icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

majoslava
12. nov 2011

@danka89 tak malinkej dohovor 🙂
on je celkom kľudný (klop klop) má sem tam taký čas že sa mu nechce spinkať alebo ho boli bruško... má zapálené očko chudák a to ho bolí ☹

zlamal.i
12. nov 2011

@kiribaby divne ze ta poslali domov,mali si ta tam nechat,myslim ze uz sa ti rozbieha porod a stou vodou to nieje sranda.mne hned nakazali ze ak uvidim krv alebo vodu okamzite do nemocnice,ze je to nebezpecne.normalne by som zobrala spodne pradlo,alebo vlozky ktore su mokre a polozila im to tam na stol.och som sa nazlostila ze ta poslali domov 😠

kaia
12. nov 2011

@zlamal.i, nedostala som vtedy od doktora ziadne pokyny k hopsaniu na fit lopte, ale urcite je spravne, ak mas nohy rozkrocene na sirku ramien a relativne vystrety chrbat (to je moje laicke odporucanie) 😉.
Skus pozriet na nete, co o tom pisu...

danka89
12. nov 2011

@majoslava skusim jej dohovoriť 😀 ale este to u nas na porod nevizerá ani zdaleka... zatial mi neodišla ani len ta hlienová zátka čo ju každý spomína, ani voda neodteká, len sem tam cítim menštruačné bolesti ale to len chvílku a potom to prejde a občas ma bolia panvové kosti, ale aj to len chvílku ... Takže asi si este počkáme... Ved ona si sama určí kedy sa jej bude chcieť... ale mohlo by to byť aj skor ako na termín..ten mám o 11 dní...tak uvidíme...
a ozaj jedna kamoška mi raz vravela že je dobré na zápal očka, kvapnuť mu tam jednu alebo dve kvapky materského mliečka, vraj to pomáha...no ja neviem posudiť tak možno niektorá z mamičiek tu ti poradia ...

sonicka07
12. nov 2011

ahojte babenky. pripajam sa k maminkam po porode. spln urcite pomohol,maly sa narodil presne na termin 10.11.o 5.54 rano s mierami 3.91kg a 54 cm, porod spontanny. vecer o pol 10 mi odtiekla voda,ale ziadne kontrakcie som nemala. vecer som este uspala malu,dobalila veci a napisala muzovi do prace,ze nemusi chodit,ze nepojdem tak skoro a nechce sa mi byt 2 dni v nemocnici. on dosiel tak ci tak skor a naliehal aby sme isli. ale ja som povedala,ze sa ide spat a ked zacnu bolesti potom pojdeme. to bolo okolo 12 v noci. lahla som si a v tom zacali kontrakcie a o 2 rano som uz mala kazde 2 min. ked sme prisli do nemocnice tak som uz bola riadne rozbehnuta, otvorena na 5cm. hned ma dali na porodnicu a pred 6 bol na svete! ani epidural som nestihla,aj ked som si ho ziadala,ale lekarovi to nejak trvalo a nestihol dojst. bola som sokovana,aka bolest to bola,prvykrat som mala epidural a vyvolavacku,takze to bolo uplne ine. uz neplanujem viac rodit,ale keby predsa len nieco,tak len s epi. uf

sonicka07
12. nov 2011

este som zabudla napisat,ze sa vola Oliver.

fanny3
12. nov 2011

@sonicka07 blahozelam a obom zelam vela zdravicka 🙂

danka89
12. nov 2011

@sonicka07 Srdečne gratulujem 🙂 Prajem mamičke skoré zotavenie a Oliverkovi veľa, veľa zdravíčka...

karap
12. nov 2011

@sonicka07 dalsie babatko je na svete?Gratulujem k chlapcekovi a zelam vela zdravia a stastia 😵

majoslava
12. nov 2011

@danka89 ja som tiež nemala bolesti len sem tam kríže... a len som kukala na dokiho ked mi povedal že idem rodiť 🙂
skúšala som... mal ho ešte viac zlepené ☹ v lekárni mi dali OCU flash a už týžden kvapkám a nepomáha ☹

@sonicka07 gratulujem 😀 pekné miery ma malý Olík 😀
bolesť je to riadna... aj ja som vyhlásila že už dalšie dieťa nechcem... a muž mi včera povedal že malý chce bračeka aby sa mal s kým hrať... že "odrodil som jedno tak zvládnem aj druhé" 😠 no ale on to mal bez bolesti tie som mala ja... on len pomáhal 🙂

karap
12. nov 2011

baby dnes sa citim nejak divne.Neviem ci ranny sex je na vine,no mala sa dnes stale natahuje,hlavou mi dost tlaci na krcok,az mam take bolestive tlaky 😖 Uz som sem raz pisala,ze sex do porodu uz nebude a zase som sa nechala prehovorit,ja sprosta. 😠 Teraz ,,trpim,,
No slavnostne slubujem,ze uz ziaden sex nebude,ani bohovy!Nech sa len muz priblizi,nakopem ho do vajec 😠 😠

