Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
stefie gratulujem 🙂))
@z0e to som si prave nebola ista tym zltym zlatom 😕 ja mam rada biele ale ked som si bola popozerat v zlatnictvach tak zlte sa mi pacilo viac a k farebnym kamienkom vyzera tiez krajsie 😉 my mame s manzelom aj obrucky aj snubak z bieleho tak trosku k nam nebude pasovat ale zato bude mat krajsiu tvaricku so zltym zlatom 🙂
@denis006 to prepichuju az v posledny den? 😕 som sa bala, ze to nestihneme lebo baby ma strasili, ze ich treba priniest hned do porodnice so sebou inak ich nedaju miminku tak hadam postihame 😉
@liat aj nam ale ja som mala vybrat a ona ich zaplati 😀 ja som totizto hrozna, nic sa mi len tak nelubi tak nik z rodiny nema na mna nervy a vyberam vzdy vsetko sama 😉
@lianka7
@lenica81
@veronika1417 no tak ja neviem, čo ten môj dr. chce od tehotných, aby pribrali len 3 kg, čo váži bábo 😲 Ja som pri obidvoch tehotenstvách pribrala okolo 20tt najviac, také 3-4 kg za mesiac a to sa mu vtedy zdalo straaaašne moc, tak mi vždy kázala málo jesť. A pri prvom tehu som pribrala 11kg a teraz len 8,5 kg, tak ja neviem, čo by robil, keby priberiem 30kg ako moja teta alebo jedna kamoška 😝
@stefie gratulujeeem uplne uzasne si to zvladla a huraaa malinka je uz pri Tebe 🙂 inak baby ved to je aky zazrak, ze kdesi cosi a kuk je s nami nieco co je len nase. Vela zdravia a stastia prajem a posielam pusinku malinkej 😉 si sikulka!!!
@veronika1417 moja segra je napr. pri vybere nerozhodna, nevie sama co chce vobec, takze uz len ist s nou na obed je trapenie... predtym jej vybral otec a musela byt rada, ze jej zaplati obed, ked sme to nechceli natahovat... takze ked nepovie co konkretne chce ako darcek, vyberiem a nech sa posklada, lebo ja na to nemam nervy... 😅 😀
@stefie Blahoželááááám , prajem frišké zotavenie a nech ste zdravučke a máš vela mliečka
@lucka33 ako je aj dobre, ze je taky dosledny a drzi maminy nakratko lebo niektore naozaj vedia vela pribrat ale poznam pripady kde sa to jednoducho nedalo ovplyvnit 😖 niekto zje vela a nepribera a niekto sa snazi a priberie vela napriek tomu, ze si cely cas dava pozor. U mna to bolo tak ze nepriberala som aj ked som zacala dost jest a ked som naraz pribrala a zacala si davat pozor aj tak som to nevedela ovplyvnit. V dobrom zavidim tych tvojich 8,5kg 🙂 ale som rada aj za seba, ze nemam viac ako mam 😉
@lenica81 ja viem, ze to dokaze ist strasne na nervy ☹ ja som presne taka vahava a nerozhodna ale je to aj tym, ze mi na niektorich veciach tak velmi zalezi a myslim, ze aj segre 😉 tak pevne nervy s nami 😉
@veronika1417 aj ja som taka, ale kamoska ma uzasny vkus takze nepochybujem o tom ze by neboli pekne 🙂
@veronika1417 tak áno, určite je to dobre, keď ženy usmerní, ale zas ja si nemyslím, že som ten prípad 😝 😀 Sama nechcem veľa pribrať, kto to bude potom zhadzovať. A ja aj napriek tomu, že som teraz pribrala menej, tak som väčšia, lebo východziu váhu som mala o 5kg viac ako pred prvým tehu. A ja zas keď niečo večer zjem, tak ráno to hneď vidno na váhe 😝 Takže sa snažím držať si váhu do pôrodu, nech už nenaberám... Som zvedavá, koľko kg nechám v pôrodnici 😝 Po Sabinke som hneď zhodila 7kg...
