Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 Aj ja som bola milo prekvapena,ze vychazaju tak lacno-a to som si myslela,ze kolko vycalujem za ne,ked ich kupujem v specializovanom obchode so spod.pradlom...kupila som si 4-dve biele,dve telove a mam pokoj 🙂
Baby a poporodne nohavicky kupujete ake?Ja som zatial kupila tie jednorazove,v baliku ich je 5...ale chcem este dokupit aj klasicke bavlnene...mate aj vy take?A kde ste kupovali?
ahojte, vcera som stravila v nemocnici 6 HODIN kvoli jednemu cgt-cku ☹ ach, otrasny den, ale malo to taku sladku bodku na konci, a sice doktor mi oznamil ze mala je konecne dolu hlavickou 😀 😀 sice sa mi to nechce verit, uz som myslela ze sa ani neotoci ale ked to hovori on, tak to tak hadam bude 😀 takze uz len uspesne donosit a porodit 😅
@kaia dobra rada 😕 vidis to ma nenapadlo aby som dala pozor aby mi tam nebolo vidiet tampon to by som nezniesla 😉
@danka89 super, takze uz nemusim zhanat a pojdem si kupit tam, Ja jednu doma mam, ale chcem este jednu na vymenu, aby som mala. Aj ja som veru videla aj za 20 aj 30€ ale taku drahu mi netreba...aj tie klobuciky ma, tak super a este tam chcem kupit postolky c.1. A uz budem mat vsetko.
Ja budem mat odsavacku tu od jednej baby z bazariku, ona ju pouzivala len 2 tyzdne tomee tippe, a da mi k tomu aj pohariky na odkladanie mliecka, su aj do mraznicky, balonikovu odsavacku na nostek a este aj vlozky do podprsenky a za 18€ vsetko, tak som si ju u nej zajednala.
@lianka7 ja mam tiez len tie jednorazovky ale som rozmyslala nad tymi co stahuju brusko, vela mamin sa stazuje ze im brucha poostavali ☹
@veronika1417 Ved prave,aj ja nad tymi uvazujem...
@veronika1417, ja som si kupila pri Arturkovi stahovaci pas na brucho a nikdy som ho nepouzila. Uz z porodnice som odchadzala uplne bez brucha 😉, ale zato ine partie ostali este asi rok... 😝.
Podla mna to nekupuj, uvidis, ako sa k tomu celemu Tvoje telo postavi 😉
Ahojte, ako máte otočených drobčekov? Už dole hlavičkou? My sme boli dole hlavičkou a znova sme sa otočili hore hlavičkou, tak dúfame, že sa ešte pekne poslušne otočíme dole hlavičkou 🙂
@kaia no inak ja si myslim, ze veru ine partie su na tom ovela horsie ako brucho ☹ tak teda necham si poradit, dakujem 🙂
@veronika1417, kupit si to mozes aj potom, ten moj bol uplne zbytocny 🙂 a otravovat sa s predajom sa mi nechce...
@kaia prosim Ta, ved to mas cely inzerat za minutku len predaj ked nepotrebujes 😀 niekomu sa urcite zide 😉
inak ked ste pri tej socialke, do kedy musi prist rozhodnutie (kolko maju nejaku lehotu)? na MD som nastupila 22.9., papiere som ale odniesla uz 21.9.2011 a stale nemam ziadne rozhodnutie ☹
@miriamapeter Ako môj, žeby boli spolu na kolotoči?
Ináč čo sa týka podpr. na kojenie, tak je viac druhov. Mne osobne sa osvedčila tá, ktorá po rozopnutí nelemuje celý prsník - len okraj z vonkajšej strany. Mala som pri dcérke takú čo bola okolo celého prsníka a keď sa naliali prsia tak to vyzeralo neprirodzene (strašidelne 🙂 ). Ale ja mám od prírody prsia až C a teraz dokonca D. Takže je to aj o prsiach. Možno aj preto je rozdiel v cene.
Zbalené mám len jednorázové nohavičky (5 ks), no pre istotu pôjdem ešte dokúpiť bavlnené s vyšším pásom aby som mala aj po sekcii.
@janulkan Ja som nosila 20.9. a včera došlo rozhodnutie. Mám pocit, že na to majú až 60 dní. Väčšinou ale posielajú skôr.
@veronika1417 ahoj ... ja som kojenecke podprdy kupila na polygone - resp. v tych stankoch co su medzi polygonom a stanicou ... v jednom predavaju veci zo Slovenky .....a maju tam aj dost spodneho pradla ... jedna stala 10e a druha 13e ...., potom som videla aj okolo 15e v N-centre - v detskom obchode best for baby
a este jedna otazka, co chystate drobcom na odchod z porodnice? teda myslim kolko "vrstiev"? kedze v novembri uz moze byt aj mraz ked pojdeme domkov, aj ked autom ale predsa len sa nejako aj k nemu musime dostat 🙂 chcem to radsej pripravit skor ako keby mam mm navigovat cez telefon co ma vsetko pobalit 😀 (kedze aby som bola spokojna je schopny doniest aj cely satnik 😀 )
@janulkan ja malej vezmem, boditko s dlhym rukovaom, dupacky (pod to asi pancusky), k tomu mame taku mikinku akoby a bundicku.... alebo nedam pancusky a v tych dupkach a mikinke ju dam do overaliku (taky teply hunaty, len neviem ci jej bude uz OK, kedze ocakavam, ze bude mat tak okolo 3kg, mozno menej) 🙂 sup s nou do vajicka, zababusim dekou a bude.
