icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lianka7
11. okt 2011

@trinka A nevies aky je postup pri epi?Lebo mne dal dr.vymenny listok na anesteziologicke-myslela som,ze tam len pohovor urobia,ale volala som tam,ci mi nieco treba doniest a povedali mi,ze kartu od obvodaka,vysledky internych vysetreni a krvi...a nemozu byt starsie ako 30 dni...to mam vsetko absolvovat????Ja si tiez zazmluvnujem svojho gynek.

drobcek801
11. okt 2011

@denis006 dakujem,urcite vyskusam 😉 dufam,ze aj mne pomoze 😵

inak mam aj strasne vytoky,intimku vymenim niekedy aj 7x za den,ale ster som mal negativny,tak to sa asi len pripravuje na porod,ci?neviete,nemate niektora skusenost? 😨 ja si pri predchadzajucich tehu,nieco take nepamatam 😨

veronika1417
11. okt 2011

@trinka ja sa tiez hlavne nemozem vela najest, vtedy mi je dost zle 😖 zle sa mi dycha, nevladzem sa hybat, ide mi prasknut brucho a niekedy ma dokonca z toho boli aj hlava 😖

trinka
11. okt 2011

@lianka7 a akeho mas gynekologa? Ja neviem či to všetko treba, ja som bola na 7poschodi na ARE za vrchnou sestrou, ta sa ma popýtala a zapísala si dátum porodu. To bolo všetko.

harper
11. okt 2011

no nic, idem si ja spravit kapucinko a pojdem pre mladu do skolky. Tak zatial vsetkym pekny den. 🙂

trinka
11. okt 2011

@drobcek801 ja mam tiež vytoky cele druhe tehu a tiež som mala ster negat.

trinka
11. okt 2011

@veronika1417 vcera mi bolo doobedu celkom fajn, tak som sa poobede najedla a tu zobla a tam zobla a potom mi bolo tak zle 😒

lianka7
11. okt 2011

@trinka Ja mam Raučinu s dohodla som sa s nim na zazmluvneni. Vidis,skusim ist tam na 7.posch.,lebo ja som volala na ambulanciu...myslim,ze tam to bude jednoduchsie...

drobcek801
11. okt 2011

@trinka ja mam od druheho tehu stale,takze den bez intimky si neviem predstavit,ale teraz to je nieco hrozne,asi posledne 2 tyzdne,ako by som curala 😉 dufam,ze to tak nezostane aj po porode 😵

lianka7
11. okt 2011

@veronika1417
@trinka Baby aj mne sa tazsie dycha niekedy...ale dufam,ze je to v poriadku,je to prirodzene,nie?Tym,ze sa zvysuje cinnost srdca...

harper
11. okt 2011

@trinka este som tu 🙂 vytoky mam aj ja som to hovorila minuly tyzden doktorovi, ked isiel robit ster, ze aj kvoli tomu sa robi ten ster, dnes mi povedal ze je vsetko negativne a v poriadku, tak som sa ho pytala, co teda ten vytok, ze ci to aj svrbi. A kedze ma nic nesvrbi tak je to v poriadku, ale stava sa, ze ked si dam rano intimku, tak na obed uz mam aj nohavicky vlhke a niektore dni nic, neviem od coho to zavisi. 🙂

trinka
11. okt 2011

@harper @drobcek801 ja tiež beham s intimkou v kuse. A silnejší je ten výtok ked sa ponamaham, alebo zdvihnem malu a po sexe ani nehovorím... 😖

jaruska7
11. okt 2011

ja tiež mám výtok, každé ráno keď sa zobudím ako keby som bola pocikaná. a celý deň si neviem predstaviť, žeby som nemala intimku. a to som si myslela že aspoň počas tehotenstva ušetrím na vložkách a intímkach.
a hlavne teraz sa bojím už na konci, či mi náhodou neodtečie plodová voda. 🙂 😲

trinka
11. okt 2011

@lianka7 ano je to prirodzene, bobáčik tlačí na bránicu... 😉

veronika1417
11. okt 2011

@trinka ja sa normalne lepsie citim a to ooovela ked sa nechavam trosku vyhladovat ale nemozem byt zase hladna lebo to ma brutal rozboli zaludok a ostava mi az na odpadnutie 😒 najhorsie je, ze aj napriek tomu sa vaha dviha hore 😀

stellamiapiccola
11. okt 2011

ahojte tehulky tak som doma s poradne som ešte zavretá , malá je stále hore hlavou a ešte nemá ani 2kg 😒 , že je asi 10dní pozadu s váhou hmmm sa mi to zdá málinko . Leo sa mi narodil koncom 37tt s 3120g .
Krv mám za sebov a zajtra bude výsledok a naháňačky ku internistovi. ďalšiu poradňu mám 21.10. dnes som bola aj na pásoch na monitore a že všetko ok 🙂

