Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
Ahojte, tie co ste rodili cisarskym alebo mate planovany, v ktorom tyzdni vas odrodili alebo planuju? Rozchadzaju sa tu niektorej lonove kosti? Mam tuto diagnozu, tak sa pytam, dokedy ma nechaju trpiet, v ktorom tyzdni zvyknu robit cisarsky.
@duratlicka A to ti ako zistili,ze sa ti rozchadzaju lonove kosti?
Baby,aj vas svrbieva brusko?Ja som si myslela,ze je to normalne,lebo sa roztahuje pokozka,ale v piatok nas sestricka upozornila,ze to mame konzultovat v poradni,lebo je potrebne robi pecenove testy... 😕
@duratlicka no mne budú robiť plánovaný cs v utorok a to budem 39+1
no ale sa nás tu ešte nazbieralo - čakateliek 🙂 Ja som taká rada, že už to budeme mať za dva dni za sebou... Už nechcem byť dlhšie tehotná 😀
baby, idem vam asi opisať porod, sa tu nudim jak pes 🙄
@22nikuska ja som tiez este 2v1 🙂
@22nikuska Tu je taky celkom rozumny clanok, co a ako jest: http://www.dietaaja.sk/dojcim-preto-jem.php
Inak, ja som tiez este 2v1, malo prispievam, ale zato vela citam :D
Baby, ktore sa chystane na porod s PEDA? Ja mam papier podpisany, ale tak vnutorne by som chcela porodit bez 🙂
@dominika_sk super,tesime sa 😵
@lerenard ved ja som mala tiez uz vyse mesiaca zbalenu tasku do porodnice,len akosik ma este napadnu vseliake veci co pribalim...a ci to nakoniec odnesiem.....
som mala zbalene take najnutnejsie veci,ze vsak mi donesu ked budem potrebovat ostatne,ale ked som zistila ako bude nas ocinko pracoat vela tak som to radsej vsetko zbalila a zoberem to hned do nemocnice.nech mam pokoj
😅
@22nikuska ahojky tak aj ja sa hlasim este ako kinderko kontrakcie presli takze zase sa nic nedeja verim ze ked mi praskne voda tak to pojde ale dovtedy musim cakat
takže, termin som mala 7,novembra a a druhy deň rano som aj išla na poradňu a ctg s tym, že ma napiše na 9. na hospitalizaciu. lenže zaznam nebol v poriadku, tak ma poslal hneď. dorazila som do nemocnice, sama som si to odšoferovala domov 25km, ani neviem ako a potom ma do nemocnice zaviezol priatel. hneď ma napojili na ctg, zase bolo zle, hneď som dostala vyvolavačku, za pol hodiny bolesti kore ma držali pol dňa ,ale vobec som sa neotvarala, zaznam sa zlepšil a tak sa rozhodlo čakať.ale aj tak som bola večer vyčerpana, hladna a smadna po celom dni. večera bola zemiakova kaša a čaj.od polnoci zase nalačno.v noci som nespala ani minutu, čakala čo bude rano.
rano som vystrelila na rovne nohy, hneď o šiestej ctg, neviem už ani ako dopadlo,ale o osmej ma čakala ďalšia vyvolavačka, bez jedla a bez vody v hroznych bolestiach, trojminutovych kontrakciach, neevyspata do večera som sa trapila na porodnej sale a nič. večer zase hnusna večera, trochu vody a od polnoci zase nalačno.
