Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@kiribaby aj mna to uz parkrat napadlo 😀 😀 😀 ja mam od dnes presne 30tku!!!
@veronika1417 vieš že sa toho bojim jak čert križa, čo strašiš 😠 vieš, že na mňa musiš pomaly : neboj saaaaaa, to je v pohodeeeee 😀
@dominika_sk joooj moje 🙂 ved som Ti pisala, ze ja som to mala v 30tt a velakrat za sebou a nesla som k doktorovi a kuk na mna este stale som kinderko 😀 😀 😀
Ahojte ja som dnes taká ocapená... ráno som vstala plná energie... mm mi nachystal vvýborné raňajky a už sa mi nič nechce ☹ a to som mala v pláne dať záhradu okolo domu do poriadku a upiecť tortu (mamka má zajtra narodky) nechce sa mi ale musím sa premôcť 🙄
no ahojte, ja som mala včera večer 4 ale fest bolestivé kontrakcie po piatich minútach. potom to prešlo, noc hrozná, nič som nespala... Dnes som bola na poradni, som otvorená na dva prsty, keď zo mňa vytiahol paprču, celá krvavá... Vraj možno dnes sa to rozbehne! Teraz ani nedýcham, čo sa bude diať... A to som z tade išla ešte zubárovi, lebo ma pol ksichtu bolí... ☹ Ja by som to chcela mať už za sebou, ale bojim bojim...
@mymimi nebojkaaaj aj ked viem, ze je to tazke normalne si vsugeruj to pozitivne : co sa bojim? ved na toto som cakala cele tie dlhe tyzdne a teraz uz chcem vidiet miminko tak huraaa podme na to!!! 😉 to su reci coooo??? 😀
@mymimi mozno ta lekar ,,rozvrtal,, preto si krvacala.A ked pises,ze sa to zastavilo....
Ja som sa dnes rano umyvala zospodu a ,,vbehla,, som prstami aj do posvy.4x som si odtial ,,vydolovala,, take huste biele slizke...kym som sa umyla.Plnu dlan som toto mala.No zatka to asi nebola,kedze ta je vraj seda 😒
Ja sa tiez obavam porodu,lebo viem co ma caka,tak sa veru vobec netesim...No potom si poviem,ze ak sa chcem zbavit brucha a mat malu konecne na svete,nic sa neda robit a musim to ,,absolvovat,, 🙄
Ahojte baby, tak ja dnes fucim ako slon....dnes som mala narocne dopolodnie. Volal mi manzel z prace, ze mu ma prist tovar na firmu (na adresu k svokrovcom) a nikto nie je doma, ze ci by som to nesla prebrat. Svokrovci byvaju od nas cca 15 miut pesi (ale ked ste v normalnom stave) - v mojom tehotenskom mi to trvalo pol hodku - a este pol cesty z kopca a pol do kopca. Fucala som ako slon. Tovar prisiel a rychlo som sa ponahlala na pol dvanastu ku kozmeticke na nechty. Predchvilou som prisla domov znicena ako kon, vsetko ma boli a picha, maly sa vrti, vypuca, booooze ☹ a treba mi ist dat prat. Idem asi nahadzat do pracky a najest sa a kym manzel pride z prace tak kus oddych 🙄 som vycerpana ako kon, nech to uz mam za sebou a maly je uz tu 😵
heh a nam do porodu ostava 11 dni a este ziadne bolesti ani naznakom 😀 asi budem rodit posledna...
@karap myslis ze to nebola zatka? ja teda neviem ako to vyzera ale mne tiez nieco biele a slizke odtieklo a bolo toho dost, tak som myslela, ze zatka je fuc 🙂 ale teraz som si nie ista 😀 http://tehotenstvo.rodinka.sk/rodime/porod/hlie... tu sa pise, ze je to cire az mlieckocire, ale tak ty si skusenejsia 😝
@dena, no skoda... 😒. Som na Teba myslela, ked sme mali poradnu v rovnaky den. Tak snad budes mat viac info v Kochu. Ja som sa rozhodla, ze nejdem si koho zazmluvnit a u svojho dobacujem az do konca. Tam pojdem iba rodit (teda okrem Epi prednasky a vyplatenia). Kedy sa tam chystas na tu prednasku? 🙂
@janulkan vobec nie som skusenejsia,aj ked mam za sebou 2x porod 😀 ja som nepostrehla ani pri jednom,kedy som ,,prisla o zatku,, 😀 Ani odtecenie vody nepoznam....prepichovali mi ju az pri porode.Vraj mam ,,silne blany,, 😝 Ja uz cakam kazdym dnom,ze sa to zacne,no kedze som uz 2x prenasala[obe deti sa mi narodili az 9dni po termine]tak to vyzera,ze to bude aj dotretice...Nakoniec porodim ako posledna 😲
Jooj dievčence strašná noc. Tak ma bolí hlava. Doteraz som dospávala. Už aby som porodila a mala znova svoju energiu.
