icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lianka7
11. okt 2011

@trinka To každá z nás,a keď budeme pozitívne myslieť,tak to tak aj určite bude 😵

dominika_sk
11. okt 2011

stres a panika 😖 čakam na večerne pasy ☹ držte palce kočky ! 😕

karap
11. okt 2011

ahojte,aha na mna 😲 Som jak sud,mam pocit,ze mi praskne brucho a pribrala som uz 10kg!!!!

betina1984
11. okt 2011

@slimme no v TN na sále je normálna posteľ a aj rodiaca posteľ, takže pri tej posteli ju môžeš mať.

anicka87
11. okt 2011

@karap to si este nevidela mna 🙂 10? chcela by som, ja uz 20 😒 ale chvalabohu len na brusku to vidno, tak sa hadam po porode vratim rychlo k velkosti S, to XL ma fakt nebavi 🙂

karap
11. okt 2011

@anicka87 no ,vlastne by som mala byt rada,ze som len+10kg,lebo v predchadzajucich tehotenstvach som pribrala zakazdym 20kg.No pri tomto som bola az do 20tt na nule!Tak sa mi to zda dost kg,za taky kratky cas.A to este nieje koniec 🙄

moka066
11. okt 2011

@balumi ahoj no ja si take veci ako termofor ani nekupujem hadam to nejako zvladnem...ja uvazujem o epiduralke...a co vsetko mas pre malickeho nachystane do porodnice? ja si nikoho nebudem zazmluvnovat ved doktor to bude len kontrolovat 🙂 a vacsina sa budu o mna starat sestricky tak treba im nieco nakupit 🙂 aby si obalili nervy 🙂)

janulkan
11. okt 2011

@tasiko inak oni ta chcu nechat rodit prirodzene a keby nieco, tak cisarsky (kedze uz si dost vysoky tyzden)? my sme boli do 28tt KP, potom hlavicka, v 37tt KP a teraz zase hlavicka, takze cakam co este krpec vymyslo 😀
@harper no toho sa aj ja trosku bojim, ze teraz to pohode zvladam so zelezom, ale co bude ak budem kojit a budem sa musiet vyhybat kapuste, strukovinam a podobne ☹

janulkan
11. okt 2011

@karap ze 10, to by som bola vdacna 🙂 ja som nabrala uz 20kg a najhorsie je, ze neviem kde to je a preco tolko priberam ☹ nemam pocit, ze nejako moc vela jem, sladkosti cele tahu nemusim nejako a stale to rastie cca 1,5kg/mes

harper
11. okt 2011

@janulkan mne to vtedy pomohlo a kojila som 25 mesiacov, a zase mozem povedat ze som sa nejako specialne vsetkemu nevyhybala, i ked je pravda ze mam dievca a ty cakas chlapca, ktory byvaju na tieto veci citlivejsi. Inak vies o tom ze fazulu ked budes varit a prvu vodu zlejes po zovreti a das cistu tak ta nebude naduvat? je to odskusane a aj v telke som to uz v nejakej relacii o vareni pocula. Ono pri kojeni, ak vydrzis je najhorsi asi ten prvy polrok, si myslim. Ja som sa maximalne obmedzovala v exotickom ovoci.

luci66
11. okt 2011

@trinka Mozem sa spytat,preco si isla do nemocnice,myslim mala si bolesti,lebo si spominala,ze plod.voda ti nepraskla a aj bolesti boli slabsie. A malinku ti kedy prilozili? Lebo to by som si chcela aj ja vybojovat v TT 🙂.

kukina79
11. okt 2011

@janulkan @lenka1108 no ja som uz 38tt a este mi doteraz pasy nerobili... 😕 a ked som sa min.tyzdne na poradni v nemocnici pytala dr. ci ma cakaju este nejake vystrenia, okrem sona,tak sa na mna kukla, ze o com tocim a povedala, ze NIE. 😒na sono ma konecne poslala asi len preto, ze som povedala, ze naposledy som bola 30.8. , tak skonstatovala, ze by bol cas maleho pozriet. nakoniec som si uz vonku spomenula, ze naposledy mi utz robila moja dr. 14.9., ale este ze som nepovedala tento termin, pretoze si viem predstavit, ze potom by ma ani na ten utz v nemocnici neposlali 😨 😠

janulkan
11. okt 2011

@harper nieco take som citala, ale este neskusala, a vraj to plati na vsetky suche strukoviny. Inak s struky, cervena sosovica a "plechovkova" fazula nenaduvaju 🙂 budem testovat 😀
no zima teraz je plna prave pomarancov, mandariniek, ananasu atd, tak bude zaujimave vyberat "nase" ovocie 🙂 uvidime ako to zvladneme vsetky cez vianoce bez kapustnice napr 🙂 ale co by sme pre drobcov nespravili...

janulkan
11. okt 2011

@kukina79 hmm...mne kontrolovala prietoky na sone aj moja dr kym na poslala do nemocnice (35tt), tam mi na prvej kontrole (37tt) dr tiez pozrel prietoky a aj pomeral maleho, kontroloval placentu, zakazdym u nas su pasy na kontrole v nemocnici, asi je to vsadial ine, ale kontorlovat by mali bud pasy alebo aspon sonom prietoky, ci?

