Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@evane gratulujeeeeeeeeeeem 🙂
@kaia tak to nam papier pride mozno tak narovnako... 😕 tak to ta obdivujem, ale dufam, ze sa nenarobis !!
@henrieta44 noale lenke sa maly stale toci od 30tt lenze moja nie,zaujala jednu polohu a v tej zotrvava 😖
A ozaj ta lenka ide zajtra na ten cisarsky? no ja uz pochybujema nejako to citim ze sa mala uz neotoci, ale ja som odhodlana rodit normalne a ziadna sekcia 😠 No a ani si nevies predastavit aka som stastna ze som to uz tak daleko potiahla 😵 😵 😵 juuuuj konecne sa mi to podarilo, bol to moj sen 😵
A ozaj,preco si myslis ze o tyzden pojdes rodit? 😕
ahojte, chcela by som sa opytat ci je normalne ze citim menej pohybov.... som v 38tt.... kopance to uz nie su skor take natahovanie a pucenie sa, trochu bolestive.... len chcem vediet ci je to normalne alebo to mam riesit..... 🙂 dakujem
@broskilinka ahoj viečo aj ja som cítila menje pohybov a teraz sa to zase rozbehlo,, 🙂 hlavné je aby uplne nezmizle aby sia spon každý den cítila aspon troška,držím palčeky
@lady511 ano ja citim , len je toho pomenej.... tak to este idem pozorovat cez vikend a potom poviem doktorovi... dakujem
@lenka1108 Leni ,pocuj,tebe sa tak maly od ktoreho tydzna prevaluje raz hore a raz dole? 😕 Ja som bola dnes na sone a mala je stale KP ☹ cize podla mna uz inu poziciu ani nezaujme.A chcem sa ta opytat ci to aj citis ked sa ti pretoci? ak ano ako to citis? aj vydis ako sa otocil?Cize predsa pojdes normalne rodit
par dni som tu nebola a tolko stran...uf citam a citam a stale som len na dnesnych prispevkoch,tak to radsej vzdavam. pozrela som akurat tabulku a vidim ze pribudli babetka. tak super a blahozelam vsetkym novym mamickam. ja som dnes bola na kontrole,vsetko ok,len mam nohy tak spuchnute,ze ledva chodim. doktor povedal ze ked som mala malu skor,tak je pravdepodobne ze aj teraz budem rodit skor. malu som mala 38+5,takze hadam buduci tyzden sa dockame toho zazraku. zajtra mi pride mamina na 3 tyzdne,tak sa tesim. drzim palce vsetkym.
cafte kocky, tak dnesna poradna za mnou, v cakarni stravene skoro 3 hod, koli 10 min vysetreniu, len mi zmerali tlak kuk zdola, trosku sme pokecali, popocuvala srdiecko malej a vybavene, este by mi aj moc skontrolovali, ale kedze som ho zabudla doma a nemala som v nemocke do coho (az ked som odchadzala ma napadlo, ze tam musi byt lekaren niekde a mohla som si ist kupit naiku ampulku, ale tak co uz) 😲 nic moc veru som sa nedozvedela, akurat to, ze sa neotvaram, ze je vsetko OK zdola... mam sa objednat na utz a zase poradna o tyzden.
@janulkan jej krasne babatko, uzivaj si ho mamina 🙂 @lady511 u nas to podla mna pomohlo, preto mam teraz napr strach sexovat, aby sa to nerozbehlo predcastne 🙂 len podla mna ide aj o to, ze viac krat treba, aby sa ten krcok riadne podrazdil pohybmi aj spermiami, ja som otravovala mm kazdu hodinu pomaly, uz nevladal, ale zabralo a kontrakcie prisli 🙂
@evane jeeej krasny chlapec a krasne meno ma 🙂
@henrieta44 veru ja som z toho riadne na nervy, z tych doktorov, dnes som sa o tom rozpravala s maminou, ze budem skusat techniky, aby mala fakt v novembri isla von, ze ten december (ak by som nahodou prenasala) bude peklo... a ona na to, ze to je upolne jedno, lebo vecsina Dr bude v novembri cerpat dovolenku, kedze im to nikdy nik nepreplati, cize uz v polke novembra to podla nej bude viac nez zle 😠
@broskilinka Juuuj moja,nebojkaj nic, to je uplne normalne ze uz necitis tolko pohybov a to preto lebo babetko je uz velke a nema tolko priestoru nato aby tam robilo rosambo 😀 cize to je uplne normalne a zvlast ked je uz aj velke.A preto sa ti len natiahne abo puci ako pises,aspon to ked uz nema v brusku diskoteku ako kedysi 😀
jeee, ja som to stihla pred polnocou 🙂 teda docitat vas 😉 takze dalsie babulko na svete @evane blahozelaaaaam, kraaasny drobcek 😉
inak baby, chcela sm vam poslat foto, dnes na poradni sa nam kraasne podarilo, ale neviem dostat fotky z mobilu do nb, bo moj najdrahsi najmilovanejsi niekam odpasol bluetooth 😠 😠 skusim este zajtra pohladat v jeho bordeli, snad najdem... takze nateraz kraasnu nocku vsetkym malo behania a vela spaaanku 😎
@evane gratulujem..je prenádherný 🙂
@janulkan zlatý..tak si užívaj,že je kľudné bábo 🙂
@harper jaj..pomooooc 🙂...ani omylom...to tým ľuďom platili komparz? 🙂...ja som dnes mala poradňu a tiež som krvácala asi pol dňa,už je to ok...asi to podráždila...bola som 1.krát v Ružinove...
