icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

janulkan
8. nov 2011

@lenica81 ved toto, ze jest sa musi, ale co 😀 mali by vydat nejake prirucky co varit pri konkretnom babatku a manual k dietatu 😀 neprotestovala by som, keby nieco take vymysleli 😉

dena
8. nov 2011

@kiribaby tak ako kaiii aj mne robil dnes prietoky dr. Demečko a do poradne zas chodím dr. Vačokovej 🙂 ďalšiu mám 14, ale to pevne verím, že malý najneskôr v nedeľu už bude medzi nami 🙂

22nikuska
8. nov 2011

baby predplatrili ste si niektora porodnika??? u nas to stoji 200eur,aj som nad tym uvazovala ale je to hrozne vela.viem si predstavit kolko plienok by som za to kupila...len som to chcela kvoli tomu,ze nas ocinko je cely tyzden v robote a len vikendy je doma tak keby nestihol porod tak by som mala aspon trosku klud ze ma odrodi dr ktoremu doverujem...aky mate nazor?

lianka7
8. nov 2011

@22nikuska Ahojky,ja som si zaplatila za porodnika-mojho gynekologa,ktory pozna celu moju anamnezu a maximalne mu doverujem.A viacmenej z toho isteho dovodu-mm pri samotnom porode nebude a chcem,aby ma odrodil clovek,ktoremu doverujem-pre moj lepsi pocit.Od zaciatku sme to takto planovali a na zazmluvnenie sme si odkladali peniazky,aj u nas je to 200 eur-stoji to vela,no vzdala som sa epi aj nadstandardu a za toto si teda "rada" zaplatim...

hajatanufus
8. nov 2011

@lenica81 ja ju mozno dostanem ako vianocny darcek teda oneskoreny z porodneho lebo neznasam tie kopy takze verim ze ju uz zboznujes teda ak nam to domaci dovolia lebo byvame v prenajme

anicka87
8. nov 2011

@22nikuska moj nazor je taky ze su to zbytocne vyhodene peniaze, pretoze aj tak su pri tebe len sestricky a doktor pride na hotove, a okrem toho je jedno ktory lekar bude pri tebe, odrodit ta musi tak ci tak a v konecnom dosledku, pri bolestiach ti bude jedno ktorry je pri tebe bolesti budes mat pri hociktorom rovnake. ja si radsej za to kupim nieco pre maleho 😉

karap
8. nov 2011

@22nikuska ak pre Teba niesu peniaze problem a poznas [a doverujes]nejakeho dobreho lekara,tak preco nie.Ja som rodila 2x,zakazdym ma rodil niekto iny a bola som spokojna.Kazdy lekar sa snazi urobit si svoju pracu najlepsie ako vie[aspon by to tak malo byt]A pravdu povediac,boliet to bude rovnako,ci mi sedi ,,medzi nohami,, ktokolvek 😀
Inak baby,asi ma porazi v momente....V spalni mam [teda mala som]prichystanu uz postielku pre malinku,hniezdo,paplonik,vsetko.No a syn [2roky-14kg]tam vliezol,skocil a prepadol sa az na zem.Samozrejme mi tu spodnu cast rozstiepil na jednej strane.Som myslela,ze ho zabijem......Snad to manzel opravi......

trinka
8. nov 2011

@22nikuska my sme nad tým uvažovali, ale napokon sme sa rozhodli, že 200 eur je naozaj veľa. A ja radsej budem ked nam vyjde nadštandart, kvoli mm a malej...

22nikuska
8. nov 2011

ja mam podobny nazor,ze je to vela a peniazky sa daju lepsie vyuzit.tiez by som chcela nadstandart keby bol nas ocko doma aby mohol byt s nami,ale ak bude v praci bude mi aj to zbytocne... 😒
tak neviem ako to nakoniec dopadne,ako si to slecna naplanuje.

inak hodila som do albumu dve fotky co mame s bruskom,este nejake pridam,tak pozrite 😉

mymimi
8. nov 2011

no nazdar babulky, ja už som doma aj s mojim pokladíkom malinkým. Narodil sa 05.11. v noci o 01:41 s mierami 50cm a 3330 gramov... 🙂 😀 😎 😎 😎 😎 😎

lenica81
8. nov 2011

@hajatanufus 😉 tak nech to vyjde... nam ju dali ako dar k narodeniu svokrovci... my sme nad nou ani neuvazovali, kedze mame 2garsonku, tak kam, ale vymysleli sme to a teda dobry mali napad... 😅
@22nikuska zavisi aj od nemocky, napr. tu ked si citas forum o bratislavskych porodniciach, tak vraj v ruzinove su dost za to si zazmluvnit, inak si ta vraj velmi nevsimaju... 😕 ale ja som na antolskej pri 1. porode mala dobru skusenost bez, tak budem pevne verit, ze to tak dopadne aj teraz... 😅 a ako @anicka87 pise, tak doc tam chodi raz za hodku mozno kuk, na kolko si otvorena a tot vsjo, to skor su tie sestricky potrebnejsie... tie ti aj vedu porod, doc iba stoji a caka...
@karap aka skoda teraz na poslednu chvilu... 😨

lenica81
8. nov 2011

@mymimi super miery... 😀 vsetko dobre prajem... 😵

karap
8. nov 2011

@lenica81 mi hovor,taka som nasrata....a syn sa teraz stale obsmieta okolo mna.Vie,ze urobil zle....No,ved svet sa nezruti,muz to hadam da do poriadku.Len mi je to luto...Tu postielku som dokonca dostala ako dar od ,,kaie,, lebo ja sama na novu nemam.To je smola ☹

harper
8. nov 2011

ozaj volala mi ta kamoska zo socialky, takze matersku budem dostavat normalne a ak do troch mesiacov nepredlozim rodny list dietata, bude mi materska stopnuta. tak je to tu v okoli bratislavy.

