icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

harper
26. okt 2011

v kazdom pripade ak tu nebudem, tak poprosim kazdu, ktora porodi aby mi to dala vediet bud cez ip alebo notifikaciu, teda kvoli tomu aby som ju zapisala do tabulky, lebo ked sa vratim tak pochybujem ze budem stihat vsetko precitat a zachytit kazde novo narodene babatko. Ale kedze mam internet aj v mobile, urcite dam vediet ked ma povezu 🙂

blackrose
26. okt 2011

@kaia ja som tiez este nebola na monitore

mackoxxx
26. okt 2011

@kaia Ja som bola na prietokoch zatiaľ 2 krát. Jeden mám z poslednej gynekológie a jeden mám už od pôrodníčky.No čo viem tak aspoň jeden by si mala mať. No ja to beriem tak, že naše maminky nič nemali a sme tu 🙂 🙂 🙂 🙂 . Veď ak drobec priberá tak by to malo byť OK.

blackrose
26. okt 2011

@lianka7 s vyhrievanou podlozkou opatrne, nemala by si mat prehriatu panvu, aby to nevyvolalo porod

lianka7
26. okt 2011

@blackrose Vážne?To som nevedela,že môže vyvolať pôrod! 😨 Už som ju párkrát na kríže využila...ešteže som si nič neprivodila...

harper
26. okt 2011

@karap len aby potom nenastal problem, ze nemas absolvovany (teda ak je stanoveny) presny pocet poradni aby si mala narok na ten priplatok (ak je aj pri tretom dietati) a navyse nevies co sa deje s malou, ci vsetko pokracuje tak ako ma.

blackrose
26. okt 2011

@lianka7 no mna tyzden a pol dozadu seklo a vsetci mi to vyhovarali, vraj mi musi stacit deka omotana okolo krizov ☹ na stastie to do 3 dni povolilo...
radsej opatrne a ak ti jedine to pomaha, tak si to daj len na chvilocku a potom sa zabal do deky

trinka
26. okt 2011

Joj dievčatá - ja som taká sklamaná... objednala som kočiarik a akurat mi volali, že sa už taký nevyrába... 😒 že sa robí už len čierny. Príde teda až niekedy v polke buduceho týždna a to som ho ani nevidela... tá pani mi volala až po šiestich dnoch... kks 😠

manka
26. okt 2011

@veronika1417 a co tam bolo za doktora? to sa tam ozaj tolko caka? ty preco mas mat vlastne cisarsky?

manka
26. okt 2011

co sa tyka plodovej vody, mne vobec neodtiekla. prepichli mi na sale. najprv ma 2x prehnalo, potom odisla taka ruzova hlienova zatka a nasledovali bolesti. Po 4 hodinach sme isli do nemocnice a po dalsich 4 bol maly na svete.

woman04
26. okt 2011

@karap http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko... našla som viacero článkov,všade sa píše ,že od 36-37 tt.sa chodí každý týždeň..to sa chodilo vždy,aj pred 20 rokmi..mne to povedal aj môj gyndoš,že v 36 do pôrodnice,kde budem rodiť(chodím Kochovi) a potom každý týždeň...asi to treba vytlačiť tvojmu lekárovi 🙂

blackrose
26. okt 2011

inak citite, ze uz nevladzete tolko zjest ako pred nedavnom??
ja posledne dni ked sa najem, tak mi to este 2 hodiny stoji v zaludku a div ze sa nepovraciam niekedy... do porodu uz toho asi vela nezjem, uz viem, preco sa v poslednom mesiaci nepribera...

woman04
26. okt 2011

@mackoxxx nielen vaše mamičky,ale ani ja...🙂...mala som termín 14.1.ˇ90,to mi len na poradni doktor povedal,že na Vianoce sa viac najete a môže to byť skôr a malá sa narodila 27.12. 🙂

romi55
26. okt 2011

@harper mňa tak včera pri žehlení preháňalo, som nestíhala vypínať zo zásuvky, aj brucho tvrdlo, aj také bolesti ako na červenú, tak si tiež hovorím "že by" ale potom to prešlo. Inak dnes Jandová hovorila že majú na kramároch relatívny klud, takže by som to aj brala keby to prišlo .. aby sme sa miesto zajtrajšej poradne nestretli už na 9 poschodí 🙂

harper
26. okt 2011

@romi55 vies ze by mi to vobec nevadilo? 🙂
a podarilo sa mi uz dovolat aj na ten ultrazvuk na 8 poschodi, zdvihol mi to asi nejaky lekar, a ze musim volat dopoludnia, ked je tam sestricka, tak som mu povedala ze volam cely den, len to nikto nebral, tak tam musim zajtra zase ist a skusit sa objednat osobne. 😠
Takze zajtra sa vidime? ak nie na pasoch a poradni, tak na 9? 🙂

lolinkamaminka
26. okt 2011

@romi55 @anicka ja vam do toho trosku skocim ak mozem, ja som tiez odtial objedala uz ich mam aj doma a su super 🙂 stvordielna suprava ma vysla necelych 20 eur...akurat stojan na baldachyn som objednala tu z konika, lebo ten ich stoji 15 eur 😖 ale inak som spokojna

lolinkamaminka
26. okt 2011

@blackrose no vidis, a mne praveze chuti stale viac a za tento posledny mesiac som pribrala skoro styri kila! 😖 a jedla by som dookola ako keby som mala bezodny zaludok 😀 😀 len som zvedava ako to potom zhodim 😖

