icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

tasiko
30. sep 2011

@ atima ahoj a myslíš si že sa už neotočí?alebo čo ti povedal lekár? ale predpokladám že ho máš zazmluvneného.Ja sa bojím že prídem medzi lekárov kt ma nepoznajú,zhodnotia že malá je malá a že v pohode môžem rodiť.Alebo musím mať ešte dáke komplikácie aby sa tak nerozhodli?vďaka za info!

majoslava
30. sep 2011

@mysti bože to je hrozné :( ja ked som bola v nemocnici tiež tam bola jedna baba z HN poznám ju z videnia a plakala vo vyšetrovni... a počula som ako doktor jej ocovi hovoril že ju musia hned na druhý den operovať a bábo jej zobrať... tak mi jej bolo ľúto... strašné niečo... ja by som ich udala...

kukina79
30. sep 2011

@mackoxxx v 34tt mi merala maleho, ale tu hodnotu RI tam nemam zapisanu, teda v tej kolonke kde to je nic...tak asi nemerala... 😒

lianka7
30. sep 2011

@veronika1417 pridavam sa k tebe,necitaju sa tieto riadky lahko....
@trinka Juuuj moja,len sa drz a daj vediet co nove...ja som dnes bola cvicit-hupsala som aj za vas s Adkou 🙂

tasiko
30. sep 2011

@atima ahoj a myslíš si že sa už neotočí?alebo čo ti povedal lekár? ale predpokladám že ho máš zazmluvneného.Ja sa bojím že prídem medzi lekárov kt ma nepoznajú,zhodnotia že malá je malá a že v pohode môžem rodiť.Alebo musím mať ešte dáke komplikácie aby sa tak nerozhodli?vďaka za info!

luppita
30. sep 2011

@tasiko mne doki vravel to iste, mala je otocena stale nozickami napred a vraj ma este cas sa otocit, ale ak by aj nie, tak by nemal byt problem porodit ju aj tak.(cakame drobceka)...som kukala na neho ako puk 😲 Ak sa neotoci tak urcite budem v nemocnici (kam budem chodit na poradnu ten posledny mesiac) ziadat o sekciu, dufam, ze ma nemozu nutit na porod KP. Ak hej tak pojdem do inej nemocnice.... ja som myslela, ze to nie je az take hrozne, ale ked citam o vyklbenych nozickach a inych veciach v ziadnom pripade nedam suhlas na taky porod. 😉

mackoxxx
30. sep 2011

@kukina79 Tak to potom nemerala. Ja chodím do poradne už každú stredu a tak sa môžem opýtať môjho Dr. či sa to meria povinne a od akého týždňa.

tasiko
30. sep 2011

@luppita presne tak,aj ja som o tom čítala,hrôza.Okrem toho čo tu dnes sondujem na fórach a čítam o pôrodoch KP,je mi z toho na grc.Raz to vykĺbené,raz ono,raz pridusené,raz prasknutá!!! lebka klieštovým pôrodom,no mám dosť. 😢 😢 😖 A taktiež čítam že lekári nechajú trápiť koľkokrát a až potom keď vidia že to nejde tak sa vyslovene zľutujú. 😖 Pre nich je totiž operácia komplikácia,samozrejme.Čo som počula chlapci idú častejšie cisarákom kvôli pohl orgánom.A deti nad 3,5kg.Ja tiež chcem odmietnuť,len či sa ti nejako nepomstia,alebo čo.Do nikoho hlavy nevidíš,len do tej svojej. 😒 Ľudia sú rôzni.

majoslava
30. sep 2011

baby mám dilemu.,,, neviem akú veľkosť podprsenky na kojenie si mám objednať... nosila som 75B ale už to neoblečiem a aj 85B už ledva že zapnem... neviem či si mám objednať aj väčšiu.... :(

janulkan
30. sep 2011

@majoslava co som citala, tak v 36tt by uz vraj prsia mali mat velkost ako pri kojeni 🙂
inak ja som nosila predtym 80B a teraz nosim 85C

mysti
30. sep 2011

@majoslava radsej vacsiu, ja som predtym mala 75B, teraz 80C 😀

harper
30. sep 2011

ahojte, tak velka sportova taska zbalena a to tam nemam zupan, ten dam asi len do igelitky, a ked pojdem uz domov mal by sa zmestit aj do tasky. 🙂

luppita
30. sep 2011

@tasiko ja som prave docitala jednu temu o tom a nasla tam dalsie a niako nemam nervy sa tym preluskavat ☹ budem proste verit a dufat, ze sa mala otoci 🙂

kukina79
30. sep 2011

@mackoxxx dakujem, no skus, ze co povie ten tvoj 🙂 a potom vo stvrtok mozem ja mudrovat na poradni... 😝 😀

majoslava
30. sep 2011

@harper ten zaberie asi najviac miesta v taške... ja som ho tam natlačila...

