Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@denis006 na druhej cistej strane mi dala take razitko a tam dopisala cislice, same dvojky a potom je stlpec skore a je tam 10
@luseta2000 no radsej sa opytaj, mne toto povedali, som zvedava co povedia tebe .Ja tiez neviem ci ju zaplatim alebo nie..uvidime.Ja mam DR.Marekovu, taka mlada velmi prijmena 🙂 no ja budem vediet kolko maly vazi a meria az 2.11., ak dovtedy vydrzime 🙂
@dianka3 no vidis Ty sekciu nechces a ja ano ☹ ale nevadi ved hlavne, ze budete obe oki a sekciu zvlladnes neboj 😉
@veronika1417 Ozaj a ty preco mas mat vlastne sekciu? 😕 nikdy si to nespominala ,teda aspon mne nie.
Ja nechcem sekciu,fakt, ja radsej normalne a aby aj moj muz bol primne,lebo to zvladam lepsie
@dianka3 joj ako ze nie ved som to tu riesila milionkrat 😀 mam astmu a bojim sa ze porod neudycham 😢 no ja padam prisiel manzel z prace musim sa postarat 😉
@eviiinka ahoj, mozem sa ta spytat, ja idem buduci tyzden prvykrat k pani doktorke Marekovej, na Antolsku, mozes mi povedat, ze ako to prebieha,na prvej poradni v nemocnici a aka je Dr. Marekova? 🙂 dakujeem
baby, viete mi niektora poradit? ☹ ja uz som na nervy... 13. 10. som nastupila normalne na matersku...predtym som bola na PN-ke.. vsetko bolo v poriadku az dnes mi dosiel papier - oznamenie o skonceni pomeru... rozviazali so mnou pracovny pomer, nakolko som mala v zmluve na dobu urcitu... a dokonca moja firma, ktora ma zamestnavala sa od novembra rusi... ako to bude teraz s materskou? pracovala som v tej firme vyse roka... som zuuufalaaa
@veronika1417 Ale aj ja mam nabeh na astmu a,vlstne som mala pre 4 a pol rokmi no a v akom stadiu je dnes to ani srnky netusia.A beries aj na to nejaky sprej? ja zatial nic
@dianka3 neboj nič, možno sa ti malá ešte otočí, ved napríklad Lenke sa mal v priebehu týždňa otočil KP a dnes sa opäť otočil hlavičkou dolu a to už mala predoperačné na zajtrajšiu sekciu, takže nezúfaj a skús mysleť pozitívne ,možno to malá pochopí a otočí sa dolu hlavičkou a pôjdeš rodiť normálne, však pozri si už v 37tt a to sa ti chlapci narodili v 36tt, tak vľmi si chcela potiahnuť tehu dlhšie no a vyzerá to tak, že toto tehu potiahneš do vyššieho týždňa. Ja sa cítim už na pôrod na budúci týždeň, tiež mám strach so sekcie, ale rozhodla som sa, že jednoducho idem rodiť normálne tak to tak aj bude, žiadna sekcia nebude a hotovka 😉
@dominka757 matersku ti vyplaca socialka, ak mas odpracovanych min 270 dni tak z toho by sa ti mala ratat materska. problem je len v tom ze sa mebudes mat kam vratit.
pred chvilou som na intimke nasla nieco ruzove, nebola to cista krv, tak neviem ci zacala odchadzat zatka alebo to bol len zasah lekara a dnesnej poradni.
@dominka757, matersku Ti nevyplaca zamestnavatel, ale socialna poistovna, takze o nu neprides, ak na matersku splnas narok 😉
@harper takze ta firma ma uz nemusi zaujimat vobec hej?a netreba niekde nahlasit skoncenie pomeru alebo nieco? to ze sa tam nevratim, to mi nevadi, lebo to bola len docasna praca 🙂 dakujem velmi pekne 😉
@kaia no uz som sa docitala, no to som vedela ze matersku vyplaca socialka, len som sa bala kvoli tej vypovedi 😅 zalezi asi hlavne na tom ze som odrobila 270 dni.. dakujem velmi peknee 🙂
@dominka757 pre istotu zavolaj alebo chod na urad prace a spytaj sa ci sa treba registrovat ako nezamestnana.
nebola som tu dva dni a 16 stran 😖 zas tu budem do druhej, kym docitam... 😖 😖 ale aspon v skratke, co nove? nejake nove babatka?
ja som bola dnes v poradni, doki mi robil taaaky velky uzv ako v 36tt, mozno este vacsi... anicka ma 2922g, +,- 400g, ale doki tvrdi ze skor viac ako menej... ale ked som k nemu vosla, tak vyplestil oci, ze "vy ste este cela"? ale inak sa citim dobre, vsetko oki, kebyze nemam brucho, neviem ze som tehu...co je dost divne teda... doktor mi povedal, ze krcok mi uz kontrolovat nebude, ani dnes mi ho nie, vraj to uz nema zmysel, ze porodne cesty su dozrete 2tyzdne, takze uz len cakat kedy sa anicka rozhodne prist medzi nas. ale keby to nepostupovalo nijako, ze ma necha nanajvys 2-3tyzdne, viac nie, potom na vyvolavacky..kvooi malej pluckam.. takze dalsia poradna o tyzden, ak sa teda dovtedy nerozsypem 😉
@harper dakujem este raaaaz 🙂
@dominka757, nemyslim, ze je treba sa niekde registrovat. Ak ma socialna poistovna od Teba alebo zamestnavatela papier, ze si vypisana na matersku, tak je na ich posudeni, ci splnas narok 🙂
@kaia no dufam ze im ho zamestnavatel poslal 😕 tak uvidime co mi odpisu 🙂
@dominka757, neviem aku ma socialna poistovna lehotu na vyjadrenie, ale lajstro od nich by si mala dostat. Ak nie, tak to urguj 😉. (Inak, ani ja ho este nemam)...
@kaia no ved uz som citala, ze niektore baby dostali matersku ale ten papier este stale nemaju.. to je uplne uzasne.. a ty si kedy nastupila na matersku?
jááj baby malá sa neskutočne vrtí, naťahuje nôžky, pučí riťku, no hotový kolotoč 😒
@dominka757 preistotu si aspoň obvolaj NUP a aj soc.poisťovňu, no a ak ti môžem poradiť tak si potom treba platiť poistenie v nezamestnanosti ( stačia dva roky pred ukončením materskej), aby si potom mala ( ak nebudeš mať zamestnanie) nárok na podporu ( teda za predpokladu, že naša úúúúúúúúúúúžasná vláda opäť niečo prevratné nevymysí, zase dáku sprostosť)
dakujem velmi pekne za radu, ste zlate baby 😵 no ved toto, ta nasa uzaaaasna vlada 🙄
@dominka757 od tohot sme predsa tu, aby sme si pomáhali a radili si navzájom, však viac hláv, viac kapusty, no nie 😀 😀 😀 😉
@henrieta44 dakujem velmi pekne za radu, ste zlate baby 🙂 no ved toto, ta nasa uzaaaasna vlada 🙄
@henrieta44 😀 😀 no ja ale stale len otravujem 😅 😀

Ozaj maminy viete co znamenaju tie pomeri na sone to AC, FL, BPD?