icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

lenica81
12. okt 2011

@kukina79 tak nejako sa aj ja chystam, lebo po predoslych skusenostiach (1. tehu), tam clovek zbytocne caka, kym oni sa este na vizitach presusaju... 😅 a bola som... ze 150 evri, skoro mi oci vypadli, ale rychlovka... 😎

idem ja uz off... dobru noc dievcata, nech deti nerusia vas spanok... 😉

lenka1108
12. okt 2011

baby sesternica predava kocar po jednom dietati... 3 kombinacia cam cortina x3
cerveno-ciernej farby v super stave.
plastenka+slnecnik+taska na kocik+nanoznik na sportovu aj hlboku cast. cena 170e ale da sa dohodnut...

dianka3
12. okt 2011

@tasiko Jaj tak, no a je to iste? ze ked by si sla rodit KP ze bude pridusene ? alebo nechcem povedat to dalsie?
Och boze, cize ty uz mas sekciu istu ci ako? Praveze som kukala na google o tom postaveni a nic take tam nepisu kadejake debiliny. Ale sere ma to ze mi to ziaden doktor nechce poriadne vysvetlit povie bud, este ma cas a moze sa pretocit,alebo ze kludne my rodime aj kp. 🙄 to je ochota teda. Aj ja idem piatok na krv ohladom interneho predoper.vysetrenia. Som zvedava ako dopadnes a uz mas sekciu istu? 😕 drzim palce

dianka3
12. okt 2011

@tasiko no o tom mi ani nevrav, sak vdaka tým ľm kliestikom ma moja mama poskodeny zrak a je cely zivot slabozraka a na invalidnom dôchodku. Lebo jak babke vyberali mamu kliestamivon tak jej stlacili za hlavku niekde pri spanku ci kde ze jej poskodili zrak a zo zdraveho babetka spravili invalida 😢

martinano
12. okt 2011

@dianka3 KP rodit ta nikto nemoze s ano pravda je,ze babatko sa moze otocit aj dva dni pred porodom, robila som na sale,takze viem,ze aj take sa stava
inak zdravim vas kocky,aj ja som cakatelka novembrovka 😉

dianka3
12. okt 2011

@martinano pockaj nechapem Kp ma nikto rodit nemoze? to ako si myslela? 😕 cize sa to da ci nie? 😕

dianka3
12. okt 2011

@martinano si to zle napisala, nechapem tomu 😅

atima
13. okt 2011

ak ma babo polohu kp nesuhlasila by som s normalným porodom veľmi male percento babatiek sa narodilo ttak že su 100% ok. pri takom porode ide o život prevažne babatka ale je to na zvažení každeho lekára a samozrejme maminy

henrieta44
13. okt 2011

ahojte kočky, ako sa máte, ja som už nervózna ako pes, jáááj nech to už máme za sebou 😒

drobcek801
13. okt 2011

ahojte
ja som konecne po dlhej dobe mala celkom dobru noc 🙂
poradna o nicom,nic som sa nedozvedela,ziadne sono,ani vysetrenie a zevraj ani prietoky mi netreba,az o tyzden na zaznam ☹ tak som taka narvozna,najradsej by som do toho tyzdna uz porodila 😉
ako vas tu citam,ako viete o stave,ci sa otvarate,alebo v akom stave je krcok,v dobrom zavidim 😉
ja neviem nic,mna doky,za cele moje tehu ani raz nevysetril,mala som akurat 3 ultrazvuky ☹ tak som z toho taka nijaka 😒 najradsej by som uz porodila,akurat mi povedal,ze uz mozem rodit,ze v takomto tyzdni uz je to ok,ale to viem aj bez neho 😉 len dufam,ze nebudem prenasat 😒 nerada by som 😉

janulkan
13. okt 2011

@tasiko ved tebe sa to uz blizi 🙂 snad si tento tyzden obehas vsetko, vylozis si nozicky, pripadne das si teply kupel a uz budes len cakat - uz by ta nic dalsie nemalo cakat snad 🙂 13 dni do planovaneho porodu je uz pohode, ved je to menej ako 2 tyzdne. Uz mozes drobca "prosit" aby siel von 😀
@lenica81 je pravda ze ten overalik je ovela vacsi, takze asi to nabalim a oblecieme podla pocasia 🙂
@mackoxxx ved toto 😀 mna mama velmi obliekala a teraz sa aj ja dost "vrstvim", tak snad to u drobca neprezeniem a nebude z neho minicibulka 🙄

