Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
tak ja som si pochystala do detskej na postel veci do porodnice pre mna aj pre drobca. Zistila som, ze mi este nieco chyba, tak to musim spisat a v pondelok ist dokupit. Ale na 90% uz mam vsetko 🙂
Pocujte baby, som sa chcela opytat - beriete pre drobcov do porodnice na oblecenie nieco? Myslim kosielky, ponozticky, ciapocky a tak. Ja som zobrala len 4 kosielky co mam od kamosiek, nie nove, nejake ponozticky a asi 3 ciapocky. Neviem, treba este nieco? svetrik ani nic take som nebrala, ved tam bude horuco a ked bude drobec v perinke.... 😒
@mysti ja som si zobrala 2x body z dlhym rukavom,2x pancusky,2x ponozky,1x tenky svetricek....Budem jej davat nemocnicne veci,no az by mala koznu reakciu[koleginin maly mal az mokvave rany z ich prasku,takze ho obliekala do svojho a popritom musela zacat az z liecenim 😖 ]tak okamzite ,,nasadim,, moje veci.Teraz tak rozmyslam,ze asi ich veci ani nedam,nech neriskujem......
@blackrose 😉 aj by som si lahla,no za pol hodku idem zase do skolky,tak sa mi to neoplati......
@mysti mne to pomáha,pomer robím odhadom,keď už ma to štípe,viem ,že je veľa🙂.niekedy aj preventívne,keď je v okolí nejaký bacilonosič..mám to aj na zvlhčenie..mám totiž stále suchú sliznicu v nose a a to je na bacil ideál..kupovala som si aj Sterimar..tiež fajn....máš nádchu,alebo pocit plného nosa??
@trinka 55 kg??..tak to som mala asi na základke🙂
@stellamiapiccola aha,a nepovedal ti k tomu nic,ani ta neposlal nikam na utz nech ti pomeraju mimi? moje mali vcera 2500 bez par gramov,a to som 38+1 tusim,nemam tu kalkulacku,tak neviem.😅 @denis006 mne zatial nic nedavali uzivam trapne zelezo,to je vsetko.najhorsie je,ze tu podla mna este schudnem /nemocnicna strava/ doma msm same dobrotky,navarene,mnam a nema mi kto priniest bo stary moze az zajtra co robi.bufet onicom ☹ dufam ze pojde vsetko ok a budw mat trochu viacej. uz som sa prosila domov ale znova povedali ze musia pozorovat tak adi ani zajtra nepojdem 😅 ja to velmi zle znasam,nenavidim nemocnice,chytam tu depky,ved kto by aj nie 😅
@stellamiapiccola moja,jasne ze mam jednu,to bol preklep.
@charlottte na ten pocit sa aj ja neskutocne tesim 😵
@tasiko ale je zaujimave ze prietoky aj vsetko ok a vaha odhadovana nizka 🙂 to sa nejako upravi este, len ta asi chcu prave kvoli tomu pozorovat, aby sa nenarodila mala s velmi nizkou porodnou vahou a nemusela ist do inkubatora 🙂 my sme mali v 37tt+0 cca 2800g a velkost - miery zodpovedal 36tt+4, a aj tak ta hmotnost je odhadovana iba a pri tejto vahe moze byt rozdiel aj 500g...teraz by si asi naozaj skor pomohla domaca strava ako nemocnicna, skor si treba este do konca tehotenstva ulahodit chutove 😀
tak aby som nebola ina mam nejaku virozu aj ja ☹ , idem si variť teply čajik s citronikom asi ani nič ine nemožem 😖
@tasiko určite to zvládneš..hlavne mysli na drobca 😉 a koľko ti teraz asi váži? Mne minulý pondelok /33tt/ vážila odhadom 2050 g.
