icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mackoxxx
26. okt 2011

Ináč teraz ma ešte napadlo. V lidli občas predávajú saku sadu do zásuviek aj s diaľkovým ovládaním. Svetlo môžeš zapnúť a vypnúť z postele. V tej sade je aj jeden stlmovač a môžeš si zvyšovať alebo znižovať intenzitu svetla v miestnosti. Je to úžasné zariadenie a stálo to len cca 10-15 €.

lenka1108
26. okt 2011

@luci66 idem veru asi do tej vane lebo uz mi aj mm nadava ze tu chodim ako troska... keby aspon chapal co je to za stres.
strasne sa bolim toho klystiru ci ako sa to pise.ked mam tu zlatu zilu.nemozem si to pred cisarom urobit nejak sama doma? ci to musia tam? a to cievkovanie.ach strach.... ☹

barbina182
26. okt 2011

Nie mala som normalny porod..

lenka1108
26. okt 2011

@barbina182 aj ja som mala normalny pred tym toho by som sa az tak nebala lebo viem do coho idem. ale tento cisar je pre mna novinka.a ako som ho strasne chcela tak dnes by som najradsej maleho vlastnorucne otocila.boze toto je den.... ☹

mysti
26. okt 2011

@blackrose no ci budem mat silu, to neviem, ked mu to nebude vadit a nebude sa budit, tak jasne, ze nebudem behat vedla, ale ked bude plackat, alebo ho budem prebalovat, tak to asi pojdem, mame to hned vedla, takze ziadna dlha cesta, to sa vsetko uvidi...
@harper - ta led retaz znie super 🙂
@mackoxxx - dobry napad ta ziarovka, ako som pisala, uvidime, ako to este dopadne.
Len jedno by som nechcela, aby moj muz chodil spavat inde, lebo ho budeme budit.
Nas maly sa teraz budi akurat ked on vstava do prace. Ked mu cinkne budik a ja sa zacnem prehadzovat - aj maly sa mrvi, Inak spi vnoci, Myslim, ze bude dobry spachtos. Uplne by mi vyhovovalo, keby napr, od nejakej polnoci do piatej rano spal. To by sme sa vsetci vyspali...joj, som uz na neho taka zvedava 🙂
@lenka1108 neboj sa, vsetko dobre dopadne, Mysli na to, ze Ty uz to budes mat za sebou a nas vsetky ostatne to bude este len cakat 😕 vsetko bude dobre, mysli na drobceka, ze ho uz budes mat pri sebe 🤐 myslim na Teba 😵

gloria9
26. okt 2011

@lenka1108 ahoj aj ty mas cisarsky?ja tiez a bojim sa strasne

barbina182
26. okt 2011

@lenka1108 No ty mas uz dcerku pekne meno...toto je tvoj druhy porod tak sa necudujem ze sa bojis,,ja by som sa tiez balakeby zemam mat druhe,,lebo viem coje to za bolest...
ale hlavne je nech su nase babetka zdravucke,,neboj zvladnes to..a comala scarlet s kym bude ked ty pojdes do nemocky s mm?ci?

trinka
26. okt 2011

@lenka1108 domáci klystýr dostať v lekárni, len neviem či to budu akceptovať. Ale neboj šikovná sestrička vie dať klystýr dobre a k tomu na koniec rúry sa dáva mesocain gel na znecitlivenie- malo by to byť ok. Neboj a čo sa cievkovania týka, mna cievkovali tehotnú a prva sestrička bola vemi jemna, ani som to necítila. potom ma cievkovala stara raketa... navyše hlucha jak pen... videla som vsetky hviezdičky. Ale prežila som, neboj sa Leni nic... ked som mala obličkový kamen, tak mi zavadzali hadičku až k obličke- bez umrtvenia... a prežila som- cievkovanie a klystýr je najmenej ver mi. Ale chápem, že človek sa obáva z neznámeho, hlavne sa nestresuj- zachovaj klud a uvidis budes to lepšie zvládať. 😉 Držím palce!!!

