Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@drobcek801 ja ked som zliezla zo stola v tom 30tt som sa opytala kolko mala vazi a to mi povedali 1800gr a vsetky baby tu mali malilinke miminka 1450gramove. To je jedine, co som sa dozvedela z celeho vystrenia ☹ tak ale tiez beriem, ze je to asi vsetko v poriadku ked ine nehovoria ale nie je to veru prijemne byt v neistote.
@veronika1417 no ja ho tiež nemám nejaké straaašne veliké, ale už ma všade tlačí... Dnes mi zas bolo zle od žalúdka, tipujem, že malý mi tlačil do žalúdka, ja už by som išla najradšej rodiť, strašne ma už ťaží to brucho... Večer som napr. nevedela, čo so sebou, taký zvláštny pocit, nič ma síce nebolelo, ale tak mi už akoby zavadzalo to brucho alebo čo... Ani malú si už poriadne nemôžem pritúliť, lebo mi brucho bráni... A keď si predstavím, že ešte podrastie... 😝
@veronika1417 príde manžel a cvakne mi bruško. Dám potom na porovnanie s 34 tt oki?
@jaruska7 ja už nerobím sestru dobré štyri roky... ale je to fakt o inom ked vedia zdravotníci o tebe kusok viac... ale chápem, ja som posledne tri týždne nebola tiež cvičiť- nevládzem a nemal kto byť s malou. A je to viac stres, ked ju musim k niekomu dať potom utekať na autobus
Čo sa týka prípravy-ja na ňu chodím...niektoré témy sú také o ničom /ako napr.pre mňa odber pupočníkovej krvi,lebo sa s tým nestotožňujem/,ale vždy vopred sa dohodneme,čo bude ďalšiu hodinu a je na mne,či prídem,alebo nie. Máme za sebou už niekoľko tém a čo mi najviac dalo,bolo dojčenie...skúšali sme si tie techniky priamo na bábike-rôzne hmaty a polohy-ja viem,bábätko je predsa len iné,ale základné zásady a polohy pri dojčení som sa naozaj naučila.Na cvičení sa učíme predýchavať kontrakcie, posilňujeme panvové dno,čo je tiež skvelé a skúšam si to aj doma. Ja som s našou prípravou naozaj spokojná a mám aspoň lepší pocit,ako @trinka píše, že idem do známeho prostredia vrátane personálu 🙂
ahojte kočky 🙂
čo sa týka prípravy ja chodím ešte stále. na začiatku chodila aj @veronika1417 ale potom sa na nás vykašlala 😉 tiež som počula, že to pri pôrode nejako extra nepomôže, okrem toho pôjdem pravdepodobne cisárskym. ale aj tak som rada, že tam chodím, popýtame sa, čo nás zaujíma aj mimo témy, stretneme sa s babami. dokonca je nás pár, čo sa stretávame, ideme na "kávičku", na spoločné nákupy.
Takže ja som rada, že som tam chodila 😉
@stellamiapiccola wow, čítam, že už o pár dní budeš mať plánovanú sekciu! Ja som na prvú poradňu objednaná až 25.10, vtedy už bude tvoja Melissa na svete 🙂 žeby som sa potom zastavila s nejakou bonboniérou? 😀
@lucka33 dnes som konecne mala vysetrenie tu v NR a to ma doktor uz uplne dorazil. Moja gynekologicka mu jasne napisala, co od neho potrebuje aby sa vedeli zariadit, ci teda cisarsky ano alebo nie a on debo sa vyjadril, ze ako to on ma vediet. Takze zas mam napisanu spravu taku, ze doktorka sa chyti za hlavu ☹ proste si ma prehadzuju hore- dole a nik nechce vziat na seba tu zodpovednost aby rozhodol, ze ano alebo nie. Ja ale uz nechcem riskovat a lekarom vobec neverim, chcem cisarsky a mat konecne pokoj od vseliakych hypotez co sa moze a nemusi stat - su to same kecy, ktore ma len zbytocne zatazuju a vyvolavaju vo mne obavy. Cim dalej tym viac sa bojim a stracam doveru v nich lebo vidim ako davaju odomna prec ruky a to je strasny pocit ☹
@kiribaby 😀 😀 dojdi dáme kafe 😀 😀 no som zvedavá na kedy ma dajú .začínam byť soplavá ani neviem čo si mám dať kruci teraz mi je to treba ☹ počítam, že si ma tam nechaju jeden deň pred lebo pred celkovou narkózou nemam večerať a na druhý deň o 8.00 začínajú sekcie včera som študovala zmluvu a písala milion vecí čo bolo treba vyplniť .akurát ma štve že mám až 21.10 interné nemá skôr čas 😒
@veronika1417 prepáč, možno som to prehliadla v príspevkoch ale prečo cisársky? Mala je KP? či...?
