Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@mackoxxx no ved, nech sa babenka poradi s lekarom, nevravim, ze im slepo verim alebo ze vedia vsetko, ale urcite nepisat ludom na fore, ze preventivne si daj...to je sila. Lieky nie su neskodne cukricky. Samozrejme, je ine ked sa zachranuje mama alebo babo. Ale nie "preventivne".
@kukina79 lezim v ruzinove 🙂 zatial ako tuna nemozem nic zle povedat na personal,akurat strava je tu otras 🙂 ale fakt aj sestricky aj doktorky ochotne,mile,akurat sa treba viac pytat 🙂 a kazdy ti samozrejme povie nieco ine 😀 ale to treba brat s rezervou.drzte mi palce bo mozno zajtra ma pustia,ak mi nezacnu planovat sekciu a rovno si ma tu nechaju 😅 @dena ano mas pravdu da sa to brat aj takto,zalezi iba na tom ktora mame ake moznosti a same musime zvazit 🙂 niekto je narocny,niekto nie,kazda mame ine hranice 🙂
@olivia6 je neškodný ak nemáš alergiu na niaku látku vieš ak budeš čítať stále letáky tak ani jesť nebudeš .a mám to odobrené aj od lekárov
@stellamiapiccola co moja ani ty nemozes spinkat? 😕 ja ale musim lebo rano stavm uz o 4,30 idem na poradnu
@tasiko skús sa porozprávať s MUDr.Kozolkovou je rázna , ale dobrá a skúsená lekárka určite má služby ak nemá ešte dovolenku a je odborník na sekciu odporúčam mňa rodila a je super a hlavne verím, že ona ti povie pravdu 😉
@dianka3 no akosi sa mi nedá ale pôjdem mám trolino nervy zajtra poradňa
@stellamiapiccola ok, odobrene od lekarov je vselico a aj tak by som to neradila niekomu len tak bezstarostne na fore. Okrem toho to odobrili tebe a kazdy zodpovedny lekar ti povie ze co plati pre jedneho pacienta, nemusi platit pre ineho. Isty lekar odobril cukrovkarovi aj pravidelne chlastanie - aby v tom nebol sam. Co urobi alkohol s cievami pri cukrovke,si kazdy domysli alebo zisti.
Ano, citam pribalaky a vyhla som sa mnohym zbytocnym problemom. Opat zdoraznujem - som za branie liekov v opodstatnenych pripadoch, ale nie "preventivne" ako si pisala ty.
@stellamiapiccola aj ty ides na poradnu? aj ja zajtra, vlastne uz dneska 😀 tak idem ja uz spat, potom sa ozvi ako si dopdla a tvoja mala stale kp co? 😕
@kukina79 vo vitamínoch toho železa moc nie je ,ak ho potrebuješ naozaj doplniť...ja som užívala Aktifferin comp. a tiež som mala problémy a teraz beriem 1x denne Ferretab comp. a je to lepšie...skús si to dať predpísať,vraj to tehotné lepšie znášajú..potvrdili mi to aj v lekárni... 🙂
@kiribaby
@dena
@kaia ...presne tak ako píše @tasiko... ambulantná starostlivosť dopláca na to,že začali pôrody...tiež si myslím,že hlavný problém je tam teraz organizácia,ale za tú lekári nemôžu...recepcia sa trocha zlepšuje,ale je to to na pobavenie..raz sa mi stalo,že sa ma opýtali,či som tam už v ten deň bola..mali ma evid.ako vybavenú..termín nájsť hrôza..vidím,že ochota lekárov tam je,ale oni fakt nestíhajú...odkedy sú na Partizánskej,čakala som na poradňu tak 1,5-2,5 hodiny...je pravda,že najviac sa čaká u MUDr.Mareša,kam chodím..má toho najviac..stalo sa ,že lietal medzi ambulanciou,UTZ,sedením lekárov a ešte na neho naziapali pacientky,že si zaplatili a dlho čakajú..no radosť pracovať...to má ešte pôrody a utorky poradňu v PK..U ostatných sa nečakalo skoro vôbec,alebo tak do pol hodiny..šla som tam kvôli doktorovi,verím mu,tak to neriešim..keby som na to mala ,tak by som tam isto išla aj rodiť,ale keď nie je ,tak nie je... 🙂
..na najbližšiu poradňu už idem do Ružinova a po 36.t mi môj tiež povedal doktor,že každý týždeň,tak som zvedavá..nechcem Epi,ani lekára zazmluvniť,keďže ich nepoznám..
@stellamiapiccola prepáč, že sa tolko vypytujem, ale som v podobnej situácii. Takže ti to počítali z posledneho platu, predtým ako si nastupila na matersku ešte s malým? Dobre tomu rozumiem?
@stellamiapiccola A po akom case ti poslali zo socialky tn vypocet? Ja som na materskej od 1.10, v praci som to odovzdala 30.9 a teraz len cakaaam..Dufam,ze v polke novembra mi pride materska na ucet, lebo hypoteka nepocka :(
@luci66 No bude to zaujimave 😠 ale my sa aspon o chvilku jednej splatky za nabytok zbavime...a ostane nam uz LEN hypo 😒 A tiez sa s mm snazime privyrabat si inymi vecami,co nam obcas rodinka dohodi...myslim,ze tych 6 mesiacov to bude v pohode,uvidime,aka situacia bude potom.Ale neviem si predstavit,ze necham dietatko take male niekomu ☹
Ahojte holky, som tu davnejsie nebola, nestiham pisat, citat...Ja idem na utz az bud.tyzden tak som zvedava....Babule inak sny, stale som sa prevalovala, obcas moj manzel do toho zachrapal..proste otras, som zlomena. Rozmyslam,ze si idem este lahnut a vyskusat spat...A dnes ma caka zehlenie a musim vsetko (dudle,flase...) vyvarit...Pridavam foto postielky, nech aspon nieco pozitivne od rana 🙂
Baby,od nedele som začala pozorovať,že mi začalo častejšie počas dňa tvrdnúť bruško....všade píšu,že je to prirodzené,máte to aj vy?Oproti minulému týždňu je tých tvrdnutí určite viac...nie je to bolestivé a trvá len chvíľku.Ešteže mám zajtra poradňu.