slimme
26. okt 2011

@mysti Ja som si kupila v ikey za 1,9 euro taku malu pripinaciu lampicku, aby som nemusela zazinat velke svetlo a nebudila manzela, ale aj tu v tescu som videla, za par euro, taka uplne staci...

harper
26. okt 2011

zajtra tu u nas otvaraju nove tesco, tak tam potom asi v piatok nabehnem, kedze zajtra tam bude urcite kopu ludi 🙂
inak nemozem sa stale dovolat na ten ultrazvuk na kramare, uz som mala pocit ze to aj niekto zdvihol, ale sa to hned prerusilo, tak neviem co si mam o tom mysliet, asi tam zase zajtra budem musiet ist a skusit sa objednat osobne 😠

mysti
26. okt 2011

@slimme aj ja chcem ist kuknut do tesca, my sme kupili krstnej dcere v tescu macko pooh taku lampicku na baterky, tak sme sa s manzelom smiali, ze preco sme nekupili aj pre maleho vtedy. Nejako nas to nenapadlo 😒
ale pojdem kuknut, ci ju este maju. Sa mi zda, ze stala okolo 4-5€. Taka nam zatial bude stacit 😅

lady511
26. okt 2011

ahojte baby ja by som sa chcela spítat kolko necháva lekár ženu prenášat ak to samo nepríde teda kedy sa rozhodne že sa bude pichat vyvolavačka?či mi to povedia na pásoch?...lebo aj nechodím do poradne do nemocky ale k sukromníkovi(nieje to moj gynekolog)je to tak povediac nahradnik,,pretože v nemocnici mi odmietli robit poradnu vraj to v Martine nerobia tak si musím za každu poradnu pekne zaplatit 😠

harper
26. okt 2011

@lady511 ja som mala pri prvej termin 11 a 17 mi odisla hlienova zatka a aj sa v ten den mala narodila. O, a pri kazdej poradni mi ten posledny mesiac hovorili - na porod to nevyzera, ked nic tak pridite zase o tyzden na poradnu.

kaia
26. okt 2011

Ahojte mamicky, chodite vsetky na monitor (pasy)? Ja som este nebola, asi to pripomeniem lekarovi pri najblizsej poradni 😒

veronika1417
26. okt 2011

Ahojte, vsetko co ste popisali idem pocitat no chcem Vam napisat, ze praaave som sa dovalila domov z rizikovky a to som tam sedela od 8.30hod!!! 😠 Cisarsky nenaplanovali vraj potrebuju jasne stanovisko a vyjadrenie lekara... ja uz neviem co mam robit ☹ ved ked sa vsetci snazia vyhnut zodpovednosti tym, ze sa snazia co najviac zmatocne napisat spravu len aby sa chranili tak ako ich donutim aby tu spravu napisali inak??? To ja mam diktovat doktorovi ako to ma pisat, ze : ,, halooo prepacte ale tu spravu ste napisali ako hotentot a mne ju v nemocke neuznaju tak to prosim prepiste v nasledujucom zneni :..." ja uz nechapem co ti lekari chcu od pacientov, ved nech si zavolaju medzi sebou a dohodnu sa ako moze pacient chodit, prosit sa a vysvetlovat nieco co len nasi najmudrejsi lekari vedia??? ☹ baby som uplne na srot uz som tak znechutena, ze by som ich najradsej o....a 😠 mne ich bolo luto ked strajkovali, ze maju nizke platy, slabe a stare pristroje, nevyhovujuce podmienky,... ale po tychto skusenostiach co mam kaslat na nich!!!

kaia
26. okt 2011

@lady511, ja som v den terminu mala poradnu a lekar mi rovno vypisal 'ubytovaci poukaz', s ktorym som mala prist ak sa do piateho dna po termine nenarodi. Ani sa nenarodil a tak ma ubytovali 😝.
Neviem kedy vyvolavaju, asi je to individualne, ale moj maly sa narodil siesty den po termine 😎

harper
26. okt 2011

@kaia ja som bola minuly stvrtok a zajtra idem zase, a chodim na kramare.