@micicka jaaaj Ty! Si tu zo mna urobila hnusobu 😀 jednoducho ked som si zvazila, cestu hore dole, benzin, tema ktora sa ma netyka, manzel problemy v praci, otrcene usta sestricky ktora sa na mna hnevala, ze musim odist v stanovenom case aj napriek tomu, ze som sa jej niekolkokrat ospravedlnila aj ked som nemusela,... bola som znechutena ☹ navyse dve hodky boli vynechane zo zdravotnych dovodov ale to je uz jedno.
@trinka práveže, som počula že sú v Partizánskej nemocnici dobré a ochotné sestričky tak dúfam, že poradia, aj sestra mi zohnala knižku o dojčení (tá to prežíva so mnou 😀 ),ale určite keď budem mať problém tak sa budem informovať, aby maličké netrpelo hlavne. už sa teším na môj pokladík 🙂
@trinka nie mala je oki, je to mojim zdravotnym stavom, nemam stabilizovanu astmu a prekonala som anafylaxiu 😒 navyse sa mi boja davat akekolvek lieky ja nikdy nic neberiem / teda okrem tych na alergiu / ani len na bolest, co maju obavy ako zareagujem, takze pri porode keby sa nieco skomplikuje a nebodaj este zle na nieco zareagujem 😒 mohlo by to zle dopadnut ☹
@jaruska7 Neboj,urcite to zvladnes-a mali by to aj sestricky na sestonedeli ucit...samozrejme nie vsade to tak funguje 😒
@veronika1417 To zase s tebou takto "vydžubkali"????To je sila,prehadzujú si ťa ako horúci zemiak 😠 😠 😠
@veronika1417 juuj tak stále nič nevieš? ☹ To je na nervy toto... A nemôžeš si to ty sama vyžiadať? To sa asi nedá, čo? Skús sa opýtať tvojej gyn. na to vyžiadanie, že čo ti na to povie... Ale akože načo je toto dobré??? Ja to nepochopím..
