icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

veronika1417
26. okt 2011

Baby chcem sa opytat mne na sone ppvedala doktorka, ze sa jej zda ze mam malo plodovej vody - co to znamena pre malu? Nemoze jej to ublizit? Prietoky su vraj oki no a najlespie mala ma 2850gramov takze vobec nie je taka velka ako hovoril moj doktor co mi predtym robieval sono. Esre sa chcem opytat na jednu vec vraj ma hlavicku vacsiu skoro o dva tyzdne nie je to velmi zle? ☹ strasne sa bojim 😢

kiribaby
26. okt 2011

@miriamapeter Ahoj, som zvedavá na tú predpôrodnú prípravu, zajtra nám prosím ťa napíš, aké to bolo a či sa tam oplatí ísť 🙂 koľko dní vopred si si dohodla termín? Tiež predpokladám, že prietoky robia iba raz, horko-ťažko som teraz dostala skorší termín, takže k ďalšiemu by som sa asi ani nestihla dopracovať 😅 btw povedali ti tam všetky info o bábätku? videla si ho na monitore?
Čajíkovať som začala od zač.36tt, každý deň 1 šálku, štandardne sa pije 1 šálka denne v 1.týždni, 2 šálky v 2.týždni atď..max. 1 liter čaju za deň. Takže keď si zajtra konečne kúpim nové balenie, začnem asi rovno s 3 šálkami denne, aj v bežnom živote mám čaj rada a pijem ho denne, tak ho budem mať namiesto toho môjho 🙂
Ešte ma napadá, keďže si tiež prvorodička, bavila si sa s Dr. o nástrihu /jeho nevyhnutnosti, ako mu predísť..a tak/ ? alebo to neriešiš?

dianka3
26. okt 2011

@veronika1417 Veronika, to ze mas malo plodovej vody moze mat rozne priciny.Nevysvetlila ti to doktorka? Ta plodova voda ,to znamena aj malo vylucovania mocu dietatka ,alebo napriklad ze ti uz pomalicky voda odteka po kvapach.Ale sak ak by to bolo nejako vaznejsie tak by ta uz zrejme niekde dr poslala no nie? Ale pokila on nic nerobi zrejme je to v norme a ty mozes kludne rodit v termine.
No a s tou hlavickou, vies tie merania nikdy niesu presne 🙄 a oni ta len zbytocne vystrasia.Muzovej neteri vraveli to iste ako tebe a pritom bolo babo normalne s normalnou hlavickou.Ono to moze byt aj tym ze si mozno o tyzden dopredu, sak den pocatia je len odhad + - 2 tyzdne

kiribaby
26. okt 2011

@dena @kaia @miriamapeter začal sa tu riešiť klystír...takže otázka - kupujete si Yal gél? máte s tým nejaké skúsenosti? Aplikuje sa pred odchodom do pôrodnice?? Nemám vôbec predstavu čo a ako, ale viem isto, že nemocničnú "procedúru" absolvovať nechcem 😔

veronika1417
26. okt 2011

@dianka3 na sone bola uzastna doktorka premeriavala malu niekolkokrat lebo sa jej tie miery nezdali ☹ ja som sa aj hned ozvala, ze min tyzden som bola na sone a doktor mi povedal, ze mala je presne na svoj tyzdnik a ona len pokrutila hlavou ze nie, ze to este premeriame naozaj sa mi venovala naplno a kontrolovala miery niekolkokrat ich opakovane diktovala sestricke ☹ a na to mi povedala, ze aj plodovky je malo ☹ aj to nejako odstupnovala podla nejakej stupnice ale ked som sa pytala tak mi povedala, ze vsetko mi vysvetlia v rizikovej ambulancii... tam ale bola ta zaba zduta co mi nic nevysvetlila ☹ prvykrat som bola aj na tych pasoch a k tomu sa mi ani nevyjadrila len som sestricke podala papier a ona mi za minutu podala spravu do ruky z ktorej som len zasla. Pani doktorka si odkracala a mne nic nevysvetlila hlavna vec, ze na sprave je napisane ze ja ako pacientka s vysetrenim suhlasim a som poucena 😠

denis006
26. okt 2011

@veronika1417 k tej plodovej vode ti nič neviem povedať ale mne na sone dnes zistili, že havička je o týždeň pozadu a bruško má zase o týždeň väčšie. Odhadovaná váha 3200 g. A to pred necelým týždňom vraj 2700g.

Kočky dnes som bola aj na CTG - dopadlo dobre a na rizikovej poradni mi lekár kázal obmedziť magnézium a od pondelka vysadiť a že tak do týždňa dvoch porodím a ak by bol krček po konizácií zjazvený a nerozbehlo by sa to, tak pre istotu si musím urobiť predoperačné, ak by robili sekciu.

