icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

blackrose
24. okt 2011

@anicka87 tak to ti neporadim, ale skus si tam zavolat a budes to mat najistejsie 😉

dianka3
24. okt 2011

@stefie No tak to mas pestre 🙂 och, no ale co uz ked malickej sa von nechce do tej zimy. 😅 A tak skus ho teda nabudit ten porod.Skusaj viacej chodit poschodoch, sexuj pravidelne 😀 ved spermie drazdia krcok a ja vzdy po sexe som dostala kontrakcie.A zacni aj malu prehovarat ze je uz cas aby prisla na svet 😅 potom si hladkaj brusko smerom od hora nadol,potom je nejaky cajik na spustane kontrakcii,ale neviem ako sa vola v oktobrovkach ho jedna mamina súpominala.Skusaj secko mozne 😖
Ja nie,ja som nemala cisarsky, vobec setci boli porodeni normalne, preto aj toto chcem porodit normalne

dianka3
24. okt 2011

@trinka nie nemala som cisarsky, ale doktori hovoria ze nevydia dôvod na cisarsky ze zeny,viacrodicky rodia normalne aj kp-ale len baby ale to tiez nie velke.

tasiko
24. okt 2011

ahojte baby,hlasim sa s novymi spravami.Dnes samozrejme docent primar prisiel,zamrmlal uhm uvidime co zajtra povie profesor /prednosta/ tak uz som mala na male tam vypenit,ale spoliehala dom sa na matku,mala ist dnes za nim.Aj bola,a co sa nedozvedela?Suhlas so sekciou bol uz davno podpisany,naplanovany na min piatok,ze to osobne prednosta odobril,a sam nechapal na co este nekompetentni cakali...dal si zavolat hl lekara,a pred matkou ho tam sfukol ze co to ako ma znamenat,hned zavolal hore nech ma okamzite pisu na zoznam,takze som tam 🙂 na zajtra,hned na 8.00.Tak si predstavte /lebo on tu v piatok nebol/ze kvoli nejakemu trtkovi by som cakala dalsi tyzden,lebo "akosi" to tam zabudol do karty poznacit.A myslim ze nielen mna./myslim ze to bol primar/Takze baby,zajtra budem mamina,dufam ze vsetko dobre dopadne.Uz som sa musela oholit,ukazat pisulu 😀 hl sestre,vypisat predop dotaznik,dostala som uz aj lieky na ocistu,tak uz hadam to myslia vazne. 🙂 volala som muzovi,nech sa zajtra pripravi,a uz iba preckat dnesok.Takze drzte palce,a este raz vdaka za podporu!Dam vediet,dufam ze malicka bude vacsia a bude hlavne zdrava,nic ine si neprajem...

veronika1417
24. okt 2011

@blackrose ja sa vobec neviem odhadnut 😒 vela veci mi je dobrych a nosim to co pred tehu ale nohavice, rifle to nie ☹ to mam jedny tehu rifle a tie nosim 😒 mala som ich zatial mozno 5krat na sebe ved aj tak som doma a cely cas mi stacili povodne veci az ked som zistila, ze malej sa uz nepaci ked si dam nohavice co ju tlacia zacala som nosit tie tehu a to je parada taka ulava ze no 😀 bundy zatial zapnem aj kabaty takze uz kupovat nebudem na zimu ved co tie dva tri tyzdne je to v pohode aj ked brusko mi trci ako na foto 😀 😀 😀 😀

veronika1417
24. okt 2011

@tasiko joooj paradicka!!!! A ides spinal alebo uplna narkoza???

blackrose
24. okt 2011

@tasiko jeeeej, no konecne!! drzim palce 😵
@veronika1417 no tak rifle z pred tehu si obleciem tak do polky stehien 😀 😀 😀 tiez mam jedny tehu rifle ktore nosim 😉 ale tym sa netrapim... po tehu budem chvilu nosit leginy a potom si kupim nejake vacsie rifle, ktore obleciem 🙂
ja kabaty ani bundy nezapnem... nosim len jeden hrubsi tehu sveter, ktory som si kupila, ale ked zacne byt okolo nuly, tak mi to bude urcite malo, ale zase sa velmi von nenachodim, ked tak autom a z auta rovno dnu, takze tiez kabat neriesim

veronika1417
24. okt 2011

@blackrose ... a hlavne za chvilku rodime takze potom uz vsetko zapnes 😉

blackrose
24. okt 2011

@veronika1417 hej hej 🙂
inak aj tebe to pride neskutocne, ze uz o chvilu porodime??

