icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mysti
26. okt 2011

@luci66 ja som citala, ze najviac Ti plodova voda odteka ked lezis, ked stojis alebo chodis, tak babo je ako "zatka", ktora Ti posobi tak, ze Ti voda odteka pomaly. Ja asi posledny tyzden pred porodom ked pojdem niekde von budem nosit preventivne vlozku, teraz nosim intimky. Pre istou-predsa vlozky Ti nieco podrzi kym dobehnes na prve WC...

charlottte
26. okt 2011

@anicka87 ahoj,aj my čakáme chlapčeka Martinka a tiež mám strach z pôrodu,no môj manžel tam tiež nebude, lebo je taký strachopud z tohoto 🙂 bojí sa viac ako ja i ked to nedáva zatiaľ najavo 🙂

dominika_sk
26. okt 2011

@anicka87 no presne, hrdinovia, budu tvrdiť, že všetky to zvladli, neboj sa...

charlottte
26. okt 2011

baby chcem sa opýtať možno blbú otázku, keď mi akože odtečie ta hlienova zatka tak mám ísť do nemocnice alebo čakať na kontrakcie?ja som z toho... :D

blackrose
26. okt 2011

ahojte 🙂
jaaaaaaaaaaaaj baby mne uz z tejto materskej bez babatka riadne sibe. Uz aby bola Lucinka na svete... som uplne mimo. Cely den sama, nemam kam ist, mm chodi az vecer domov (ved ale to je normalne). No idem sa tu zblaznit za cely den... ☹
@luci66 tiez som citala, ze vrav v stoji neodtecie tak prudko ako pise @mysti. Vraj skor po leziacky, tak ja si dam na noc radsej tu inkontinencnu podlozku, co mam nachystanu aj do porodnice a budem uz na tom spavat.
A doma ked odtecie, tak to nie je az taky problem. Von takmer nechodim. Inak vraj odteka plodova voda len 15% rodiciek... 😕
@anicka87 @dominika_sk skoda ze to ti vasi partneri nechcu, lebo to je ozaj najvacsia opara tej partnerke... moj dokonca vyhlasil (po predporodnej prednaske) ze on sa na to velmi tesi. Ja sa ho pytam, ze na co? Na porod, alebo na potom? A on ze uz aj na porod. 🙂 Ako tak citam, tak mam obrovske stastie, ze tam chce byt 🙂

blackrose
26. okt 2011

@charlottte hlienova zatka ti moze odtiect aj tyzden pred porodom, takze nemusis ist do nemocnice. Do nemocnice az ked by si mala pravidelne kontrakcie cca okolo 5 minut, alebo ti odtecie plodova voda alebo krvacas.

trinka
26. okt 2011

@anicka87 zvládla by si to aj ty, neboj nič... my ženy sme zvláštne tvory.... 😉

harper
26. okt 2011

@charlottte mne odisla hlienova zatka pri prvej ked som uz tyzden prenasala tak som volala svojmu gynek. a ten by povedal aby som isla do porodnice, ale za normalnych okolnosti, by som tam asi nesla, lebo ako si tu urcite tiez citala, niektore baby uz pisali ze im odisla hlienova zatka a zatial sa nic nedeje.

trinka
26. okt 2011

@mysti myslím, že ked ti praskne voda, tak ani vložka nepomože 😀

anicka87
26. okt 2011

@mysti
@trinka aj ja si myslim ze nepomoze ani vlozka. sestre praskla doma a ked som videla kolko toho je... ani cely balik by nepomohol 😉 a to sa sla este osprsit, do porodnice sme dosli cca za hodku a aj v nej narobila este peknu spust 😉

mysti
26. okt 2011

@trinka no uvidime, mozno mas pravdu a mozno mi ju naozaj budu musiet prasknut az na sale...boze nech uz mame po tom 😕

trinka
26. okt 2011

@mysti veruuuu, už nech je to za nami 😢

saemi
26. okt 2011

ahojte... ja mám oficiálny termín 23.11. ale môže to byť aj skôr ako na poslednej poradni povedal... od včera mám bolesti v brušku... také tupé... mám to stále... ani mi to neustupuje... mali ste to niektoré z vás?

z0e
26. okt 2011

@luci66 V knizke nepise doktor prietoky. Su iba v karte. Mne ich aj dnes robil a pekne mi ukazal taky sedy obdlznik na monitore a ze tam ked sa bude nachadzat to cisielko, tak je dobre. Mala som 0.58 a bola som v obdlznicku 🙂

dena
26. okt 2011

mne ani raz neodtiekla plodova voda...museli tomu pomoct v nemocnici, tak dufam, ze to bude aj tentokrat 🙂

harper
26. okt 2011

@luci66 myslim ze na tvoju otazku asi dostanes rozne odpovede, z niektorej to vyleti naraz, z inej odteka postupne a niektorej ju musia pustit az v nemocnici (to bol moj pripad), ale kedze je to vzdy ine tak teraz uz mam na posteli pre istotu tu nepremokavu podlozku 😉

luci66
26. okt 2011

@anicka87 A akej je farby, bude tam aj primes krvi? no asi si zbehnem kupit tie podlozky este...

luci66
26. okt 2011

@z0e Mne to na monitore neukazoval, len mam napisane v sprave ze 0.67 a povedal,ze je to ok tak neviem...