Doki poznačil, že hrdlo menej ako pre článok,, bránka, hrdlo pre prst cez vak blán hlavička nalieha na vchod

veronika1417
26. okt 2011

@denis006 coze? no moja ma hlavicku o dva tyzdne vacsiu a tie kosticky co sa meraju o tyzden mensie takze dost rozdiely ☹ mne hned napadlo aby nebola nejaka postihnuta ale ved ked robili tie tripl testy tak tam by to objavili, nie? Navyse sa jej podla sona zdalo, ze by som mala rodit skor ale to asi kvoli tej vacsej hlavicke ale brucho mam vraj male 😒 cela som z toho nejaka zmatena ☹

manka
26. okt 2011

@veronika1417 no ja som tu zdutu doktorku mala, ked ma pred mesiacom prijimali na hospitalizaciu. katastrofa.

dnes som tiez bola na pneumologii - u Paulovica. podla neho mam lahku astmu, ale rodit mozem aj normalne. /sak som uz raz aj rodila/len mi napisal nejake dve inekcie, co mi maju pichnut, ak by ma isli uspat

ja mam ist na sekciu kvoli pruhu. a na tom papieri od chirurga mam napisane, ze DOPORUCUJE porod formou SC. tak uvidim, ci to bude pre nich dostatocne jasne

dena
26. okt 2011

@kiribaby klystir som neriesila, teda zatial, lebo mam pocit, ze som niekde citala, ze si mozes vybrat bud.klystir, alebo cipky 🙂 ale v pondelok idem do poradne,tak sa pre istotu na to opytam...

denis006
26. okt 2011

@veronika1417 mne doktorka, ktorá robila sono povedala, že je to v poriadku....Ja som dnes 36tt+1 deň a podľa hlavičky sme v 35tt+0 a poda bruška až 37tt+6 ...Myslím, že sa nemusíš báť... 🙂 Mne to doposial súhlasilo s aktuálnym týždňom tehotenstva a vraj ku koncu už nie sú čísla smerodatném, resp. len veľké odchylky, čo môže spôsobovať aj placenta, ak sa zle vyživuje mimi

woman04
26. okt 2011

@lolinkamaminka ...z kíl si nič nerob..pri prvej som pribrala 25 kg,10 kg ostalo hneď v nemocnici a o 2-3 mesiace som mala ešte o 10 menej ako pred otehotnením...🙂..len to som mala iný vek...teraz mi to asi tak ľahko nepôjde..ale vy ste mladé baby... 🙂 🙂

bleee
26. okt 2011

pokial viem, ziadne babo nesedi uplne do sablony, moj maly mal o 3 tyzdne vecsiu hlavicku, doktor sa ma pytal, ci ma niekto v rodine vecsiu hlavu, hehe a ja ze, ved sa pozrite na moju, nie je ziadna hlavicka makovicka 🙂 Kamoske povedali, ze jej dcerka ma dlhsie nizicky a nakoniec ich mala uplne normalne. A pocula som kopu pripadov, kedy je nieco hlhsie, kratsie, vecsie, mensie... takze z tej hlavicky sa ja nestresujem

kaia
26. okt 2011

@kiribaby, ja som si pri Arturkovi kupila v lekarni Yal klystir a mozem iba pochvalit. Je setrny a jeho maly obsah ledva citis 😉. (Pred par rokmi som bola na operacii slepeho creva a podavanie klystiru bol ten najhorsi zazitok z celej akcie...) Takze Yal uplne odporucam a mam dojem, ze je to u Kocha v cene 😎.

dianka3
26. okt 2011

@veronika1417 Ale sak keby to bolo nieco zle,tak by ti to uz povedala nie? Alebo by to uz vcasie zistili.Tak akoze preco jeden dr povie tak a druhy zase inac? 😠 Podla mna je mala v poriadku a nepytala si sa ci to nemoze byt tym tyzdnom?Mozno ze bola mila ta doktorka, ale sa mohla aj mylit, tak sa zbytocne nestras, ved keby bolo zle tak by ti to povedali uz skor.Veronika moja pekna,nicoho sa neboj tvoja mala Melania je v poriadku a zdrava, to ze ti to iba raz povedal nemusi este nic zle znamenat. Hm skoda ze nebyvas tu v Martine je tu u nas jeden spickovy doktor co ma specifikaciu na sona deticiek ,sice sa tam aj plati ale je expert riadne by malu premeral a vsetko by ti vysvetlil on a nie aby ti povedal ze v rizikovej poradni ti to povedia.Blbost,on by ti poradil.
Hmm, rozmyslam ze by som sa ti nato popytala priamo jeho lenze najlepsie aby ta on vydel, do kelu

lolinkamaminka
26. okt 2011

@woman04 hehe dakujem za povzbudenie 😀 😀 😀

lucka33
26. okt 2011

@veronika1417 jááj moja, teba len zbytočne pletú s tými meraniami... podľa mňa sú to len také odhadom merania, len ťa zbytočne vyplašila. A tej plodovej vody už ku koncu tehu ubúda, aj ja som mala zhruba v tomto našom týždni pri malej menej vody, vraj sa už pripravuje telo na pôrod, ale tak moje telo sa teda nepripravovalo 😝 😀 Pôrod som mala v nedohľadne, takže sa vôbec nestresuj 😉 Neboj, malinká sa narodí krásna, zdravá a na tieto merania hneď zabudneš 😉 Hlavne sa neplaš, dobre? 😵

