icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

dominika_sk
3. nov 2011

@veronika1417 tiež sa neviem dočkať ale keď na pridu večer bolesti, lebo chodia už dva alebo tri dni posličkovia tak si vždy poviem, nieeee, ešte nieeee 🙄
@danka89 ja by som určite nešla, ale nech sa rozhodneš akokolvek, vela sil prajem 😔

kvietok73
3. nov 2011

@veronika1417 všetko najlepšie 🙂 a držíme prsty, nech to dobre dopadne 🙂

anulicek
3. nov 2011

@danka89 Micka, vobec nepozeraj na to, ci sa to patri alebo nie.. Urob tak, ako citis.. aby sa Tebe ulavilo a prestala si trapit malicku... Aj tak to citi, ze nie si v pohode...takze ak sa Ti ulavi, ked sa pojdes rozlucit, malinkej to pomoze tiez...
Uprimnu sustrast... a netrapkaj sa.. hovori sa, ze smrt je za odmenu 😉 aj ked nam, co tu ostavame sa to nie vzdy da tak chapat... 😔

veronika1417
3. nov 2011

@dominika_sk si rovnaka ako ja 😉 ja mam taky zmatok v hlave, ze no, aj som rada ze uz uz... ale potom sa bojim bojim... 😀

lenica81
3. nov 2011

@perlaoceanu ano, iba ak ma dieta alergiu, tak predpisuju to hypoalergenne, inak si to zacvakas... 😕

atima
3. nov 2011

@danka89 uprimnu susrasť no ja by som určite zostala doma, určite by som nešla ale v konečnom dosledku rozhodnutie je na tebe

harper
3. nov 2011

@danka89 uprimnu sustrast, tiez si myslim, ze ked sa na to citis, tak chod, malej by to nemalo ublizit, smutna budes ci tam pojdes alebo nepojdes. Pri najhorsom ju to skor vyzenie von.

ajvetka
3. nov 2011

@danka89 Mne zomrela babka, isla som na pohreb, ale dnu som nesla, cakala som vonku. A bola som spokojna, ze som tam bola a zvladla som to dobre.

lenica81
3. nov 2011

ahojte dievcata, tak pokym sa ja rozhodnem si tu daco pocitat, tak bum 5 stran novych... nestihacky.,.. 😅

rano som bola na poradni, vsetko ok, na prst otvorena, takze posun, lebo 3 tyzdne som bola na spicu prsta, ale inak nic extra sa nedeje... bola som aj na ctg, tak mi tam aj nejake kopceky vybehli, ale rodit este nerodim, je to daleko... hovorim, jedine zeby som sa tu s tym mojim starsim loptosom nejako barz natrapila, tak mozno sa to urychli, inak nic... a este nemozem, mama dojde az buduci piatok... inak sa budem trapit na sale sama, a chcela som mm pri porode, tak uvidime... 😎

harper
3. nov 2011

@lolinkamaminka pocuvaj, Ty sa tusim nudis? 😀 😀 😀 ze Ta take veci napadaju, taska zbalena, pre babatko vsetko nachystane? 😀 😀 😀 😀 a myslim, si ze su tam kde boli doteraz, len su trosku viac utlacane, tak ako vsetko, co je v okoli maternice. 😀

danka89
3. nov 2011

@ajvetka
@harper
@atima
@anulicek
@dominika_sk
@veronika1417
Dakujem vam za povzbudive slová... no asi máte pravdu ... trápim sa aj tak aj tak..či som doma alebo pojdem na pohreb, maličká to somnou prežíva...a pojdem preto zajtra na pohreb a ak mi príde zle tak sa zdvihnem a pojdem von... aspon sa mi ulaví že som tam bola... ☹ ☹ ☹ Ved toto čakanie sama doma je este horšie .. Este raz dakujem za vaše názory velmi si to vážim .

