icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

palinkova87
11. okt 2011

ahojte holky tak idú to nehat zatial tak. budem rodit, ked to na mna príde.. inakšie už som na jeden prst otvorená..

palinkova87
11. okt 2011

baby chodíte na pásy??? aké čisla sa vám ukazujú na kontrakciach??? 😕

majoslava
11. okt 2011

@mysti on je celkom v pohode 🙂 ja chodím pondelky ku Nagymu a zistila som, že si nemôžem vybrať a zaplatiť doktora... ani naplánovať cisársky... že keby to počul primár dal by mi riadnu prednášku 😅 lebo som si chcela naplánovať cisársky ked bude mať môj doky službu... podľa mna mám právo vybrať si doktora aj to ako chcem porodiť... 😠 😠

denis006
11. okt 2011

@mymimi mne to zistili na sone, tak som sa pýtala potom sestričky a ona mi povedala, že vonkajšia - to je to, že pallpačne zistili otvorenie na prst a vnútornú prirovnala k tomu ako keď si cez hlavu naťahujeme rolák...že sa postupne otvára až na 10 cm a potom sa rodí, ja ju mám na6 mm 😀

slimme
11. okt 2011

@trinka jej ty si strasne zlata ze si to tak super popisala aspon mam zase o nieco realnejsiu predstavu🙂

majoslava
11. okt 2011

@trinka krásne si to napísala... až mi slzy vybehli ked som pozerala tie fotečky 🙂

slavocka144
11. okt 2011

@slimme Nie nie, ešte tam na poradne nechodím. Teraz som v 36.t, teraz mám ešte poradňu u svojho dr. a v piatok sa chystáme do Topoľčan, tak uvidíme ako to bude potom. V Topoľčanoch idem k p.primárovi Čaradskému (neviem ako sa presne volá 🙂 ) u neho by som chcela aj rodiť... Jasné, dám vedieť ako sa mi to tam pozdávalo 🙂

karap
11. okt 2011

@lenka1108 bud rada,ze sa maly otocil.Cisarsky je predsa operacia....ja by som nemenila.Aj ked chapem,ze si sa uz ,,tesila,, na cisarsky,lebo ,,neboli,, 😀

slimme
11. okt 2011

@slavocka144 Jaj aha...no ja neviem kedy budem mat prvu poradnu, lebo v piatok uz budem 37 tt a 19 okt. idem este ku svojemu na poradnu...no a ja by som zase chcela chodit potom ku Kerekovej, asi Ti to ale nic nehovori...No tak drzim palce!🙂

majoslava
11. okt 2011

baby sestra mi práve doniesla plienky látkové.... mamka je v práci tak poslala oca kúpiť... kúpil mi 30ks ale sú nejaké veľké 80x80 ... dala som ich oprať tak dúfam, že kus zbehnú... mamka mu kázala kúpiť menšie, ale predavačka mu dala tieto... sa ich chcela asi zbaviť lebo boli dosť drahé 😠 😠 ... a asi ich nikto nekupoval... a ocino sa nevyzná... zobral čo mu ponúkala... aj sa mu zdalo že platil dosť veľa... a ešte mi kúpil aj zelenú deku 😀

palinkova87
11. okt 2011

@karap cisarský,ale boli potom.. 😉 takže ja poviem len tolko že si to radčej odtrpím ako cisárskym rodit..

atima
11. okt 2011

je to ešte mesiac tak zatial nešpekulujem ak prijde ten datum potom budem o tom uvažovať 😉

atima
11. okt 2011

@majoslava je to presny opak toho čo som ja zažila na vlastnej koži, ja som sa dnes s mojijm dokim dohodla že to bude sekcia ina možnost ani nie je a že možem si vybrať kedy ak nebude ohrozený život babatka skor. Tak neviem niekde sa da dohodnuť inde nie? ale je fakt že na Slovensku sa oficialne cisarsky dohodnuť naozaj neda ak si to nevyžaduje zdravotny stav matky alebo diaťaťa.

