Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 nič sa neboj ja som prve mala na cisarak a bola som veľmi spokojna ked som dva dni videla ako sa tam mamičky na porodnej sale trapia už vtedy som vedela že normalne rodiť nikdy nechcem. Vtedy som sekciu mala kvoly tomu, že som prenašala a nebola som otvorená ani na pol centimetra. teraz čakame druhe babatko a od začiatku viem že budem rodiť sekciou. ked som sa pyytala lekarov na vyhody a nevyhody tak cisarak mal viac vyyhod, babatko sa netrapi porodnymi cestami ty niesi dotrhana a je menej komplikacii ako pri cisaraku. Ak rodiš cisarským maš to za sebou za niekolko minut bez bolesti tie však prijdu, no ja som pri prvom nemala takmer žiadne a už na druhý den som sa sprchovala a bola sama na vecko. Jedinu velku nevyhodu v tom vydim je laktacia, mne kvoly cisarskemu prišlo mliekona desiatý den ☹ , ale potom som kojila do dvoch rokoch. A ešte lekári neodporučaju na sekciu viac deti ako dve. No nemusi to byť pravidlo moja sestra a tri a v pohode.
@kukina79 dufam, ze u teba bude vsetko o.k. a malinky sa narodi pekne na termin, ked uz kocik budete mat zaparkovany doma 🙂 a ked nie, kocik, moze vyzdvihnut aj tvoj partner, ked budes v nemocnici...v najhorsom pripade, si treba zohnat aspon vajicko, aby si malinkeho mala ako preniest domov...
ahojte dievcata, ako je to s tymi prietokmi??? to kontroluju kazdej tehulke?a neviete ako?
@veronika1417 Presne tak🙂
@atima to si mala dobreho lekara na cisaraky, ked si nemala ziadne komplikacie...lebo mamicky sa vacsinou stazuju na komplikacie po sekcii... vraj ten cisarsky je vzdy ked sa ide rodit tak 50:50.. myslite,ze sa da nejako aj dohodnut s lekarom na tom cisarskom?ja by som mu chcela navrhnut,ze keby zaregistroval nejake komplikacie,nech rovno spravi cisarak
ahojte mamulienky, tak my sme už doma z kontrolného usg... všetko dopadlo OK 🙂 len sme drobnejšie... ale výživa dostatočná, prietoky fajn...
ja som taka unavena 😒 včera som pojedla chleba so salamkou a cibuľkou... no tak mi bolo blbo... ešte o tretej rano som odgrgovala cibulu, teším sa až uložím malu a pojdem si lahnuť... 😖
baby mala mi od vcera kaka.uplne riedko.davam jej smektu ale nezabera zatial. ja som sa rano vyzvracala.dufam ze to nedostanem aj ja lebo ma slaktrafi. je mi vseliako.... neviete ci si mozem aj ja dat smektu?
dobre ranko dievcata 🙂 ako ste sa vyspali?ja konecne po dlhej dobe celkom dobre 🙂 mam niejako vela energie,uz mi perie pracka,upratala som kuchynu este idem upratat izbu,vyvencit psa na zahradu.dnes nieje ano svokra doma tak si to uzijem,ziadne trapne reci ,proste klud 🙂
@lucy109 prečo chceš cisársky? maš na to nejku indikaciu?
@atima prepáč, ale nemôžem s tebou suhlasiť- cisarsky nie je menej komplikovaný ako prirodzený porod- su s ním spojené rizika ako pri každej operácii.. Mala si naozaj veľke šťastie, že si nemala bolesti a ani žiadne komlikácie. Každá žena hovorí inak... ale veľmi ti prajem, aby si aj druhý pôrod mal taký priebeh ako prvý 😉
@lianka7 no moja doktorka to nerobí, pošle hore na prietoky. A do termínu budem chodiť k nej do poradne.Po termíne hore.
