Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@22nikuska no ja dufam,ze ten moj maly dodrzi termin🙂 nechcem rodit skor ale ani vyvolavacka nieje bohvieco..bola som tam teraz na prietokoch a sedeli tam nejake mamicky co boli hospitalizovane a prenasali..
a ty si tam rodila aj prveho?
@charlottte no,pisala ze ju to chyta,tak sa ide obliekat a odvtedy sa neozvala..a lezala si priamo na gynekologii? ja som tam bola minuly tyzden na prietokoch a tiez mi tak divno hrdlo zovrelo,ked som si predstavila ze tam budem bezat na prijem🙂 no som priamo z PD,ale uz zo 3 roky zijeme s muzom v BA..ale rodit tu teda nechcem, do prievidze chodime dost casto,aj cele rodiny tu mame,ja doktora.. a ty si priamo? a ku ktoremu gynekologovi chodis..
Ahojte, tak dnes mám potvrdenú sekciu na 14.11. a budem rodiť v TN. Už sa teším a bojím zároveň!
@veronika1417 tak neviem yaleži od toho ake bude ctg a keby že nie ttak som 16.11. objednana na sekciu, ttakže o ttýžden aj niečo bzz som to mala mať za sebou
ahojte babulky. pozerám, že tabuľka s detičkami sa postupne rozširuje. všetkým maminkám gratulujem a prajem detičkám veľa zdravia a spokojné detičky 😉
@veronika1417 ty sa mojka ako máš? vidím, že na princeznu ešte čakáš 🙂 ako budeš na koniec rodiť? ozaj a čo rizikovky, mala si už lepšieho dr.?
Naša Natálka je dnes doobeda umrnčaná (ale už je to tretí deň za sebou) a len by sa na rukách nosila. tam je spokojná a nič jej nie je. tak keď zaspí, dám ju do postieľky, kde vydrží 20min a potom veeeľky plač a zase ide na ruky ☹
@prettybaby no jasne, ze som sa nenahnevala, som rada, ze si dala babam vediet.
Takze Sebastianko sa nam narodil 31.10.2011 o 8,45 s mierami 3400g a 54cm. POrod som mala dost tazky, aj bolesti som mala dost dlho.
Tie ktore si este spominate, co sme si naposledy pisali - odtekala mi naozaj plodova voda, prijali ma o polnoci 30.10., takze ste mali pravdu.
Pustili nas v sobotu, lebo Sebastianko mal zltacku, ale len miernu, takze sme uz doma komplet rodinka. Podoba sa na ocka, je to celyyyyy otec a ten sa v nom vidi. Velmi mi pomaha aj s domacnostou aj s malym.
Som naozaj stastna 🙂
@mysti poprosime foteckuuuuu 🙂 ja som Ti vo stvrtok chcela pisat, ci uz idete domov ,ale hovorim, si, ma toho dost, urcite ju vsetci bombarduju sms a telefonatmi- este to mam cerstvo v pamati aj ja 🙂
@prettybaby no, pustili nas len v sobotu koli tej zltacke
som tu teraz len na skok, maly je zase hore a uz tu cmulka na mna hlados, ale ked zaspi, urcite fotecky stiahnem a pridam 🙂
@micicka napisala som Ti IP 😉
@mysti gratulujeeem!!! musi byt krasne mat chrustika pri sebe a ked sa podoba na tatinka a ten teraz tak pomaha... no krasna rodinna idylka! To cmulkanie ten zvuk to je uzasne - vola maminku 😉 vela zdravia a stastia vsetkym!
@luci66moja malá tiež mala žltačku a jediné čo som robila bolo že som ju vyhrievala na slniečku za oknom v izbe, prírodný vit.D a este v nemocnici som jej davala glukopur rozpustený vo vode ale žltý sme boli asi dva týždne.Pri bolení bruška jej možeš nakvapkat na lyžicku alebo priamo do pusiny dve tri kvapky espumisanu alebo sab simplexu alebo ineho pripravku s obsahom simeticonu aby jej odišiel nahromadený vzduch z brucha.Taktiež jej bruško možeš masírovat okolo pupka vraj proti smeru hodinových ruciciek su na to rozne pripravky Pupík alebo Flatulin gel.Každe dieta je individualne kazde spapa inak tak nejakých tabuliek by som sa nedržala.Sem tam ju odváž ale ved to budeš aj vidiet ako prospieva.
@mysti a zmen si udaje v pase🙂
@veronika1417 ano, je to krasne, som rada, ze ho mam uz pri sebe 😀 je uzasny 🙂
@gloria9 a preco mas sekciu? ak sa mozem opytat?
baby, ako si zmazem z pasu, ze cakam dieta????????blba otazka, ale nevieeem to 😠
@mysti chod na ucet, moje nastavenia, rodina a tehotenstvo... tam uz to len zmenis 😉
@veronika1417 pretoze mam posunutu platnicku pri mieche a pôrod by moj stav zhorsil a taktiez mam aj kandidu je to plesnove ochorenie a nevedia ma z toho dostat pri pôrode je to prenosné na dieta cize nemozem robit normalne a ty ako rodis?
prave sa balím do nemocnice ale neviem čo vsetko si mam zobrat viete mi poradit?
@gloria9 no ja tiez asi sekciou uz to mam zmenene tretikrat 😀 inak aj ja mam kandidu ale beriem na to teraz take gulocky tak dufam, ze to bude v pohode 😲 streptokok mi vysiel negativny ale nejaku kandidu mi nasli a tak od nedele beriem ale je ich az 15nast tak nestiham dobrat. radsej to zajtra hned poviem doktorom este ze si to napisala
@veronika1417 aj ja mam tiez take gulocky take farba kaky 🙂a uz mas termín kedy ides na sekciu?no mne tie tabletky vobec nezabrali uz mam len tri ks ale nevidim ziadny vysledok a ty preco ides sekciou?
@gloria9 ty si si dala pekne na cas s tym balenim. myslis ako celkovo co zbalit, hlavne nezabudni tehu knizku, ak si vydata, kopiu sobasneho listu, preukaz poistenca, rukavicky pre babatko, aby sa neposkriabalo, podlozky do postele, vlozky, zupan, u nas treba aj misku na polievku, pribor, pohar, lyzicku, nejaku mineralku, prezuvky a kopa dalsich veci
@gloria9 ahoj, no ja som si zbalila vacsinu veci podla tohto...aj ked v kazdej porodnici je to ine ale toto su myslim najzakladnejsie potreby...🙂 http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1276/co...
@harper srdco este, ze pises zajtra sa mam hlasit na Kramaroch tak idem skontrolovat tento tvoj zoznam s tym co som mala pobalene sem do Nr 😀 ak Ta este nieco napadne daj vediet prosim Ta lebo je to ine ako som potrebovala sem 😉
baby neviete ako je to s tým ak sa sám porod nezačne?????, ☹ moj gyndoš ma pošle do nemocky?,a tam mi to vyvolaju?a ak sa neotvorím lebo som len na 3cm a dalej nejde
@mysti jooooj on sa smeje??? 😀 ja odpadnem to uz taky malinky vie 😀 ja poznam len take tie male usmeviky kedy sa mimi len snazi no toto je krajsie ako vyrehotany smajlik!!! Krasny chlapcek a skvele meno 🙂

@harper ved ano ale vies uz kolko som to overovala a z niekolkych stran tak uz nedufam len ma vzdy vie nastvat ked vydaju clanok, ktory cloveka ubezpeci, ze zije v krajine v ktorej sa o neho postaraju a prd ! Uz som napisala tak pockam co odpisu aspon budem mat nejake pisomne vyjadrenie.