romi55
26. okt 2011

@harper inak ja som zvedavá či ma zajtra pošle dr. na ultrazvuk lebo v 36 týždni nemám robený, ale ako vidím kým teba objednali tak naozaj aj porodíme, tak či mi vôbec stihnú nejaký ultrazvuk na kramároch aj spraviť

blackrose
26. okt 2011

@lolinkamaminka 😀 a ja som myslela, ze to je asi normalne, ze ved babo tlaci na zaludok, ale asi nie 😅
mne dokonca mamina povedala, ze som schudla, ze mam chudsiu tvar... ale inak som pribrala, ale to asi skor babo nez ja...
ale inak aj ja by som stale nieco drobne pojedala, len normalne jedlo mi trci dlho v zaludku a nie a nie stravit

romi55
26. okt 2011

@lolinkamaminka ja som tú stránku objavila už ked som mala súpravu kúpenú, podarilo sa mi tiež zohnať za dobrú cenu úplne novú v obchode., ale ešte stále premýšlam že objednám aj odtiaľto .. ako sa hovorí "no nekúp to" 🙂 a keď dám jednu súpravu prať tak bude mať malý na striedačku ďalšiu peknú do postielky

lolinkamaminka
26. okt 2011

@blackrose och ja som sa este pred tromi tyzdnami tesila, ze som pribrala len 13 kil, ze to je take optimum ze uz viac nepriberiem a zrazu skocim na vahu a zistim ze som pribrala uz 17!!!!! sak to uz je vela aj na slona, a neviem proste prestat jest...uz chcem porodit a zacat zhadzovat lebo ma to ubija, taka som ozaj jak slon v porcelane, ledva chodim... 😀 😀 😀 😀

harper
26. okt 2011

@romi55 myslim ze ta tam tiez posle, lebo tiez nemam robeny v 36tt a v podstate by som bola rada keby ho aj nestihli spravit, tym chcem povedat, ze by som rada skor porodila a nie ze budu mat take plne terminy 😀

harper
26. okt 2011

@lolinkamaminka no asi ta nepotesim, ale ak chces kojit, tak tiez nemozes drzat nejaku hladovku, aby si mala dost mlieka 🙂

harper
26. okt 2011

a niekde som citala ze mlade mamicky najviac priberaju z toho ze im je luto vyhodit to co ich male dietatko nedoje. 😉

romi55
26. okt 2011

@harper a teba tam poslala dr. už z kramárov? lebo mne minule spravili len monitor a doktorke ma objednali až na zajtra

blackrose
26. okt 2011

@harper @lolinkamaminka ale da sa schudnut, len sa treba zdravo stravovat 😉 co je pri kojeni aj tak najlepsie 🙂

lolinkamaminka
26. okt 2011

@romi55 no ja som tiez mala aj predtym, co mi svokra nanutila take storocne navliecky, mantinel mi kupila v sekaci...ako neboli to skarede veci ale proste nebolo to ono, a potom som nasla hentu stranku a strasne som zatuzila aj po baldachyne, ked som jej to povedala tak ma este aj dodrbkala ze naco budem minat peniaze ked take veci mame...no ako nehnevajte sa na mna, ale nebudem predsa setrit na kazdej kravine a nasilu pouzivat veci co za komunistov este ona pouzivala 😖 tak som hned ako mi prisla materska objednala krasnu novu supravicku a uz je aj v postielke 😀 sice svokra bude sklamana ked to uvidi a bude mat blbe reci, ale moj nazor je taky, ze netreba sice rozhadzovat peniaze, ale zas hentak sa setri ked mas tri, styri deti..a nie jedno a mozno jedine...no nie? 😀

harper
26. okt 2011

@romi55 hej, ten co mi pozeral ten monitor sa ma pytal, ci som uz bola u nich na ultrazvuku, a ked som povedala ze teraz este nie, tak mi dali listok ze bud sa mam ist osobne objednat, alebo telefonicky. Tak som tam bola najprv osobne, asi tri cakali predomnou a ked vysla sestricka som sa chcela objednat, ale ze maju plno a buduci tyzden, teda tento si mam zavolat, ze zacnu objednavat na november.

ivirk
26. okt 2011

Ahojte, čítam Vás denne, tiež patrím do tejto skupinky, tak by som sa chcela pridať. Mám jednu otázočku - včera som bola v poradni a Dr. mi povedala, že mám hrdlo ešte príliš vzadu, že to bude dlhý pôrod a že to tak skoro ešte nebude, vraj to je u prvorodičiek normalne, inak všetko super. Viete mi to niekto viac vysvetliť? Nejak to neviem straviť, moc sa do toho nerozumiem, nikde som to nenašla ani neviem čo by som preto mohla spraviť...hmm? 😒

romi55
26. okt 2011

@lolinkamaminka pravda, a je to na tam naozaj lacné. už som si vybrala tiež zoberiem ešte 4-dielnu za 19,90 .. ja som zdedila mantinel s postielkou aj baldachýnom ale ten som tiež hned odmietla, oprala som ho a ožehlila ale odložila pre prípad do skrine a kúpila si všetko nové, hladala som lacnejšie aby sa nepovedalo ale nech to už nejako vyzerá 🙂