lenica81
8. nov 2011

@karap nejako to date dokopy... no deti pochopia, ze urobili zle, az ked je neskoro... ale tiez to iste nebolo naschval... 😉

harper
8. nov 2011

@mymimi blahozelam, aj nam prezradis meno a ako si rodila, ci sekcia alebo klasicky aby som vedela doplnit do tabulky? 🙂

lerenard
8. nov 2011

@mymimi gratulujem!!🙂 aj som si myslela,ze uz mas maleho pri sebe, ked si sa naposledy obliekala do nemocnice..nech ste obaja zdravucki a rychlo sa zosuladite🙂
az budes mat chvilku,poinformuj ako prebiehal porod a hlavne, co vravis na porodnicu..som zvedava na referencie🙂

miriamapeter
8. nov 2011

@lianka7 presne tak 😉

mymimi
8. nov 2011

@harper Matiasko, pôrod prirodzený spontánny. 😅

lerenard
8. nov 2011

@22nikuska ahoj,ja si tiez nezajednavam porodnika..pocula som dobre referencie na doktorov v bojniciach,takze nemam z niekoho konkretneho strach.. ja som inak dohodnuta s maminou, ze bude pri porode so mnou, muza tam moc nechcem a on sa ani nehrnie🙂, tak nech tam nie som sama..hoci ak si to este na poslednu chvilu rozmyslim,povedal ze pojde..
nemas niekoho koho by si chcela mat pri sebe,ak to manzel nestihne? predsa len by si mala istotu,ze tam bude s tebou niekto blizky..

mymimi
8. nov 2011

@lerenard už som vyšťastnená, že to máme za sebou... Do nemocky som prišla už na 5 prstov otvorená, potom ma hneď holili /bola som oholená/, dali klistír...celkom zaujímavá vec 😖 😀 . Potom som šla do sprchy , prepichli mi vodu a potom už len riadne kontrakcie.../dali sa predýchať v pohode/ Potom už len samotný pôrod na stole...asi 10 minút, potom šitie 45!!!minút.. 😔 Ale dalo sa to prežiť, som šťastná ako blcha.. a je mi smutno za tehotenstvom a bruškom a tak... asi mi šiši. Malinký je úžasný, kojíme a dnes sme prišli.

22nikuska
8. nov 2011

@lerenard ved prave ze nemam tam koho zobrat so sebou... ☹

janap24
8. nov 2011

@mymimi wow tak to je super..ze si bola uz na 5 prstov , to akoze uz si bol ana 10 cm 😲 parada..cize si len prisla ahned na stol🙂 super rychly porod..hlavne ze ste obaja v poriadku. Tesime sa s vami

lady511
8. nov 2011

@mymimi juj ako ti závidím ale len v dobrom prajem vela zdravia somnou sa trápia lekári lebo sa otváram pomali a som len na 3cm...mala som už aj klistír za sebou všetko a poslali ma domov.. ☹

dena
8. nov 2011

@mymimi gratulujem a veľa zdravíčka prajem 🙂

lenka1108
8. nov 2011

ahoj baby ☹ ☹ ☹ ja smutne.stale sme v nemocnici.maly je ok.problem so mnou.zacala som hnackovat este na pooperacnej izbe.bola som tam 5 dni.vcera ma hodili na porodnicu.
no asi na 3 den mi zo spinalu zacala ukrutne boliet hlava chrbat vsetko.nasadili infuzky.hnacka mi prestala dns rano som strasne rada.lenze mam v tele nejaky zapal.zaoalove hodnoty maju byt 5 a ja som v nedelu mala 280 a vcera uz 430.od nedele som na ATB a dufali ze dnes tie zapalaky klesnu a oni este o 4 sa zdvihli.dufaju ze do zajtra ATB zaberu a klesne to.aby toho nebolo malo 😢 😢 😢 😢 😢 bol tu dr teraz vecer a zistil ze sa mi zapalila jazva na lavej strabne,dali mi obklad a rano mi to chcu prepichoval.baby ja len nervem hormony mam uplne v pi.i. 😢 😢 😢 😢 ja uz nevladzem.som sama na izbe nejam ani s kym pokecat.tak mi doniesli aspon pocitac.preco prave ja? 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

lady511
8. nov 2011

@lenka1108 joj držím palčeky a blahoželám k chlapčekovi...ja tiež zle znášam...ked som niekde sama.. ☹ peto rozmýšlam že si zoberem počítač...hlavne aby si bola v poriadku ti želám...

dominka757
8. nov 2011

ahojte kocky, dnes som bola na kontrole.. malinkeho som zase nevidela, ani nic 😖 buduci tyzden idem prvykrat na to ctg-cko, tak uvidime.. akurat mi iba brali krvicku kvoli epiduralke..nakoniec som sa rozhodla, ze si ju dam..len musim absolvovat este to poucenie 🙄 a vy ako baby?

kaia
8. nov 2011

@karap, neboj, manzel postielku opravi 😉

dominka757
8. nov 2011

@mymimi gratulujeeeeem, aj my chceme Matiaska 😵 😀