icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

blackrose
28. okt 2011

@henrieta44 tak to si mala pekne dlho... ja teraz nic necitim, tak som zvedava, ze ci to zacne aj dnes, mm uz vcera stresoval, ze volame dr., ale stale som mu vravela, ze je to ok, ze este nerodim 😀
ja este ani netusim co by som mala varit, ale s tymto ja mam problem stale 😀 tak uvidim co za 5 min. 12 vymyslim 😀

majoslava
28. okt 2011

@anicka87
@veronika1417 ja som vyše 1kg schudla... som sa normálne divila lebo pučím všetko čo vidim 😀

veronika1417
28. okt 2011

@henrieta44 joj ty si aka skvela? ja stale este hladam co budem varit este ze je tu to forum kde kazdy den cerpam inspiraciu na varenie 🙂 ale dnes asi urobim palacinky alebo lievance 😀 joj to znie zase tak dietne na dalsie kilo 😀 mrkni https://www.modrykonik.sk/forum/co-varit-a-piect-tipy-a-inspiracie/co-dnes-varite-dajte-inspiraciu/

mysti
28. okt 2011

@evane gratulujem, je kráááásny 😀

Ahojte baby, tak ja som mala strasnu noc...boli ma cely spodok, teda len ked som sa obracala - bolo to strasne, taka pichava bolest to bola, ze az...ale teraz ked sedim, alebo chodim, tak nic, vsetko v pohode, uz mam normalne nervy z toho...

henrieta44
28. okt 2011

inak baby , trošku odbočím od témy ale chcem sa opýtať, či aj vy máte pocit naliatych pŕs, lebo ja už strašný a pritom ich nemám nejaké veľké narástli mi len o číslo, predtým som mala 75A a teraz 75 B, takže nič moc, no zato ich mám dosť horúce a hlavne napäté, toto som pri prvom nemala, teda aspoň si to nepamätám, tak dúfam že budem kojiť, lebo syna som moc nekojila len ledva mesiac( no tam boli aj iné faktory ktoré zrejme dosť zavážili a stratila som mliečko) 😢

karap
28. okt 2011

ahojte,tak som bola u lekara,spytat sa,preco nechodim posledny mesiac do nemocnice...Bolo mi vysvetlene,ze ak nemam tazkosti,tak MOJMU lekarovi preplati poistovna poradnu LEN kazdych 28dni.A do terminu mam chodit len k svojmu lekarovi.Ked som sa pytala na pasy a kontrolu ozvov a pod.,zase mi bolo povedane,ze ked nemam tazkosti,tak sa tieto ,,procedury,, nerobia.Az po termine.Takze uz to neriesim a mozem len dufat,ze je mala v poriadku,ze ma dostatocnu vyzivu a spravnu polohu....Bez komentara 🙄
Inak,dnes som mala hnusny sen,ze pri utz lekar povedal,ze cakam chlapca,no ja som mu oponovala,ze nie,ze cakam dievca.Tak ma pozrel pozornejsie a zistil,ze mala je postihnuta,ze ma nejake vyrastky,ze ju musia okamzite po porode operovat a chcel,aby som hned podpisala suhlas z operaciou,co som odmietla,kym malu neuvidim po porode....Taky blud 😖 ,zobudila som sa zo stiahnutym hrdlom a cela som sa triasla.....
Dnes mam uz od rana naladu pod bodom mrazu,uz sme sa z muzom aj stihli pohadat,lebo zobral dceru k svokre[na 4dni!]hoci som bola proti.Syna mi nechal,lebo on OBYDVOCH brat nebude.Syn je potom smutny,ze ho odstrkuju,nikto ho nechce a jemu je za sestrou smutno,nema sa s kym hrat.....chudatko moje ☹
A co sa tyka muza,tak sme ako v bludnom kruhu:on sa jeduje,ze s nim nechcem spavat a ja,kedze ma stale jeduje s nim preto nechcem spat.Takze ani z voza-ani na voz.
To bude vykend 😢 😢 😢

majoslava
28. okt 2011

@henrieta44 ja sa niekedy aj bolím ked ho dlhšie necítim... stále donho štukám aby sa pohol... ja som práve poslala mm do pekárni na makové buchty 😀 som dostala chuť 😀

veronika1417
28. okt 2011

@lenka1108 jaj netrap sa tolko ☹ a uz vobec nemysli na take strasne veci. Neboj uz je vsetko len otazkou dni alebo u Teba len hodin ked sa ho tak velmi nevies dockat skus tie overene techniky na spustenie porodu 😉

mysti
28. okt 2011

@danka89 Dani, dufam, ze bude vsetko v poriadku,. Ja som nastastie nemala na prietokoch ziadny problem, teda aspon doteraz a dufam, ze uz ani nebudem mat... 😕 ktovie, ja som si myslela, ze ked sa maly prevracia, pekne to tam "tlcie", ze je vsetko OK. Neboj, bude dobre, drzim palceky 😉

