Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
No teda 🙂 uz sa aj november konecne rozbieha 🙂) Gratulujem maminky 🙂)
Ja som bola 5 dni u rodicov- no mama sem tam hodila poznamku na nase babo, ze " to chlapcisko ", takze sme sa posunuli dopredu, lebo mu uz nehovori "to decko" :/ :D No a dnes mam skusku, tak drzte palce, nech sa podari a konecne sa aj mne zacne materska, lebo uz nevladzem :(
@afra joooj este ze ja mam uz skolu za sebou, uz by sa mi veru nchcelo ucit sa, stresovat na skuskach... fuuu 😒 aj ked spomienky su to super, dobre nam bolo 😀
Dobre ranko vsetkym, tak ja prave tlacim ranajky do hlavy, o 9tej idem na CTG-cko...Dnes mal byt ten den "D" a nic sa zatial nedeje, takze to vyzera ze sa nezaradim medzi tie percenta mamiciek ktore rodia presne na tremin 🙂
@lolinkamaminka a hned sa mozes spytat ako to riesia pri dvojickach 😀 Ja si myslim, ze natocia ctg dvakrat. Ja som mala prvu sest dni po termine.
krasne ranko prajem vsetkym 🙂
tak sa pridavam k tym, ktorych bolia bedrove klby 😒 vcera vecer som uz nevedela v akej polohe mam byt, bolelo ma vsetko... klby, krize, brusko... uz som si myslela, ze zase zacinaju poslickovia, ale toto trvalo v jednom kuse...
inak mm vcera kupil puzzle (asi po sto rokoch!) ze aby sme sa vecer nenudili... kupil take mensie 500 kusove a my sme ich za vecer zlozili 🙂 sme sa bavili ako deti 🙂
@eviiinka ani mne nerobil monitor, ale naposledy mi povedal, ze mi ho nerobi radsej preto, ze ked mozem porodit skor, ze to moze drazdit a aby mi este nevyvolal s tym porod... naposledy mi robil prietoky a vsetko sa mu zdalo ok, ja mu verim, ze ak by sa mu nieco nezdalo, tak by to riesil 😉
@harper vidis? 😀 😀 😀 ked tam bude nejaka normalna sestricka tak sa to spytam a dam ti vediet 😀 😀 😀 😉 😉 😉
Ahojte baby,fuuu tak ja som mala prvu otrasnu noc pocas tehu...myslela som,ze skoncim s mm v porodnici.Zacali mi totiz kontrakcie-boli kazdych 30 min...obcas sa skratili na kazdych 20 min.ale na kratsi interval uz nesli.Este som mala v noci pocas kontrakcii dalsiu,uz v poradi asi 6.stolicu....zeby sa telo cistenim pripravovalo???A s kontrakciami ma priserne zacali boliet bedrove klby,tie ma bolia ja teraz...brusko aj krize ma pobolievaju,opat som bola na velkej a stale chodim cikat....tak toto som tu este nemala.Som zvedava,ci sa nieco opat zacne...
@lianka7 no, ja som tiež pri prvej chodila na záchod asi každých 5 minút a na striedačku cikať a na veľkú. Ale to som už mala vyvolávačku a malá sa do pár hodín narodila...🙂
@harper neviem, poviem ti, keď mi to budú robiť...🙂. Ale predpokladám, že sa tam dá pripojiť ešte jeden snímač ozvou a točia to na jedenkrát...
@betina1984 No mne zacali tieto "lietačky" na wc od včera...pojdem si asi hodit teplu sprchu...v noci nam totiz nesla tepla voda,tak som prikladala na krize len termofor.
@lianka7 sa ti to možno rozbehne po tej teplej sprche...🙂.
@lianka7 teeeda, inak mna uz tiez kadeco zacina pobolievat 😕 brusko mi tvrdne v kuse, v noci som nemohla spat ale to aj z rozrusenia, bolia ma slabiny na nohach a dokonca chvilami cele nohy ale menstruacne bolesti nemam
@tina233 asi je to stresujuce, ale aspon vies, ze v pondelok uz to budes mat za sebou... tak nech ti tie posledne dni rychlo ujdu... 😉
@afra drzim palce na skuske, ja by som asi uz na to bola leniva... 😅
@lolinkamaminka neva, tak sa Zare nechce do toho pocka... 😎
@blackrose ja tu mam rozlozenu 1000cku smajlikov, akoze do detskej som to kupila, ale to asi aj obe deti vyrastu, pokym to poskladam... 😀
@lianka7 tie behacky nezavidim, ale mozno predzvest porodu, uvidis co tepla sprcha... 😉
@lianka7 joooj ozaj a cikam staaale aj ked len cvrk ale mna az brucho boli ako strasne mi treba a cele stvrdne ze mam pocit ze ma to cele boli a mala sa tlaci
@betina1984 No idem ju vyskusat.... 😉
@veronika1417 Ja som mala prvu noc taku,ze som chodila po byte s termoforom a stonala od bolesti...raz som si ho dala na brusko,raz na krize.Trvalo to od 23.hod.do 3.30 a az potom sa bolesti ustalili a teraz citim len take slabucke pobolievanie....