janulkan
12. nov 2011

@sonicka07 gratulujem a vela zdravicka Vam obom 🙂

janulkan
12. nov 2011

vidite vy tu vsetky chcete rodit a ja by som sa tak s vami vymenila a dala si este apson jeden trimester 😀 nech by maly vyliezol taky 3m rovno 😀 tehotenstvo som mala skvele ale nejdem si nejako zvyknut na materstvo, hrozne co 😀

danka89
12. nov 2011

@majoslava to fakt si nemala žiadne bolesti a už si sa otvorila na 2,5 cm?? super..tak ja som mala poradnu v utorok a dr. ma vobec nepozeral zdola.. takže neviem na čom som..dalšiu mám až 22.11 ..ak dovtedy neporodím...
tak to mi je lúto že drobčekovi ani to nepomáha ani kvapky z lekárne ☹
a tvoj muž aký pohoďák 😀 vraj bračeka..ešte si sa nespamätala z pôrodu a už chce druhé 😀 nech si ide to druhé teraz on vyskúšať porodiť 😀 😀 😀

danka89
12. nov 2011

@karap ten tvoj mužíček je asi profík v presviečaní... 😀 😀 😀 ked mu stále vyhovieš 😀
inak aj mne sem tam maličká zatlačí na spodok, ale to tak, že si myslím že nedobehnem na wc a sa pocikám 🙂 normálne si musím chytiť brucho a idem zohnutá ako kačka nejaká 😀 potom ked sa vycikám tak je to fajn... ale znova sa to po čase zopakuje...už som si na to aj zvykla 😀 😀

danka89
12. nov 2011

@janulkan hehehe že 3 metrový 😀
neboj este sa ti to zapáči a budeš chcieť rodiť každý rok 😀

harper
12. nov 2011

@sonicka07 blahozelam, zatial je to druhe babatko, ktore mame v tabulke a prislo na svet v den terminu 🙂

hajatanufus
12. nov 2011

@lady511 prepac asi som omylom klikla na tvoje meno ale to som pisala vseobecne nie konkretne sorry

janap24
12. nov 2011

@danka89 Moja ja som otvorena na 4 cma bez bolesti a nic sa nedeje..A preco ti dali poradnu az o 2 tyzdne, ved teraz sa ma chodit kazdy tyzden. 😲

danka89
12. nov 2011

@janap24 no ved to ani ja neviem prečo až o 2 týždne mám prísť... vraj ak neporodíš dovtedy tak sa uvidíme 22.11. a potom vypíšeme papier na hospitalizáciu..lebo 23. mám TP ...to je pohoďák ten moj dr. 🙂

janap24
12. nov 2011

@danka89 ja som nervozna ked mam cakat tyzden..a neviem co sa deje.. momentalne mame ist v utorok. tak som zvedva co bude. 😒

janap24
12. nov 2011

@danka89 Pozeram ze mame termin podobne, dokonca ty este skor 🙂

karap
12. nov 2011

@janap24 moja,mna nikto ,,nevidel,, uz mesiac 😀 Naposledy som mala poradnu v 36+1tt a dalsiu mam az 40+1tt [tj-v pondelok,den po termine]Ja sa uz nicomu necudujem 😉

janap24
12. nov 2011

@karap Fiha tak to ti nezavidim 😖 Ale mozno prides a povedia pani idete rodit 🙂

danka89
12. nov 2011

@janap24 ano aj ja som stále nedočkavá čo mi povie na poradni ..no tento krát mi len počúval ozvy a nič viac... ale zato každý štvrtok chodím do nemocky na CTG a sono...ale ani tam sa bohviečo nedozviem...

janap24
12. nov 2011

@danka89 Ctg mam kazdy tyzden aj ja..ale tam sa vela nedozviem, akurat som spokojna ked viem a vidim ako malemu bije srdiecko. Ale vacsinou mi musia natocit 2 krat lebo sa strasne vrti a vraj je potom zly zaznam

sonicka07
12. nov 2011

za taku chvilu tolko gratulacii! dakujem. maly ma slabu zltacku,tak sa ho snazim vystavovat na slniecku. dufam ze mu to prejde,inak bude musiet spet do nemocnice.

hajatanufus
12. nov 2011

@sonicka07 ahoj srdecne blahozelam a prajem rychle zotavenie vela zdravicka a mliecka

woman04
12. nov 2011

@sonicka07 ..gratulujem,nech sa vám darí a žltačka rýchlo prejde.. 🙂

danka89
12. nov 2011

@janap24 Tak toto presne mám aj ja...už 2x sa mi stalo že som musela prísť poobede este raz na ctg, kôli tomu že sa maličká velmi hýbala a mala potom zvýšené hodnoty na tom grafe... so sestričkou sme sa smiali že je lepšie ked moja maličká spinká ..vtedy je v klude a ma dobrý graf... teraz vždy ked tam idem tak jej dohováram aby bola poslušná a pekne spinkala 😀 .. aj dr. ked mi robila sono tak jej do tej sondy tak kopala... to bol zvuk... 🙂 ale to je ako naschval...ked sme doma tak je celkom kludná ale ked ideme na ctg tak vystrája... asi sa bojí doktorov 😀
@sonicka07 držím palce aby mu to čím skor prešlo...asi preto je na slovensku trochu dlhší pobyt v nemocke ak by dostali detúrence žltačku..