dominika_sk
26. okt 2011

takže zajtra poradňa, pre mňa hrôzostrašne CTG a psychiater...dostala som tip na homeopatika na upokojenie pred porodom tak uvidime 😕 som zvedava ako sa dnes vyspim 😢

lerenard
26. okt 2011

@mymimi ahoj,pozri si tento link https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/ake-mate-skusenosti-s-porodnicou-bojnice/
okrem toho ze su tam recenzie o porodnici,niekde na poslednych stranach jedna baba pisala,co si vziat do nemocnice.. lebo v kazdej je to asi ine..tak kukni co treba do tej nasej🙂

dianka3
26. okt 2011

Juuuuuuj zienky moje ☹ teraz som vydela video pôrodu KP a vsetko to som s nou prezivala najme tie kontrakcie a tak och co nas to caka 😲 juuj

eviiinka
26. okt 2011

@woman04 aj ja teraz beham kadetade, no myslim nato stale ci to uz nepride 🙂 aaale co no co uz, ved to nieje ziadna tragedia, presne ako pises 😀 dakujem 🙂

karap
26. okt 2011

baby normalne ste ma vystrasili....tusim zajtra zavolam k lekarovi 😖

woman04
26. okt 2011

@lucka33 ..kvôli tomuto si myslím,že bolo možno lepšie,že sme voľakedy nič nevedeli..nikto nestresoval...človek si užíval tehotenstvo a nesledoval tabuľky... 🙂
@kaia tiež si chcem Yal kúpiť...v Ružinove vraj klystír vraj nedávajú,buď Yal,alebo glycerínové čípky..ja som som sa klystíru nejak vždy zázračne vyhla...pri pôrode sa nestíhalo,keďže som rodila mimo pôrodnice a pri operáciách mi tiež nedali...pri slepáku ti dávali klystír??

eviiinka
26. okt 2011

@veronika1417 neboj sa, ak by to bolo zle urcite ta nechaju v nemoiacke alebo ti povie viac .... neboj sa urcite je vsetko v poriadku a babetku nic nehrozi 🙂

kiribaby
26. okt 2011

@veronika1417 je mi smutno z toho, ako ťa trápia :( úplne súhlasím s @lucka33 pokús sa na to nemyslieť a zbytočne sa tým nestresovať, to nerobí dobre ani tebe, ani Melinke. Určite je všetko ok, to len naše zdravotníctvo pokrivkáva, buď všetko dramatizujú, človeka vystrašia na smrť a zo zdravého spravia chorého, alebo na teba doslova s..ú :( Hlavu hore, mysli pozitívne a na ďalšej návšteve si to s nimi vyjasni, máš predsa právo na informácie aj slušné zaobchádzanie 🙂

janap24
26. okt 2011

@lenka1108 Ahoj Leni tak cievkovania sa vobec nemusis bat..Mne ho robili po klasickom porode a dokonca aj teraz v nemocke lebo potrebovali sterilny moc...Zavadzanie cievky neboli len je to take divne a vyberanie trocha pali ale nic strasne.. Z toho klistyru mam aj ja respekt lebo som ho este nikdy nemala, ale tak baby co boli v nemocke vraveli ze je to najmenej. A drzim vam prsteky tak ty uz budes mat drobceka pri sebe tesim sa s Tebou. Drz sa moja

veronika1417
26. okt 2011

@dianka3 si zlata, no je to asi zbytocne ved uz za chvilku sa mala bude pytat na svet a potom sa vsetko ukaze. Neostava mi nic ine iba dufat a verit, ze vsetko je vporiadku.

eviiinka
26. okt 2011

baby mozem sa opytat ? ak nemam priatela pri porode, moze byt somnou na tej vzdycharni ci ako sa to vola ?

eviiinka
26. okt 2011

kočky ja som tiez pocula od bab, co mali klistir, ze to nic nieje, netreba sa toho bat 🙂

veronika1417
26. okt 2011

@denis006 @manka @lucka33 @kiribaby @dianka3 joj baby dakujem Vam 😕 ja som taky zbabelec ostala, vobec neviem za seba bojovat ale to preto, ze nejde len o mna a viac mam v sebe strachu ako hnevu a ten je asi silnejsi ☹ mna doteraz kazdy chvalil ako uzastne zvladam tehotenstvo aj napriek problemom, ktore som prekonala tak som ostala taka spokojna a teraz ma uz niekolko tyzdnov natahuju za ten cisarsky a este do toho aj problemy s malinkou uz som to nejako nezvladla 😢 nechcem tu stresovat vela z bab ma horsie problemy len uz jednoducho nevladzem stale vysvetlovat kazdemu co kto odomna chce... a najhorsi je strach o dietatko a to ju este ani nemam v naruci 😢

eviiinka
26. okt 2011

viem, že mam teraz asi hlupu otazku, no ako sa blizi porod, snazim sa mysliet len nato ze vsetko bude v poriadku, no predsa ma napadju aj zle myslienky ☹ keby bolo babetko chore, na morfologickom ultrazvuku co som mala v 21 tt by to zistili, ze ? ☹ ☹