icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
10. okt 2011

@lianka7 ahojcek, ja tiez uz nepijem kavicku dva tyzdne ☹ raz ked som ju vypila ostalo mi zvlastne, cela som sa spotila, znervoznela, neskor ma este aj rozbolela hlava, navaly tepla a zimy,... 😒 no vobec mi nesadla takze uz sa bojim si dat. V chladnicke mam colu a sem tam ked citim, ze mam nizsi tlak tak si dam glg takej studenej a to mi zabera.

lianka7
10. okt 2011

@veronika1417 Ahoj mojs,No presne som sa aj ja tak zvlastne citila...colu sice nemam,ale hadam ju nebudem ani potrebovat,zatial tych par dni bez kavy mi nebolo nic-hlava ma nebolela,ani mdloby-nic...Asi sa mi ku koncu tehotenstva ozaj zvysil tlak...

trinka
10. okt 2011

@leslyelee krásne priberáte! len tak ďalej 😉
@lianka7 no ja mavam nižší tlak, ale dnes o druhej rano mi prislo tak zle, že som zvracala...ale nebolel ma žaludok, len taký pocit na odpadnutie... oblieval ma pot... nechápem ☹ mm spinkal ako zarezaný a ja som od trištvrte na dvanast okolo malej lietala, lebo ju bolelo brusko...ked ma to do zajtra neprejde pojdem k lekarke...teraz som sa trochu rozhýbala, ale rano som bola ako mechom udreta- tak neviem... snad je to len unava a vyčerpanie v spojení s počasím... ☹ inak teším sa na fotky výbavičky 😉

veronika1417
10. okt 2011

@lianka7 ved kup si len tak pre istotu aby si mala doma keby daco ale ak nemusis nepi lebo kofein ako kofein. Mne este aj chuti tak sa musim brzdit inak by som vypila plny pohar teda aj tri 😉

stellamiapiccola
10. okt 2011

@dominika_sk hlavne klud to je normálne mať také sny sa blíži deň D... si v podvedomí nervózna lebo nevieš čo a presne a ako ťa čaká preto sa ti spletajú rôzne sny.Ja mám tiež strach neviem spať lebo čakám ako kedy čo sa stane .

atima
10. okt 2011

@stellamiapiccola už nemame vela tak vydržme, viem že do ciela sa beži ťažšie ale o to krajší bude vysledok 😉 ....... pozerala som oktobrovky tak tam sa to začalo okolo 37 tt. tak o nejake dva týždne by sa to malo rozbehnuť z novembrovými babatkami aj v našej teme 🙂

veronika1417
10. okt 2011

@leslyelee ja som na Teba akurat vcera myslela, ze ako sa mate 🙂 neviem preco ale uz som myslela, ze ste doma ale ved to je este kratko a malinka je este malilinka aj ked uz priberate pekne 😉 joj musi byt aky chrusticek ved tie nase babulky v bruskach su vacsie ako ona teda tachsie. Urcite je ako babika 🙂 nech sa vam dari!!!

mysti
10. okt 2011

Ahojte baby, ja som sa konecne tuto noc normalne vyspala, aj na WC som bola "len" trikrat.
Takze som celkom spokojna.
Zajtra mam sono a idem aj na tie pasy, chcems a Vys opytat, to na tie pasy pojdem len raz, ci do porodu este pojdem? A na sono? Lebo nemocka je od nas 25km a potrebujem si zhanat niekoho, kto tam pojde so mnou, busom neviem, nejako uz ist nechcem. Zajtra ide so mnou ocino, povedal, ze si zoberie dovolenku, takze fajn. Tak dufam, ze do porodu tam uz nebudem musiet ist. Tento tyzden uz zacnem 37tt.

Vcera som bola poobede u nasich. Manzel ma viezol, lebo isiel kuknut na futbal, potom pre mna vecer prisiel. Tak mi hovori, ze "moja mama povedala, ze posledne sva tyzdne budeme u nich, aby si bola stale pod dozorom" - moja svokra uz nepracuje-je doma. ze ked on bude v praci, ze aby som ja nebola sama, aby sa nedajboze nieco nestalo. Tak som mu len zatukala na celo, ze ja sa nikam stahovat nebudem. Ze aj tak az by k niecomu doslo, tak svokra vodicak nema, ze by musel ist len svokor alebo on, tak nech nestresuje. A my byvame od nich cca 15min cesty pesi 😀
Keby ste baby vedeli, aku on ma z toho paniku, ze by ma mal on viezt do porodnice, on povedal, ze on asi skolabuje, ze este niekto s nami bude musiet ist, lebo on to nezvladne! Tito chlapi su strasni poserovia, a moj v tomto exceluje. On ma vacsi strach z toho, ako ja, ja normalne ukludnujem jeho a nie on mna....booooze, uz sa tesim na tu hodinu H, ako bude chaosit 😀