ahoj dievcata, chcem sa opytat, ci niektorej z vas vyslo hranicne CTG. Mojmu drobcekovi 2x asi zo 6 CTG a ja neviem co to znamena. Zvysne 4 vysli normalne
@lucka33 to zalezi od vela veci od vychodzej vahy od konstrukcie tela, od metabolizmu,... jednoducho kazda sme ina no je dobre si uvedomit, ze si treba trosku aj pozor davat. Napriklad moja segra ta sa naozaj ledva hybala a bolo to aj preto, ze jedla ako taky slon a ja som sa bala, ze budem taka 😨 tak ale davala som si pozor a ked som videla, ze moje telo nereaguje az tak brutalne tak som si aj dopriala. Od zaciatku tehu som len doma a pohyb som mala minimalny lebo som musela stale lezat a predsa som nepribrala tolko co segra a kamoska
@veronika1417 no ja som pri prvom tehu mala aj relatívne dosť pohybu, chodila som do roboty, vybavovali sme kopec vecí okolo domu, svadbu sme mali, takže bolo toho dosť. teraz som len doma, sem-tam prechádzky s malou - to nie je bohvieaký pohyb, takže teraz som tomu moc nedala, ale teraz aj menej vládzem, ako pri prvom tehu. A tiež sa mi nechce 😝 😀 Ale poobede sa prinútim ísť s malou von, aspoň na chvíľu, aby sme boli na čerstvom vzduchu. Aj keď ja už tak viac-menej posedávam na terase, ale tak čo o týždeň rodím, potom budem mať pohybu habadeeej 😀
@veronika1417 kráááásne naušničky 🙂
@stefie Gratulujem a prajem rýchlo zotavenie 😉 Držte sa!
@stefie juj moja,tesim sa,ze si to tak super rychlo zvladla.A bez nastrihu.Gratulujem k malinkej.Dnes v noci som bola cca 7x hore [cikat,zakryt deti....]a zakazdym som si spomenula na Teba.Ze uz to mas za sebou a prave spinkas a malu uz budes mat rano pri sebe...Trosku Ti zavidim,kedze mame rovnaky termin a ja absolutne nic...ziadne priznaky bliziaceho sa porodu.
No co uz,musim si este chvilku pockat 😖
@dominka757 Ano chodim uz kazdy tyzden,zatial je vsetko ok...ja tiez by som najradsej rodila po 17.11.kedy uz bude k dispozicii moj porodnik-tak sa hadam nejako pokope udrzime 🙂
@veronika1417 ahoj prepač že otravujem ale terz som prišla na to že mame asi rovnaky termin ja som včera začala 39tt a termin mam 22.novembra tak to by bola sranda keby sa nam narodia narovnako babatka 😀 a ešte som mojmu dr. sa tiež niečo nezdalo na kultivacii ale nedal mi žiadne lieky ani nič len povedal že pred porodom mi daju antibiotika tak mi je divne že ty maš čipky 😕 a tiež ma nič nesvrbelo ani nepalilo naozaj každy doktor je iny a berie to inak
@charlottte a kedy mas termin? ci sa stretneme🙂
@monculik5 ahojky 🙂 coby si otravovala? len pis ja som rada 🙂 ja mam termin 20.11.2011 ale vraj sa ho uz nemam drzat, vraj pojdeme ovela skor no nejako sa mi podla malej nezda 😀 ja som mala streptokoka oki toho nemam len mi tam nasla nejaku kandidu ci ako sa to vyjadrila, tak mi pre istotu dala a dobre spravila lebo aj ked ja som vobec nic necitila tento vikend brutal 😖 palenie, vytok.,,, 😖 a najlepsie je, ze hned po prvej sa mi ulavilo a teraz akokeby uz nic nebolo. Na vecer po sprche dam a mam pokoj len je to dost velke ale asi za par dni tym prelezie nieco ovela vacsie 😀 ja som rada ak to prejde kym sa mala narodi ale je ich az 15nast takze to asi nestiham 😀 a Tebe doktor hovoril, ze vydrzis do terminu?

tolko ste ttoho počas vikendu napisali že nesiham čitať takže len vskratke novým mamičkám blahoželám a babatkam prajem veľa dravia 🙂