icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

henrieta44
21. okt 2011

dobré ráno tehuľky, tak akú ste mali noc? ja už straším od 3tej. zobudil ma syn ked sa nám nanominoval do postele, samozrejme, že som hned nato musela ísť na wc a potom sa napiť, no a už som nezaspala, jááááááj to bude dnes zase dlhý deň. už teraz rozmýšľam aký mu vymyslím program, kedže ešte stále je chorý, von ísť nemôžeme, počasie na nervy , uf už mi dochádzajú nápady 😒 . máme už prečítané všetky knižky, aj pracovné písanky sme už všetky vyčerpali, dokonca som mu už včera robila aj vlastnoručne pracovné listy, nech sa zabavíme, dookola maľujeme, vystrihujeme, lepíme a staviame, radosť k nám prísť, hotová škôlka, všetko máme porozkladané v obývačke a striedame si činnosti, lenže aj tak mám už pocit, že ho to už nebaví, čo sa ani nečudujem, kedže je už dva týždne zavretý doma.

nemáte babule nejaký nápad, čo by som s ním mohla ešte robiť, len mne už došli kreatívne nápady, čo robiť s 3,5 ročných dieťatom 😒

harper
21. okt 2011

dobre rano, tak mi sme mali na pocudovanie noc uplne pokojnu. mm bol v praci a mala zaspala tak ako bola cez den oblecena o pol deviatej vecer nastastie v posteli, lebo asi by som ju musela zobudit keby zaspala niekde na zemi. nos mala celu noc cisty, takze ziadne smrkanie ani vracanie nebolo. teraz ideme pesi do obchodu.

trinka
21. okt 2011

@henrieta44 ja dnes buntoším od jednej- na striedačku Lili, Isabelka a kocur... 😠 mala som sto chuti ho vyšmariť za chvost chuligána drzého! Aj som ho- o pol siedmej mi došla trpezlivosť... ja budem celý den ako vypluta.... 😒

charlottte
21. okt 2011

@lerenard jooj ja nechcem tak dlho byť ešte s bruchom 🙂 mna už všetko tlačí,rada by som bola keby to bolo aspon o týždeň skôr 🙂

miriamapeter
21. okt 2011

@leslyelee Gratulujem k dcérke a prajem Vám veľa zdravíčka 🙂

lenkalienka25
21. okt 2011

@harper dakujem za dopisanie do tabulky 🙂

henrieta44
21. okt 2011

no tak my sme z malým nakoniec teraz ráno ešte zaspali a zobudili sme sa pred chvíľkou, zákon schválnosti ked máme ísť k doktorke 😒 takže budú fofry. teraz raňajkuje a potom rýchlo ideme ku krčnej , dúfam, že tam ešte bude, kedže je dnes piatok a tu si robia lekári čo len chcú, hocikedy sa zoberú a odídu a vôbec ich netrápi že je plná čakáreň ľudí 😠 😠 😠

veronika1417
21. okt 2011

@leslyelee odpadnem z nej 🙂 je naaadherna!!!

dena
21. okt 2011

@kaia ani mi nevrav 😒 nic som sa v podstate nedozvedela, len ma pozrela, dala mi vsetky vysledky, ktore budem potrebovat kvoli epi a to je vsetko... takze ani neviem aky je nas drobec velky ☹ ale snad sa to dozviem ked pojdem ku Kochovi do poradne, lebo tam som uz objednana na pondelok ...neviem sa dockat

zuzka051
21. okt 2011

@harper možeš prosim aj mna doplniť do tabulky?vek 24,dievčatko,TP 17.11,rodiť budeme v ternčíne

harper
21. okt 2011

@zuzka051 mozem, ale az na vecer, lebo teraz idem prec.

lenka1108
21. okt 2011

ahojte baby.tak co ako ste spali? mna nechala mala spat do pol 11 tak som ok.dnes v noci mi nic nebolo.diky bohu tak som dobre vyspata... 🙂
idem doupratovat zvysok bytu a cosi navarit len keby som vedela co.hmmm. inak aha co som nasla na 39tt .