@kaia ja som po PN na materskej od 3.10. a tiež mi ešte neprišiel...ale asi čoskoro príde,lebo mi omylom volala pani zo SP a chcela volať našej účtovníčke 🙂,tak snáď na tom pracuje ..
@broskilinka pýtala som sa na to isté doktora a povedal,že to treba sledovať,malo by sa hýbať aspoň 12x za deň priebežne,nie len v jeden čas a celý deň nič...
@dominka757 Ahoj, podla mna je to velmi mila zena 🙂 sestricku ma taku starsiu pani, ale su super.Dr.Marekova je mladsia, taak blondinka.Nezabudni si priniest moc so sebou, odvazit sa 🙂 Ak ti mozem poradit pridi tam radsej skor, aj pred osmou.Doktorka chodi okolo pol 9 - 9.00 lebo ma este vizity v nemocnici, no zatial ti sestricka pomeria tlak, vysetri moc a tak.Radsej si pockaj na DR. budes prva na rade lebo potom tam uz prichadza vela mamiciek a je to dost otravne tam cakat 🙂 a maju tam len 4 stolicky 😀 Mna Dr.na prvej poradni skontrolovala, opyta sa ta klasicke veci, ci citis pohyby, ci nemas opuchy, ci si ides dat epiduralku a urcite ti povie aby si sa objednala na utz.Takze to je asi vsetko 🙂 snad som ti pomohla, jedine co ti naozaj radim je to aby si isla skor, ak tam potom nechces stravit mladost 😀
Baby je tu niekto kto este stale pribera? 😕 ja jem tak ako predtym, mozno dokonca aj menej a napriek tomu mi ide vaha strasne rychlo hore 😒 neopucham, nezadrzujem vodu ja neviem co to moze byt 😒 malinka ma podla sona len 2850g a mam menej plodovej vody tak co to je??? 😲
@veronika1417 Ja sa hlasim,ja priberam stale a tiez neopucham vobec,takze nezadrzujem vodu a jem urcite menej ako pred mesiacom,lebo som rychlo nasytena...niekedy mi staci na obed len polievka a do vecera nic nepotrebujem a vaha stale ide hore... 😒
@broskilinka ahoj...ja som na tom podobne, tiez uz kopance necitim, len take valanie sa a prevalovanie 🙂zevraj je to v poriadku, babetko uz nema tolko miesta, tak sa len natahuje 🙂
@veronika1417 aj ja sa hlasim 🙂 za tyzden som pribrala 2 kg a nekoncim 🙂 cele tehu som tak rychlo nepriberala ako teraz 🙂
baby chcem sa opytat...v poslednom case vzdy ked sa zobudim, tak zo mna vytecie ako keby voda, ale len kustik, mam sice mokre nohavicky z toho, no potom cely den nic a rano znova.Nemate niektora podobnu skusenost ?
krasne ranko tehulky a maminky 🙂
tak ja som si uz vcera vecer myslela, ze sa asi zacina pomaly rozbiehat porod... mala som od piatej po obede nepravidelne kontrakcie, ktore trvali az cca do 10-tej. Nepresli ani po teplej sprche, ale stale boli nepravidelne... raz po 10 min. raz aj po pol hodine. V noci nic a teraz tiez zatial nic, tak dufam, ze to bol len plany poplach. Este tyzden by tam mohla vydrzat. Ale bol to zvlastny pocit, som sa normalne tesila, ze mozno je to tu a vobec ziadny stres som necitila tak ako som si predstavovala.
Inak boli to uz celkom silne bolesti. Zacinali v krizoch a pokracovali do bruska.
@evane blahozelaaaaaaam, prajem vela zdravicka a mliecka 😵
@veronika1417 ja som za tyzden pribrala kilo! a jem menej, lebo nevladzem tolko zjest a tiez sa cudujem, ze kde som to zobrala.
@eviiinka ja to mam tiez s tou vodou 😕 vsimla som si to asi len tri-styri krat ale co to je? 😕
@veronika1417 neviem co to moze byt, opytam sa v pondelok DR., ale ako tu baby pisalibude to asi vytok , teda dufam 🙂
@eviiinka a pani dr. na predporodnej priprave povedala, ze ked zaschne plodova voda, tak je to take ako keby skristalizovane, take tvrdsie.. ked zaschne moc alebo hlien, tak je to take normalne - makke (to pozname kazda) ale niekde som citala, ze vraj ku koncu tehu je normalny zvyseny vytok
a mne to zacinalo v krizoch a postupovalo do bruska, ale vraj je to individualne... kamoska ked rodila, tak ani nevedela, ze uz rodi, lebo ju boleli stale len krize
@eviiinka @lianka7 @blackrose ja som citala, ze uz by sme nemali priberat a babatko moze priberat tyzdenne 250-300g ale ja sa nestiham cudovat 😕 od septembra do oktobra som pribrala 1kg to bolo za cely mesiac a teraz za 20 dni som supla dve kila hore 😕 a dnes rano som sa postavil na vahu a dalsie kilo za 5 dni??? Je to vobec mozne?

@dominka757, ja som na materskej od 11.10., ale v podstate robim stale 😝. No ale co uz, my sme vysoko nakladova rodina 😉