icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
11. okt 2011

@trinka veru ano zrejme je silne mineralizovana a podporovala by vznik kamienkov no ja ju pijem roky a dufam, ze je to ok 😉 mne mineraly v tele chybju aj mam viac solit tak hadam to takto vyrovnavam. Ja mam tasku tiez pobalenu, vlastne uz skoro mesiac 😀 co nas mala tak vystrasila. Do porodnice tatinko prinesie uz len vajicko a oblecko a pojde sa domov 🙂 neviem sa dockat tej chvile.

veronika1417
11. okt 2011

@lianka7 ja som oblecenie tiez vyberala len minuly tyzden 🙂 a stale to menim 😉

dena
11. okt 2011

@henrieta44 no ja som tiez na pasy nechodila ani pri jednom...pri synovi to bolo strasne davno, tak sa to asi nerobilo a pri dcere som bola na pasoch iba v den porodu...

drobcek801
11. okt 2011

@denis006 zajtra mam poradnu,tak sa urcite postazujem,dik 😉
myslim,ze pred koncom tehu mi pri ultrazvuku zistoval,ci mam dostatok plodovej vody 😵 vtedy bolo vsetko ok az na prietoky,ale tak stale sa este moze nieco skomplikova,ale aj nemusi 😉

stellamiapiccola
11. okt 2011

@eviiinka mne pásy pri prvom robili až v nemocnici a teraz dnes a že to kontroluje bábo srdiečko a či nemáš kontrakcie a neviem čo ešte 😉

lianka7
11. okt 2011

@veronika1417 Ako sa poznam,ja tiez budem spekulovat do poslednej chvile a je dost mozne,ze este z porodnice budem mm volat,aby vymenil vecicky za ine... 😀 😀 😀

denis006
11. okt 2011

@drobcek801 k tým prietokom...ja mám z pred týždňa váhu mimi 2050g a IPP/A/B 1,98 A RI 0,49 a bolo mi povedané, že je to OKI a kočka, ktorej vyvolali pôrod mala 2,74

trinka
11. okt 2011

@lianka7 ja som sa rozhodla, že nebudem vsetko zo sebou trepať na salu a potom hladat v taške medzi plienkami a odsavackou vložky a pod. Zbalila som len 4 plienky, lebo to sestričky z novorodeneckého pýtaju a tašku pre baby s plienkami a vecami donesie mm na druhý den. Aked budeme odchaádzať z porodnice, tak len vajičko. Zhruba viem co vsetko mi trebalo pri malej, tak som sa snazila zbaliť tak, aby nemusel pendlovať hore dolu každú chvilku... bude mať co robiť s malou...

eviiinka
11. okt 2011

@stellamiapiccola aha, tak asi mi to budu robit az v nemocke, vcera v poradni kontroloval Dr.ozvy malinkeho, ale to len tym pristrojom co priklada na brusko 🙂

eviiinka
11. okt 2011

@lianka7 ja som na tom podobne 😀 stale do tasky nieco pribalim pre maleho 😀 alebo vynenim za ine 🙂

drobcek801
11. okt 2011

@denis006 takze zle je ked je hodnota vyssia? ja som z toho jelen? 😉 no ale tak keby bolo nieco zle,tak by nam urcite povedali 😉

lianka7
11. okt 2011

@trinka A v nasej nemocke obliekaju babatka do erarneho,vsak?Pre babo treba len plienky...?
@eviiinka Ked chceme,aby boli krasnucke a nebola im zima ani teplo,tak sa nemozeme cudovat,ze vymyslame 😀 😀 😀

dena
11. okt 2011

@eviiinka ani ja som este nebola a ani nic dr. nespominala...mozno az v nemocnici v poradni...

zuzka051
11. okt 2011

@milek no leni tak to moje musi mať po kolená ja ju mám od 5 mesiaca 😀

trinka
11. okt 2011

@lianka7 ano do erarneho, ale ja som si zbalila ešte čiapocku, rukavičky a ponožky...

lianka7
11. okt 2011

@trinka to je dobry napad...to si tiez pribalim 🙂

trinka
11. okt 2011

idem ja kočky, má prist kamoška z anglicka, tak trochu podebatime a poklebetime, potom prečítam čo máte nove... 😉

trinka
11. okt 2011

@lianka7 hlavne rukavičky, Lilinka sa narodila s takými nechtiskami, hned sa doškrabala....

luci66
11. okt 2011

@ninka23 Vsetky su pekne, ale espiro nema otocitelnu sportovu cast oboma smermi ak ti to neva tak ok. S4 je krasna aj kamoska ju ma, ale ma malu vanicku,teda aspon ona to tak komentovala a u nas v TT je ich tu straaasne vela. A o V-Maxe neviem 🙂, taky stred medzi oboma 🙂 mozzno zavisi od toho ake farebne kombinacie ponukaju a aku cenu, ale myslim,ze S4 je najdrahsia,ze.