Koniec tehotenstva je úžasný a stresujúci zároveň. Pôrod je očakávaný s netrpezlivosťou ale i napätím. Už vám je jasné, že to dieťatko musí ísť nejako von. Neobávajte sa. Na svete je nás 6 miliárd a všetci sme sa niekomu narodili. Je to naozaj prirodzený proces, ktorým nás príroda obdarila.

Pravdepodobne sa už len s veľkou námahou hýbete. Bruško je pred vami ako cudzí element, ale v vnútri je to najcennejšie, čo máte. Možno vás ten poklad už poriadne tlačí v podbrušku či na krížoch. Oddychujte. Oddychujte. A ešte raz, oddychujte. Keď sa narodí, bude to s oddychom ťažšie.

Vyložte si nohy, ľahnite si do vane, pohodlne sa usaďte v kresle. A rozprávajte sa s drobcom. Zatiaľ neodvráva. A pozor, počítajte či sa aspoň desaťkrát denne pohne. Ak áno, tak oddychujte, oddychujte...

kiribaby
21. okt 2011

@dena Ahoj, môžem sa spýtať, čo za výsledky potrebné na epi si dostala? Ja nemám v rukách vôbec nič, pôjdem tam len s tehu knižkou a kartičkou poistenca 😅

veronika1417
21. okt 2011

Babulky aj mne poradte, mna bolievaju akokeby vajecniky ☹ hlavne na lavej strane ale tam od zaciatku tehu citim malinku. Bolia ma chvilkami dost a chvilkami mam pokoj akokeby som prechladnuta alebo ked je ovulacia ale zase nie je to uplne taka bolest ako ked je menstruacia 😖 co to moze byt? Priprava na porod? Ci malonka tlaci? Uz to citim par dni len nejke dva dni je to uz dost citit.

dianka3
21. okt 2011

@leslyelee no ved to je dobre, praveze ked sa narodila taka malinka musi to rychlo dohnat no nie? 😉 🙂
A aka je? place?alebo skor mrnka? a ako dlho spinka?

veronika1417
21. okt 2011

@lenka1108 ja varim rajcinovu polievku, fasirky so zemiakmi 🙂 sa neviem dockat kedy to do seba dostanem 😀 tym ma nakazili baby na fore : Co dnes varite? Dajte inspiraciu. Ja nikdy neviem co varit tak ich mrknem a vzdy nieco vyberiem celkom sa mi to paci 😀 😀 😀

veronika1417
21. okt 2011

@dianka3 no srdco momentalne som tu 😀 aj ked pritom varim takze odbehujem 😀

dianka3
21. okt 2011

@veronika1417 Veronika, tak to vitaj v klube, aj mna presne boli lavi vajecnik ako teba.Je to presne tak ako tiez.keby som bola silno prechladnuta.No a pytala som sa nato doktora a on mi povedal ze z vajecnikom to nema nic spolocne, ten uz davno nepracuje, ale ze je to tym ze babetko rastie a sa natahuje.Preto to tak boli.Inac, aj po porode nas bude riadne boliet maternica,a tie vajecniky, zase preto lebo sa nam bude stahovat a to boli tiez.

dianka3
21. okt 2011

@veronika1417 Jeej tak avoj 🙂 a co dobreho varis? 🙂 Ja dneska urobim asi bryndzove halusky 😝 ale asi az poobede,mam este francuzke zemiaky a zachvilku idem do mesta kupit malej perinku 😵 aj nejake vecicky

dianka3
21. okt 2011

@veronika1417 Och no to ti poviem, tolke prachy za tu sprostu nabijacku,inac aj nam sa nasa pokazila ale tam kde mas tie dva stuple,vobec nedrzia a vsuvaju sa dovnutra,tak to nabija na prd. 😠 A pritom ju mame len 2 mesiace 😠 Jaj a to meno je Ariana 🙂

dena
21. okt 2011

@kiribaby dr. mi povedala, ze to sa robi v nemocnici, ked tam poziadas o epi, ale mne ich urobila ona, ze keby ma to skor chytilo...talze predpokladam, ze tam mi uz asi ani krv brat nebu a ze ja uz len pojdem na tu prednasku o epi 😉

