Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte baby, mam za sebou dnesnu poradnu, este v piatok ma cakaju prietoky, brali mi aj krv a ster, a este mam prist 19.okt. na dalsu poradnu, myslela som si ze uz budem chodit do nemocky...Chcela som sa vas opytat ci nemate take bolesti ako ja...Vzdy ked vstavam ked lezim alebo sedim, strasne ma boli spodok ale neskutocne a najhorsie su prve kroky a potom to uz neboli...a vsimla som si ze ked viac beham cez den o to je to potom vecer horsie, mate niektora take daco?
@lady511 ...po 36 týždni by si mala chodiť na poradňu tam,kde budeš rodiť a podľa mňa ťa nemôžu vydierať ,že si musíš zazmluvniť...pýtala som sa na to dnes gyn.na poradni a vraj minister žiadny takýto príkaz nedal a mňa tiež už poslal na daľšiu poradňu do nemocky,kde budem rodiť..tam som sa minulý t.pýtala a povedala pani na recepcii,že áno,od 36 t.sa chodí k nim... 🙂 Lekára mám v Kochu a rodiť budem v Ružinove
dobré ránko mamulienky 🙂
chválim a obdivujem krásne bruška, postieľky a výbavičky... 🙂 kráááásne....
Ja som taká nevyspatá a unavená... Mm stále pracuje, ešte aj doma- chodi spať okolo polnoci, takže je v noci taký tvrdý, že ja vstávam k malej... stále ma ubezpečuje, že už od buduceho týždna bude viac s nami a vcera zahlasil... že asi v pondelok ešte nie a potom, že sa uvidi... 😠 sa normálne teším do porodnice, že budem 4 dni len ja a babo- snad sa nam podarí aj nadštandart- konečne by som si oddýchla... 😀 😀 😀
ahojte baby,ja som mala dnes taku cudnu noc 😖 4x som sa zobudila na priserne bolesti krizov a tvrde brucho.Ledva som sa otocila,no ked som sa pohla,tak sa mala ,,zahniezdila,, a bolest presla.Asi mi tlaci na nejaky nerv a to ma bolelo.No 4x za sebou?Normalne som bola v pomikove,ci nezacinam rodit 🙂 Mozno to boli uz ,,poslickovia,,Je to trochu blbe,kedze som uz tretiacka,no ja som v predchadzajucich tehotenstvach vobec poslickov nezazila 😀
No,koncim,ideme do skolky......
Inak dievčatá, píšete si pôrodný plán?
breee ranko diecata, ako ste sa vyspali? no ja akosi na prd... ☹ mataju ma cudesne sny a som cela nervozna. tak ako som bola vcera dobre naladena a nejak euforicka, tak dnesny den zacal uplne nanic a este som aj draheho nasrala... 🙄 ☹ dnes idem na poradnu a som z toho uplne mimo a nervozna, ze co a ako. to je tak nanic, ked clovek nevie ani poriadne kto ho bude vysetrovat a ci je vsetko ok. ked som chodila k mojej dr., tak som sa vzdy tesila na poradne, ale teraz.... zase mi vyskoci tlak vysoko, co ja mavam skor nizky 😖 no idem si vas troska pocitat, co u vas noveho a vychystat sa do poradne. dufam, ze dnes ma uz konecne poslu na tie prietoky a CTG. tak vam zelam omnho krajsi zaciatok dna, aky bol u mna 🙂
@woman04 tak a si v BA sa to tak robí,,,,lebo moj gyndoš(ktorý je v ba)mi to tiež tak povedal ale ked soms a šla informovat(hned po pasoch som tam bežala)tak mi povedali že ich to nezaujma kde mam gynekologa že ku nemu budem chodit do konca,,,,,,,,mám pocit že toto je kocurkovo,,,myslíš že každá nemocnica musí mat poradne aj pre nezazmluvnene pacientky?....ja tam idem s mamou,,,,na buduci týžden nie že by som si to nevedela vybavit ale ona v tom vie behat je to taká papulka....tak uvidíme čo poriešime,.,,,
@henrieta44 no ale nafotila si super 🙂 ani Ta nemusi manzel fotit. Ten moj sa ma stale pyta este? este? a to ma odfoti maximalne tak trikrat za sebou a za cele tehu ma odfotila asi tak 4krat ☹ a to bolo na zaciatku reci, ze ma bude fotit kazdy tyzden ako mi rastie brusko 😠
Ahojte, tak ako uz tu mame nejake babenko?
