Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@janulkan
@slimme to aj mňa bolí, tiež keď sedím alebo ráno vstávam z postele, že to mám také stuhnuté, keď to rozchodím, tak je to ok, ale v noci, keď musím ísť na wc, tak dobre krčím tvár od bolesti, je to fakt nepríjemné 😝 Ale už to nejak len musíme vydržať, ja som mala pri prvom tehu horšie stavy - strašne ma boleli kríže, jeden jediný pohyb nebol bez strašnej bolesti, takže toto je úplná pohoda oproti tomu. Dúfam, že už ma to ani nechytí, lebo neviem, ako by som zvládala teraz domácnosť a malú, predtým som bola sama a muž bol stále v robote, teraz je doma plus dieťa, takže treba aj variť, čo ešte ako-tak zvládam, ale s tými bolestivými krížami by sa to určite nedalo a navyše by som sa nemohla ani o malú postarať, také že dvihnúť na ruky by iste nehrozilo... A to by som neviem ako fungovala... Ja už odpočítavam doslova dni 😀
http://www.pronatal.sk/masaz.htm ide niekto do toho so mnou 😀 ?
Ahojte tehuľky, ja som tu dlho nebola, veľa ste toho popísali, že ani to nestíham čítať. Ja som bola v pondelok u zubárky na preventívke a v útorok na poradni. Objednala ma na ďaľšiu kontrolu 20.10., čo už budem na riadnej materskej. Len ma to zaskočilo, lebo ja som chcela už chodiť do nemocnice na poradne. Neviete či si mám niečo pýtať (nejaké záznamy alebo doklady)od mojej gynekologičky keď pôjdem na poradňu do nemocnice?
ahojte 🙂
@lianka7 no mne sice nasadil Macmiror, to su take cipky, ale po prvom raze som sa v noci zobudila na strasne stipanie a svrbenie, posva uplne opuchnuta a cervena 😒 tak som to vysadila a dam si teraz len taky krem Daphnegyn, ktory mi v minulosti zabral vzdy len na par dni... takze si myslim, ze je jedno ci nieco uzivas alebo nie...
@luci66 ja planujem okamzite prilozenie dietata, ale este neviem, ci mi neprekazia moje umysli... dufam, ze nie
@denis006 drzim palce, aby si vydrzala az do 38tt... je fajn, ze to aspon trosku pozastavili
@slimme krasna cistucka bielucka postielka 😵
@dominika_sk ja planujem, ale urcite neskor, kvoli mojmu tvrdnutiu a skracovaniu krcka... zo zaciatku si zacnem len natierat a mozno od 37tt aj masaz
@trinka to poznam.Moj muz je tiez cele dni prec,chodi domov vecer a ja som sama na 2 deti.Rano musime vstavat do skolky,oobede musim syna budit,aby sme isli zase pre malu do skolky...Kupanie je tiez len na mne,aj nocne vstavanie[ak obcas syn place]Tiez sa normalne tesim do porodnice,ako si tam oddychnem.4dni sama,len ja a malinka 😵 Veru,ponahlat sa odtial nebudem 😀
@slimme a nerozchadza sa ti panvova kost... to sa zvykne, ak si stihla... moja kolegynka to mala... a cely den radsej v robotke sedela a nechala sa obskakovat... 😕 😅 a inak krasna postielka... 😵
@trinka oddych v porodnici... 😀 ale je to fakt... ja tiez maleho obskakujem, ale mm aspon chodieva normalne okolo 6tej domov a to sa maly na neho zavesi... aspon trochu casu pre mna... aj teraz ukrajujem z odpocinku, ale neda sa mi spat a varim k tomu... ale vidim aj na mm, ze ho to vycerpava, ta praca + maly... a co bude, ked budu 2ja... 😀
@karap netrap sa, ze uz 3. porod a nieco sa ti nezda, kazdy je iny... ja som tiez nemala nic takeho... som mala naprogramovany tak porod, ze ani neviem ako som porodila... 😅 az na ten zaver samo...
@kukina79 no den blbec sa stava... ale to prejde... ako na poradni... koho si vychytila... 😕
@veronika1417 u nas to iste... a vies kolko mam fotiek s bruchom... zalostne malo... esteze niekam chodime na vylety a tak, inak by som mala figu borovu... 😒 ale z prveho mam asi este menej...
