Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte kočky 🙂 tak akurat som prisla z Antolskej.Vybrala som si DR.Markovu, tak snad bude fajn, nic nove som sa nedozvedela, akurat sa musim objednat na ultrazvuk a rozhodnut sa do utorka ci chcem epiduralku.Aky mate nazor nato ? Zajtra by som mala ist o 14.00 na nejake skolenie ohladom toho, neviete kde to je a kolko to trva asi ? Je to asi na Antolskej, no netusim kde.Vy si davate epiduralku ?
Ahojte, keď tu riešite materské tak sa spýtam, dnes mi prišiel papier zo sociálnej poisťovne ohľadom priznania materského, píše sa tam že mi je priznané materské vo výške za deň, možno hlúpa otázka ale prosím týka sa to na každý deň v mesiaci čiže aj víkendy alebo iba na pracovné dni? Ďakujem Vám veľmi pekne za odpoveď
streptokok negatívny 🙂
@lenka1108 leni, a všimla si si, že ti ta zatka odišla?
@eviiinka ja si idem dať epi, ale odomňa nepytaju žiadne vyšetrenia, len pri prichode do nemocnice mam povedať že ju chcem. 😕
@eviiinka Ahojky, práve včera som absolvovala povinnú prípravu ohľadom epi v Kochu, kde budem aj rodiť. Robili mi aj krvné testy, ktoré mi vyšli ok, takže s podaním epi nie je problém. Ja osobne som pre tento druh pomoci pri pôrode rozhodnutá. Nevidím v ňom nejaké extra nevýhody či riziká a pýtala som sa primárky, ktorá prednášala aj na štatistický ukazovateľ a vraj skoro každá mamička u nich v zariadení rodí s epi.
@dominika_sk jaaaj, tak to mna poslala na nejake skolenie, ak sa rozhodnem ze ju chem, tak mi budu brat krv a budem mat zevraj nejaky protokol, aby vedeli, ze som absolvovala to školenie, či ako to nazvat 😒 tak neviem.....
A ako sa mas moja inak ? Uz sa nam to krati 🙂
@miriamapeter ahoj aj mne dnes prišlo rozhodnutie a to je za každý deň čiže 30 - 31 dní x kolko ti priznali = materská, mňa dnes véééľmi potešili 😵
Ahojte. Doktor mi predpisal zelezo (Aktiferrin compositum), ale neberiem ho. je mi z neho nevolno. Myslite , ze to nejako vadi? Zevraj po porode sa krv zase da do normalu.
@miriamapeter ja som nad tym tiez rozmyslala, jedny mi to radia a druhy nie...a co ti hovorili na tom skoleni , ci prednaske ? 🙂 ja by som mala ist zajtra nato no neviem kam ☹
@dominika_sk mne povedali to isté, žiadne vyšetrenie, dohoda nič... sa bojím, že mi ju aj tak nedajú...fňuk. ako bruško netvrdne?
@lenka1108 ja by som tiez narobila poriadky,drzka mi tiez narastla,ale poviem ti pravdu,tu je to celkom zbytocne.tu sa nikto kvoli tebe vzrusovat nebude.kludne sa tu mozes hadzat o zem.a nemam na to ani energiu popravde ☹@veronika1417 kazdy den sluzi iny lekar/ka ked sa spytam na nieco tak klasika,uvidime,popripade uvidime co povie prednosta,mam pocit ako keby tu nik iny nemohol robit rozhodnutia,alebo coby len navrhy.tak naco su tu potom iste pozicie nechapem.a prednosta ti povie tiez velke hovno dokopy ☹ jedine sesricky su tu ochotne. vies aj lenka1108 mala male babo,nelezala.aj na nete som citala ze je to malo ale zasa nie je to take strasne.☹ ja som tiez mala 2,5kg ked som sa narodila.v termine.raz mi povedia ze moze to byt vadou plodu,raz genetikou.zajtra by sme Vas mohli pustit,ste tu len preventivne.pride zajtrajsok:nikam nejdete.baby ako vam zavidim ze ste doma. ☹
@eviiinka veru krati, ja mam strašny strach. bojim sa, že maly nebude zdravy, alebo že mne sa niečo stane 😢 ja keď pridem do nemocnice, tak tam 100% odpadnem, lebo aj na tych pasoch ma tak dostresovali, že od prichodu domov nemslim na nič ine, len na to, čo sa može stať ☹ ☹ ☹
@mymimi zatial žiadne priznaky, ale v porodnici kde chcem isť robia epi len od 6,00 do 15,00 takže predpokladam, že to nestihnem ☹
@eviiinka v podstate nič také extra nové som sa nedozvedela, lebo mala som niečo už aj načítané. Čo ma veľmi potešilo ale tak to každé zariadenie môže mať individuálne, že automaticky pri šití ti podávajú ešte nejakú dávku na utlmenie bolesti. Presne nám tam vysvetľovala ako sa to zavádza, epi sa podáva pri 3 - 4 cm keď si otvorená, medzi 2-3 alebo 3-4 stavec, najprv miesto lokálne opichajú na znecitlivenie a potom zavedú hadičku cez ktorú sa priamo podáva účinná látka. Podrobne a odborne to vysvetľovala ale presne si to celé nepamätám.