veronika1417
21. okt 2011

@dianka3 no dost to boli do kelu ☹ dufam, ze zajtra to az tak boliet nebude lebo my ideme kupovat malej nausnicky 🙂 🙂 🙂 len neviem ci zo zlteho zlata alebo z bieleho, mne sa paci biele zlato ale niektore farby kamienkov ukazu krajsie so zltym zlatom a k tej detskej tvaricke to krasne rozjasni ocka miminiek 🙂 sa tesiiim aj ked neviem vybrat 😉

lenka1108
21. okt 2011

@veronika1417 no tak ja uz mam nakoniec navarene 😉 volal mi tato ze robil knedlu s gulasom.tak nemusim varit ja.pojdem si to iba vyzdvihnut 😉

mm pride dnes domou okolo 8 tak sa tesim a bude doma 3 tyzdne tak nakoniec stihne aj porod.dufam teda ze do vtedy porodim... aj ked som sklamana ze to holandsko nevyslo ale prachy niesu vsetko. 😉

dianka3
21. okt 2011

@veronika1417 A nemas magnesko? mna ked to boli tak si supnem 2 magneska a potom to prejde.Viem aka je to bolest ☹ uz ani nevies ci ides rodit abo co.My uz naustnicky mame 🙂 zo zlteho zlata a biele kamienky, 🙂 to nam kupila este moja neboha babka ktora zomrela pred mesiacom ☹ A su velmi pekne, ale neviem kedy jej ich dam, ci hned abo neskor 😖

veronika1417
21. okt 2011

@lenka1108 veru, citala som ze to nevyslo ale neboj vide to inokedy, mozno to chcel tak osud a teraz ked cakate babatko je lepsie si uzit tuto chvilu spolu a potom ma cely zivot na to aby sa nahanal za peniazkami a veeela zarabal 😉 aspon bude s Tebou v tu krasnu chvilu 😉 a tato je sikulko! Aj ja mam takeho a gulas robi najlepsi na svete!!!

dominika_sk
21. okt 2011

baby, večer som sa vybrala do tesca v plnom elane a z tesca som myslela že sa už nevratim domov,to bolo niečo prišerne 😖 ale žiadny velky interval, hne´d silna bolesť, tlak ako keby na velke vecko, to trvalo asi 15 sekund a potom dve tri minuty dobre a zase 😨 ale ten tlak bol taky, že som si myslela, že keď zatlačim, tak mi maly vypadne spomedzi nôh 😖

veronika1417
21. okt 2011

@dianka3 magnezko mam ale beriem len na noc, myslis, ze aj na toto by zabralo??? 😲 inak je pekne, ze budete mat taku krasnu spomienku na babku. Ja mam niekde este moje detske ale neviem ich najst ☹ a velmi som chcela aby ich mala moja dcerka lebo mne ich vlastne kedysi kupila moja maminka a vela by pre mna znamenalo keby ich mala moja mala. Vzdy mi ich kazdy zavidel a sem tam som si ich dala uz aj ako dospelacka a vzdy boli kraaasne 🙂

kiribaby
21. okt 2011

@dena aha ok, ešteže tak, ja teda dúfam, že ma to skôr nechytí a stihnem rozbor krvi v nemocnici 😀 Veľa šťastia na pondelkovej poradni, daj potom vedieť, ako ste s Patrikom dopadli 🙂

veronika1417
21. okt 2011

@dominika_sk moja to som ja mala v 30tt to mozu byt porodne tlaky ☹ nerozumiem tomu tak ako baby, co uz rodili ale mne doktorka vynadala, ze som hned vtedy neutekala do nemocky, takze ak to bolo len raz ziadnu paniku a lez, oddychuj ak to zacne znova chod k doktorke, jo?

denis006
21. okt 2011

ahojte....hlásim príchod z nemocnice...V pondelok mi začalo opäť tvrdnúť bruško viac ako inokedy...interval 5 min a trvalo to od 11 h doobeda, tak sme večer išli do nemocnice a úspešne sa im podarilo zastaviť predčasný pôrod. Pred dvoma týždňami, keď som tam ležala, tak podľa usg mala naličká 2050 g a teraz už 2700g....Teším sa, že takto pekne pribrala....ale aj jej mamička pribrala takmer 2 kg... 😀

idempočítať čo ste všetko za ten čas prežili.... je to dosť strán - 😝