Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
cakame mudre deticky, tak musia mat aj primerane hlavky na tolko rozumu 😉 😀
@luckalucka83 zvedava17p jaaaj baby ste zlate, ste ma normalne rozosmialy a to sa mi teda po vcerajsku vobec nechcelo 😅
@majoslava @liat baby tak ste ma ukludnili 🙂 velmi vam dakujem, mozno to tak citlivo vnimam lebo vcera to bol pre mna naozaj narocny den a tym, ze vsetko vzdy bolo vporiadku nebola som pripravena, ze by sa mohlo nieco pokazit a tak som zazmatkovala ale ta doktorka to tak vazne poznamenala, fuuu len mi strach nahnala 😖 a pritom robi sono na rizikovej takze sa musela uz stretnut s kadecim. Mne dovtedy robieval sono jeden lekar z ktoreho bolo tazke dostat co len pozdrav takze vzdy som zo sona vedela len to, ze vsetko je ok
@veronika1417 presne tak...u nas je to to iste, netsazujem sa ked ma nieco boli, nemrncim a je nato zvyknuty 🙂 ale drobcek nam to vynahradi vsetko 🙂
zdravím dámy, poradte mi, tie ktoré budete mat epidurál, aké krvné vyšetrenia Vám robili a hlavne že či Vám ich robili v nemocnici alebo aj u Vasich obvodných lekárov?
ahojtem tam my mame odhad vahy po vcerajsej poradni 2600g a vraj hlavickou dole 🙂
@eviiinka, @luseta2000 kocky, ja co som pocula, tak mm je s vami odkedy vas daju na porodny box, pocas pripravy nie. co sa tyka klystiru, povinny vraj nie je, ale ze je to lepsie, babatko ma volnejsiu cestu. vcera bolo tiez dost veselo, co sa lekarov tyka. ja idem bez epi, nebola som ani na pouceni...
@majoslava je to riadne na nervy, ja som to zažila pri malej- strašili ma od 35 tt, v kuse som mala kontrakcie a nakoniec som isla rodiť 41tt... na nervy, sa desím, že ma čaka to iste. Podla mna je najlepsie ked sa to rozbehne, ked to najmenej cakas. Nemas cas rozmýšľať a stresovať... 😉
@kaciatko81 ja som bola na epi, na tom pouceni, no mam z toho aj troska obavy, neviem si predstavit, ze mi budu pchat nejaku ihlu do chrbta 😖 ale doktor bol zlaty co nam o tom hovoril, ze zena ak je uvolnena, tesi sa na babetko zvlada porod a bolesti uplne v poriadku aj bez epi.
@veronika1417 niekedy je vediet menej viac. Ked povie ze je to ok, tak je to ok. Cim viac sa sledujeme, studujeme tym je to horsie podla mna. Treba usmev, pohodicku, hladkat brusko a predstavovat si ked prvy krat baby zaplace, taaa radost 🙂 Baby budu krasne zdrave!!!!!
@veronika1417 Veroni, keby bolo s malou niečo v neporiadku, to by zistili pri meraní v 12tt, vtedy sa robí ten veľký morfologický uzv., meria sa nosová kostička, priemer hlavičky, bruška, dĺžka stehennej kosti atď. A vtedy sú tieto merania najdôležitejšie, vtedy sa určujú poruchy a tak. Takže v 37tt určite môžu byť isté odchýlky, veď bábätko nerastie rovnakým tempom a hlavička je hlavné ťažisko telíčka ešte dlho po narodení, takže naozaj kľud, pohoda, užívaj si posledné týždne a kopance, lebo pár týždňov po pôrode si už nebudeš vedieť ani spomenúť, aké to bolo, keď ťa veselo kopkala z bruška 😵
@eviiinka ip
@afra Ty koňo, vsak toto nemyslis vazne s tvojou mamou? Boze, nemozem tomu uverit, ze sa takto sprava. Boze, preco je taka? To moja este aj ked telefonuje, tak mi povie "a pozdrav aj maleho 😀 ", mna by asi porazilo, keby sa tak spravala... ☹ 😢
Ale neboj sa, hlavne ze vy s priatelom sa tesite. Viem, ze TA to strasne trapi (koho by aj nie), ale kasli teraz na to, nech je maly v poriadku Uvidis, ked sa narodi a ona ho uvidi, tak ju to zlomi...a ked nie, kasli na to, bude mat vas-milujucich rodicov, lebo vies ako sa hovri "hlavou mur neprebijes" 😕 🤐
@zvedava17p
No presne, kam by sa im to inak pomestilo vsetko? 🙂)
baby tak idem do nemocnice.o 12 tam mam byt.tak mi drzte palce a potom snad nejak napisem o kolkej mi budu robit tu sekciu. joooj to su ine nervy.drzte palce.ahojte ☹ ☹ ☹ ☹
@afra Ono tvoje chovanie matky je take lebo v skutocnost ziarli.Vies uz nie si jej male dievcatko a to ze uz mas priatela,si dospela a k tomu cakas babo tak to ju v podvedomi trapi ze uz ako keby si nebola jej mala dcerka.A preto navonok sa k tebe chova odmerane.Je to tipicke chovanie pre ziarlivost, ona by chcela urcite aby si bola bezdetna a sama len s nou.Mas aj surodencov?
@afra toto som uz tolkokrat pocula a stale to nechapem ☹ ako moze jedna matka povedat, ze nema rada chlapcov a preto takto zanevret na vlastnu dceru, ktora by ju teraz potrebovala? Ja neviem ide mi to proti logike aj prirode. Nechcem nejako utocit na tvoju maminu to by som si nikdy nedovolila ale vzdy som si myslela, ze take nieco dokazu povedat len nejake chladne, zle zeny ☹ dufam, ze sa na mna neurazis ale je mi to uprimne luto
@afra nič si z toho nerob a buď kľudná. Ono ju to prejde, keď sa malé narodí a pozrie na ňu tými nevinnými očičkami. Každého to zlomí, aj tvoju mamu... Držím palčeky.
@afra a to je tvoja mama??????? kebyže je to svokra, tak to ešte chápem, ale mama, pre boha...no môže sa hanbiť 😠 😠 😠 😠 😠 , ved dieťatko to je ten naj väčší dar na svete, ako má takýto prístup, mala by si sa na ňu vykašlať , nezávidím ti, bože u nás sa všetci tak tešia na malú , to prečo má taký názor, normálne som šokovaná 😨
@afra podla mna to casom olutuje a bude ho milovat viac ako keby to bolo dievcatko - teda to Ti zo srdca naozaj prajem! Co by dala moja maminka za to aby mohla vidiet moje dietatko, drzat ho v naruci a vobec by neriesila ci chlapcek alebo dievcatko, milovala deticky a nemohla sa dockat kedy budem mat dietatko ja ☹

@liat
@veronika1417
Budeme mat jedinecne babatka, ktore nepatria do ziadnej tabulky 😉