@janulkan Mám košieľku, jednorázovú plienku + 2 bavlnené (jedna v prípade viazania na široko a jedna pod hlavičku kvôli grckaniu), paštolky, rukavičky, ponožky a 2 čiapočky (jedna tenučká bavlnená a jedna hrubšia) - toto som mala aj pri dcérke a mala som aj zavinovačku a deku (bola septembrová). Teraz mám naviac súpravu nohavičky a svetrík (na foto pod cumlíkom), cumlík a podbradník. Teraz mám namiesto zavinovačky overal (budeme vo vajíčku) a aj teraz mám pre istotu deku.
@blackrose mne toto odpisali zo soc poistovne ohladom 2. piliera, prave na to som sa pytala... je to kus dlhe, tak sorry... 😅
na Vašu otázku, týkajúcu sa registrácie dôchodkového poistenia osoby starajúcej sa o dieťa a zasielania príspevkov do II. piliera počas materskej dovolenky (MD), resp. poberania rodičovského príspevku Vám odpovedáme nasledovné.
Vaše príspevky do II. piliera Vám počas poberania súčasného rodičovského príspevku budú zasielané automaticky z SP za podmienky, že ste prihlásená na dôchodkové poistenie ako osoba starajúca sa o dieťa (ďalej už len „mamička“). V súčasnosti prechádzate na MD – kde sa máte možnosť prihlásiť na dôchodkové poistenie a to najneskôr do 45 dní od narodenia dieťaťa na príslušnej pobočke SP (podľa trvalého bydliska) tlačivami:
- vyhlásenie fyzickej osoby, že sa riadne stará o dieťa
+ fotokópia rodného listu bábätka.
Po narodení dieťatka je potrebne na pobočku SP (odkiaľ Vám je vyplácaná dávka v materstve) na nemocenské oddelenie doručiť fotokópiu rodného listu dieťatka;
Pred ukončením materskej dovolenky a nástupom na rodičovskú dovolenku je potrebne sa prihlásiť (počas poberania rodičovského príspevku) na dôchodkové poistenie na pobočke SP v mieste trvalého bydliska a to tlačivami:
- registračný list fyzickej osoby
- vyhlásenie fyzickej osoby, že sa riadne stará o dieťa
+ fotokópia rodného listu bábätka.
Všetky potrebne tlačivá nájdete na našej webovej stránke www.socpoist.sk v časti "formuláre". Vypísané tlačivá je možné doručiť osobne do podateľne príslušnej pobočky SP v mieste Vášho trvalého bydliska (nemusíte to byt priamo Vy, ale niekto napr. z Vašich blízkych); resp. poštou na spomínanú pobočku. Rozhodujúci termín je dátum na obálke – čiže dátum odoslania (odtlačok pečiatky pošty).
Špeciálne k II. pilieru už nie je potrebné odovzdávať žiadne ďalšie tlačivá. Za predpokladu, že ste takto prihlásená na dôchodkové poistenie, príspevky do II. piliera Vám budú postupované automaticky.
Ak by ste mali ešte nejaké otázky, môžete sa obrátiť priamo na príslušnú pobočku SP v mieste Vášho trvalého bydliska, resp. priamo na nás.
@dominika_sk tak vitaj spat... a setri sa, nie poriadky rob, i ked to asi nas..., ked prides a doma ako po bombe... 😅 nech ti kinderko stav este vydrzi chvilku...
@veronika1417 na brusko je dobre po porode si tlacit predlaktim, aby sa maternica zmensovala... a ked budete doma, je dobre si lahnut na brusko a podlozit si ho skrutenym uterakom... ale pri cisaraku asi blba rada... 😅 ty ides na cisarak, ak sa nemylim... tak prepac...
@lianka7 doktori by boli najradsej, keby si chodila a lezala na volno... ale ja napr. som nosila tie jednorazove, rano som vymenila, ale na vizitu ich musis mat tak ci tak dole... 😉
@mackoxxx no cakas akrobata... 😅
juj, ale v porodke neradi vidia cumliky, len pre info...
ja tiez nachystam dlhe bodynko, ponozky, overalik tenky, ciapocku a do overaliku hrubsieho a sup do vajka, na prikritie este deku... vajko ma aj nanoznik, alebo kryt alebo ako sa to vola, tak to bude k dispozicii tiez...
@lenica81 nevadi dakujem za info ved hadam mozem aj neskor skusat 😉
@jedinecna dikes za radu 🙂 baby kupili lecnejsie za to som bola taka vyvalena ale aspon nebudem behat hore dole a podla tvojej rady pojdem mrknut tam 😉
ahojte tehulky 🙂 to je pocasie akurat na spanieee 😵 ale tolko co ja naspim to nie je podla mna ani normalne... ja spim od pol noci aj do 12 - tej vkuse... ani na wcko nevylezem 😀 a poobede si tiez este rada schrupnem... od zajtra na materskeeeeeej 😵 😵 😵

Ja som si po skusenosti pri kojeni s Arturkom kupila kvalitne a tym padom aj drahe 😉. Nie je pod nimi vidiet tampon a tvar vyzera v pohode. Sice je vyhoda, ze ich budeme nosit prevazne v zime, ale ajktak. Dobry pocit je dobry pocit 😎