@atima veru, hlavne prajem bez komplikacií. Ja som mala síce rýchly ale zato veľmi intenzívny porod. Doktor ma netrapil dlho, ale takmer to tiež skončilo cisárskym... uvidíme co bude pri druhohom, ale ak by som sa mala trápiť dva dni, tiež by som bola vďačnejsia za cisársky... 😉
@dadda02 no, ja som brala HAK 10 rokov predtym, ako sme sa zacali pokusat o babo. Vysadila som ju, 3 mesiace sme si davali pozor a potom som otehotnela na 1x, takze myslim, ze kvalitna HAK nema na otehotnenie vplyv, potvrdilo mi to viac doktorov a ja som toho zivy priklad. Navyse, ked som na tie 3 mesiace vysadila, aj ja soms a obavala, ze aky budem mat rozhadzany cyklus a dostavala som stale tak +/- 2 dni, takze uplne v pohode! 😉
Ahojte baby, cely vikend som tu nebola, lebo som bola u nasich, manzel s ocinom natierali strechu, tak sme boli cele dni tam. A moj drobec je uz tri dni strasne hyperaktivny - naduva sa a vytaca, sa na nom smejem. A vcera som mala brucho ako nadute 😀 jaj ked si predstavim, ze sa nam to uz blizi...boooze, ja idem na prietoky aj na sono 11.10. a este teraz vo stvrtok do poradne, tak dufam, ze bude vsetko OK. 😉
@trinka snad nebude treba..uvidime,ja to necham na mojho lekara,ale urcite sa nebudem stazovat,ked rozhodne,ze sa bude musiet spravit cisarsky...ty si mala cisarsky s prvym dietatkom?.....sesternica mala taky extremny pripad... nezazmluvneny porod a nechali ju tri dni rodit,nakoniec mali robit cisarsky,ale bolo uz neskoro,tak malu tahali kliestami, nastastie je normalna a sikulka,ale par rokov ju museli sledovat lekari,.,,,po roku musela ist tam dole na plastiku,esteze ma velmi ohladuplneho a dobreho muza,lebo sex tiez nemohl byt ten rok po,aj dlhsie...hovori,ze pre nu by bol cisarsky tisickrat lepsi, keby to vedela,takze co je lepsie je to relativne pri kazdej zene a porode si myslim...druhy porod mala dohodnuty,pripravoval ju primar v banskej stiavnici a krasne,rychlo porodila uplne bez komplikacii
@lianka7
@dena no dievčatá bolo mi aj lepšie, trolino sa to zlepšilo , ale dúfam že ešte tak 2tt vydržím.
@atima neboj zvládnu to aj bez predoperačného alebo ti spravia na mieste čo budú potrebovať.Ja som prvé rodila skôr ako bolo v pláne a mala som papier na sekciu a všetko v pohode nikto to nečakal a lekárka ktorú som mala dohodnutú ma videla len jeden x pred pôrodom .
@veronika1417 prietoky to je len sono , mňa trolino pobolievalo potom bruško lebo lekár trošku viacej tlačila mala som ho tvrdé 🙂
dievcata,vy ste tak akcne,ze to tu nestacim vsetko citat...to sono si zistim,lebo zatial ma nan neobjednali,,, drzim vam palce a prajem vam vsetkym krasny dniky, november budeme mat s drobcami doma a bude urcite romanticky uprsany ako vzdy,.tak uzivajme slniecka,kym sa da...moja je tiez hyperaktivna a predvadza sa a ked sa vyberiem na prechadzku velmi rychlo ma posadi,zacne ma steklit a mozem ist domov, tak to asi bude aj ked bude na svete 😉
dievčatá zdravím vás....Ja mám v tehu knižke napísané, že 8. mesiac - pľúcne....boli ste niektorá? Pri prvej si nepamätám či som na niečom takom bola.
K tým náušničkám - istotne ich dám maličkej prepichnúť v nemocnici v deň odchodu, tak ako pri prvej, vôbec neplakala a ani si ich nechytala.
Inak takmer každý deň pociťujem jemné kŕrče ako pri menzese, zatiaľ to vždy prešlo pri zmene polohy...juž sa naše telá pomaličky pripravujú na pôrod 🙂
ahojte.... dnes som bola v poradni... od rána od 6:30 som sa len teraz dostala domov...
maličký má už 2800g (že ho dobre chovám 😀 ) a do pôrodu ešte mesiac tak by mal mať okolo 3500g a že rodiť budem asi cisárskym ☹ že sa uvidí ako bude prebiehať pôrod... ale že on to vidí aj tak na cisársky lebo že som malá a bábo je dosť veľké... že ho neodrodím ☹ dalšiu poradnu mi dal o týžden na utorok kvôli KTG lebo to robia len v utorok aby som nemusela toľko cestovať...
mala som to po ceste tak som sa išla popýtať do nemocnici čo si tam mám doneisť a o koľkej mám prísť zajtra na KTG a priechody.... sestrička ma zobrala hned a nemusela som čakať ani na sono 😀 a že mám stále chodiť v pondelok lebo že v utorok má veľa a dlho by som čakala 😀 tak som taká rada.... len do poradni mám isť v utorok tak budem musieť isť tiež v pondelok ...
inač KTG mi ukazovalo také kontrakcie... ale ja som nič necítila... a tie prietoky to je len sono...

@lianka7 tak to je uz brnkacka a mrknes pri tom na Patka 😉