@stellamiapiccola veru, nenudis sa... tak nech ta to velmi nevycerpa... 😉
@majoslava a nie je hladnucky, inak by mal byt kludny... a kolko ma male, ved by mal spinkat a vtedy neplace... 😉
@mysti pozitivny pristup a dobre ti to vypalilo... ja sa uz striasam pri pomysleni na vazenie v nemocke... pred 1. porodom som sa tam vazila a ze vy ste pribrali za tyzden 3 kila... ale hofprd, nepribrala, len ta vaha vazila o 3 viac a mi to sestra povedala az po... 🙄
@denis006 ze vydrzat... boze, ti lekari... 🙄 ale drzim palce, nech sa ta mala drzi ako kliest... 😉
@luci66 ja som pri prvom nemala ihned prilozene babo na brusko, na prso mi ho dali, ked ho odvazili a tak, lebo ho vytahovali vakuom, tak ho brali prec, moj mm ho videl skor ako ja... 😅 😔 tak hadam teraz sa to podari... 😵
@mysti az o 2 tyzdne, nema sa uz chodit kazdy jeden... a to uz v nemocke ti brali krv a tak, ze, dobre som to pochopila... lebo moj doc mi vravel, ze mi ju vezme na poslednej poradni, ale hofprd... tak sa musim na buduci tyzden v porodke ozvat, co a ako... urcite na streptokoka budu brat, tak hadam aj krvny obraz budu... 😕
tak som si popisala, mozem si ist lahnut... lebo teraz to na mna prislo... hadam maly este potiahne...
inak teraz ten v brusku take kopy mi dava v poslednych dnoch, ze jaujaujau... 😝 😅
@lenica81 ja tiež vidim, že ma mm toho veľa- mi je normalne luto ked vidim aký chodí domov unavený a ešte sa mu ja v kuse sťažujem ... snažím aby bolo doma aspon navarene,upratane, vyprate... ale niekedy už fakt nevladzem... mam take dni, že ma malá tlačí a vacsia skuša moju trpezlivost... 😒
@karap takže dovolenkujeme v porodnici...? 😀 😀 😀
@trinka jeeej ty si uz 36 tt? gratulujem 🙂 ja som v takych tyzdnoch uz rodila ☹ , no snat do tretice sa mi podari a porodim aspon v 38tt, inac aj ja som cely den unavena a ospala,neviem ci to je aj liekmi co beriem ale chodim jak namesacna,normalne ss musim premôct aby som sa sla najest 😒
@trinka To vazne? 🙂 juuj to by bol moj sen prenasat, lebo mne sa nepodarilo anio do terminu vydrzat ☹
A preco si myslis ze aj pri tejto budes? ved to nie je pravidlo 🙂 🙂 a navyse urychlit to mozes sexom, lebo spermie drazdia krcok a sposobuju otvaranie krcka,takze keby mate pravidelny sex porodis zachvilku,teda mne pri oboch to spustilo kontrakcie, par hodiniek po sexe som dostala kontrakcie zial ale priskoro 😔
@lenica81 ja asi nepojdem do nemocky, teda do porodnice do poradne, ostanem az do konca pri mojom dokim, a som aj rada...vies, ja mam vyhodu, ze moj gyndos byva od va cinziaky vyssie ako ja, takze mi povedal, ze kedykolvek by som nieco mala, ze mam dobehnut 😀 preto mi aj povedal, ze ked nebudem mat problem, ze staci prist za dva tyzdne. Lebo doteraz som nemala ziadny problem (klop-klop), tak preto mi povedal, ze staci, ze naco sa budem terigat hore-dole (a ambulanciu ma od cinziaku cca 10 minut 😀 ) takze v tomto mam vyhodu. POrodnicu mam az v cca 25 km vzdialenom meste, tak tiez si neviem predstavit lozit tam kazdy tyzden a hlavne kto by so mnou chodil... 😖 😒 takze zatial je to dobre, kym je to takto 😀
@dianka3 isto nie, keby nieco nebolo ok, tak to ti doc povie, hlavne su merania babatka v brusku, ked je vsetko v norme, nemusis vela pribrat... 😉
@mysti tak ty mas ake exclusivne podmienky... 😵 😉
@majoslava ja som s kocikom nikdy "necloumala", joj, ako sa to vola... vraj to nie je ani zdrave, hlavne velmi silne hojdanie, moze to poskodit hlavicku... 😔 moj zas bol na chodzu... ziadne stanie... ja som sa nachodila prvy polrok, ufff... 😀
@lenica81 Ti poviem, ale ono je to inak dobre 😀 lebo fakt viem, ze keby nieco tak za 10 minut som u neho 😀 aspon jednu vyhodu to ma a ked je zatial vsetko OK (klop klop), tak som rada 🙂 dokonca aj alergologicku som si "vybavila" cez telefon, ta mi tiez povedala, ze az nebude zmena k horsiemu, ze staci o pol roka ked pridem, ze az by nieco, aby som jej hned zavolala a prisla 😀 normalne sa mi podaktori doktori pacia 😉
Baby, dnes sa mojmu kamaratovi narodila dcerka - Emmka. Lucka mala termina az 23.10., mala sa vypytala skor...tak jej na jednej strane zavidim, ze to uz ma za sebou a mala je zlatuckaaaaa 😀
nepotrebujete náhodou niektorá kočík? ... Bratislava

@mysti som rada že poradna dopadla dobre 🙂 a tu vahu dobre poznam...je to sila, ked v dnešnej dobe ta na takú vahu postavia 😠 ale naštastie v Tisovci ma taku normálnejšiu mechanickú...ja sa vážim pre istotu doma a sestričke len poviem kolko som pribrala 🙂