@jaruska7 veru tak, zožeň si už teraz číslo na laktačnú a maj ho poruke, keď budeš potrebovať. Ja som si tiež zbalila číslo na laktačnú do tašky do pôrodnice. Keby tam nikto nepomáhal, zavolám si a poradím sa 😉
Inak baby ja si berim do porodky aj čaj pre kojace maminky. Aj pri dcérke som si ho hneď dávala a mliečko mi krásne prišlo v plnej sile už deň po pôrode. Nie je drahý a je celkom chutný. 🙂 Len dúfam, že bude k dispozícii kanvica, nechce sa mi trepať z domu naše hebedo. 😝
Dievčatá čo rodíte u Kocha , ja som si už včera vyplatila pôrod, nech potom nezmetkujem 😀 dostala som 2 potvrdenia jedno pre mňa a druhé založiť do materskej knižky
@veronika1417 tak to je teda nič moc... 😒
@lianka7 ale uz som si povedala dost! Nebudem ja behat do Ba chcela som sa spolahnut na lekarov tu v NR no to je este horsie ☹ navyse ten doktor mal silnu chripku, cely cas smrkal do latkoveho kapesnika, kychal, kaslal ... a potom s takymi osoplenymi rukami mi natahoval oci lebo ma pozeral, dutiny, pocuval ma, hmatal uzliny,... mala ambulancia cca 2x2 metre, zaplatila som si 7 eur za objednanie za hodinu v ambulancii plnej bacilov, sestricke z neho tiekli nervy a to doslova, nechcel s vyjadrit k mojej diagnoze ... som uplne znechutena ☹ dnes mam asi depku ja ☹ lebo mne jednoducho rozum stoji ako moze jeden lekar v rokoch prist maximalne chory do prace kde sa stretava s ludmi so slabou imunitou, astmou navyse s tehotnou pacientkou... ja som sa len cely cas snazila dychat co najmenej ale po hodine v nutri dufam, ze to na mna nepreskocilo aj ked sanca je minimalna ☹ lutujem, ze som mu na to nieco nepovedala ale bola som mimo
@lucka33 ani nehovor, ide ma rozhodit od nervov 😠 ja si to skusim vyziadat ale neviem ci to bude mozne ved uz som tolko absolvovala, ze keby chcela navrhla by mi to gynekologicka uz davno sama ☹ ale ja chcem cisarsky a hotovka!
@veronika1417 nezávidím moja. ja by som povedala na tvojom mieste tvojej gynekologičke, že pôjdeš rodiť cisárskym. veď to je otras toľko prehánať a posúvať si ťa. to sú samé stresy ktoré ty už vôbec nepotrebuješ.
držkaj sa.
@stellamiapiccola ja sa na to chystám v pondelok 🙂 A papiere ohľadom pôrodu ktoré si dostala a mala podpísať si niekomu odovzdávala, alebo ich budeš mať pri sebe v taške do pôrodnice? Máš zazmluvneného lekára prosím? Ďakujem 😉
@drobcek801 @sekynka20 @veronika1417 ja som tiež v úplne trápnej nevedomosti - podotýkam nie vlastnou vinou.. Nemám vôbec predstavu, v akej je bábätko polohe a koľko váži.. Podľa môjho názoru - celkom dôležitá poradňa v 35tt (po 5týždňoch od poslednej) trvala rovných 5minút (vrátane mojej návštevy WC, očistenia dosky..nechcem zachádzať do detailov), počas tejto super poradne mi bol vzatý iba ster na streptokoka, do knižky zapísaná váha a tlak. Na otázku, či sa bude robiť ultrazvuk - s úsmevom NIE. Ani odber krvi sa nekonal, ani papier na materskú som nedostala. Bola som odporučená do nemocnice, kde mi zodpovedia všetky otázky, a tým som bola odbavená. O týždeň som si prišla pre výsledky (boli negatívne), votrela som sa do ambulancie (za bežných okolností by som čakala na vypísanie knižky v čakárni), požiadala som o papier na materskú a opäť som pekne poprosila o ultrazvuk s tým, že by som rada vedela, v akej je bábätko polohe, koľko váži, či je s ňou všetko v poriadku - keďže do nemocnice idem až o 2 týždne.. nepomohlo! Vraj majú veľa pacientov (počas polhodiny, ktorú som strávila čakaním na chodbe, tam nikto neprišiel, a veru ani dobrých desať minút po mojom odchode) a tak mi bola ponúknutá možnosť objednať sa na termín..TRÁPNE!!!!
Baby ked sa pomaly zhlboka nadychnem, ked lezim, tak pocujem, ako sa v mojom bruchu dost hlasno prelieva tekutina 🙂 A ked si idem z lahu sadnut, tak ako sa robi brusak, vstrede brucha mi naskoci taky spicaty kopec, ze az 😉 vyskusajte to aj vy, ci to aj vy tak mate 🙂
@trinka čo znamená prosím KP? Ďakujem

@lucka33 jaaaj no nemuselo by 🙂 aj ked nemozem sa stazovat zatial j to oki 😉