veronika1417
10. okt 2011

@mysti ved sa trosku vzi do jeho situacie 🙂 moj manzel je taky isty a ja ho uplne chapem aj ked aj ja sa na jeho strachu casto smejem. Ja neznesiem ked mam pocit, ze nemozem nic urobit, neznasam pocit bezmocnosti ked niekto moj blizky trpi a ja mu nemozem pomoct. Ved to je horsie ako ked je zle mne samej. Zazila si to niekedy? Ak ano len si na to spomen a hned budes vediet ako sa citi a ze to veru nie je bohvieco ☹ si pre neho dolezita a aj vase miminko, boji sa a tak ma z toho obavy, podla mna mozes byt rada, ze berie ohlad aj na Teba a nie len ako iny chlapi, ktori myslia len na to kde to s kamosmi pojdu oslavit 😉 ja si toho mojho manzela za to velmi vazim a milujem ho este viac 😉

mysti
10. okt 2011

@veronika1417 vies, ja som to zazila, u nas som sa stale ja starala o seba aj o neho ci bol chory, alebo ked to potreboval 😀 ja som vzdy hovorila, ze on je take moje velke decko. Len ma niekedy zamrzi, ked vidim kamaratov, ako sa staraju o svoje polovicky, chodia s nimi na vysetrenia, zaujimaju sa a on nic 😒 vtedy ma to zamrzi. A to, ze predsa to dietatko sme "robili" dvaja, a on sa teraz chce vykaslat, lebo to nezvlada? Keby som to tak mohla aj ja 😀 ze kaslem na to, nejdem rodit. Ja od neho nechcem, aby bol pri porode, to by fakt nezvladol, ale myslim, ze odviezt ma tam naozaj moze, to sa mu nic nestane. A ja som clovek, ktory nema rad chaos, teda ja som dost kludna a nerobim z veci zbytocne velku vedu, nie som histerka, tak sa nema coho bat 😀

Ach chlapi, je to s nimi strasne...ale neboj sa, ked uz bude maly na svete, to uz aky hrdina bude 😀 😀 😀 ako sa hovori "po vojne je kazdy general" 😅

veronika1417
10. okt 2011

@mysti aj toho mojo dokaze uplne zdolat chripka alebo staci aby ho nieco zabolelo 😀 oni nie su na to od prirody tak vybaveny ako my 😉 my trenujeme kazdy mesiac tyzden na plno, okrem toho predmenstruacny syndrom, vajecniky, ... z toho oni nemaju nic vlastne vacsinu roka su oki tak sa im nemozeme cudovat co vsetko ich dokaze polozit 😀 moj manzel somnou nevynechal ani jedno vysetrenie ci u gyny, sono, poradna, alergolog, zubar,... beha vsade somnou ale zase aj si to sam povie, ze ako sa o nas stara lebo vsade chodi s nami, trosku skromnosti by nezaskodilo 😉 takto ale on prejavuje lasku - tym, ze sa stara, mne chvilku trvalo kym som to pochopila. K porodu by som ho ale nedostala a vobec sa necudujem, tak ako by som ja nezniesla pohlad ako trpi tak to neznesie ani on. Ked ma operovali na slepak tak sa straaasne opil a to vobec nepije, cely cas unavoval mojo otca tym ako strasne ma miluje a to sme este ani neboli svoji a moj tatko pri nom zaspal na stole 😀 vzdy ked si na to spominame tak sa strasne hambi a my sa na tom zabavame 😀 podla mna ten tvoj na to nekasle len to inak prejavuje skus ho pochopit a porozmyslat na jeho spravani. Vela manzelov, ktori poslusne behaju okolo svojich manzeliek a tvaria sa ako najidealnejsi partneri su vacsinou riadny haj... osobne take typy poznam. Pred vlasnou manzelkou ako barankovia a za ich chrbtom sa otocia za kazdou ktora prejde okolo nich! To, ze ma strach a povie Ti o tom by som brala ako prejav dovery a lasky