balumi
11. okt 2011

@moka066 ahoj, zatial som ho este ani ja nekupila 😀 nejaka som uz teraz nemozna, uz sa mi ani na potravinovy nakup nechce ist. kedy mas presne termin? my sme stale KP ritkou tak uvidime ako nakoniec dopadneme 😕

anicka87
11. okt 2011

@karap ale zas beriem to z tej lepsej strany, 20 kil - zatial 😒 a len 1 stria 😉 aspon niecim sa utesujem, lebo vsetko ostatne je na prd 🙂

anicka87
11. okt 2011

inak maminy aj vam sa tak pocas tehu zhorsila plet? som jak pubertacka 😒 taka je 😒

lenica81
11. okt 2011

@kukina79 hallooooooooooo... si este tu... 😕 kedy byva ta prednaska o EPI na antolskej, som si vsimla, ze si uz bola, a nechce sa mi luskat celu antolsku temu... 😅 zajtra, len cas sa neviem dopatrat... mam tu mamu, tak by som to vyuzila, nech to mam z krku, aspon nemusi mm brat dovcu alebo pracovat z domu...

moka066
11. okt 2011

@balumi ojooj..ani mi nehovor..ja som mala minuly tyzden nejaku chripku ani dychat sa mi nedalo ale s cajikmi s citronom som to zvladla..a uz som fit...teda ked sa nemusim hybat..ja mam maleho uz nastastie otoceneho doliu hlavickou a pre istotu ma kope a nozky natahuje aj pod rebra...ale tak este to nejako zvladneme 🙂
ved to sa ti moze z dna na den otocit..ja ani neviem kedy sa mi otocil,bo niektore baby to aj citia ze kedy sa otoci..

kukina79
11. okt 2011

@lenica81 ahojky, som este tu 😉 len vas uz len stiham po veceroch citat a niekedy na nieco odpisat...ale sledujem ako sa vam dari... 🙂 zajtra o 14:00 a pojdes hlavnym vchodom do nemocnice stale rovno k vytahom a tam je anesteziologia, tam budu stat same tehulky uz dobrych 15min. predtym, takze to urcite spoznas... 😉 som citala, ze si chces tie ordinacne casy zisti, kedy kto robi. ja som to tak urobila, ale ak mas konkretneho dr.co chces k nemu ist je lepsie si na tu ambulanciu zavolat a dohodnut sa na termine. inac to mas zajedno v ktory dentam pojdes a podla slov sestricky z min.tyzdna "treba dojst hned rano, dr. nemaju tolko casu ako na normalnych strediskach" 😠

lenica81
11. okt 2011

@kukina79 viem kam, bola som pri malom pred 2 rokmi cca, ale bola prednaska sa mi zda pred obedom, len minule som nieco videla ockom v teme, ale som si nezapamatala a teraz som to uz nevedela najst... 😉 a pojdem kuk zajtra aj tie ambulancie, co a ako a sa aj popytam, lebo ved by mi mali brat krv, ved uz ani nepamatam, kedy mi brali, takze budem musiet rano tak ci tak tam vo stvrtok naklusat, ale nech o mne vedia... nieze tam odpadnem... 😅
a dakujem... 😵

kukina79
11. okt 2011

@lenica81 no tak sa tam mozno stretneme. mam na plane tam tiez teraz dojst skoro a idem do ambulancie c.25, tak sa mozno stretneme 😉

kiribaby
11. okt 2011

@dominika_sk držím palce!!!!! Daj potom vedieť, ako ste dopadli.
@anicka87 jooooj ja sa už radšej zrkadlu oblúkom vyhýbam...strašný pohľad, tiež mám pocit, že tvár mám ako 14-tka...ale zato ten zbytok ako 50-tka 😅 😀 Inak musím povedať, doteraz som úspešne vyvracala všetky tie povery, že dievčatká oberajú mamičky o krásu, ešte pred 2 týždňami som s pleťou vôbec nemala problémy, neviem, čo sa porobilo..ale je pravda, že som v rovnakom čase prestala užívať výživový doplnok na vlasy a nechty a tiež Fe, možno to má nejaký súvis... 😲

harper
11. okt 2011

@janulkan no vidis, este mas cca tri tyzdne na vyskusanie, tak zacni testovat 😀

kiribaby
11. okt 2011

Dievčatá, ako často vám v poslednom období robili ultrazvuk, resp. kedy naposledy??

anicka87
11. okt 2011

@kiribaby a co si uzivala aky doplnok na plet? a preco si prestala? ty koki ak sa mi to po porode neda doporiadku tak ma trafi 😒 nemyslela som si ze v tehu prejde telo tolkymi zmenami

kaia
11. okt 2011

@kiribaby, mne robi lekar ultrazvuk kazdu poradnu 🙂

kukina79
11. okt 2011

dievcata aj vase deturence maju v brusku tak casto stikutku? 😕 nas maly sa uz len prevaluje z casu na cas a uz mi nedava ani take kopance do rebier ako pred tyzdnom, ale zato ma aj 3x denne stikutku, tak aspon viem, ze je dufam ok.... 😅

anicka87
11. okt 2011

@kiribaby
@kaia mne nie kazdu poradnu, naposledy mi robil 16.9. a teraz zas v utorok mi bude

kukina79
11. okt 2011

@kiribaby aj mne robila moja dr. kazdu poradnu utz, tym, ze mala na ambulancii tu moznost. a teraz idem po mesiaci uz v nemocnici na utz.