anicka87
11. okt 2011

boze baby ja mam pocit ze mam maleho az v krku tak je vysoko ☹ ani dychat sa mi poriadne neda 😒

dianka3
11. okt 2011

@stellamiapiccola To mi je luto moja, to koli tym tlakom ti neodporucaju prirodzeny porod ze? Moja ☹ mrzi ma to 😔 ale hlavne ze budete obe v poriadku. A mne doktor vravel ze sa este moze otocit tak co mu sisi? 😖

tasiko
11. okt 2011

ahojte.Tak už máme po utz.Dopadli sme tak,že malá je KP stále,a dokonca nalieha dole nôžkami,takže asi najhoršie čo môže byť.Volá sa to že poloha KP II 😢 😢 .Prietoky sú že vraj ok,ale mne sa zdá malá,má cca 2400g.Doktorka mi povedala,že sa táto poloha veľmi dobre nemeria a že sa ani nedá dobre merať,takže ani neviem či tá váha je taká aká je.Podľa nej sa už neotočí,ale že zázraky sa dejú ☹ A ani neviem čo si priať,bo ak ju budem rodiť tak,tak radšej nech je menšia 😨 Niekde som ale čítala že ak nalieha nôžkami nedá sa rodiť vaginálne.Musím sa spýtať vo štvrtok dokiho. 😖
@anicka87 čo ja by som za to dala určite je otočený dole hlávkou. 😒

anicka87
11. okt 2011

@tasiko ja to neviem vobec rozoznat ako je otoceny, a na kontrolu idem az bud tyzden

dianka3
11. okt 2011

@tasiko Tak to vytaj v klube ☹ aj moja mala je KP ☹ a mne hrozi kazdu chvilku porod, lebo uz som citila aj kontrakciu ☹ Ale nerozumiem tomu sak ked nalieha nozickami malo by to byt lahsie nie? praveze ja si neviem predstavit ked by mala ist ritkou von 😖 ja som bola vcera na sone povedal dr ze nepojdem cisarsky ze neni dovod ale hlavne za na zaver bolo napisane doporucenie predoper.vysetrenie

mackoxxx
11. okt 2011

Huráááá. Žiaden cisársky. Ideme klasicky. Nadopujú na antibiotikami a malo by to byť OK. Dnes som bola za pôrodníčkou, zajtra klasická poradňa a vo štvrtok mám ešte stretnutie s pôrodníčkou kvôli zazmluvneniu. Už aby som mala po všetko a už sa len tešila na pôrod a môjho malého fešáka. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

dianka3
11. okt 2011

@veronika1417 Veronika, ja som uz dnes nad ranom citila kontrakciu ☹ nebolo to obycajne stvrdnutie lebo tot sprevadzalo aj bolest ako pri mrche ☹ hned som uzila 3 magneska a ako tak to preslo.Zajtra idem do poradni tak mu o tom poviem a kukne mi ten krcok,ak bude v nezmenenom stave tak to bol falosny poplach no ak nie tak je to to coho sa najviac obavam 😢 😔 a navyse mi ide brat kultivacku na streptokoka a uz mi da listok na pasy.
Velmi sa bojim ,mam strach, nechcem rodit este a maly furt zadockom dole ☹ Drz mi palceky moja mam velky strach 😢 😢 😢 a ty ako? uz si bola na pasoch?

janulkan
11. okt 2011

@kaciatko81 aj ja si myslim, ze je zo kvoli vit a, ale to predpokladam, ze ma viac bravcova ako kuracie 🙂

@harper chcela by som tvoje vysledky 🙂 ja take nemam ani za normalnych okolnosti, nie to este v tehotenstve 😀