janulkan
24. okt 2011

@tasiko konecne sa aj u vas nieco pohlo 😀 dalsie novembrovciatko bude 🙂

u nas dnes poradna za nami, krcok ze vraj 1cm a otvorena na spic prsta 😀 ale od vcera vecera mam nepravidelne kontrakcie (prvy krat!) v podstate stale, aspon 3x za hodinu, niekedy aj 3x za 20 min 😀 takze dufam, ze uz aj nas krpec to mysli vazne 😉 a pribrala som za dva tyzdne 3kg, ja to nechapem, jedine co mi napada je, ze mam asi vela vody v tele, kedze mi aj ruky napuchli aj nohy trosku, inak neviem co ine by to mohlo byt ☹

veronika1417
24. okt 2011

@blackrose keby len neskutocne 😀 ja som z toho este stale mimo, cumim kolkokrat na postielku a rozmyslam, ci sa mi len nesniva 😀 kolkokrat povie manzelik rano, ze jeeej si predstav ked tu budeme lezat styria / styria preto lebo s nami spava aj nas maly psik / a ja ostanem na neho pozerat ako hlupana a on sa na mne fajn zabava. Aj ked malinka kopcuje a hybe sa stale je to pre mna neuveritelne a to, ze raz sa z toho vsetkeho vykluje miminko.... kokooos nechapem ani teraz 😀

lumimi
24. okt 2011

zdravim stále sa snažím zistovat,, či sa mala pretočila či nie, ale podla pohybov citim viac hmýrenia v podbrušku (myslím že stále je KP), kde ho cítite vy a ako máte otočené babetko?

lumimi
24. okt 2011

@veronika1417 včera som v sprche pozerala tiež na svoje brucho a nechápala som.

janulkan
24. okt 2011

@veronika1417 ja som na tom podobne 🙂 nejako sa mi nechce verit ze o par dni uz budem mama a bude s nami maly cloviecik...

@lumimi krpec je dole hlavou, teraz uz prevazne kope niekedy pod rebrami a niekedy okolo pupka (uz mam ale padnute brucho nizsie) a ked si vystrie nozicky tak kope pri bedre...kym sme boli hlavickou hore chvilu, tak som ju krasne pod rebrami citila a nedalo sa to zamenit so zadockom, kedze hlavicka je navacsia a taka pekne gulata 😀

lenka1108
24. okt 2011

@tasiko jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii konecne dobra sprava. 🙂 tak sa drzkaj zajtra a potom ked budes moct hned napis.

baby uz sa to rozbieha huraaaaa na toto sme cakali 😀 😀 😀 😀 😀
idem ja do vane nachystat si to tam dole na zajtrajsiu poradnu 😀 a pojdem si na hodku pospat.potom dojde mala domou a zase musim rozmyslat co budeme robit.von sa mi teda nechce ani nufak vystrcit 😉

lumimi
24. okt 2011

@janulkan u mojej malej sa aj doktorka pohmatom pomýlila, dokonca aj ked ma vyšetrovala zospodu, tak tvrdila ze dole citi hlavicku, ze je pretocená a na ultrazvuku videla ze je stále hlavka hore, este mi aj vravela ze ak ma bude niekto vyšetrovat, mam upozornit na to ze mala ma tvrdu ritku 🙂 tak preto som si neni ista ze co vlastne hmatám,

mysti
24. okt 2011

@janulkan takze uz citis kontrakcie? waw, ja stale nic, ale ved ma este cas, este aspon ten tyzden, nech je to novembrovciatko ako sme chceli a potom uz moze. Ja som uz porobila vsetko, co som chcela stihnut, vsetko je pripravene na jeho prichod. 😀
Baby a mate strach? hlavne prvorodicky...ja ani neviem, ci je to strach, je to este nezname pre nas, tak ani neviem, coho sa mam obavat...ja sa asi najviac bojim toho, aby mi to od kontrakcii po porod netrvalo dlho...ale ved uvidime, ale radost z ocakavania maleho je aj tak vacsia 😵

lenka1108
24. okt 2011

@mysti ja mam strach a to strasny 😕 😖 ☹ a niesom prvorodicka.bojim sa ako to bude prebiehat ale zvladneme to.

