Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Joj dievčatá - ja som taká sklamaná... objednala som kočiarik a akurat mi volali, že sa už taký nevyrába... 😒 že sa robí už len čierny. Príde teda až niekedy v polke buduceho týždna a to som ho ani nevidela... tá pani mi volala až po šiestich dnoch... kks 😠
@veronika1417 a co tam bolo za doktora? to sa tam ozaj tolko caka? ty preco mas mat vlastne cisarsky?
co sa tyka plodovej vody, mne vobec neodtiekla. prepichli mi na sale. najprv ma 2x prehnalo, potom odisla taka ruzova hlienova zatka a nasledovali bolesti. Po 4 hodinach sme isli do nemocnice a po dalsich 4 bol maly na svete.
@karap http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko... našla som viacero článkov,všade sa píše ,že od 36-37 tt.sa chodí každý týždeň..to sa chodilo vždy,aj pred 20 rokmi..mne to povedal aj môj gyndoš,že v 36 do pôrodnice,kde budem rodiť(chodím Kochovi) a potom každý týždeň...asi to treba vytlačiť tvojmu lekárovi 🙂
inak citite, ze uz nevladzete tolko zjest ako pred nedavnom??
ja posledne dni ked sa najem, tak mi to este 2 hodiny stoji v zaludku a div ze sa nepovraciam niekedy... do porodu uz toho asi vela nezjem, uz viem, preco sa v poslednom mesiaci nepribera...
@harper mňa tak včera pri žehlení preháňalo, som nestíhala vypínať zo zásuvky, aj brucho tvrdlo, aj také bolesti ako na červenú, tak si tiež hovorím "že by" ale potom to prešlo. Inak dnes Jandová hovorila že majú na kramároch relatívny klud, takže by som to aj brala keby to prišlo .. aby sme sa miesto zajtrajšej poradne nestretli už na 9 poschodí 🙂
@romi55 vies ze by mi to vobec nevadilo? 🙂
a podarilo sa mi uz dovolat aj na ten ultrazvuk na 8 poschodi, zdvihol mi to asi nejaky lekar, a ze musim volat dopoludnia, ked je tam sestricka, tak som mu povedala ze volam cely den, len to nikto nebral, tak tam musim zajtra zase ist a skusit sa objednat osobne. 😠
Takze zajtra sa vidime? ak nie na pasoch a poradni, tak na 9? 🙂
@blackrose no vidis, a mne praveze chuti stale viac a za tento posledny mesiac som pribrala skoro styri kila! 😖 a jedla by som dookola ako keby som mala bezodny zaludok 😀 😀 len som zvedava ako to potom zhodim 😖
@lolinkamaminka 😀 a ja som myslela, ze to je asi normalne, ze ved babo tlaci na zaludok, ale asi nie 😅
mne dokonca mamina povedala, ze som schudla, ze mam chudsiu tvar... ale inak som pribrala, ale to asi skor babo nez ja...
ale inak aj ja by som stale nieco drobne pojedala, len normalne jedlo mi trci dlho v zaludku a nie a nie stravit
@lolinkamaminka ja som tú stránku objavila už ked som mala súpravu kúpenú, podarilo sa mi tiež zohnať za dobrú cenu úplne novú v obchode., ale ešte stále premýšlam že objednám aj odtiaľto .. ako sa hovorí "no nekúp to" 🙂 a keď dám jednu súpravu prať tak bude mať malý na striedačku ďalšiu peknú do postielky
@blackrose och ja som sa este pred tromi tyzdnami tesila, ze som pribrala len 13 kil, ze to je take optimum ze uz viac nepriberiem a zrazu skocim na vahu a zistim ze som pribrala uz 17!!!!! sak to uz je vela aj na slona, a neviem proste prestat jest...uz chcem porodit a zacat zhadzovat lebo ma to ubija, taka som ozaj jak slon v porcelane, ledva chodim... 😀 😀 😀 😀
@lolinkamaminka no asi ta nepotesim, ale ak chces kojit, tak tiez nemozes drzat nejaku hladovku, aby si mala dost mlieka 🙂
a niekde som citala ze mlade mamicky najviac priberaju z toho ze im je luto vyhodit to co ich male dietatko nedoje. 😉
@harper @lolinkamaminka ale da sa schudnut, len sa treba zdravo stravovat 😉 co je pri kojeni aj tak najlepsie 🙂
@romi55 no ja som tiez mala aj predtym, co mi svokra nanutila take storocne navliecky, mantinel mi kupila v sekaci...ako neboli to skarede veci ale proste nebolo to ono, a potom som nasla hentu stranku a strasne som zatuzila aj po baldachyne, ked som jej to povedala tak ma este aj dodrbkala ze naco budem minat peniaze ked take veci mame...no ako nehnevajte sa na mna, ale nebudem predsa setrit na kazdej kravine a nasilu pouzivat veci co za komunistov este ona pouzivala 😖 tak som hned ako mi prisla materska objednala krasnu novu supravicku a uz je aj v postielke 😀 sice svokra bude sklamana ked to uvidi a bude mat blbe reci, ale moj nazor je taky, ze netreba sice rozhadzovat peniaze, ale zas hentak sa setri ked mas tri, styri deti..a nie jedno a mozno jedine...no nie? 😀
@romi55 hej, ten co mi pozeral ten monitor sa ma pytal, ci som uz bola u nich na ultrazvuku, a ked som povedala ze teraz este nie, tak mi dali listok ze bud sa mam ist osobne objednat, alebo telefonicky. Tak som tam bola najprv osobne, asi tri cakali predomnou a ked vysla sestricka som sa chcela objednat, ale ze maju plno a buduci tyzden, teda tento si mam zavolat, ze zacnu objednavat na november.
Ahojte, čítam Vás denne, tiež patrím do tejto skupinky, tak by som sa chcela pridať. Mám jednu otázočku - včera som bola v poradni a Dr. mi povedala, že mám hrdlo ešte príliš vzadu, že to bude dlhý pôrod a že to tak skoro ešte nebude, vraj to je u prvorodičiek normalne, inak všetko super. Viete mi to niekto viac vysvetliť? Nejak to neviem straviť, moc sa do toho nerozumiem, nikde som to nenašla ani neviem čo by som preto mohla spraviť...hmm? 😒
@lolinkamaminka pravda, a je to na tam naozaj lacné. už som si vybrala tiež zoberiem ešte 4-dielnu za 19,90 .. ja som zdedila mantinel s postielkou aj baldachýnom ale ten som tiež hned odmietla, oprala som ho a ožehlila ale odložila pre prípad do skrine a kúpila si všetko nové, hladala som lacnejšie aby sa nepovedalo ale nech to už nejako vyzerá 🙂

v kazdom pripade ak tu nebudem, tak poprosim kazdu, ktora porodi aby mi to dala vediet bud cez ip alebo notifikaciu, teda kvoli tomu aby som ju zapisala do tabulky, lebo ked sa vratim tak pochybujem ze budem stihat vsetko precitat a zachytit kazde novo narodene babatko. Ale kedze mam internet aj v mobile, urcite dam vediet ked ma povezu 🙂