luci66
26. okt 2011

@z0e A kolko vazi malinky? pozeram,ze mame cca podobny termin, len mi doki povedal,ze mala sa mu zda tak o 5dni mensia.

mysti
26. okt 2011

Baby, viete co ma este napadlo? Zabudla som kupit nejaku malu lampicku ked budem vnoci drobca kojit a prebalovat. Postielku bude mat u nas v spalni, ale kojit ho vnoci budem asi v detskej - je tam riadna postel a mame tam vsetko pre drobca a nechcem budit manzela vnoci, vstava do roboty o piatej, tak nech sa kus vyspi a tam nemam ziadnu lampicku malu, Videla som minule v Tescu taku na baterky co sa dotykom zapisan asi za 5€. Dufam, ze ju este budu mat, alebo nejaku podobnu. Ta bude na zaciatok stacit, potom ked bude maly vacsi uz mam vyhliadnutu taku hudobnu s premietacom 😀

adikad
26. okt 2011

Ahojte, vidim, ze tu riesite prietoky, tak ja som mala v 35+5 0,63%, vraj v norme

z0e
26. okt 2011

@luci66 Moj maly mal 2500g pred tyzdnom. Povedal, ze bude taky mensi, co som ja rada. Pravdepodobne 3kila, ale povedal, ze to su praveze velmi sikovne deti na rodenie. Je velkostou pozadu asi 6 dni. Ale ze vsetko je v poriadku 🙂 Ja som bola predtym fajciarkou, ze aj tym to moze byt, ze je babatko mensie.

harper
26. okt 2011

@mysti my sme mali pri prvej v noci zapnutu taku svetelnu retaz, dala nam znama, ktora ju mala z rakuskej ikey. Tu som take nic nevidela, bolo to super - bolo to asi osem takych fialovych kvetov, v kazdej v strede jedna ledka, svietilo to tak do ruzova, mali sme to na spinacie hodiny ako sa zacalo stmievat sa to zaplo a ako sa zacalo rozvidnievat sa to vyplo, takze ked som sa prebrala len som pozrela na malu a nemusela som nic rozsvecovat, skratka bolo to super, neviem co vymyslim teraz. 😒

blackrose
26. okt 2011

@mysti my budeme spavat v detskej a tam sme zakomponovali taku ledkovu retaz, ktorej svetlo je velmi prijemne a mozes si ho aj tlmit ako chces.
Inak myslis, ze budes schopna vstavat tak casto a chodit s babatkom do inej izby? Ja si myslim, ze mm sa na to ani nezobudi, ked budes kojit 😉

blackrose
26. okt 2011

@harper ja som si povodne na miesto tohto ledkoveho kupila nocnu lampicku do zasuvky, tiez celkom fajn a zapne sa to ked sa zotmie a vypne sa to ked je svetlo.

lenka1108
26. okt 2011

baby ja sa asi zblaznim...vsetko mi zacalo dochadzat.preboha ved ja idem zajtra do spitalu...a v piatok.. achhh...strasne sa bojim .normalne neviem ci si mam dat vanu na posledy alebo iba sprchu, co skor urobit... taska nachystana ale asi ju idem prehadzat .umyla som okno malej v izbe a komplet sme ju s muzom vyupratovali... ja neviem co skor len aby som nesedela lebo tu chodim po byte a revem.ja sa tak strasne bojim... 😢 😢 😢 😢 😢 😢

baby ten klistytr boli??? ako to robia a ako to cievkovanie pri cisarovi ake to je???? boze tolko otazok mam v hlave.toto je iny stres... je toto normalne?poomooocccc 😢 😢 😢

barbina182
26. okt 2011

@lenka1108 viem presne co prezivas ja som prezivala to iste..ked som ala predtym,
Klystir neboli je to vyplach ..casssssssste utekanie na wccc

lenka1108
26. okt 2011

@barbina182 mala si cisarsky???

mackoxxx
26. okt 2011

@charlottte Pri prvom odišla hlienová zátka a už sa nič nedialo. Išla som do nemocnice a tam si ma nechali lebo "som bola v termíne". Takže dievčence od 37+1tt ste už akože donosené a už Vás nechajú v nemocke až do konca. Aspoň tu to tak je. No a porodili sme na druhý deň, žiadnych poslíčkov som nemala, žiadne tvrdnutie bruška, žiadne kontrakcie. Jediné čo bolo, bol strašný pocit ísť na vecko. Plodovú vodu mi praskli až na sále.

Dievčence hlavne sa treba ukľudniť. Keď to má prísť, tak to príde. Vy to nezmeníte. Ak má odtiesť plodová voda, tak nech odtečie kedy chce a koľko. Nik sa nebude diviť aj keby to bolo v strede mesta.

@mysti V izbe máme špeciálnu žiarovku (vypínač je klasický). Ak zapneš raz tak svieti slabúčko (ja to používam pri kontrole, či si neskopla perinu, prípadne jej dávam lieky), znova vypneš a zapneš a svieti normálne. Je matná a má na sebe biely krížik. Skús sa opýtať v elektre.

luci66
26. okt 2011

@lenka1108 Jeeej moja, uplne ta chapem aj ja budem stresovat, ale v kutiku zavidim,ze budes mat cez vikend malinke pri sebe 🙂. Klystir vobec neboli, je to chvilka, napumpuju do teba trosku teplej vody a ty sup na wc potom a to je vsetko...Vychutnaj si tie posledne chvilky, daj vanu a relax a bude super. Drzim palceky 😵