mymimi
13. okt 2011

@charlottte ahojky, pásy sú tie prietoky, ktoré už máš úspešne za sebou 😉 . Ja sa mám fajn, v rámci možností... 😅 A ty ako sa gúľaš? Aj môj krtko je dole hlavičkou...poslušne už dva mesiace tak čučí.

adikad
13. okt 2011

@mymimi Ahoj, musim s tebou nesuhlasit, pasy nie su prietoky. Prietoky sa robia ultrazvukom a pasy inym pristrojom.

mymimi
13. okt 2011

@adikad fakt? no a teraz som tu za blbca 😀 . A to som druhorodička, vôbec si to nepamatám, že by mi niekto robil prietoky sonom.

adikad
13. okt 2011

@mymimi nie si za blbca 😉 . Ked ti robi sono, tak tam nieco prepne a urobi ti tie prietoky a vydava to taky cudny zvuk 🙂, kontroluje sa placenta ci dostatocne vyzivuje babo a pri pasoch ti z pristroja vychadza papier na ktorom su dve krivky na jednej sa sleduje srdiecko babätka a na druhej kontrakcie.

mysti
13. okt 2011

@mymimi ahoj, ale prietoky sa robia aj normalne pomocou "pasov", co Ti pripnu na brusko. Mne najprv rano roabia tie a potom ked idem na sono, tak ako psiala adikad tam nieco doki prepne a pocut aj tam bit srdiecko 🙂
Ako sa baby dnes máte? Ja som nachcípaná ako pes, dosiel mi sprej do nosa, ale ani ho uz nechcem brat, lebo si nanho navyknem a bez neho uz nebudem fungovat. Idem si dat polku paralenu a cajik s citronom, snáď sa mi to trochu utlmí.
Buduci piatok soms a este objednala na "nechty", nech drobceka neskrabem, tak sa kamoska smiala, ze co az porodís dovtedy, tak som jej povedala, ze na to este ani nemyslim 😀 ze v piatoks a vidime 😀

andrejkag
13. okt 2011

ahojte, ja som mala včera poradňu a zatial je všetko o. k. krv aj ster, prietoky tiež sú o.k. a robil mi ich ultrazvukom a bolo to počuť tak ako písala @adikad, na pasy ma neposlal ani pred 6 rokmi som nechodila, ďalšia poradňa už o týždeň a pozrie ma aj zo spodu, včera nepozeral 🙂 , ináč od pondlka ležím v posteli z boľavým hrdlom a zapchatým nosom, včera soom bola aj pri obvodnej dala mi Bioparox 😒 ale musím brať lebo ja mám často hnisavé angíny tak nerada by som brala teraz antibiotika
a strááášne ma bolia kĺby ☹

janulkan
13. okt 2011

@mymimi @mysti : @adikad ma pravdu, pasy meraju iba odozvy srdiecka, kontrakcie a pohyby - zistuju ci ma baabtko dostatocny prisun kyslika, ked chce vidiet prietoky pupocnikom - zistenie stavu placenty, vyziva babatka, musi ta presunut na sono a tam to prepne a znie to ako bitie srdiecka, ale to je prave ten tok krvi v tych cievach v pupocniku 🙂

