Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@veronika1417 ja tak podobne a tiez som si myslela, ze v 9. mesiaci uz velmi nepriberiem a pribrala som uz pomaly viac ako v 8. 😀 Ale tak stale mam len +11kg, takze sa netrapim 🙂
@veronika1417 Je to individualne,niektore zeny priberaju az do porodu,ine nepriberaju v 9.mesiaci,niektore za cele tehotenstvo-my to asi sotva ovplyvnime....nase telo si s nami teraz robi co len chce 😀 Uz to len nejako vydrzat..ja sa tiez divim z coho priberam,lebo ked vecer zistim,co som len zjedla,nie je to bohvieco...Moja mamina v 9.mesiaci schudla-no vidim,ze moj pripad to asi nebude 😖
@blackrose @lianka7 no ja som sa tiez utesovala, ze len 10kg za cele tehu, ze to je na mna uspech naozaj som bola presvedcena, ze to bude daleko viac ale teraz sa nestiham cudovat 😒 mna to stve lebo sa mi stale viac a viac nechce hybat som ako lenochod aj ked sa snazim ☹ nejem sice nejako dietne dam si normalne chleba alebo rohlik so sunkou, obed, veceru plus sladke cez den ale nie nejako vela 😕
@veronika1417 myslim, ze to uz riesit nemusime, o chvilu porodime a hned bude 5kg dolu 😉
@veronika1417 aj ja stale len priberam a to nejak extra nejem, ale pytala som sa doktora a povedal ze to je normalne, ze v 9tom sa pribera najviac a najrychlejsie, tak ma to ukludnilo, aj ked by sa to uz mohlo zastavit 😉
Aha toto som nasla tu na MK
1. trimester / 1 13 tt : 1,5 - 2 kg,
2. trimester / 14 26 tt : 6,5 - 7,5 kg (0,5 kg kazdy tyzden)
3. trimester / 27 -40 tt : 4 - 5,5 kg (0,5 kg za tyzden) 7.-8.mesiaci a 9. mesiaci (0 az 1 kg)
a este pre zaujimavost, co kolko vazi v tehotenstve:
dieta 3,5
placenta 0,7
plodova voda 0,8
zvacsenie maternice 1,0
zvacsenie prs 0,4-0,8
narast objemu krvi 2,2
tekutiny v tkanivach 1,5-2,0
zasoby tuku 3,5
=================
t.j. celkovo 13,6-14,5 kg
@veronika1417 schudne sa vraj tesne pred porodom, ale dovtedy sa nabera, aspon tak mi bolo povedane, tak sa tym ukludnujem ked sa divam na vahu 😀
@anicka87 este sme neni tesne pred??? 😀
@dianka3 no všetko je možné, kamarátke bola malá tiež krásne otočená dolu hlavičkou, od neviem ktorého týždňa a nakooniec sa jej týždeň pred termínom otočila KP, tak je museli robiť sekciu, takže tie naše ratolesti sú nevyspitateľné.
inak čo mne malá po tom včerajšom maratóne robila v bruchu, to bolo čosi neoveriteľné, myslím že mi úplne rozkopala vnútornosti a dnes mám z toho normálne ako keby svalovicu, a to sa ešte stále vyťahuje....myslím že to nebude už dlho trvať, lebo od včera mám už dosť častých poslíčkov a cítim že sa malá posunula nižšie, lebo mi viac tlačí dolu a aj krčová žila ktorú mám na imtímnych miestach mi do dnes rána zdvojnásobila svoju veľkosť, takže preto mám ten pocit, ale len pocit, možno sa to ukľudný a budem ešte aj prenášať 😀
@veronika1417 neviem ti povedat, mna asi nezahrna ziadna tabulka, ked sa tak divam na tu co si sem dala, ja uz mam 25 navyse 🙂 takze klidek, mna nedobehnete 😉
@anicka87 tak ono zalezi aj od toho aky mas typ postavy. Chuducke baby priberaju viac lebo nemaju tukove zasoby 😉 ja som preto zo zaciatku nepriberala vobec mala mala z coho cerpat 😀
ja si myslím, že z váhy si netreba robiť vrásky, aj tak nám to po pôrode bude úplne jedno, lebo budeme mať jednak plné ruky práce s detičkami a hlavne, na ne budeme stále pozerať a nie na seba do zrkadla 😉
ja so doteraz pribrala 9,5kg a stále mi chutí, dokonca mám pocit, že môj apetít sa zväčšil.....hlavne čo sa týka mliečnych výrobkov, zákysanku musím mať každý deň, liter padne ako nič a ovčieho syru by som tiež vedela zjesť na kilá, ale v tom sa krotím, lebo predsa len, nie je to pasterizované a tomu by sa mali tehuľky vyhýbať, alebo len z mierou, no i tak som v brynzdiarni min 2 do týždňa, tá pani čo tam robí, sa ma už od dverí pýta, že koľko mi má odkrojiť 😀 😀 😀 😀
@veronika1417 momentalne je moj typ postavy katastrofalny 🙂 hadam sa vratim po porode na povodnych 53, lebo kupovat si vsetko nove by bolo o nervy... zatial si vystacim aj s muzovymi mikinami 😒
@broskilinka ahoj ani ja už necítim kopance... sem tam sa ponaťahuje... to už preto lebo je veľký a nemá toľko miesta 🙂 len si kontroluj či sa za den aspon 10x pohne 😉