@dominika_sk asi sa rozplačem...keď mi ju nedajú! 😠
@andrejkag Ďakujem 🙂
@miriamapeter no tak ak zistim kde to je, tak som zvedava co sa vsetko dozviem zajtra 🙂 ale asi si ju dam ..... teda ak sa bude dat ..... snad nam to pomoze 😀
dôležité je aby si ty bola o tom presvedčená a okrem toho môžeš sa rozhodnúť aj na poslednú chvíľu a prípadne to odmietnuť. Na prednáške dostaneš info a uvidíš 🙂
@dominika_sk mojenko neboj sa, všetko to zvaldneme 🙂 bude v poriadku aj tvoj syncek a aj ty 🙂 neboj sa ...
@eviiinka no dufam, vieš že ja som posero 😢 hlavne nech sme všetci zdravi !!!
@dominika_sk juuuj Domi, tak to sme dve 😉 ja som strasnyyy bojko, ale naozaj strasnyyy 😒
@dominika_sk a uz ste v poriadku ? uz ste doma ?
@dominika_sk Ahoj chcela by soms a opítat čohos a tak bojíš?všimla som si príspevky tvoje,,,že sa bojíš o seba aj o bábetko...inak aj ja sa bojím porodu ako čert kríža
@eviiinka ja som bola kvoli epi vcera, ale na kramaroch a tam sa to robi v anesteziologickej ambulancii, nemusela som tam ist s nijakym papierom, len som povedala, ze chcem epi, oni mi dali precitat take poucenie o epi, vyplnila som dotaznik - anamnezu a bolo. Potom som isla zaplatit 150 eur...
a ja epi nechcem pri porode, ale zaplatila som si ju ako istotu, ze keby nieco 😉 inak by som najradsej rodila bez nej 😀 hrdinka 😀
@z0e skusala si ho polhodinku pred jedlom a zapit napr pomarancovym dzusom alebo citronovou vodou? Neviem ake to moze mat presne dosledky, ale aby si po porode neskoncila na krvnej transfuzii pre nedostatok niecoho v krvi..a predpokladam, ze az po 6 tyzdnoch sa ti zase upravi vacsina do poriadku.
Mne dr povedal, ze ked budem kojit, stale je dost mozne, ze to zelezo budem potrebovat 🙂
@lenka1108 heh, si na tom presne ako ja, ale ja este mam aj zatku 🙂 ale aj si nemyslim, ze by som porodila skor ako za 2 tyzdne, hrdlo mam 2cm uz asi 2 mesiace a nikto nevravel
@tasiko zajtra zacinas 40tt, nie? takze uz ta tam snad nebudu drzat dlho a coskoro uvidis malicku 🙂 ostava tyzden a mali by ti spravit ked tak cisarsky, to je do terminu, nie? 😉 drzim palceky nech ti to tam co najrychlejsie ubieha a nech sa konecne dozvies nieco uzitocne aj pre teba

@lianka7 zo socialky mne chodí až okolo 16-17ho....