icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

kaia
3. okt 2011

@majoslava, fiha, tak to mas uz pekne velke babatko 😉. Mne sice panvu nikto nemeral, mala nie som a uzka tiez nie, ale po prvom porode mi na kontrolnom utz (ked mi kontrolovali, ci mi nieco nezostalo v materminici) lekarka povedala, ze vaha mojho babatka 3.400 g bola na moju postavu maximum, vacsie babo by sa uz cezo mna nezmestilo 😒. Myslim, ze nasa slecna nebude vacsia, tak to snad nejako prezijeme 😉.
Zajtra mam poradnu, tak sa tesim, mala by som dostat papierik s vypisanim na matersku 😎

kaia
3. okt 2011

@gertka, jeej, ja som u neho rodila Arturka, bol super, keby som sa nerozhodla pre Koch, isla by som k nemu zase 😎

blackrose
3. okt 2011

@lenka1108 @trinka dakujem vam 🙂
@majoslava no vidis a ja ani tolko nebeham a krcok mam skrateny... teraz uz som len hore a dolu chodim, len ked idem k lekarovi 😒

woman04
3. okt 2011

..tak od dnes na materskej 🙂..dnes ešte druhýkrát vymaľovať obývačku a snáď u nás konečne začne debordelizácia..teším sa,krásne počasie ,všetko skoro opraté pre malého,už len začať žehliť 🙂..musíme kúpiť nejakú komodu do spálne,nech mám vecičky po ruke...

..u nás je to s peniažkami tiež teraz veselé,tak sa odkladá na neskôr ,čo sa dá..našťastie v predajni nám povedali,že na kočík stačí len záloha a nechá sa tam,vyplatí sa a vyzdvihne až po narodení dieťatka 🙂..ako tak pozerám,mám tuším najneskôr termín...v stredu máme poradňu,tak uvidíme ako na tom sme...🙂..
...my sme boli na prietokoch asi 20 minút...dr.pozrel všetky orgány,všetko pomeral...potom pozrel prietoky... 🙂

drobcek801
3. okt 2011

ahojte,ste tu toho strasne vela popisal a ja tu cez vikend nestiham 😉
mozno ste to uz aj preberali,ale sa chcem opytat,ci to sa musi spotrebovat krcok,az tak sa zacnete otvarat? 😨
ja len viem ze pri malej som bola v 36tt otvorena na 4cm,ale krcok sa tam nespominal,tak som v pomikove 😉 podla vsetkeho ja to chapem,ze sa najprv skrati krcok az tak sa otvarate ? ci nie?to uz moje tretie,ale z toho som baran 😀

dominika_sk
3. okt 2011

inak baby, ktore mate auto Škoda, a vajko sa vam da upevniť pomocou isofix, viete, že škodovky maju vstavany isofix?! len tolko, pre naše zjednodušenie 😉

trinka
3. okt 2011

joj prepadla ma chuť na cookies... musim ale počkať na mm, kým donesie čokoládu....

veronika1417
3. okt 2011

@lenka1108 vazne? daj link nech nemusime hladat 😉 budem Ti mooooc vdacna

karap
3. okt 2011

@drobcek801 porod prebieha tak,ze sa krcok najprv zkrati az zanikne[spotrebuje sa]a potom sa zacnes otvarat[musis sa otvorit na 10 prstov]U prvaciek sa najprv spotrebuje krcok a potom sa otvoria,u druhorodicky sa to deje sucastne[aj sa krcok krati aj sa otvaras]Preto trva prvy porod dlhsie,nez tie dalsie....

veronika1417
3. okt 2011

@lenka1108 uz netreba, nasla som 🙂 dost si ale vytrpela ☹ tak ale nebola v uplnej narkoze ja pojdem asi uplne este neviem.

harper
3. okt 2011

Ahojte, tak aj ja mam dnes uz za sebou poradnu, v podstate asi poslednu u tohoto lekara. Vo stvrtok idem na pol osmu este na odbery, a v utorok buduci tyzden mam prist pre vysledky. A v pondelok 17.10. mam ist uz na poradnu do porodnice, kde budem rodit, tak uz sa "tesim" na vyjazdy na kramare. 😒 Krcok je v poriadku, porodne cesty su vraj otvorene, povedal ze nemysli si ze budem prenasat ale ani ze to nebude predcasny porod.

harper
3. okt 2011

@dominika_sk hej len musis kupit aj zakladnu pre isofix a do toho potom das to vajicko. Ja som pripinala normalne pasom na prednom sedadle - nemame tam airbag.