No ahojte baby tak znova mi len dali nadej a potom sklamali,a nielen mna dnes sme si tu poplakali viacere ☹ je to otrasne kazdej len predlzuju pobyt,ako keby zamerne,uz tu mali davno rodit baby,aj operovat a nic neriesia ☹ som z toho na nervy,a nielen ja,neda sa mi spavat,otrasne ☹ nic nepovedia musim sa doslova doprosovat o info.ked si predstavim ze tu budem lezat az do porodu /lebo to nevylucili ani nepotvrdili/ a este aj mozno potom lebo sekciu povedal prednosta ze mi sprabia ak ju budem chciet a mala sa neotoci ale to ani boh nevie kedy,ide ma slahnut.som strasne smutna baby ☹ ☹
@tasiko chod normalne za svojim lekarom, co Ta ma na starosti a povedz, ze suhlasis so sekciou a chces stanovit presny termin. Postav ho pred hotovu vec aby nemal kam cuknut, miminko musi byt ale dostatocne velke, vyvinute a vaha musi byt oki inak Ta maju pravo oddalovat ☹ ja ked som este na zaciatku tehu lezala v nemocke tiez tam takto drzali baby a nic im poriadne nepovedali len stale odkladali ich prepustenie takze chpem, ze to riadne ide na nervy az do zufalstva ☹
http://www.brendon.sk/Products/ViewDetails/2511...
to je dobra cena za plienky
Ahojte. Potrebujem poradit. Od vcera vecera ma boli cely spodok (na poslednej poradni mi lekar zistil candidu, no neviem, ci to moze byt tym), moje pobyty na wc su stale castejsie. Mala sice stale kopka, no popritom mi tvrdne brusko. Mohlo by ist o kontrakcie? Sorry, ze sa tak blbo pytam, no som prvorodicka a neviem, co mozem ocakavat. Vdaka za vase odpovede 🙂
ahojte tak som doma z poradne... takze na 1 prst otvorena , krcok skrateny na 2 cm (neviem ci je to dobre ci zle) , hlienova zatka je uz prec a maly otoceny hlavickou dole.dr.povedal ze vypuca chrbatik aj ritku ze mozno preto sa mi to zda ze je otoceny...no neviem. pytala som sa ho co teraz a on povedal ze cakat a cakat ale ze tomu dava maximalne konec oktobra.🙂 bola som aj na pasoch a tie boli ok.
baby ale ked mi zacali bolesti pri malej tak ked som dosla do spitalu tak som bola na 2 prsty. a v ten den som aj porodila.tak si myslim ze to pojde skor. teda dufam.
baby pri porode sa na slovensku tehu knizka odovzdava ze? po malej mi ostala a mam ju pekne ulozenu na pamiatku.rozmyslam ze si tuto prefotim co vy na to???
@veronika1417 ach moja ved to je ten problem ☹ ja nemam lekara zazmluvneneho,lebo tu nikoho nepoznam.dalsia vec je,ze tu lezim kvolu tomu ze krpata je krpata a je malicka,pred tyzdnom cca mala 2500g.monitory mam ze vraj uplne v poriadku,hovoria ze by ma aj mohli pustit,ale prednosta ze zostavam a hotovo.sekciu ak sa neotoci do terminu /tyzden/ ze vraj mi spravia ak budem za a to je vsetko co mi povedal.nikto sa tu k nicomu nevyjadri,stale pocuvam ze sledovanie,uvidi sa,pockame,atd. ☹ nechcem tu plakat ale fakt to je na depky,vobec tu nespim,nic.zblaznim sa.keby som aspon vedela daco presne,kedy,co ako,ale to by som fakt musela byt nejaka supersyar aby sa tu niekto o teba zaujimal. ☹
@tasiko chudatko vydrz to nejak. moja mala v 39tt ked sa narodila 2620g a 48cm a nelezala som koli tomu v nemocke.myslim ze 2500g je dobra vaha na dievcatko.tie sa rodia mensie. kazdopadne sa na vsetko pytaj a ked budu neochotny tak tam narob poriadky.
toho sa ja bojim lebo ja som papula a bojim sa ze ich v nemocke riadne zdrbkam ked ma naseru 😠 😀
caute, dneska zas cgt-cko...uz echodim k svojmu dr ale rovno do nemocky, uz som bola asi 4krat, zakazdym to vyhodnocoval iny doktor ale nikto ma nepozeral "zospodu" ani mi nerobia UTZ...je to normalne? to ich netrapi ze ci sa neotvaram alebo co? myslite ze sa mam pytat nech ma pozru? alebo si myslia ze chodim aj k mojmu gynekologovi? 😖 je mi to cele take divne... 😕
@tasiko nemusis mat zazmluvneneho staci Ti izbovy len tazko ked je malinka taka mala ☹ tak sa budu snazit to len ntahovat oni sa aj preto tak vyhybaju mamickam a nic normalne nepovedia lebo to natahuju kvoli babatkam 😒

@lenica81 Ano? ako vies? pojdem si kupit