inak ahojte, ja spim dobre, asi preto, ze nejako skoro sa do postele nedostanem, tak ako by ma hodili do vody... len tie prechadzky na wcko ma nebavia... 😒
dnes ideme von s malym, kukneme aj do obchodu nejake darceky a ozdoby na stromcek... tesim sa... len potom to budem musiet domyselne ukryt... 😎
@blackrose moja segra ked bola tehu tiez skladala puzzle 🙂 tie co maju najviac kusov, nic ine sme jej nekupovali a ona ako blazen cele dni skladala 😀 a aj jej to dlho vydrzalo 😉 manzel bol spokojny lebo kym neobjavila puzzle tak stale stahovala nabytok hore dole a on uz na to nikdy nemal nervy ked prisiel z prace a ona ho dirigovala 😀
@lianka7 skôr skús horúcu vaňu...🙂
@lianka7 ja som nechodila teda az na to WC ale stale som mala oci vyplestene a nad vsetkym rozmyslala a nie a nie zaspat no a brucho tvrdeee ako skala 😕 nemala by som to zavolat gyne?
@veronika1417 nazďo, ja mam take iste bolesti ako ty. včera mi ta bolesť slabin vystrelovala cez stehna až do lytok, no bolo to zaujimave 😔
@lenica81 @veronika1417 som normalne nechapala ako ma to bavilo 😀 som hned mm povedala, ze nech kupuje dalsie, ale aspon 1000-ku 😀 😀 skoda, ze sme na to prisli az na konci tehu a ja som sa taaaaak nudila, ked som musela lezat...
@lianka7 aj ja ked mam falosne kontrakcie, tak beham na wc-ko na velku... to je normalne podla mna, lebo to ide jedno s druhym... hned sa ti aj creva rozhybu a mozno u teba je to opacne, ze creva rozhybali kontrakcie 😉
inak mna uz viac-menej nonstop bolia krize a obcas sa do toho prida aj brusko... tak uz pomaly ani neviem, ci mi zacinaju kontrakcie alebo nie... mam pocit, ze je to uz blizko, ale do pondelka musim vydrzat, az potom tu mam svojho dr.
kočky vy už máte všetky rozhodnutie zo Soc.poisťovne o výške materského??? Mne to stále neprišlo, ide ma poraziť. Dnes tam skúsim zavolať, čo je s tým 😝
ahojte babulky,.. konecne som online aj v nemocke.ale asi iba dnes.
no ako vam kosta pisala Benjaminko sa narodil vcera o 11:00 akutnym rezom.od vcera rana som mala bolesti.kazdych 5 min.a dali riadne zabrat.najprv som ani nevedela ale potom sa robehli.maly sa otocil totalne priecne tak ma brali hned na salu.no a tam zacali rezat o 5min 11 hod.o 11:20 ma odvazali z operacky.na sale totalna sranda s dr. sme sa furt smiali.mala som naladovku tak boh vie co som mu tam trepala.
no a potom mi povedali ze mal maly 2 krat omotanu snuru a zelenu plodovu vodu.skoro ma slahlo.diky bohu je ale ok.pri reze mu trosku dr.zarezal do hlavicky lebo sa zase otocil hlavou dole uz na sale.ale mal to len na jeden stych....
vcera mi ho ukazali 2 krat a dnes ho este len cakam.je uplne rovnaky ako bola mala. 🙂
no a ja... vsetko ok ta jazva boli ale neni to az take strasne.zatial som si len raz vypytala injekciu proti bolesti.celu noc som prespala. akurat teraz rano ma dali sadnut a to som myslela e umrem od bolesti.o 11 idem skusat chodit tak ma asi slahne.no nic musim vydrzat.
inak gratulujem novym maminkam 🙂 a to fakt som prva novembrovka??????jeeeeeeeeeeej 😀 😀

boooze dievcata...od 3 som hore,ale teraz som to uz vzdala...tak so aspon precitala,co ste popisali...ja som vcera bola dohodnut termin cisarskeho,myslela som ze uz si ma tam nechaaaa...a dohoda v pondelok rano rovno na porodnu salu...tak verim ze v pondelok to budem mat za sebou....ze bude stihat ma urobit...ze ma nebude posuvat...to bude vikend,manzel ma prave sobota,nedela 12tky,ale este ze mam moju 18 rocnu dceru, ona mi je tiez velkou oporou...povedala ze cely vikend bude so mnou...lebo inac je stale zaneprazdenaaa...uz vidim moju paniku a o spani nehovoriac...chcem sa opytat, mozno to vyznie ako somarina, vcera v pravde pisali o materskych a rodicovskych, ak to prejde, co dufam a malo by sa to tykat aj nas...mali by nam predlzit na 40 tyzdnov a to sa chcem pytat,tych 40 tyzdnov je od nastupenia na matersku, alebo od narodenia babuliatiek, toto jedine mi nie je jasne.Tak mozno niektora budete vediet....hm?.... 🙂