Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Už ste si niektorá boli dohodnúť pediatra? Stačí telefonicky, či osobne treba ísť. A pred alebo až po pôrode? 😕
ahojte
@mymimi ja som s lekárkou dohodnutá, že tam muž donesie správu z nemocky keď ma prepustia a ona dojde ku mne.
@lucka33 jasne ved aj ja to beriem ze by mi to len pomohlo, ale uz to akosi nestiham a ja som sa bala ze bez toho bude nejaky pruser 😅
@mymimi dobre ze si to teraz pripomenula, vcera som jej zabudla volat, tak som jej volala teraz ..... povedala mi ze beru novych pacientikov - nase babo 🙂 , dala mi kontakt na mobil, ked nas prepustia z porodnice, mam jej poslat sms, ze nas prepustili domov a ona ma bude potom kontaktovat, ze kedy pride babo kuknut. Doktorka si zaznacila moje meno a tel, aby vedela ze sme spolu dohodnute.
@lolinkamaminka ja som ešte nebola na žiadnej predpôrodnej, lebo tiež doteraz som pracovala a nestíhlala som. jedna známa sestrička z pôrodnice my taktiež povedala, že je to zbytočné, lebo keď budem rodiť (som prvorodička) tak úplne zabudnem čo my tam hovorili, lepšie je počúvať čo povedia sestričky pri pôrode, oni budú navigovať čo kedy robiť, ako dýchať.
🙂 🙂 🙂
@jaruska7 presne taketo nieco som potrebovala pocut 😀 hehe upokojila si ma 😉 ked toto hovori ta sestricka tak na tom nieco bude, takze pohoda 😎 dame to aj bez pripravy 😀
@kristinana no ja som už skoro v 34 týždni a naposledy som bola u doktora 22.septembra a teraz idem až 24-tého...ako cítim sa fajn ale vela mamičiek mi hovorilo že chodilo vtomto období už častejšie...tak som chcela vediet ako ste natom tu vy mamičky 🙂
@drobcek801 ahoj 🙂 no nie si sama čo nič nevie ☹ ani mna doktor vobec nepozera..len ultrazvuk a nič viac... ☹ až mam ztoho divný pocit ked citam že mamičky vedia všetko ☹ a ja dokopy nič ☹ tak len dufam že sme v poriadku a hlavne naši drobci 🙂
@lolinkamaminka ja som chodila ale niektore hodiny som vynechala uplne, ked sa na tym zamyslim zda sa mi to uplne zbytocne 😖 nebavilo ma to, sestricka kecala veeela od veci a ked sme sa oyptali na nieco tak sa jej nazori sem tam zhodovali s tym, co je na nete a niekedy sa nezhodovala ani len s mojou doktorkou, takze vyber si 😒 myslela som si, ze to bude profesionalnejsie - odbornejsie no ja neviem nenadchlo ma to vobec 😒
@veronika1417
@lolinkamaminka,
@jaruska7, toto nam hovorili aj znami, co absolvovali predpripravy, ze to bola skoda casu a euracov, lebo aj tak im to pri porode nepomohlo, dolezite je pocuvat, co hovori doktor a sestricky, lebo aj tak je kazdy porod individualny a neda sa to zaskatulkovat.....
@sekynka20 no mozno nas je aj viac,co nic nevieme 😒
a fakt aj ja mam taky blby pocit,taka neistota ☹ ale co uz 😠
len verit,ze sme ok a hlavne drobci a nech pridu stastlivo na tento svet 😵
@drobcek801 ja som tiez tak vseliako na tom ☹ pri vysetreni mi len povie, ze je vsetko oki a ze do porodu vydrzime, odvazi ma, odmeria tlak a to je vsetko 😖 babatko som videla naposledy v 30tt a aj to asi minutku a nie poriadne ☹ predtym v 20tt a sama som si zaplatila 3D v 25tt inak by som malu nevidela 10 tyzdnov, co sa mi zdalo strasne dlho. Mozem si za to ale asi aj sama lebo ked som u nej neviem si spomenut co vsetko sa chcem opytat a ked od nej vyleziem napadne ma 1000 veci ☹ navyse pise takym stylom, ze po nej neviem nic precitat, takze udaje o krcku, plodovke, ... ani len netusim
ahojte mamičky guličky, ja som akurát doupratovala, dovysavala, vyprala a vyžehlila a išla som dať svokre peniažky za najom a ona, že: "A ja že mi ideš povedať že rodiš..." Ja jej na to: "to vyzeram až tak zle?" "No nie, ale guľaš sa statočne..." 😀 😀 😀
Idem si poprečítavať čo všetko ste napísali... 😉
preberate predpripravu
ja som ani pri jednom nebola,kazdy porod je iny 😉
ja som mala to stastie,ze som pri prvom natrafila na super sestricku,ktora ma na vsetko pripravila a bola fakt super,no pri druhom uz som to stastie nemala,ta mi jednoducho povedal,ze druhorodicka uz vie co ma robit,tak ma to strasne vytocilo a som myslela,ze ani neporodim,este stastie,ze som z prveho vedela,co ma vsetko caka a co mam robit,neviem naco tam vlastne bola a za co bola platena 😠
tak vam prajem,aby ste natrafili,len na dobru a ochotnu sestricku 😉