trinka
30. sep 2011

@mysti @tasiko ja som ju mala asi pred mesiacom a pol, poslala ma ženska k urologovi a mala som pri kultivácii pozit. nejaku bakteriu, takže som dostala ATB 😒 , ale teraz ma ani nepalilo pri močení a tlak som mala rano 110/65, nemam nič opuchnute, teda tak v ramci normy... lekarka sa ma akurat opýtala či som robila niečo namáhavé... je pravda, že posledne dva dni som velmi nemala čas na oddych, tak snad to bude fakt tým... uvidime - v pondelok budu vysledky zo steru...

majoslava
30. sep 2011

inač som dnes dokončila tú husenicu :D šila som ju od pondelka a má 180cm (mala mať 200cm ale mm ju tak naplnil že sa zmenšila) je riadne hrubá a má 32 nôch 😀 dala som ju oprať (dúfam, že sa nerozpadne ) tak ked uschne tak ju pofotím.... 😀

trinka
30. sep 2011

@lianka7 ja som chcela príst, ale trochu sa to skomplikovalo so strážením malej... 😒

mgurnak
30. sep 2011

@dominika_sk ja chodim ku poplouharovej, uvidim v utorok, ci ma posle na pasy,mam poradnu....

harper
30. sep 2011

@majoslava mozno sa mi ho tam nakoniec podari natlacit aj mne, este si musim kupit aspon jednu flasu neperlivej vody, aby som mala co pit, ked mi nebude chutit nemocnicny caj 😒

stellamiapiccola
30. sep 2011

božinku prečo mi musí byť tak blbo naobed som sa napapala a až doteraz som viac nejedla lebo mi išlo prasknuť bruško, teraz som už bola 2x na velkej a je mi na vracanie tak naozaj já už neviem , som slabá ufff .

milek
30. sep 2011

@kiribaby Aj my sme kp , v pondelok sa mám objednat na utzv. a prietoky a ak sa do dvoch týždnov neotočí začne mi moja doktorka robit predoperačne, ja len dufam že nenatrafím na nejakeho odporcu sekcii ktorý ma bude nutit rodit prirodzene ☹ .Segrenku najskor nechali 3 hodiny vytrapit lebo ,,to by mala zvladnut " a ked malý stracal ozvi tak je spravili sekciu a rodila chlapca ktorý mal cez 3 kg.Som zvedavá aký velký budeme my v 31 týždni sme mali 1600g.

luci66
30. sep 2011

@veronika1417 Suhlasim, viem, ze je to zivot, ale nemali by sme sa o takychto veciach bavit moc 😢

majoslava
1. okt 2011

dobré ránko 🙂 ja už od tretej neviem spať ☹ malý sa tak krúti a vystrája ☹

henrieta44
1. okt 2011

jáááj som rada že tu nestraším sama takto zavčasu, som si večer nedala magnézium, tak ma ráno zobudili také krče v nohách že mi veru dosť dolho trvalo kým som ich rozchodila.

henrieta44
1. okt 2011

inak čo sa týka nášho zdravotníctva a prístupu personálu, tak nad tým sa už ani nepozastavujem, moja švagrina minulý rok v oktobri 3 týždne prenášala mŕtvy plod, len ju prekladali zo dňa na deň, samozrejme až kým nedostala silné bolesti v podbrušku a potom letela zo stredného Slovenska do trnavy...jasné že hned na to dostala zápal maternice...to je jedna pikoška a druhá taká čerstvá je, že ten náš známy chirurg čo zomrel teraz v nedeľu, tak ho chudáka jeho kolegovia nechali sa zadusiť vlastnými zvratkami, tak potom čo už len chceme mi obyčajní smrteľníci od doktorov, ked kolega kolegovi nepomôže.

dominika_sk
1. okt 2011

dnešna noc- aj keď som nemala krče v nohach, celu noc sa mi snivalo, že ma chce zabiť moj priatel 😕 😕 😕 no je toto normalne?!!! 😖

henrieta44
1. okt 2011

ja mávam tiež dosť blbé sny, to je hormónmy, inak baby ja mám za týždeň, samé zlé správy, ani s mojim starým otcom to nevyzerá dobre, tak už len čakáme na ďalšiu nepríjemnú správu ☹

dianka3
1. okt 2011

@veronika1417 Ahoj Nika, tak ako sa drzite kocky? Moja bola akasi vcera leniva a vobec sa skoro nehybala 😒 mala som velky strach, ale potom ked som ju dlho hladkala alebo sa obratila na bok tak ma troska kopla a hned mi padol kamen zo srdca 🙂 Inac ktory si presne ty tyzden? Ja dneska zacinam 34+0 🙂

dianka3
1. okt 2011

@dominika_sk je to normalne neboj, mne sa zase dnes snivalo ze som bola v nejakom boxserskom tyme aj s mojim velkym bruskom a normalne som boxovala aj s muzmi a ked som som im povedala ze nie sak som tehotna povedali ze to je ok, pretoz tam bola aj jedna baba tiez co bola tehotna a ta normalne zapasila.A ked som sa jej pytala ako to moze ked je tehotna povedala zeuder do brucha neboli 😒 a ze si nato zvykla. Boooze to bol sen 😝