a potom prišiel treti deň. už rano som nevladala, bola som dehydrovana, nevyspata, nervozna, vystresovana a bala som sa.detto, zaznam, vyvolavačka, bolesti ktore prešli na pol hodiny a potom sa to spustilo. po dvoh dňoch čo som nespala som ostala rano o osmej vyvolavačku ,o pol deviatej ma chytili kontrakcie hneď po 3,4,5 minut, ako kedy. ale vobec som sa neotvarala, naobed som bola otvorena len na dva prsty a to som medzi kontrakciami zaspavala od vyčerpania. neustale kontroly, zaznamy, vyšetrenia, sprcha, všetko ma bolelo, začinala som byť hystericka.potom prišiel moj marianko a vela sa toho zlepšilo. porod stale nepostupoval, dostavala som injekcie, infuzie, popritom som som bola napojena na ctg v polohe v ktorej som mala neskutočne bolesti a musela som ležať. kontrakcie každe dve minuty, otvorena na 3-4 cm a to bolo poobedie, 8 hodin porodu za mnou.posledna injekcia a teraz prišlo to uplne najhoršie, nevladala som stať na nohach, bolesti som mala take že pri každej kontrakcii som revala na celu nemocnicu klačala som pri porodnom stole a hryzla som do neho nech už je to za mnou.vodu som dostala iba na vate. už som končila so silami. majo ma sprchoval, držal, škrabal, masiroval a podporoval. bez neho by som to nezvladla. stale som mala takke bolesti, že som v sprche skoro odtrhla madlo a na porodnom stole som zubami roztrhala vankuš a nič nepomahalo, ani ta tepla voda. osem hodin večer, 12 hodin porodu za mnou, tri ženy stihli odrodiť kym ja som tam stale bola a vrieskala nech mi to brucho odrežu lebo už nevladzem a všetci na mňa pozerali ako na hysterku a akoby ničomu nerozumeli. epidural mi nechceli dať, lebo ako som pisala, anestiziolog odišiel o 15,00. zrazu sa na mňa prišla pozrieť doktorka a zakričala rodime ! aj keď ja som stale necitila tlaky, iba bolesť, medzi kontrakciami bolo len par sekund. tlačila som na každu kontrakciu dva tri razy, aj tak po asi 10tich tlačeniach bolo stale vidno len vlasy a ja som už prosila Boha a všetkych naokolo nech ma rozrežu, lebo ich pozabijam.maja som razne vykazala vonku, aj keď povedal že so mnou pojde, ale viem že by mu to neurobilo dobre a že by tam bol len kvoli mne a aj tak sem tam nakukol cez dvere. tlačila som z celej sily aj keď chvilami som mala pocit že som davno odpadla. asi na 15 te tlačenie maly konečne vyšiel vonku, na mne ležali dve setričky, ďalšie dve ma držali lebo som z poslednych sil tak všetko trhala že ma neemohli udržať, maly zaplakal a zrazu som necitila nič. všetky bolesti prestali.zdalo sa mi že som umrela, keď už nič necitim, ale bola som šťastna,placentu ani neviem že som mala.vyšla sama a tie tri stehy ktore som mala z nastrihu mi zašili asi imaginarne. dve hodiny na sale som ležala, nemohla som sa pohnuť, stale smadna, s krvavymi perami a rozhodnuta že ideme s majom na nadštandard aspon na jednu noc, lebo viac nemohol. previezli ma, chvilu som ležala, po par minutach ma posadil a o 10 minut som už išla cikať a spolu sme prešli po chodbe povedať sestričke že už som močila. v noci som bola sama dvakrat, lebo som ani oko nezažmurila, ale konečne som sa napila a utrela si tie krvave pery. rano už bolo dobre. ako som tak stretavala ludi na hodbe, všetci o mne vedeli, aj pacientky aj sestry, aj doktori boli šokovani keď ma už videli chodiť. všetci dookola mi povedali , aky to bol ťažky porod a že ta tretia vyvolavačka bola dosť už aj na koňa. aj po štyroch dňoch som rozhodnuta ž e druhe už nechcem...možno raz zabudnem. niektore detaily možno boli trochu inak, možno tie časy nie su uplne spravne, ale ja som rada že žijem a verim že moj porod nikoho neodstraši.
nepotrebujem žiadnu lutosť, ale keď to po sebe čitam, zisťujem že aj tak to vyzera strašne jednocho...proste sa to neda opisať tie triašky, to vysilenie, aj som zabudla napisať že mi prepichli vodu...ale už je to za mnou 😔 som šťastna maminka maleho Alexa a teraz začina ďalši boj, strach o toho maleho človiečika ktory je na mne zavisly ale nadovšetko ho milujem.
@dominika_sk Gratulujem k malému, aj keď teda pôrod bol hrozný! Drž sa, neboj, na zlé sa rýchlo zabúda!
/ som zvedavá ako to zvládnem ja, dnes o tretej nastupujem do nemocnice/. Takže riadne oddychuj, naberaj sily a teš sa z malého!!!!

@22nikuska Ok nastudujem a vypisem,co mozeme 😉