drobcek801
11. okt 2011

@harper
@trinka
@jaruska7 takze niesom sama,tak len dufam,ze sa to po porode znovu upravi 😉

eviiinka
11. okt 2011

@dominika_sk mojenko drzte sa 🙂 myslim na vas 🙂

trinka
11. okt 2011

@veronika1417 ja si tiež davam pozor- ale ked sa nenajem, tak ma príšerne páli záha... mam pocit ze si nevyberiem... a to je este mesiac pred nami...
@stellamiapiccola my sme tiež drobnejsie- o 10 dni 😉

veronika1417
11. okt 2011

@lianka7 neboj moje jasne, ze je to prirodzene 😉 Paťko je veliky tlaci vnutorne organy hore vyssie a tym sa stlacaju aj plucka trosku, okrem toho vyssia hmotnost, viac krvi, vacsia zataz na srdiecko, tazke brusko,... telo dostava zabrat a s nim aj srdce a pluca musia pumpovat este viac a k tomu za stazenych podmienkach 😉 ak ale citis, ze sa Ti zle dycha lahni si na bok a snaz sa pokojne a hlbsie dychat malo by pomoct 😉 aj na nete to tak odporucali a vela oddychovat

trinka
11. okt 2011

@drobcek801 v to dufame asi všetky, že sa po porode nebudeme pocikavať, normalne sexovať a aj tie vytoky sa upravia... - pozitivne myslenie 😀 😀 😀 😀

eviiinka
11. okt 2011

@dominika_sk domi mozem sa opytat, o akych pasoch hovoris ? 😕 ja som trosku po zadu asi ☹

drobcek801
11. okt 2011

tie co ste boli na prietokoch mate nejake hodnoty v knizkach?
ja mam len A/B 2,069 a kamoska ma vystrasila,ze pod 2 uz je to zle 😒 pri malej som mala v tomto tyzdni 2,4-2,8 ale este som tam mala myslim RI 0,59 a asi to bolo zle,kedze mi porod kvoli prietokom vyvolavali ☹
teraz mi zapisali iba A/B,tak dufam,ze zajtra bude vsetko ok 😉

veronika1417
11. okt 2011

@trinka mna pali aj ked sa najem, no to mne az tak nevadi som zvyknuta cely zivot to riesim 😒 mne pomaha ak rozhryziem dva Tumsy a mam tu mineralku, co vam tu stale odporucam, vola sa Sulinka -. to po glgoch a mam pokoj 😉 len sa neodporuca ak ma niekto opuchy tak pozor, v prvom trimestri je napisane ze sa pit nema.

lianka7
11. okt 2011

@trinka
@veronika1417 No len nech sa nam to nezhorsuje,lebo nas este caka par tyzdnov 😀 Ja mam uz konecne lepsi pocit,ze mam aspon veci do porodky na kope,lebo do vcera som ich nemala ani dokupene 🤐

trinka
11. okt 2011

@lianka7 tašku mam poctivo zbalenu, pod postielkou nachystanu a aj pre mimčo, čo tatik donesie na druhý den do porodnice.
@veronika1417 mna len pocas tehu trapi záha... o Sulinke som počula, ale vraj sa nesmie ked si nachylna na tvorbu kamenov... 😒

eviiinka
11. okt 2011

baby vecsina uz pisete ze ste boli na pasoch (ja ani neviem co su to tie pasy) ☹ vcera som mala poradnu a Dr.mi nic nehovoril, ci to robia az v nemocke kam pojdem ?

veronika1417
11. okt 2011

@lianka7 nebojkaj v 36tt je napisane, ze miminko klesne hlavickou este nizsie do lona a uvolni sa dychanie a tlak na vnutorne organy, dokonca sa zmeni aj tvar bruska podla toho by to malo byt vidiet a aj by sme s mali lepsie citi len sa este viac zvysi tlak na mechur - co si pri mne neviem ani predstavit 😀 a vraj moze byt aj problem s chodzou

denis006
11. okt 2011

@drobcek801 treba si odsledovať aj výtok...lebo ja som v nemocnici po infúskach mala vodový bez farby a robili mi test na únik plodovej vody..môže pomaličky odtekať...skús to povedať dokimu ak je aj u teba vodový

lianka7
11. okt 2011

@trinka Ty si sikovna,ja pre babatko este ani nemam premyslene,co mu obleciem 😀
@veronika1417 No pri mojich navstevach na WC-ko si to veru neviem predstavit ani ja 😲