@gab samozrejme, veď každé telo reaguje inak a u každého aj pôrod postupuje inak. ja som veľmi citlivá na bolesť. moja švagriná keď rodila tak nemala silné kontrakcie, presviečali ju že ma stále čas a pritom malý už bol na ceste. z prípravky podľa mňa človek je zblbnutí, čaká kedy taká fáza, čo je len teória a skutočnosť môže byť iná, nemusí byť taká intenzívna u každého. Veď keď to príde na nás tak myslím, že budeme vedieť čo robiť, 9 mesiacov predsa nosíme našich drobčekov a máme už vypestovaný materinský cit, vieme čo pre naše pokladíky je dobré. 🙂 😉
@veronika1417 chodila si k Jahnátkovej? Mne to vlastne vôbec nepomohlo - porodila som cisárskym, takže zbytočné nacvičovanie dýchania.. Možno tak trochu mi pomohli tie cviky pri kontrakciách... A o kojení bola len jedna krátka hodina, to mi tiež nič nedalo a aj tak som sa s problémami nevedela popasovať 😝
@gab, @veronika1417, @lolinkamaminka, @jaruska7, vidim že debatujete o príprave- ja som ju absolvovala pri malej u nas v nemocnici- aj prednášky a cvičenia, na "exkurzii" na porodnej sale bol aj manžel so mnou. Bolo to dobre. Jasne, že keď ťa zaskočia kontrakcie, alebo bolesti zabudneš aj to ako sa voláš, ale mne ten kurz pomohol z viacerých dôvodov a to: nešla som do neznameho (hoci som povodne zdr.sestra a som tam aj praxovala), do knižky nam pekne červeným napísali: PRIPRAVA a vrchná nám rovno povedala- ak nebudete s niečim alebo s niekým spokojný - menovite! Takže ked som prisla rodiť, sestričky hned vedeli, že si maju dať pozor. A aj potom po porode si nás s manželom vrchna zavolala a spýtala sa aké boli sestričky na sále, či bolo všetko v poriadku. Bol to naozajstný záujem.
Aj teraz chodím, síce len na cvičenia, ale vrchna ma už oslovuje krstným menom 😀 a hned je to iný pocit...
@trinka humoristka 😀 aka zabavna 😉 no neviem, ci by som sa tak dobre zabavala aj ja. Ozaj baby ja som sa chcela opytat narastlo Vam este vela brusko po 35tt? Chcela by som vediet, na co sa mam este psychicky pripravit 😀 lebo pisu na nete, ze uz sa ani az tak nema zvacsovat skor ta vaha miminka rastie takze vaha bruska ide hore.
@jaruska7 jasné, keď to na teba príde, budeš to naisto vedieť 😉 Veď aj tak nepoletíš do pôrodnice hneď pri prvej kontrakcii. Odsleduješ si čas, ako často ich máš a keď už sú každých cca 5-8min. stačí ísť až vtedy 😉 Keď odtečie voda alebo začneš krvácať, ideš prakticky hneď, ale samozrejme, že si stíhaš dobaliť veci, napr. umyť hlavu, ospršiť sa, oholiť... Podľa mňa pokiaľ nie sú ozaj brutál bolesti, tak treba len v kľude sa nachystať a pomaly ísť, aj tak sa to neurýchli 😉
@lucka33 ano ale nechcela som zbytocne konkretizovat ale tym, ze mam mat cisarsky tak som vynechavala cvicenia a dychania navyse mi ostavalo pri tom zle ☹
@veronika1417 ešte ti narastie, nemaj strach 😀 😀 😀
@veronika1417 ta nevedomost ma zoziera a ani v knizke toho nema vela popisaneho,aby som si nieco vycitala 😠
ani sono z 36tt mi nezapisal,vlastne mi ho ani poriadne nespravil,nic nepomeral,len pozrel ci ma dobru polohu,takze par sekund a bola som vybavena ☹
ja uz sa len tesim,ze maly pride do terminu a ta nevedomost konecne opadne a hlavne ze bude vsetko ok 😉 ja neviem nic,ani kolko maly asi vazi naposledy z 30tt,zevraj okolo 2kg..
tak len verit,ze bude vsetko ok
@veronika1417 no ona je strašne zlatá, ale teraz s odstupom času a so skúsenosťami to tiež nepovažujem za niečo extra potrebné... Ja som ocenila akurát tie cviky pri kontrakciách, vybrala som si, ktoré som zvládala a tie som využila. Ozaj a už máš isté, že ideš cisárskym?
@trinka to poznám. aj ja keď idem niekde s mojou sestrou - zdravotná sestra, tak inak sa ku nej správajú, snažia sa. Ale keď niekedy robia tie predprípravky sestričky ktoré nikdy nerodili, tak ani nevedia aká je skutočnosť. a tiež trepať sa niekde 25 km prinajlepšom len na prípravku nie je sranda, keď ja mám problém obsedieť v autobuse keď len idem do práce.

@lolinkamaminka tak ono sa to berie ako plus, keď tam chodíš, že vieš, ako máš spolupracovať pri pôrode, ale aj tak väčšina žien pozabúda pri pôrode, čo sa naučili, takže tak. A pôrodné asistentky vždy žene hovoria, čo treba robiť, ako dýchať, kedy tlačiť, takže pohoda 😉
@dadda02 ja som tiež chodila až takto neskoro, keď som už bola doma na MD, lebo som pracovala. Ale tá pani bola zlatá a urobila mi to ako "rýchlokurz", takže som stihla všetko, aj cvičenie pre tehotné, aj prípravu a dokonca aj návštevu pôrodky, takže ono sa to dá stihnúť.