lianka7
10. okt 2011

@trinka pofotim,ked ju budem mat skompletizovanu 🙂
@veronika1417 Asi kupim,mame doma len kofolu,ale ta by mi asi nepomohla 🙂
@mysti Baby,ked hovorite o partneroch,moj presne z toho dovodu odmieta ist ku porodu,lebo neznesie pohlad na mna,ked ma nieco boli,ked trpim...ked som mavala bolestivu ms,behal po lekarnach,varieval caje,robil obklady...samozrejme sa chce podielat na prichode babatka,ale povedal,ze bude so mnou pri kontrakciach,ale na salu uz nie,ani ho nenutim,lebo ho uplne chapem. Je velmi obetavy a velmi ho preto milujem a respektujem 😵 Kazdy chlap je iny,ale urcite nam nechcu zle a lubia nas najviac na svete! 😉

mysti
10. okt 2011

@veronika1417
@lianka7 mame to veru tazke s tymi nasimi polovickami. Ja nehovorim, ze moj nie je obetavy, pravdaze je a hlavne viem, ze sa mozem na neho stale obratit, len toto je nieco ine. Ma z toho vsetkeho taky strach, az ma o zaraza. pritom deti miluje. Sme spolu uz velmi dlho (12 rokov), pozname sa dokonale. Bol od malicka s mojou segrou, ked sme zacali spolu chodit, nemala este ani 6 rokov, dnes ma "skoro" 18 a perfektne si rozumeju, su fakt ako brat a sestra a to je medzi nimi dost vekovy rozdiel (manzel bude mat v novembri 32). A vidim to aj na nasej krstnej dcere, od mala je na nom nalepena - sprava sa k nej lepsie ako jej vlastny otec-jeho brat. Takze sa zase na druhej strane nebojim, ze mi nebude s malym pomahat. Len tuto "etapu porodnu" chce akosi preskocit 😀 😀 😀

karap
10. okt 2011

baby,vcera som o 16,40 jedla pecene kurca z ryzou a 2 polovickami zavaranych marhul.Viete co so mnou tie marhule porobili 😲 Tak ma strasne zaha palila este o 02,30!Ku..y!Do porodu nechcem marhule ani vidiet 😠 Fuj.
No a dnes som bola po cca 4-5dnoch na velkej....Normalny porod.Taka som ,,zapecena,, 😢 Hned som si naordinovala pshylium,musim ho jest 2x denne,nech sa mi to upravi,lebo umriem....Aj vy mate taku zapchu???

lianka7
10. okt 2011

@mysti Je to prirodzene,aj oni maju strach-uvedomuju si,co vsetko sa moze pri porode stat-ci uz babatku alebo nam.A predsa nas miluju najviac na svete...preto to chcu preskocit a uz sa vytesovat z rodinky...A povedzme si uprimne-aj my by sme to najradsej preskocili...len my nemame pred cim ujst 😀 😀 😀

blackrose
10. okt 2011

ahojte kocky 🙂
ja uz si konecne balim tasku do porodnice 🙂 jaj, az mi je zle ked si predstavim, ze to moze na mna kedykolvek prist... stale mam pocit, ze na to este nie som pripravena (myslim psychicky) ale to asi nebudem nikdy 😀 ´
@lianka7 myslim, ze kontrakcie budu pre neho horsie ako samotny porod 😉

veronika1417
10. okt 2011

@mysti my budeme v novembri tiez uz 12 rokov spolu 🙂 podla mna u neho ide skutocne len o cisty strach o Teba a nic ine za tym nie je. To je tak velky strach ked sa bojis o niekoho blizkeho... ☹ to mas super, ze to tak vie s detmi 🙂 moj manzel sa boji dietatka aj dotknut, ze mu ublizi alebo, ze mu spadne takze som zvedva ako sa bude chytat nasej malej lebo tej sa dotykat bude musiet 😀 on ma obavy do buducnosti, ci si budu rozumiet s dievcatkom lebo on to vraj s babami nevie 😀 nechapem ako ma zbalili aj ked on tvrdi, ze ja som zbalila jeho 😀

lianka7
10. okt 2011

@blackrose To si myslim aj ja-rozhodne to trva dlhsie a pre zenu utrapnejsie...ale som ticho-som rada,ze tam budem mat niekoho,na koho budem moct kricat 😀 😀 😀

veronika1417
10. okt 2011

Baby aj mavate este pohlavny styk? To je ale vyraz 😀 Mne doktorka splietala kadeco okolo toho 😕