tasiko
11. okt 2011

@dianka3 vitaj 😒 No takto...mne to bolo vysvetlené takto: poloha KP sa delí na 3 polohy ďalšie,a to podľa toho ako ti bábätko nalieha na krčok maternice.môže byť v tureckom sede,/to je dole riťkou s prekríženými nohami/,potom len riťkou priamo,a potom nôžkami.Najprijateľnejšie pre pôrod je riťkou,pretože ti riťka urobí najviac miesta v "šuške "pre zbytok telka,aby mohlo ísť von.Ani ja si to neviem predstaviť,ale je to tak.Takžýe keď máš nôžkami ako ti nôžky urobia miesto aby postupovalo telíčko?No nijako ☹ ☹ A ten turecký sed tam tiež dačo hrozí zle.Mne tiež doki vravel že samotná KP neni indikácia na pôrod cisárskym,najmä ak je baba a neni veĺká.Ale to závisí na pôrodníkovi.Ja osobne by som oželela aj natrhnutie,roztrhnutie a neviem čo ešte,len aby malá bola ok,nechcem aby bola pridusená,oživovaná,dačo vykĺbené,atď ako to pri KP býva často.A potom do konca života chodiť po lekároch ☹ Toho sa bojím najviac.A som takisto na vetvy bo za chvíľu mám termín a neviem či sa mám pripraviť na norrmálny pôrod,či na cisarák,nič neviem.Dúfam a prajem si aby sa nám pretočili,ale nedávajú tomu veľké šance. 🙄
@anickla87 tak ti prajem aby bol správne 🙂

janulkan
11. okt 2011

@palinkova87 okolo 20 +-5, kym sa samozrejme drobec nepohne, uz mi tam naskakalo aj 40 ked kopal 😀 pisu mi kontrakcie: 0, srdiecko nam ide 145-150

tasiko
11. okt 2011

@dianka3 čo sa týka toho predoperačného aj mne to doporučil,už ho mám dokonca za sebou.Myslím že sa tým "istia" kvôli tej polohe,ak by nepostupoval pôrod,tak šup sekcia.Aby nemuseli vyšetrovať a riešiť pred tým ak by dačo bolo zle.

lady511
11. okt 2011

@palinkova87 ahoj ja som bola dnes a mám napísané že 135/min takže neviem či je to dobre alebo zle ale napísal mi doki že v norme tak asi v norme 😀
mala sa strašne hýbala musela som tam byt o pol hodku dlhšie... 😀

janulkan
11. okt 2011

@tasiko ver svojmu babatku, ono same sa rozhodne ako je pre neho najlepsie 🙂 (uz len aby sa aj ludia rozhdoli) mne ked sme boli KP (naliehal ale ritkou) tak dr povedal, ze vacsinou take porody koncia operativne, ale kedze cakam chlapca, tak vraj ani nenechavaju rodit normalne..ale on sa otocil spat, len skusal polohu KP a asi sa mu nepacila 😎

harper
11. okt 2011

@janulkan no ak sa mam priznat, ja som dva dni pred odbermi zjedla dva jablka, v ktorych boli na 24 hodin zabodnute pekne umyte dva klince 😀 Teda je jasne ze pred konzumaciou som tie klince odtial vytiahla 😀 😀 😀
To som spravila aj ked som po prvom porode mala malo zeleza a doktor mi predpisal zelezo. Len netusil ze v akom stave ho do seba nakoniec dostanem, kedze po tabletkach sme mali obidve aj s malou, nakolko som kojila velke problemy.

luci66
11. okt 2011

@slimme napriklad ja som bola na dni otvorenych dveri v TT,lebo tam budem rodit a tam je to takto...Tvoja taska s tebou ide od prijmu az na izbu po porode. Su tam miestnosti (vzdycharne),kde su postele a aj wc so sprchou (ale to nebyva v kazdej nemocnici, ale v TT ma kazda vzdycharen vlastne wc a sprchu). Ked ides do vzdycharne,predtym sa prezlecies do ich kosele a daju ti tam klistir, potom sup na wc,pripadne sprchu potom, to bude na tebe a ked budes pripravena rodit, prejdes vedla na porodny sal aj s taskou, odrodis a ides na sestonedelie. Tam uz sa mozes prezliect do svojej kosele a zupanu..Aspon takto nam to bolo povedane a vacsinou to tak funguje v tych statnych porodniciach...

anicka87
11. okt 2011

kinder cokolada + biela milka + nealko pivo so sirupom = moja vecera 🙂 no som ja normalna??? 🙂 🙂 🙂

tasiko
11. okt 2011

@janulkan ja verím.Ale ona je tak otočená už 3 mesiace,takže asi sa jej nesmierne páči 😖 😀