lenica81
3. nov 2011

@veronika1417 vsetko naj dievca, ci sa to uz narodi dnes alebo coskoro, budete to mat v rodinke vesele takto po sebe... 😵 a co sa tyka toho pristupu doktorov, tak neviem, ale ved ked je malo plodovky, tak sa zacne postupne zakalovat a to nie je dobre pre babo... 😕

kvietok73
3. nov 2011

ahojte baby 🙂

no dnes ráno sme absolvovali monitor a malá tam tak poskákala, že sa stavím, že mi lekár zajtra povie "zajtra rodíte, alebo dnes " :D ale to mi povedal už asi 4krát, tak kto by mu to veril :D ale zase včera večer nás dobre ponaťahovala...tak uvidíme, kedy sa to spustí 🙂 ja osobne by som ešte zajtra vybavila rodinnú návštevu, v pondelok cvičenie, v utorok to nevyhovuje manželovi, ale streda je ok :D :D :D keď už nič, dúfam, že ste sa pobavili 🙂 držím prsty, nech nám to všetkým dobre dopadne 🙂 🙂 🙂

lenica81
3. nov 2011

@danka89 uprimnu sustrast... mne v auguste zomrela babka a keby som nebola na druhej strane republiky, tak idem, nech si kto chce co chce hovori... este aj mesiac po na cintorine som sa rozrevala jak mala... ale je to o tebe a tvojich pocitoch, takze ako pises, ked ti bude tazko, mozes vyjst von... 😔

lianka7
3. nov 2011

@danka89 Mne zomrel dedko pred 2 mesiacmi,to som bola v 7.mesiaci a spolu so sestrou,bruskate sme isli-mala som potrebu tam ist,samozrejme pri truhle sme neboli,ale rozlucit s nim som sa rozhodne chcela....

zlamal.i
3. nov 2011

@veronika1417 jej ta vsetko naj,skus sa s malou porozpravat a este by ste to stihli dnes 😉

kvietok73
3. nov 2011

@danka89 úprimnú sústrasť :( .... ja by som šla tiež....a aj tak tvoje malinké vie, že čo sa deje......rozlúč sa tak, ako to cítiš..

danka89
3. nov 2011

@kvietok73
@lianka7
@lenica81
Dakujem baby ☹ Ved ani ja by som ku truhle nešla..to by som fakt nezvladla... zajtra už bude vraj zatvorená tak by som si tam mohla ist sadnuť na tu hodinku...na kar nepojdem určite... budem rada ak vydržím počas pohrebu neskolabovať... ☹

karap
3. nov 2011

@veronika1417 tak to si asi zle napisala[alebo pochopila lekara]lebo plodovu vodu musis mat 😉 Ved v nej babatko plava az do porodu a pri porode odchadza spolu z babatkom....

karap
3. nov 2011

@dominika_sk 😀 pocuj,vsak Ty sa furt bojis a nechces ist rodit,a odkladas to ,,na zajtra,,.....Sak keby sme mali cakat vsetky,kym Ty sa rozhodnes konecne ist rodit,tak sme tehotne este na vianoce 😀 Sak neblazni!

veronika1417
3. nov 2011

@karap nie nie to sa bezne stava len bud rada ze Tebe nie 😉

zlamal.i
3. nov 2011

ahojte baby,tak dnes som bola rano v poradni tam mi nic nerobili a o jednej na pasy a prietoky.pytala som sa aka je mala velka tak mi dr povedala ze nema cas aby mi malu pomerala,vraj to mam sa pytat svojho doktora,ze aj tak sa to robi iba ked nieco nieje v poriadku 😠 ale zevraj mala nevyzera ze bude mala,ze je dost veka na to ake ma brusko.inak ze je vsetko v poriadku.a dostala som radu ze ak uz budem chciet rodit tk mam skusit pit tonic,ze do dvoch dni porodim,lebo ze teraz uz babu naposkodi nic.tak potom skusim 😵 😵 tak baby skuste ten tonic.
dominika_sk do kedy mame cakat,daj nam ultimatum,aby sme vedeli do kedy plati tvoje nariadenie nerodit 🙂 🙂 🙂