@adikad inak ja mam na CTG 3 krivky, medzi tymi dvoma co vravis su este take ciarocky a to su pohyby babatka 🙂 teda neviem ci je to aj u vas tak, alebo to zalezi od pristroja

blackrose
13. okt 2011

@lenica81 jeeej, dakujem velmi pekne 🙂 toto som potrebovala vediet! 🙂

lucka33
13. okt 2011

@tasiko ahoj, prosím ťa, čo obnáša predoperačné vyšetrenie na internom? Budeš mať cisársky? Lebo mňa to tiež čaká, len neviem, kde všade sa chodí na predoperačné, či len na interné alebo aj inam.... díky 😉
@kukina79 no môj malý tiež takto vystrája, keď zjem čo len kúsoček čokolády, ale to sú také strašné pohyby, že sa to nedá vydržať, takže dobrá motivácia nejesť sladké 😀
@lenica81 no asi aj ja tak budem praktizovať, von si obliecť aj kvôli teplu, ale doma budem chodiť "hore bez", presne nech sa vetrajú 😉

mysti
13. okt 2011

Baby, inak nevyrába niektora z vas "cervene naramky proti urieknutiu"?

lolinkamaminka
13. okt 2011

ahoj koceny, to vsetky chodite alebo pojdete na pripravu???? mna sa neska sestricka pytala ze ci som chodila a ja ze zatial nie, a ona ze to sa od zaciatku chodi ze uz to nestiham....ale ja som dakde citala ze to sa od nejakeho 36 tt chodi ze trikrat po dve hodky a konec... to musim absolvovat ci to je len na mne?? 😕

lucka33
13. okt 2011

@lolinkamaminka myslíš predpôrodnú prípravu?? Ja som chodila v prvom tehu, ale teraz už nie, jednak mi je to na nič, lebo pôjdem cisárskym a jednak som tam chodila minulý rok, čo-to si ešte pamätám a pri mojej malej princezničke by som ani nemohla chodiť na prípravu... To je dobrovoľné, nie je to povinné. Ak chodíš, tak ti to len napíšu do tehu knižky, ale je to na každej mamine 😉

lolinkamaminka
13. okt 2011

@lucka33 dakujem 🙂 som myslela ze to musim mat lebo sestricka tak na mna pozerala cudno ked som jej povedala ze som nechodila...tak potom ok, aj tak by sa mi tam moc nechcelo chodit 😀

dadda02
13. okt 2011

@lolinkamaminka Ja som tiez este nebola, chystam sa. Doteraz nebol cas, kedze vacsinou je to popoludni a ja som v tom case este pracovala. Ked som si v PO obvolala 2 teh. pripravy, povedali, ze ok, pridte, aspon na nejake zaklady. Takze pojdem a kolko stihnem, tolko stihnem. Mne by napr. stacilo par info o spravnom dychani, spravani sa pri porode, nejaky rady a typy na dojcenie - z mojho odhadu 2 hodinky 🙂 a hotovo. 🙂

jedinecna
13. okt 2011

@dadda02 ahojte, ani ja som nebola na predporodnej - bolo by zbytocne ked budem mat cisarsky, ale info co tam davaju (kamaratka tam chodila v NR) tak vsetko sa docitate v odbornych clankoch ... dychanie, kojenie ....ale tak je to na kazdej mamicke ...

monculik5
13. okt 2011

@majoslava ahoj ja som bola tiež na tom tak že som mala riadnu nadchu ale ma to naštvalo tak som si nos vyplachla slanou vodou a na druhy den nič ako keby som ani nadchu nemala sice je to neprijemne ale mne to na 100% pomohlo 🙂

martinano
13. okt 2011

@dianka3 prepac, vypadlo mi tam slovo,ze ta nikto nemoze nutit aby si rodila KP, je to na zvazeni tvojom a tvojho lekara, jasne,ze ked prides do nemocnice bude to pokrocily porod, tak sekciu nestihnu,ale ak bude cas, nemozu ta nutit

adikad
13. okt 2011

@janulkan nie, my mame len dve, asi mate uz modernejsi pristroj, lebo ten nas je este asi spred doby predpotopnej 😀

dadda02
13. okt 2011

@jedinecna Ved toto, ze mne sa tam tiez vobec nechce ist, ale 1 - 2 hadam nejako stihnem a snad mi to zapisu do tehu knizky. Aj mne sa stalo, ze sestricka na mna pozerala ako na cudaka, ked som povedala, ze na tehu priprave som nebola. Pri tom hopkat na fit lopte viem aj doma, pracujem (este stale na dohodu) hlavne poobede, takze cas nemam a za kazde sedenie sa plati 5 EUR.