mysti
10. okt 2011

@veronika1417 aj mne to manzel tvrdi, ze ja som zbalila jeho 😀 😀 to su teda alibisti 😀
Ja si tiez myslim, ze sa bude bat, najprv bude len "ocumovat", uz sa na to normalne tesim. Ale vcera mi zahlasil, ze nam zabezpecil radiator "taky prenosny" ze do spalne alebo do detskej, ked budeme kupat maleho 😵 ze aby mu nebola zima. Takze aj napriek tomu vsetkemu vidim, ze na nas mysli 😵 no zlaty bol 😵

lady511
10. okt 2011

@veronika1417 Ahoj no ja som mala teda sex ešte minulí týžden...a celkom vpohode...aj ekd to už nebolo také ako predtým...radšej si už počkám po porode ked bude všetko zahojené ...lebo sa pri tom cítim ako slon.. 😀

veronika1417
10. okt 2011

@lady511 mna sa ten moj asi boji 😀 normalne zdrha aby som s tym ani nahodou nezacinala 🙂 som mu zahlasila, ze ked mi daju termin cisarskeho neskoro tak nech sa pripravi, ze budeme po domacky vyvolavat porod 🙂

blackrose
10. okt 2011

@veronika1417 jeeej, my budeme spolu 12 rokov v decembri 😀
a styk nemame, kvoli tomu, ze mam skrateny krcok... inak by sme mali 😉 ale planujeme, ked uz budem moct rodit, aby mi aj posva troska povolila pred porodom 😉 😅
@lianka7 ved jasne, ja len dufam, ze tam bude moct byt so mnou muz, to je jedine co ma drzi pri vedomi, ze to zvladnem, ked tam bude so mnou 😀
a mozno si to ten tvoj rozmysli, ked pride uz na samotny porod 😉
@karap daj si kazdy den zopar susenych sliviek (3-5) a malo by ti to pomoct... ja na stastie so zapchov nemam problemy (zatial)

lady511
10. okt 2011

@veronika1417 hrozí ti cisársky????, 😒
no ja neviem čo je somnou ale v tehotenstve mám prehnanu chut na sex,,..lebo mne na začiatku nebývalo zle...takže som ako niaka fenka... 😀

karap
10. okt 2011

@veronika1417 mi este sexujeme,no velmi zriedka[cca 1x za tyzden]ja z toho teraz nic nemam a po styku ma boli cely spodok,takze tak.Naposledy sme ,,to,, mali vcera vnoci,no ledva som cakala,kedy bude koniec 🙄

lady511
10. okt 2011

Ahoj karap teda ja som na tom bola podobne..tiež ma bolel celí spodok a mala som aj také návaly už som myslela že porodím ešte počas sexu 😀 ale skor ako moj drahý ja stále hovorím o sexe akoby to bola droga...

veronika1417
10. okt 2011

To mne by sa stacilo len pritulit ale akonahle sa pritulim uz ten moj zdrha ☹ nech neprovokujem, ze ci si viem predstavit ake to je ked musi tolko vydrzat a odriekat. Na zaciatku sme nemoli lebo som mala problemy potom sme pomalycky zacali no a teraz sa on uz boji ☹ mna snad porazi a to sme spolu kedysi ratali, ze kto tak dlho vydrzi bez sexu ved je to nekonecnost ☹ ja uz ku koncu som bola vzdy napata, takze som z toho nic moc nemala tak ale chyba mi ta blizkost a ta chvila, ktora patri len nam dvom ☹

lady511
10. okt 2011

@veronika1417 presne tak...aj ja mám pocit že len niake povinnosti..a naše spoločné chvíle v objatí...su velmi vzácne k tomu ešte sa prerába náš domček..kde je roboty ako na kostole tak ked chcem pusinku musím si teda aj hodinku počkat 😀 ....stále počas celého tehu som mavala len pocit uzkosti a toho ako budem vyzerat ,,,a že počas sexu už pre neho nebudem prítažlivá...a teraz by som to robila ako divá... 😀

veronika1417
10. okt 2011

@karap sa mi paci vyraz velmi zriedka raz za tyzden 😉 ja co mam znamych Ty ledva maju sex dvakrat do mesiaca 😀 ale tiez poznam aj takych co by stale... 😀

veronika1417
10. okt 2011

@blackrose no my to tiez tak planujeme ale neviem kedy s tym zacneme 🙂 uvidim podla terminu na cisarsky lebo mam tiez trosku obavy aby som nieco nedodzubala a zase krcit sa potom v bolestiach ako to maju baby nemienim. Keby mi to robilo zle tak kaslem na to. No ale myslim, ze to to je tiez jedna z radosti, ktore mi chybaju a po porode budeme musiet dobenut len aby sme nezamiesali na dalsie 😀