lianka7
3. okt 2011

@dominika_sk Vcera si mi spravila chut na krupicu...tak som ju zbastila,az dychat nevladzem 😀 😀 😀

dominika_sk
3. okt 2011

@harper no neviem, dneska bol u nas znamy, ktory nam to hovoril, že škoda to ma integrovane a on sedačku upina priamo na to, aj nam to v aute ukazoval, ako je pripnuta. tak potom neviem ale načo by to tam teda bolo vstavane, keď v inych autach to nie je a v oboch pripadoch teda treba kupovať zakladňu... 😖

harper
3. okt 2011

@lianka7
@dominika_sk aj ja si spravim dnes na veceru, uz vidim ako mm kruti na do mnou hlavou, prisla som dnes domov, dala som si sunku s kremzskou horcicou a rohlikom a za chvilu som dostala chut na vcerajsiu polievku so slizikmi, tak som zjedla aj tu. 🙂

lianka7
3. okt 2011

@harper Mne teraz sladke nenormalne chuti..a ked vidim vo vyklade kolaciky....jaaaaaaaaaaj 😝 😝 😝

lianka7
3. okt 2011

@blackrose Kraaasnucka izbicka,ako z katalagu 😵

harper
3. okt 2011

@dominika_sk ono teda aspon to nase co mame doma - chicco nema upevnenie na isofix a co si pamatam, tak sa nas na to pytali v predajni, ci mame uchytenie isofix a vtedy sme to este nevedeli, ale bol tam rozdiel v cene, u tohoto druhu sedacky a mame teda tuto, ktoru mala pouziva do dnesneho dna: http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3208..., potom ked budu nejake peniazky zbytocne alebo ked uz bude babatko male do vajicka tak starsej asi kupime tuto http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/3210... a mladsia dostane tu starsiu sedacku.

harper
3. okt 2011

@lianka7 mi hovor, vcera som zozrala tri velikanske domace kremese 😀 najhorsie je to ze potom som taka presladena a hladam zase nieco slane 🙂

lucka33
3. okt 2011

Ahojte 🙂
Tak ja som dnes mala taký "lenivo-oddychový" deň, lebo ma pobolievalo brucho, také bolesti ako pri ms, nie silné, ale nepríjemné to bolo 😝 dala som si teraz magnézko, tak to hádam poľaví... Ale ani sa nie je čo čudovať, malá po mne stále skáče, po bruchu sa mi makosí, tak jasné, že potom všeličo cítim 😝 No ale asi to 13mesačnému dieťaťu nevysvetlím... A odstrkovať ju od seba nechcem, je taká podarená, keď sa ku mne túli a hladká mi bruško 😵

Baby aké máte kočíky kúpené/objednané??? Ja stále neviem... 😝

harper
3. okt 2011

ozaj uz som dostala papiere do socialky na dnp a do prace na matersku, nastup tak ako mam v tabulke - 8.10. uz sa tesim 🙂

harper
3. okt 2011

@lucka33 my este kocik nemame ani objednany, akosi nan stale nezostavaju peniazky ☹ ale tak ja dufam, ze ked sa narodi uz bude taaaka zima, ze ak niekam pojdeme tak jedine autom a vajicko doma mame.

dominika_sk
3. okt 2011

posledne dve hodiny- 2x paradajkova polievka, kava, kofola, horuca čokolada, musli tyčinka, koko, banan v čokolade, jablko, čipsy, paradajkova polievka 1x, jablko, oriešky...čo si dam na večeru ?! 😎 😀

dominika_sk
3. okt 2011

@harper ja tomu tiež nerozumiem 😖 hadam to v tom aute nejako upevnime...bezpečne.

lady511
3. okt 2011

Ahojte tehulky,,chcela by som sa vás spítat ako Vám vyšlo prvé CTG?lebo ja som bola dnes a zajtra musím tiež ,,,neviem či sa treba obávat,,

lenka1108
3. okt 2011

@dominika_sk

@harper aj my mame novu fabiu a aj tam to je ale musi sa k tomu dokupit zakladna a ta ich mi zase nesedi na maxi cosi.takze ja to pouzivat nebudem.idem kupit klasicky isofix pre maxi cosi. takze dalsich min 80e neni mojich.... 😠

lucka33
3. okt 2011

@harper vajíčko mám aj ja po malej, takže v podstate nové, to problém tiež nie je. Len ten kočík sa neviem rozhodnúť, aký, či len športový s fusakotaškou alebo aj vaničku kúpiť... Neviem, ako často budem s deťmi chodiť von a najmä, keď bude zima a skoro tma... Po malej už nič nemám, len také staré ohrablo, s tým sa nedá chodiť... Vanička sa mi skôr zdá aj zbytočná kupovať na tých pár mesiacov... Potom mi to bude zavadzať...

lenkalienka25
3. okt 2011

@zlamal.i tak to skusim aj ja,dakujem🙂

dena
3. okt 2011

@harper ja som dnes prvy den na MD 🙂 tiez presne tak ako je v tabulke 😉

harper
3. okt 2011

@lucka33 ja som si vybrala tento tak ako tusim @zlamal.i http://www.ekociky.sk/?592,ballerina-leather-co... , http://www.babyborn.sk/detske-kociky/hlboke-a-k... ten v bezovej farbe, len som sa este nerozhodla z ktorej stranky ho objednam, kedze tu tusim @kiribaby mala problemy s fusakom zo stranke e.kociky.sk tak uvidim.
@lenka1108
@dominika_sk presne tak, rozdiel medzi autosedackou a autosedackou isofix, je taka zakladna - obvykle taky cierny podstavec, ktory sa vlastne upevni priamo k sedacke a tam sa asi uz nepripevnuje autosedacka pasom, ktory je v aute.