@veronika1417 😀 mna muz neodfotil este ani raz...
Dobé ránko tehulky skoro maminky , ako sa dnes máte , ja stále niečo riešim akurát nám rozbúrali totlne balkón tak musím zháňať dlažbu okná a všetko oklo toho a dako už nevládzem.V noci 6x WCuž sa mi ťažko stavia z postele spodok ma bolí ako sa napínam .
@slimme krásna postielka aj okolo nej 😉 mňa ten spodok bolí už dosť dlho a pri každom kroku ☹
Dobre ranko 🙂 nastastie to moje vracanie a hnacky asi nebol virus, lebo uz je to prec...sice citim sa stale taka slaba, chce sa mi len lezat a stale mi nic nechuti jest, ale podstatne je, ze uz to najhorsie preslo...a aj vcera ked som si konecne nieco dala na jedenie tak to zostalo vo mne a neslo to hned von...dnes som este nejedla, ale myslim, ze uz je to o.k
ahojte babenky 🙂 je u mna švagriná od rána aj s malým... stále len plače ☹ dúfam, že nie všetky detičky sú také... akurát s ním išla kus von ho pokočíkovať....
Ahojte baby 😀 ako sa dnes mate? ja som dnes z domu od siedmej - mala som poradnu, brali mi krv a stery. Doki mi dal papier na inerne na EKG aby som sa isla objednat. Tak som cupitala na interne a setricka bola velmi zlata, hovori mi "aaa tehotna, no podte dnu" a ja ze ja soms a prisla len objednat a ona mi vravi, ze aby som isla, ze ma vybavi, ze ma predsa nenecha cakat a ze dnes nemaju vela. Navyse doktorka je moja znama, takze som bola straaaasne rada, ze sa tam nemusim terigat znova 😀 normalne sa mi dnes zacal den celkom dobre 😵
A v poradni, pribrala som (zase 😠 ), dokpy je to uz cca 18kg, aj ked akoze nechapem, kde tie kila vsetky su, lebo mam len o 1 cislo vacsiu konf. velkost, ale nevadi. Uz sa nad tym nezamyslam, snad to po porode pojde dole. Navyse viete ake vyha su u doktorov - ten nas ma este taku "potavinarsku", navyse sa vazim oblecena a obuta, takze si myslim, ze to bude stale okolo tych 16kg....no co uz narobim 😒 a to vobec nejem vela...
Nastastie moc som mala v poriadku, aj tlak, tak je vsetko OK. Takze s dnesnym dnom vcelku spokojna 😅
ahojte tehulky....hlásim príchod z nemocnice....v pondelok som si vás dočítala po víkende, celé doobedie som len ležala - žiadna námaha. Stále som cítila tvrdnutie bruška, ktoré neprechádzalo ani v kľude. Tak sme išli s manželom na pohotovosť. Nechali si ma tam - lebo som už bola otvorená na prst a vnútornú bránku mám otvorenú na 0,6 cm. Dostala som infúzie, ktoré zastavili ďalšie otváranie a 4 štiplavé inekcie na dozretie pľúcok miminka. Dnes ma prepustili a doki povedal, že keby som aspoň 2 týždne ešte vyydržala. Bola som si ešte nes u obvodneho gynekológa predpísať lieky a ledva som došla domov, tak ma neskutočne bolia kríže...
Idem poprečítavať čo sa tu za ten čas udialo 🙂
@romcha jaaaj chlapi 🙂
Ahojte tehulky, konecne som sa normalne vyspala. Vcera sme na pripravke pozerali porody, aj take alternativne prirodzene a zial aj nase (film z roku 1987) a k tomu sestricka dodala,ze vela sa toho nezmenilo, no otras poviem vam...moc detailne, sama krv atd..nemohli sme sa na to pozerat s babami ☹ . Inak porodny plan si nerobim, ale chcem bonding (kedze v TT to zacali umoznovat prikladat babo po porode), ale potrebujem to mat na papieri napisane a myslim,ze to bude boj so sestrickami.Planujete niektora taketo nieco?

@kormelia11 no uvidím ako zareaguje moje telo, či sa mu to bude páčiť....
@veronika1417 prsne ako píšeš, to by sme sa veru nenahnevali 😉 ale tak o mesiac budem vedieť ako to dopadlo, hlavne fakt nech je malinká zdravé, strašne sa bojím, začínam mať všelijaké myšlienky 😒
@mysti ten sprej do nosa je len 135ml, som sa enem trošku viac sekla 😅