liat
3. nov 2011

@anicka87 tak isto sa obliekam aj ja 🙂 muzove mikiny a vesty 🙂 nedaaa sa inak 😀

luci66
3. nov 2011

@gloria9 ja som dosla o 6tej rano n aprijem a vecer o 19tej sa rozhodli pre cisarsky a o 20.44 bola mala na svete. Bolesti som mala uplne slabe, neotvarala som sa a krcok bol vysoko a doktorom sa nepacili malej ozvy tak sa pre istotu rozhodli pre cisarsky. Mala som spinalku, nic prijemne, nevedeli mi ju najprv zaviest,2krat mi noha vyskocila, operacia nic moc, samotne rezy som necitila,ale citila som take neprijemne tahanie jak ked ti natahuju kozu, bolo to cele velmi rychle a potom som spala do rana a na 2den okolo obeda mi doniesli malu. Samoska stichy trochu bolia,ale nic strasne, uz je to lepsie a hlavne mas pri sebe babatko tak sa snazis nad tym nerozmyslat. Inak celkovo TT nemocnicu hodnotim velmi pozitivne az na toalety :(.

luci66
3. nov 2011

@harper v piatok 28.10 cize dalsi oktober 🙂

lolinkamaminka
3. nov 2011

@harper zajtra mam termin, myslis ze by som si dovolila byt nepripravena? 😀 😀 😀 jasne vsetko nachystane 😀 😀 😉 len toto mi tak uz dlhsie vrtalo v hlave, tak som sa to musela spytat konecne 😉 😀

tasiko
3. nov 2011

Ahojte maminy 🙂dúfam že sa máte všetky dobre som zvedavá na ďalšie babulo kedy bude 😉 @danka89 drž sa aj také chvíle musia byt ☹ 😔 určite to zvládneš 😉
chcem sa opýtať ideme zajtzra na kontrolu /usg bedrových kĺbov / kvôli KP-čku a neviem ako mám malú obliecť ešte som s ňou von nebola...fusak ešte nemáme čakáme naň a aj sa mi zdá že by to bolo príliš skoro veď taká zima ešte neni ale nechcem zas na druhú stranu riskovať...dáme ju do autosedačky tak neviem stačia body na to svetrík tepláky a deka...či??? poraďte skúsenejšie prosím...vďaka 😉 😒

gab
3. nov 2011

@veronika1417 vsetko naj k narodeninam, 🙂 n 🙂 u 🙂 🙂 o 🙂 s 🙂 l 🙂 a 🙂 v 🙂. niekde som sa docitala, ze plodová voda odteká počas celého pôrodu, až do narodenia bábätka, a priebežne sa tvorí nová, takže bábätko nie je „na suchu“, no ktohovie.Ale ja si myslim, ze keby to bolo naozaj tak, tak si ta tam hadam nechaju , ved by to lekari hadam neriskovali, ci hej?

lady511
3. nov 2011

@dadda02 ahojky no bola som u dokiho v poradni a predpísal mi fenistil gel a tabletky...ale už to mám po celom tele tak neviem bože či to pomože alebo čo robit...či si dat ten zodac ☹

dadda02
3. nov 2011

@lady511 Hm, tak to bude vazne asi "len" alergia. K Zodacu je na nete uvedeny pribalovy letak, kde je napisane: Čomu musíte venovaťpozornosť, skôr ako začnete liek ZODAC užívať?

ZODAC nesmú užívať pacienti s precitlivenosťou na niektorú zo zložiek lieku a pacienti so závažnou poruchou funkcie obličiek. Pre použitie ZODACu v gravidite musia byť zvlášť vážne dôvody. Pretože ZODAC prestupuje do materského mlieka, nesmú ho užívať dojčiace matky.
http://www.cme.sk/sz/lieky/showpil/528/19500/zo...
Tak ja neviem...
Doktor vylucil problemy s pecenou a tehot. dermatitidu (PUPPP)?
Z mojich skusenosti so svrbenim Ti viem poradit biele vzdusne pradlo, pit vela vody (na odplavenie skodl. latok) a skus sa teda poriadne natierat. Inak mna prvy raz tiez len tak odbili, ze mam alergiu. Ale po dvoch dnoch nezensitelneho skrabania som nabehla k doktorovi zase a konecne mi spravil aj testy na pecen a poslal na kozne do nemocky. Tam mi urcili slabu teh. dermatitidu, dali injekciu kortikoidov, injekciu dithiadenu a kraem. To bola uuulavaa. Ked to bude dalej neznesitelne, nenechaj sa odbit a chod k lekarom opat. Silno drzim palce. 😖