Inak ako som si dala čipky tam mám opäť tvrdnutie bruška....najskôr čo 13 min, potom čo 8 min a keď to bolo čo 4 min, tak som hodila teplú sprchu a vyčkávam....manžel je v práci ale je o všetkom informovaný a pripravený keby čosi...aj som doplnila veci do tašky.... 😠 fakt fasa a to sme mali ísť zajtra gratulovať krstňatku k narodkám
ahojte kočky , tak ja vôbec neviem ako je malá otočená, ale zdá sa mi že priečne, hlavičku mám na pravej strane a nožičkami ma kope naľavo, inak brucho mám už pomaly na kolenách, no dúfam, že aspoň 3-4 týždeň ešte vydržíme, budúci týždeň idem na pásy, tak uvidíme, preistotu už mám všetko pochystané, keby náhodou, ale snad to ešte potiahneme. inak mám budúci týždeň dohodnuté fotenie s profi fotografkou, tehu fotečky a rodinné fotečky, tak sa teším, to bolo moje jediné prianie na Vianoce ( na ktoré som si sama užgrlila peniažky 😉 ), potom ich sem doložím
@tasiko objednaj si donasku 😉 ja ked som lezala v NR v nemocnici tak sme si tak s babami objednali 😀 sestricky len cumeli ale myslim, ze nas uplne chapali 😀
žienky aj vaše bábetka sa sem tam tak strhnú? vedšinou sa tlačí dupkou 🙂 a päty cítim na ľavej strane ale občas tak naraz trhne že sa až zľaknem 😖
@woman04 nemam nadchu, len mam nos ako zabetonovany. Prave som sa vratila z lekarni, dala mi lekarnicka sinupret tabletky a quixx do sona - tie inupret zevraj pomahaju a ten sprej NIC-uz som si ho striekla 2x a nic. Chcela som ten Olynth, ale povedala, aby som ho uz nebrala, ze 3 tyzdne akurat stacilo. Tak snad mi nieco z toho pomoze 😒 lebo uz ma ide fakt hodit 🙄
Ja tiez neberiem do porodnice oblecko pre malicku 😉. Zbalila som len ciapocku, rukavicky a ponozky. Manzelovi som zbalila veci na cestu domov, ale to mi prinesie den pred odchodom 😉
@mysti to je problém,lebo niekedy vzniká návyk na nosný sprej a to po pár dňoch..vtedy má človek pocit,že sa dusí,pokiaľ si ho nestrekne...na nete je dosť o tom popísané...http://zena.sme.sk/c/3987020/prepadla-vas-nadch... tu je popísaná aj tehotenská nádcha..skús dať do googlu,je tam o tom veľa..
@woman04 no, nieco na tom pravdy bude...dnes asi spat nebudem. Uz mi to dolieha az na usi, ked prehltnem, tak mam "upchate" aj usi. Boze, co som si to napachala, vobec neviem, co teraz robit. Este ked chodim je lepsie, ale akonahle si sadnem, nos uplne plny a neda sa vysmrkat 😢 😢 😢
@mysti do nosa si si mohla kupit pinosol, ten sa moze v tehu aj pri dojceni... je to s eterickymi olejmi, ja ked mam upchaty nos, staci, ze si pod nos natriem a lepsie sa mi dycha... aj malemu natieram pod nostek... a daj si cesnakovu kuru, teda ak mozes kvoli tlaku... zapi teplym mliekom, pre partnera nic moc, ale tebe pomoze... 😉 quix je len voda na uvolnenie, ale nepomaha nic extra...
@woman04 ahoj, hej rovno pri nej, teda cesta ma deli od jazera 😉 ja som si vybavila pediatricku v petrzke, kde som vyrastala, na poliklinike Sustekovej dr. Cerna. je to aj moja byvala detska lekarka a byva vo vedlajsej brane, kde som vyrastala a je to kamoska mojej mami z detstva 🙂 pozna moju celu rodinnu anamnezu, tak ozeliem tu cestu tam, bo v okoli kuchajdy nepoznam nikoho.

@karap nezavidim... tak nech ta dalsia je az do porodnice... ale vezmi si to tak... kto by to za teba urobil... aspon na chvilu si vyloz nohy, nech si oddychnes... ja mam za sebou upratovaciu sichtu, tak idem sa vyvalit...