inak baby chcem sa spytat, aky je rozdiel medzi ovcim runom a ovcou vlnou? Lebo chcem kupit fusak pre maleho ale neviem sa rozhodnut 😒
@veronika1417 akože mi chceš povedať, že ty si mala tukové zásoby????? 😕 😕 😕 a kde prosím ťa, v kabelke??? 😀 ved si ako prútik....ja sa snažím váhu neriešiť ( ale som zase na druhej strane rada že som nepribrala neviem koľko) , lebo už som si prešla dosť vážnymi problémami, čo sa týka príjmu potravy a nerada by som, aby u mňa nastal regres a vrátila som sa k starým zlozvykom. jem denne 5x a malých množstvách, veľa vlákniny ( asi ani preto nemám problém s vyprázdňovaním - 2-3x za deň), pečivo si dávam len ráno, na večer len niečo ľahké, aj to max do 18, potom už nič...ale za to na obed mi nesmie chýbať polievka a teplé jedlo, pomedzi to si dám bud ovocie alebo mrkvičku , dobrú domácu 😝 alebo nejaké semienka z tekvice, slnečnice a tak. ale samozrejme že viem aj zhrešiť a dám si aj čokoládu alebo keksy, alebo popcorn 😀 😀 😀 😀 😀
@veronika1417 tak to ja by som uz v tomto mesiaci nemala priberat podla tej tabulky 😀 uz som to pribrala hned v prvom tyzdni 9. mesiaca 😀
no 5 minimalne, mozno aj viac 😉 😀
@henrieta44 ako casto resp. ako dlho ti trvaju ti poslickovia?? ja som ich vcera mala od 17. do 22. hodiny a uz som si myslela, ze o chvilu to uz ani nebudu poslickovia ale porodne bolesti, kedze ani tepla sprcha nepomohla.
@majoslava tak to ti aj trochu závidím, lebo mňa malá teda ešte stále vie kopnúť a to poriadne, až ma niekedy doslova zlomí v páse a naťahuje sa vkuse, najmä od včera, to sa neviem akosi ukľudniť, asi si dám mak, nech ju trošku utlmím 😀 😀 😀
@henrieta44 @anicka87 aj mne dost chuti 🙂 viem, ze nebudeme mat cas zvrtat sa okolo zrkadla na to veru ani nemam chut ale ide mi o tu zataz co telo musi niest. Ja som jeden cas mala problem s travenim, nieco som zjedla a citila som sa ako nadivana kacica a stale sa mi neulavovalo od zaludka aj cely den teraz v pohode zjem a o chvilku som hladna zas, snazim sa aspon dodrzovat tie trojhodinove odstupy no niekedy sa ani to neda 😀 nestaci mi jeden roztek na ranajky normalne by som sa zabila aspon za dvoma 😉
@blackrose no včera mi trvali od obeda až kým sa mi nepodarilo zaspať, ,čo bolo o nejakej 23:30 a dne som hore už od 3:15 a hned som zase cítila bolesti, ale už slabšie ako včera, takže dosť to pripisujem tej včerajšej námahe
ozaj babule a čo máte dnes na obed??? ja som robila dobručké lasgne s boloňskou omáčkou a baklažánom, tak sa už stráááášne teším na obed a k tomu polievočku z hlivy, no mňamky 😝 , tak môžem pribrať kľudne aj kilo, hlavne že si pochutím.....no a ešte teraz pečiem koláčik....ked som už tak dlho bdelá, tak to aspoň využijem 😉 moji chlapi sa už tešia, hlavne manžel
@henrieta44 veru mala ja som pred tehu dost schudla, mala som nejake problemy ale zadok a stehna som mala vzdy pevnejsie a aj teraz sa mi tam dost uklada 😒 no nastastie si fotime stale len bruska tak to tak nie je vidiet 😀 ja na Wc chodim len raz denne tak ale to som vzdy tak mala a som rada lebo ked som raz zazila, ze sa mi nedalo bolo to dost neprijemne normalne lutujem ludi co s tym maju problemy ja som ako hodinky 😉 ja som sa na zaciatku snazila zdravo stravovat : cierny celozrnny chlebik, nizkotucne jogurty, ... teraz normalne jem biele pecivo, sunku, pasteku straaasne som zacala lubit no a jasne ze sladke 😀 to jednoducho musim takze uz vieme kde je problem u mna 😀 tak ale vraj sa nema v tehu az tak obmedzovat tak co 😉
ahoj baby... pred chvilou som vstala a hned mi prislo do placu... si zoberte ze uz som mohla mat maleho hodinu na svete ☹ celu noc sa mi snivalo ako rodim ako ma beru na sal a podobne.musim ist dat hned sprchu bo som spotena ako krava a to doslova.teraz sedim v polohe v ktorej sa najviac mrvi a cakam kym sa pohne no zatial nic.mam uz strasne depky.bojim sa ci sa nezaskrti snurou ked sa stale toci.kazdy ma tym aj strasi.jooj je to na zblaznenie. ☹
@dianka3 citim ako sa otaca.ale to ked sa da hlavou dole necitim. iba ked ju ma na jednom boku a ritku na druhom.

@eviiinka dj vediet co Ti na tu vodu povedal lebo ja jej mam malo a ked sa ma minuly tyzden pytali ci mi odteka povedala som, ze nie lebo dovtedy som to neregistrovala 😕 ja idem na poradnu v stredu tak aj ja Ti dam info co povedali mne.