blackrose
11. okt 2011

ahojte 🙂 ja som si dnes hned co mm odisiel do prace este zdriemla do pol jedenastej 😅
@harper ja som este nebola, ale chodim tam uz dlhsie kvoli skracovaniu krcka k jednemu dr. a k nemu budem chodit aj na poradnu, tak uvidim co mi povie. Ale ja na tvojom mieste by som tam najskor zavolala, ze co a ako.
@veronika1417 aj mne sa tie hackovane/strikovane ciapocky velmi pacia...moja mamina to robila cely zivot a teraz sa jej nechce 😔
a co sa tyka toho dychania, tak ja mam pocit, ze mala je stale len dolu, lebo mne sa tazko nedychalo nikdy... aj mi vsetci hovoria, ze mam brusko nizko... mozno preto sa mi aj krcok skracuje...
@majoslava hlavne sa nestresuj kvoli tomu, 38tt je uz v pohode... mne dr. stale vravi, ze hlavne musim vydrzat do 38tt, vtedy je uz babatko povazovane za uplne donosene. Termin porodu sa rata aj tak +-2tt... tak skus sa uz len pripravit na to, ze to moze kedykolvek prist a tes sa na drobceka 🙂
@lianka7 do nasej nemocnice si tiez mame pribalit rukavicky, ponozky a ciapocku. Zobrala som si zatial z kazdeho po dve.

eviiinka
11. okt 2011

@lianka7 😀

luci66
11. okt 2011

@eviiinka Moj doki povedal,ze pasy sa uz davaju len pri rizikovych pcientkach, takze ak si ok, mozno ich budes mat az v den porodu v nemocnici.

luci66
11. okt 2011

@lianka7 Ja nemam este zbalenu tasku pre malu, lebo neviem ake oblecko jej mam zbalit, akoze fakt netusim. Uz si pripadam jak prastena, lebo stale kombinujem a rozmyslam nad tym. A est newborn plienky musim kupit...

eviiinka
11. okt 2011

@luci66 aha, no tak to som vobec nevedela 🙂

blackrose
11. okt 2011

@luci66 ja tiez nemam tasku pre malu... zatial to nejako neriesim... 😉 tiez neviem co jej mam nachystat na odchod a nez by som to 4x prehadzovala, tak to radsej neriesim 😉 😀

eviiinka
11. okt 2011

@dena takze niesom sama 🙂 asi nam to naozaj budu robit az v nemocke 🙂

slimme
11. okt 2011

@slavocka144 Este som tam nebola, lebo mi moj gynekolog napisal dalsiu poradnu este ku nemu. Ty tam uz aj chodis na poradne?A ak ano ku komu?Potom mi das vediet ako to tam vyzera? 🙂

danka89
11. okt 2011

ahojte kočky...tak som doma s poradne...všetko je ok! Dr. mi vypísal papier na materskú a od zajtra oficiálne nastupujem. 21. mám príst na krv a 25. mám dalšiu poradnu...vraj mi vezme vzorky a aj vypíše papier na interné... potom už budem chodit do nemocky .. A ozaj, nabrala som odvahu a spýtala som sa za ten kufrík.. 😀 Vraj sa dáva hned s tehu knižkou no na mna asi zabudol 😅 ...tak že mi ho odloží, ked im zasa prídu ...momentálne nemal ani jeden...všetky rozdal...

slimme
11. okt 2011

Ahojte, chcem sa vas poprosit o radu. Dneska som si volala o vysledky z krvy a sestricka mi povedala ze som chudokrvna, ze si mam kupit nejake vitaminy pre tehotne. Tie co s tym mate skusenost, mozete mi nejake dobre poradit? Citila som sa uz dlksie velmi unavena, tak je mozne ze okrem toho ze som tehu za to moze aj ta chudokrvnost. Dakujem za rady.

slimme
11. okt 2011

Inak napadaju ma take hlupe otazky a nezmysli, ked si tak stale predstavujem, ze uz idem rodit. Napr. ze ako to je po klistire, kde ho robia a ci je tam hned sprcha, a ci sa hned potom mam prezliect uz do kosele, kde bude medzitym moja taska, ako sa ku nej dostanem, uplne bludy, a ze ci tam bude sestricka ktora ma bude navigovat alebo si mam vsetko domysliet? neviem si to vobec predstavit a ta nevedomost ma znervoznuje. A este ma napadla taka blbost, normalne mozem mat aj nohavicky na sebe?alebo mam uz po klistire chodit na ostro? Mozno si niektore myslite ze ze su to hluposti ale ked taketo detaily ma zaujimaju...