky zdravučké a s čo najmenšími komplikáciami a bolesťami ! 😔
@blackrose mne vôbec nie.Všetko ostatné mi robil,sťažovať sa nemôžem,aj utz zakaždým okrem jedného razu,aj fotky dával,aj vysvetľoval,všetky tie vyšetrenia,aj teraz posledne toho streptokoka.Čo sa týka tej panvy ani ma to nenapadlo,len teraz keď som si čítala o sekcii kedy sa robí tak som videla že dáke merania.Snáď ma ešte v poradniach v ružinove dáko pomerajú... 😕
Ahojte baby, tak dnes sme si s mamcou makli, ale vysledok stoji za to - mam umyte vsetky okna (4-izbovy byt), tak sa vytesujem 😀 mamka chuda si makla jasne ze viac ako ja, lebo mna nechcela k oknam pustit, tak ja som si riadila, vysavala, utierla prach, umyvale podlahy a cely den mi sla pracka - pradlo-zaclony-pradlo-zaclony. Ale uz vsetko je, tak super 😀 Ale fakt mamka chuda musi byt riadne zrobena ☹ 😨
Dnes mi povedala nieco, co mi uplne vyrazilo dych - jedna dievcina u nas bola tehotna...a mamka povedala, ze ci viem, ze Veronika uz nie je tehotna. A ja ze co sa stalo, tak mi rozpravala - a teraz sa drzte - ze bola na sono v nasom okresnom meste, tam ju lekar "zosonoval" a povedal, ze sa mu nieco nezda, ze nieco nie je v poriadku, ale za babo je blbo otocene, ze nevidi (ona bola asi len v 3.mesiaci), tak ju hned vypísal do nemocnice do Banskej Bystrice. Tam si ju tyzden nechali a poslali domov s tym, ze je vsetko OK. Baba odisla domov a o tyzden strasne bolesti a strasne jej bolo zle, tak s nou utekali zase do okresneho mesta a ked doktore robil sono, ze si musel sadnut....dietatko bolo riadne odumrete a malo oddelenu hlavku od tela bolo normalne v rozklade...on predtym preto dobre nevidel a nieco sa mu nezdalo, lebo mu "tienila" ta hlavicka....chapete to? A v BB v nemocnici jej povedali, ze vsetko je OK. Ved ta baba mohla zomriet na infekciu. Tak ju u nas davali dokopy, rychlo sekcia a tak....Baba je uz doma, ale to co si musela prezit, to je strasne!!!!! Ja som o takom niecom este ani nepocula. Takze si urobte obraz o skvelých nemocniciach...(a to som si myslela, ze v BB su odbornici).... 🤐 😠 ☹ 😒
@mysti jaj ako ti zavidim, ze si mozes vsetko poupratovat, ja som sa tak na toto chystala, ze si dam do poriadku cely byt, vybavicku... no proste ze si to tu vsetko pripravim na prichod noveho cloviecika... a teraz mozem tak akurat lezat ☹ mm je zlaty, vsetko porobi, ale teraz je tyzden chory, tak chcem aby to radsej poriadne vylezal a potom aj tak mi ho je luto, ze vsetko musi este popri robote stihat... 😒
s tou babou je to hrozne!! ☹
@mysti je hrozné čo tu píšeš.a veľmi smutné ☹ ☹ ☹ je až zarážajúce ako podaktorí v našom zdravotníctve na teba serú.Sama som zažila nie veľmi príjemné skúsenosti s lekármi,aj teraz v tehu som bola v 24 tt na pohotovosti,bo som si našla kúsok krvi tak som sa prirodzene zľakla.Poviem ti,že nebyť nás bežných ľudí,jeden chlapec by tam bol skoro umrel,čo mal krvácanie do hlavy bo mal dačo z uchom.Až keď tam poodpadával zo tri razy,tak na naše búchanie ho brali dnu,a to ich tam bolo 6!!!! a nikoho tam nemali.Jednoducho,klebety sestier boli prednejšie.Za 5 minút ho viezli na operačku už vystrrašené! 🤐 😖 Taktiež som bola na jednom fóre,kde sa jedna mamička sťažovala na prístup,keď rodila.Dokonca bola aj s manželom,mala veľké bolesti,a namiesto toho aby ratovali ju aj dieťa jej lekár pred jej manželom zasušil,že také rodičky ako ona by mali radšej povyskakovať z okna!!!!