karap
26. okt 2011

@mysti no tak ako kde....ja som amal poradnu v 36+1tt a dalsiu mam az den po termine 😲 Takze ten posledny mesiac,ked sa ma tehotna najviac sledovat,ja k lekarovi vobec nejdem 😖

lady511
26. okt 2011

@karap ahoj ty nechodíš do poradne každý tt? 🙂 som zvedavá

harper
26. okt 2011

@karap to je fakt divne, pocuvaj nema ten tvoj lekar nejake stare pokyny z poistovne, ja som tiez v dovere, a chodim kazdy tyzden, nemyslim si ze by ma tam niekto posielal, keby mu to poistovna nepreplatila 🙂

kaia
26. okt 2011

@harper, ten moj lekar je maximalny pohodak, az mi je to cudne 😒. Minule som sa opytala, co tak urobit prietoky a povedal, ze mam pravdu. V tomto obdobi sa to robi, ale on pristroj nema, tak sa mam objednat do nemocnice. Ti mi dali termin az 8.11. s tym, ze skorsi termin nie je a este sa ma opytali, ci to nie je neskoro 😠.
No a tak som mu volala naspat, ci to nie je neskoro a povedal, ze nie. Takze v pondelok mam dalsiu poradnu a tak sa ho opat opytam na monitor... 😠

trinka
26. okt 2011

@kaia u nas sa na pasy chodí len ak si rizikova, je nejaký problém alebo po termíne. Ani ja som ešte nebola.

kaia
26. okt 2011

@karap, asi by som sa toho Tvojho lekara opytala, ci nemas chodit castejsie... Niekedy im treba pripomenut co a ako 🙂

harper
26. okt 2011

@kaia mne robil prietoky normalne na svojom ultrazvuku, len tam cosi prepol, pustil zvuk a uz to frcalo.
@trinka ja som uz bola na pasoch a nemyslim si ze by som bola rizikova a ani ziaden problem sa nevyskytol asi zalezi od nemocnice a od kraja.

monculik5
26. okt 2011

@anicka87 ahoj neviem či si niečo zohnala nejaku tu sadu do postielky ale až by si chcela aj tu maju pekne a cenovo dobre tak kukni http://www.mimibazar.sk/nove_fotografie.php?str... su tu take pasikove a ešte je tam aj macko celkom pekne 🙂

lucka33
26. okt 2011

@veronika1417 no pekne ☹ Tak to si sa tam pekne načakala.... A ešte si chcela ísť skoro ráno, dobre že si nešla... Inak tí doktori sú strašní alibisti, tak sa boja, že ich niekto udá, že potom vyzerajú ako absolútni neschopáci, čo nevedia o ničom rozhodnúť 😝

dena
26. okt 2011

@kaia ja som tiez este nebola 😎

trinka
26. okt 2011

@harper ved preto som napísala u nas 🙂 je to naozaj individuálne...

lianka7
26. okt 2011

Ahojte baby, ja som dnes vstala uplne v pohode,vyspata-ani raz na Wc-ku asi po 2 mesiacoch 🙂
No doteraz mi bolo fajn,az kym sa neohlasili divne,neidentifikovatelne bolesti. Umyvala som riad a zacala ma priserne boliet prava strana podbruska,ten tlak isiel az dole,cely spodok ma zacal pichat,az som si musela cupnut...stalo sa to zatial 2-krat ☹ Teraz radsej lezim,zatial je to ok,len ma zacali boliet bedrove klby a vyraza mi to az do krizov. Kontrakcie to nie su,ale co??? ☹

lady511
26. okt 2011

@lianka7 ahoj aj ja som prvorodička apred asi 2dnami ma začala velmi boliet prava strana krížov,,čítala som o tom na internete že z čoho to može byt kedže prechladnutie asi nie obliekam sa ako cibula,,,ale že to može byt aj z toho ked dietatko sa niako pohne a pricvikne nerv ☹ neviem ako teba ale ja ani chodit nemože,,,davam si na to termofor teraz som skusila horuci kupel...ale nepomáha a ani masaž nepomohla ...dufam že to nieje už porod? 😕