blackrose
28. okt 2011

@veronika1417 jeeeeeeeeeej, dakujem, urcite pozriem, ale prave rozmyslam, ci to ma zmysel, lebo si ma navnadila na tie palacinky a urobim si k tomu asi porkovu polievku 😝 😀

henrieta44
28. okt 2011

@veronika1417 jááj no vidíš lievance sme nemali ani nepamätám, no budú musieť počkať, lebo na zajtra si mm nakázal urobiť pečienku s ryžou, polievka dúfam ostane, aby som nemusela variť a koláč dúfam ostane tiež no a na nedeľu som si zase rozkázala ja ( manželovi samozrjme) že na varí musaku, mňňňňňňňňam, bože nech je už obed, som hladná a to som pred chvíľkou dojedla domáce musli a jogurt 😝

mysti
28. okt 2011

@majoslava aj ja som bola rano v obchode, kupila som si cerstvu babovku, mnam, tak som sa napchavala. K tomu kakavko a ranajky ako za mlada 😀
Inak ja presne toto iste robim malemu, ked sa dlhsie nepohne, tak do nehu stucham 😀

lenka1108
28. okt 2011

@henrieta44 ja mam strasne naliate prsia.vcera vecer ma bolelli bradavky a palili cele prsia.vyteka mi kolostrum tak sa bojim ze ho potom bude malo. este si musim zohnat odsavacku.to je jedina vec co mi chyba. inak ja mam podprdu 90 D takze neviem co budem mat potom ked budem kojit. 😉

@veronika1417 uz je vsetko teda az na sex odskusane. ja to uz nejak vydrzim sak co ine nam zostava...len cakat...

blackrose
28. okt 2011

@henrieta44 ja naliate prsia nemam vobec... po prvom trimestri mi to preslo a stale je to rovnako aj ked som citala, ze pred porodom sa znova zacinaju nalievat, tak mne nic...
@karap ten sen bol urcite kvoli tomu dr. Inak je to na nervy... a nechces ist sama do TT do porodnice sa objednat? Aby si bolo pokojnejsia? Ved kazdy tyzden sa nechodi len vtedy, ked nieco je nie je vporiadku... ☹

miriamapeter
28. okt 2011

@evane nádherný je, srdečne gratulujem a prajem vám obom hlavne veľa zdravíčka a dobrého spánku a papania 🙂

zlamal.i
28. okt 2011

@evane no nadherny je gratulujem nemozem sa vinadivat,aj aj chceeem 🙂

veronika1417
28. okt 2011

@blackrose baby tam denne pisu co varia a vymienaju su super recepty stale len od nich kradnem 😀 je to uplne super velmi mi to denne pomaha 😉
@henrieta44 ja som kedysi robila skvele palacinky aj lievance ale uz sa mi nedaria tak som si od bab vypytala recept a hned mi poradili - strasne su zlate 🙂 v Tv raz davali lievance kde vzdy do cesta este ked bolo surove ale uz bolo na panvici supla koliesko bananu dnu - joooj ja banany milujem takze som to hned skusala no ja pazrava som davala hned dve kolieska a potom sa mi to nedalo otacat 😀 😀 😀 som ja ale debo!

majoslava
28. okt 2011

@veronika1417
@blackrose mnam aj ja chcem palacinky 😀 strašne dávno som nerobila 😉

veronika1417
28. okt 2011

@lenka1108 hlavne nemysli na take zle veci, doslova take zle myslineky od seba odhanaj. Snaz sa rychlo mysliet na ine alebo nieco robit len aby si sa tolko netrapila 😒

blackrose
28. okt 2011

@veronika1417 mrkla som, je to fakt super, hned som si tam nasla par jedal, ktore by som si dala 😀 a tiez vyskusam ten recept na palacinky, co ti tam dnes odporucili... ja sice mam dobry recept od svokry, ale skusim tento 🙂 a spravim ich na parizsky sposob (na ulici v Parizi predavaju palacinky a vzdy som si tam dala s nutelou a pokrajanym bananom) mnaaaam 😝

trinka
28. okt 2011

tak čaute kočky...
ja som práve dorazila z poradne, najskor som zlakla, lebo som mala v moči krv a bielkovinu, ale mala je posunuta dole a ja som na prst otvorena... tak že by to mohlo byť aj cez víkend...
Len neviem či sa mám predčasne tešiť... 😕

blackrose
28. okt 2011

@majoslava urob si ich aj ty a budeme tu mat dnes palacinkovy den 🙂 a potom sa nebudeme cudovat, ze preco priberame 😀 😀

lenka1108
28. okt 2011

kuk co mi doslo na mail.