@blackrose super, ze uz mas postielku vyzdobenu 🙂 Tesim sa na fotky! Ja sa tiez pomaly vytesujem, chybala mi uz iba postielka, ta dnes dorazila, takze zajtra uz aj my budeme montovat a dekorovat, uz sa neviem dockat, ako to bude cele vyzerat 🙂 Uz len to babatko nam chyba 😀
Inak ku krcku..smola, ze sa ti tak skoro zacal skracovat, hlavne sa setri a davaj na seba pozor. Snad sa Lucka nebude ponahlat a do 36tt to v brusku vydrzi!
@mysti ..velmi smutny pribeh, je mi luto, co sa tej dievcine stalo a este viac ma mrzi, ze taketo pripady nie su u nas ojedinele, clovek aby sa bal ist vobec do nemocnice, ked ani (vraj skusenym) lekarom sa neda doverovat ☹
@mackoxxx @dominika_sk dievcata, ked hovorite o tych prietokoch, tak ja som doteraz este nebola 😕 ani moja dr. ma tam neposlala a to som bola u nej naposledy 14.9.v 34tt a vcera som bola uz na poradni v nemocnici a ani muk o prietokoch... 😒 no idem na buduci tyzdne opat do poradne, tak sa na to musim uz opytat, ze co s tym...kurnik a naordinovali mi opat magnezko 3x1 500mg, dufam, ze to nesposobi, ze budem nakoniec z vas ako posledna rodit... 😠
ahojte kočky,
ja mam dnes za sebou poradňu, doktorka mi urobila ster, tak dúfam, že nebudem zase GBS pozit. ako pri malej... 😒 zase som mala v moči bielkovinu, nechapem... ☹ inak mi nič doktorka nepovedala. V pondelok idem na USG (neviem či si spomínate, doktorovi sa niečo nepozdávalo- niečo s výživou- nič konkrétne mi vtedy nepovedal, len že o mesiac kontrola) tak na nas myslíte, nech je všetko ok... trochu mam z toho stres...
@blackrose drž sa, hlavne ešte to nejako vydržte ten mesiac a teším na foto 🙂
@mysti môžem ti čiste okná len závidieť- mne nemá kto... asi sa tam budem musieť vyškrabať sama... 😀
@blackrose
@tasiko
@kiribaby
baby, ja tiez ked som to pocula, ked mi to mamka rozpravala, mi az chodil mraz po chrbte. A to su nase dokonale nemocnice, clovek ma az niekedy pocit, ze cim do "lepsej" nemocnice idete, tym je pristup horsi, proste nechapem tych lekarov niektorych, ktori uplne az ignoruju svojich pacientov a ti na tom potom doplacaju. Samozrejme cest vynimkam, aj taki su, nemozem skodit vsetkym. Ale mysli, ze lekari tu maju byt pre nas...v tom sa asi nemylim.
Joj a inak som sa nepochvalila - v utorok nam pride kociarik aj celou "vybavou", tak sa strasne natesujem 😀 uz len poskladat postielku, treba mi este dokupit par veciciek a uz len cakat na drobceka 😀 😵
@tasiko aj moja mala je kp ja budem rodiť sekciou, už som to prekonzultovala aj s lekárom, ten suhlasil, ak by mal iný názor asi si vyyberiem ineho porodnika, v pripade že je babatko kp hrozi že bude to ťažký porod nielen pre matku ale aj dieťa. Inak prvý porod som mala sekciou a bola som spokojna takže ma čaka repete 😉
@mysti baby, prosim Vas predtym ako nieco taketo napisete, dajte tam oznam nech to necitaju slabe povahy ☹ ja som totiz z toho uplne v prde... ☹ je mi jej strasne luto ☹
@mysti @trinka bielkovina v moči je že vraj aj u netehotných bežná /samozrejme určitý počet mg/ nemusí to znamenať nič vážne,ale môže poukazovať na preeklampsiu.Ale to by si musela mať aj vysoký tlak a ešte aj opuchy.V zásade sa sledujú všetky tieto javy "keby niečo" .Nemusíš sa vôbec báť.Ak by si mala nejaké vysoké hodnoty lekárka ťa na to určite upozorní/aspoň by mala.

@mymimi dakujem aj my pojdeme po kufricek 😉