lucka33
24. okt 2011

Ahojte 🙂
Tak vidím, že pomaly sa to tu už rozbehne s pôrodmi a bábätkami 🙂 Ja nemám žiadne tvrdnutie brucha, ani nekleslo ani nič podobné, aj keď už sa cítim na figu, brucho ma už dosť ťahá a malý kope ostošesť. No ale ešte tie 3 týždne musím vydržať, nemyslím, že to príde skôr...
Zajtra mám poradňu, aj uzv. posledný, tak som zvedavá, ako malý narástol a akého drobečka alebo valibuka máme čakať 😀

drobcek801
24. okt 2011

ach kocky,ja uz mam tiez riadny strach ☹ 😢
bojim sa velmi,ale na druhej strane sa ukludnujem,ze porodit musim a uz nech je to cim skor za nami a hlavne stastlivo a rychlo...

veronika1417
24. okt 2011

@lumimi @janulkan ste zlate 🙂 tak som rada, ze nie som v tom sama co sa v 37tt cuduje co to ma za brucho a ci je pravda, ze budem maminkou 😀 😀 😀

liat
24. okt 2011

@tasiko zelam vam vela zdravia obom a velmi sa tesim ze konecne po takej dobe to uz konecne vyjde 🙂

veronika1417
24. okt 2011

@mysti strach??? no jasneee!!! 😀

janulkan
24. okt 2011

@mysti no ja predpokladam, ze su to kontrakcie 😀 este som ich necitila, ale je to taky tlak od vrchu bruska smerom dole, a dole to aj trosku boli...popri tom mi stvrdne cele brucho na 30-60s a potom to prejde..a niekedy sa to opakuje aj po par minutach a niekedy 20 min klud 😠
ja sa asi viac bojim co bude po porode ako samotneho porodu 😀 nejako si myslim, ze tie bolesti prezijem (to bude asi tym, ze neviem do coho idem 😝 ) ale co potom? hlavne tych par dni v nemocnici a starostlivost o to malicke stvorenie a kedze moj bracho mal silny relux (rozdiel medzi nami je 10r), tak mam strach aj z udusenia sa babatka, mama ho vzdy kadzu chvilu kontrolovala ci dycha (asi 2x sa aj dusil) a nejako mam pocit ze sa to vsetpilo aj ku mne teraz 😖

liat
24. okt 2011

@lumimi ahoj ja citim na pravej strane rebier nozicky,takze hlavickou je dolu

liat
24. okt 2011

@mysti ahoj, ja mam strach z toho nepoznaneho, ze nebudem vediet dobre dychat, ked ma budu zasivat ze to bude stipat a tak 🙂)) ale aj tak vyhrava fakt ze bambulka tu uz bude potom s nami, takze sa nesmierne tesim, ale obavy su urcite 🙂

mysti
24. okt 2011

No tak to som rada, ze tu nie som taka sama...ja sa neskuticne tesim na chvilu, ked zavolam manzelovi, ze je uz otcom, kedze pri porode nebude, a potom ked pride a zoberie si 1x maleho na ruky 😵 na tento okamih sa strasne tesim 😅 ostatne si aj ja poviem, ze to musime zvladnut, ved to zvladli tolke pred nami ... 😕

veronika1417
24. okt 2011

Baby ja este stale nemam to kolostrum? To nevadi? 😕

janulkan
24. okt 2011

@veronika1417 ako vies ze ho nemas?

kaia
24. okt 2011

Ste ma inspirovali, tak som sa prave odfotila aj ja 🙂