Tip:

Ak už kontrakcie začali, ale sú málo účinné, alebo ak ste už dávno po vypočítanom termíne a pôrod nie a nie začať, môžete skúsiť priblížiť alebo urýchliť pôrod prirodzenými metódami:

1. sex - nie v prípade ak odtiekla plodová voda!
Ako ste bábätko splodili, môžete mu ukázať cestu von. Samozrejme len ak je vám to obom príjemné. Spermie obsahujú prostaglandíny (používajú sa aj vo vaginálnych tabletách na vyvolanie pôrodu), ktoré môžu podporiť pôrod (vyzrievanie krčka). Ale len v prípade, že už je organizmus ženy na pôrod pripravený.

2. pôst, 3. klystír, 4. ricínový kokteil - tieto tri spôsoby majú spoločnú podstatu: spôsobia aktívnejšie pohyby čriev, a tie „podráždia“, povzbudia svalstvo maternice.

5. nápoje z korenia - do džbánu dajte 1ks škorice, 10ks klinčekov, 1ks zázvoru a zalejte 1 litrom vody, pijeme po dúškoch celý deň. Kvôli lepšej chuti a zvýšeniu obsahu vitamínu c môžete pridať šípkový čaj.

6. stimulácia bradaviek – minimálne pol hodiny, striedať 2 minúty trenie bradaviek prstami s cca 5-7 minútovými pauzami, kedy čakáme na odozvu tela.

7. éterické oleje – masáž bruška alebo kúpeľ s pridaním kvalitného éterického oleja z klinčeka, verbeny, škorice alebo zázvoru.

8. akupresúrne body – stimulovať min. 1 minútu – malíček na nohe, priehlbinka za palcom na ruke.

9. pohyb – urýchľuje už existujúce kontrakcie.

10. teplý kúpeľ – využíva sa aj vtedy, keď si nie ste istá, či kontrakcie sú už pôrodné (min. na pol hodiny sa uložte do teplej (nie horúcej!) vane a kontrakcie sa buď zintenzívnia, resp. budú pravidelnejšie alebo prestanú).

11. homeopatiká – po konzultácii s lekárom – Caulophyllum, Cimicifuga, Kalium carbonicum, Nux vonica, Pulsatilla, Sepia (vždy sa poraďte s homeopatom).

Viac sa môžete dočítať v knihe Zdravé tehotenství, přirozený pôrod od Ingeborg Stadelmann.

mysti
28. okt 2011

@blackrose @majoslava mnam palacinky, viete ze som aj ja nad nimi rozmyslala? alebo lievance - manzel mi kupil panvicu na lievance, ale budem robit asi az buduci tyzden. Dnes mi povedal, ze ma chut na spagety, takze dnes budu spagetky 😀

kaciatko81
28. okt 2011

ahojte
@blackrose ja som na tom rovnako, prsia ako keby ani nezaregistrovali, ze sa nieco deje.
@karap no nemas to jednoduche. to s mm je nanic, a to ze zobral len dcerku 😠 sa malemu necudujem, ze sa citi odstrceny, to by mal snad pochopit aj manzel. a k tomu dr, no neviem, ja viem, ze pokial chces rodit tu v nemocnici, tak odporucaju zacat tam chodit na poradne od 36tt a v knitke je myslim tiez napisane, ze od 36tt kazdy tzyden poradna, nie? pevne verim, ze to bude ok

majoslava
28. okt 2011

@trinka aj mne doki povedal že by to mohlo byt už cez víkend 😀 ale citim sa dobre nič ma zatiaľ neboli... a to isté mi povedal aj pred troma týždnami a vtedy som mala aspon bolesti... 😒

majoslava
28. okt 2011

@mysti ja som včera robila francúzke zemiaky ta sa to dnes doje... a spravím palacinky 😀 ja ich zvyknem vyprážať na dolkovej panvici a zliepať lekvárom 😝 mnam

mysti
28. okt 2011

@ majoslava...my mame asi nejake rovnake chute, ja idem robit francuzske v pondelok 😀 milujem francuzske zemiaky, mnam. Ja mam tiez presne tu dolkovu panvicu, tak na tom budem robit 🙂 a v nedelu ideme robit klobasky, mnam.
Dostali sme inak pozvanku na oslavu 60.narodenin - otcovej sestre muzovi. Na buducu sobotu 😀 Tak som sa smiala, ze az dovtedy neporodim, aspon sa dobre najem 😀 a bude to robit tu v Hnusti, tak o to lepsie 😀

eskymacik17
28. okt 2011

ahojte tak mame za sebou poslednu kontrolu .. maly vazi 3600 skoro som odpadla, pretoze stale ho pozorovali ze je moc malicky .. a zrazu toto 😀 .. spravili nam ster po ktorom by sme mali do troch dni rodit a ak nie tak 10 nestupujeme do nemocnice .. drzim palce vam vsetkym aby nam to dobre dopadlo .. ahlavne bez bolestne .. ja sa moc bojiiiiim .. celu noc som sa modlila aby tuto noc to este nebolo .. vsetko ma bolelo totiz po tom stere a este ma aj zub neskutocne zacal boliet 😢 ale uz je to fajn .. tak drzim moc moc palce nech to prejde rychlo nech uz mame drobcov pri sebe ..