@janulkan Moja zátka bola hlienovitá, žltkastá s prímesou krvi. Vyšlo to na jeden šup. Po jej odtečení som porodila do 24 hodín. Ale to je u každej iné. No a plodovú vodu som mala prepichnutú až tesne pred pôrodom.
@mymimi mne sa to tiez stalo,mala som kontrakcie,doktor ma vysetril,ale este som sa neotvarala,ale potom som dost krvacala 2 dni. to vysetrenie bolo v sob,v ned som stale krvacala a mala som pravidelne ale nebolestive kontrakcie a v pond rano uz bolestive kontrakcie. ale stale som sa nemohla otvorit,bola som len na 2 prsty. tak mi dali v uto vyvolavacku a mala sa narodila v stredu po polnoci. drzim palceky,podla mna uz pojdes skoro. u mna zatial ziadne priznaky porodu!
@dianka3 Ona je strašne kludné babenko, ona spinká.. Tak každe 4 hodiny jej dávam papkať, niekedy ju nechám dlhšie a dojdem za nou kuknut ona otvorene velke okale a čaká s otvorenou pusinkou 😀 😀 Zlatunká je, občas večer keď aj ja spím tak len počujem ako zamrnčí, inak som ju počula plakať iba predvcerom u detskej doktorky na prehliadke 🙂
@karap no ja som mala taky husty mazlavy hlien do hnedej farby.takej krvavej ale hnedej. ale kazda to ma ine.
mne praskla voda po pichnuti epi asi po hodine.
ja uz mam povysavane , dlazky zotrete a idem ku kamoske na obocie a asi si dam aj mihalnice.uz nech nejak vyzeram ked ten mm pride.a aj pri porode.
inak dnes sa maly nejak moc nemoce.zeby sa mu chcelo von tento vikend? joj aka by som bola rada....
Zachvíľku to snáď budete mať všetky za sebou a budete sa vytešovať z vaších malinkých pokladíkov 🙂 Nech už je tomu tak 🙂 Joj držím vam silno palčeky všetkým...
ahojte 🙂
vcera som bola na kontrole, dr. povedal, ze posledny krat mi meral krcok, ze uz to dalej nema zmysel... ale viac menej sa uz drzi rovnako, tak som si povedala, ze uz sa tak setrit nebudem. Dnes som chytila upratovaciu maniu a tak som sa tesila, ze nieco robim, mam energie ako za dvoch, inokedy mi brusko vadilo pri kazdom pohybe a dnes som si ho pri upratovani ani neuvedomovala... aj Lucka bola dnes ovela cipernejsia, stale sa vrtela a kopkala 🙂
inak ked je rec o hlienovej zatke, tak ja som si vcera pri sprchovani zasla do vnutra, lebo mam strasnu mykozu a trosku som si to tam chcela vycistit a potom zhruba do pol hodiny som citila strasne vlhko a ked som sa isla utriet, tak som mala ruzovy toaletak, ale ja si skor myslim, ze som sa tam asi poranila, ze to nebola zatka... zatky je asi ovela viac... toto bol taky silnejsi vytok
pozeram, ze rozoberate zatku...ja som ju mala tiez taku krvavu, do hneda a teraz mam take silne biele vytoky, ze radsej ani nesadnem len tak v teplakoch na gauc, ale stale podkladam pod seba nejaku podusku alebo nieco, lebo uz som ho musela dvakrat cistit, co som "pretiekla"... doktor mi ale povedal, ze je to lactobacilus, ktory sa takto na konci tehu vytvara a vlastne je napomocny aj pri porode.. ze sa nemam bat toho, ze je toho tak vela... takze @karap @janulkan myslim ze by to teoreticky mohlo byt tiez to...
@dominika_sk no ja viem, ze na teba treba pomaly, ale naozaj chod aj ty na to pomaly, radsej oddychuj, aby na teba neprisiel porod skor ako sa nazdas 😉 inak drzim prsty...

24 dní do termínu, tešííííííííím sa 😵 Začínam otvárať adventný kalendár 😀