icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

22nikuska
13. nov 2011

@hajatanufus -----------24 😀

janulkan
13. nov 2011

@dominika_sk neboj, porod rychlo vytesnas z hlavy, ja si ho uz len pripominam, ked nieco take citam alebo sa niekto pyta 🙂 ale teraz si aj ja vravim, ze dalsie dieta uz nechcem 😀 ale nie kvoli porodu, ale ta starostlivost, to malicke telicko a zavyslost na tebe, nevies co mu mas dat, co potrebuje atd, ale tak snad sa to vsetko zlepsi..aj kamoska vravi, ze to prejde a casom pride cas aj na dalsie babatko 🙂

kvietok73
13. nov 2011

ahojte....dnes ráno nám odišla hlienová zátka, ale kontrakcie sa nejako spomalili, či čo,...
tak uvidíme. ako ďalej -...držte sa!!!

karap
13. nov 2011

@dominika_sk uf,dost zle sa to citalo,no som na 100percent presvedcena,ze si nezvelicovala.Ved 2 prebdene noci,takmer 3 dni Ti nedali poriadne jedlo,ani pit,do toho strach,bolest a stresy....nemenila by som s Tebou ani za nic.Teraz to mas este v cerstvej pamati,no ver mi,casom ,,zabudnes,,A Alexko je krasny chlapcek,stal za to,nie? 🙂

anulicek
13. nov 2011

@22nikuska Ja som tu tiez....5 dni po termine a dnes mi na CTG povedali, ze maternica "nic", ze sa jej este nechce... hm.. takze Niku, som cislo 25... 🙂

lucia2312
13. nov 2011

@lucka33 no ja som myslela ze po klasickommi tlacili aby vysla ta krv zomna tak ci ked sa preberiem mi budu tak tlacit aby tiez ta krv vysla ,joj ale ani nevies aka somti vdacna lebo si ma naozaj ukludnila uz sa toiho takmoc nebojima a ked si kychnem alebo zakaslem moc to boli?

hajatanufus
13. nov 2011

@dominika_sk ahojky prave som si to docitala ufff nezavidim ti a hnevam sa ze ta nechali takto sa trapit hnusaci hnusni 😠 😠 😠 to ti fakt nevedeli trochu pomoct? ja som rodila uz dva krat takze viem ake to su bolesti no vdaka bohu ja som porodila za nejakych 8-10 hodin a tie najhorsie bolesti boli v podstate len chvilu ale zdalo sa mi to ako vecnost no nechcela by som urcite aby to bolo tak ako u teba tu v uk sa mozes aj pocas porodu najest aj napit proste sa o teba staraju a ked som malu porodila a ponukli mi hrianku s dzemom a caj bolo to to najchutnejsie co som jedla a to bolo hned ja som malu vytlacila 🙂 dufam ze aj teraz budem mat bezproblemovy porod 🙂 a tebe prajem rychle zotavenie a neboj na vsetko casom zabudnes ved pre toho drobceka ta bolest stoji 🙂 prajem vam vela zdravia a mliecka a si velmi statocna mamicka!!! 🙂

lady511
13. nov 2011

@karap a kam vjkladaju tu tabletku?do konečníka?takže to si mala rýchly porod v podstate..a to si sa po tej tabletke otvorila?lebo ja som na 3cm a dalej to nepostupuje..

lucka33
13. nov 2011

@lucia2312 nie toto mi vôbec nerobili. Tak ja som nekašľala ani nekýchala 😀 Kýchnutie zastavíš a keď budeš chcieť kašľať, tak len tak opatrne, no bolí to, čo by to nebolelo 🙂 predsa len tie brušné svaly boli narušené, ale hovorím, akonáhle sa postavíš na nohy a začneš chodiť, tak je to naozaj zo dňa na deň lepšie. Samozrejme, že nebudeš hneď behať ako veverica, ale bude to dobré. Som rada, že som ťa upokojila. Ja nie som zrovna typ, čo znáša bolesť dobre, ale nemám rada, ak niekto zbytočne preháňa. Treba sa pripraviť na to, že to bolí, to je jasné, ale neni to nič neprekonateľné, čo by ti spôsobilo nejakú brutálnu traumu alebo čo... 😉

lucka33
13. nov 2011

Inak baby ja fakt nechápem, prečo má byť žena počas kontrakcií, teda počas pôrodu o hlade a o smäde, dosť čo ju vysiľujú tie bolesti a ešte má byť hladná a smädná 🙄 Viem, že v zahraničí sa toto so ženami nerobí!
@dominika_sk no vytrpela si si, ale ako už baby písali, o pár mesiacov už budeš inak na to spomínať a o pár rokov ani nehovorím, navyše ty si mladučká, takže času na druhé máš ešte habadej a neboj raz si to iste rozmyslíš 🙂 Mne dali vyvolávačky dve - jednu ráno a jednu na obed, neotvárala som sa, tak mi večer urobili cisársky, nechápem, prečo ťa nechali 3 dni takto sa trápiť 😝 Určite je pre tvoje telo lepšie rodiť prirodzene, ale zas za takúto cenu???

lucia2312
13. nov 2011

@lucka33 no ved to ze ja mam nizky prach bolesti a mala som strach s toho vstavania ale tak hadam to prezijem a po akej dlhej dobe by som moohla byt uplne fit?caka ma to teraz v stredu

lucka33
13. nov 2011

@lucia2312 Jasné, že to prežiješ! 🙂 to prvé postavenie sa je bolestivé, budeš mať pocit, že ťa to brucho ťahá dolu, ale fakt treba myslieť na to, že ťa malá bude potrebovať, netreba sa ľutovať a jednoducho vzchopiť svoje sily. Úplne fit? ja si to už ani celkom nepamätám, ale po tých 2 týždňoch myslím, že som už chodila celkom v pohode. Nemáš sa čoho báť, treba sa psychicky pripraviť na bolesť dopredu, nečakať nejaké zázraky, že mňa to bolieť nebude a zvládneš to v pohode 🙂 Už keď budeš odchádzať z pôrodnice, tak ti bude lepšie 😉 A doma sa zotavíš pri malinkej ani nebudeš vedieť, ako 😉

lucia2312
13. nov 2011

@lucka33 och joj uz to chcem mat za sebou lebo som s toho na nervy a le tak po mesiaci uz asi budem moct aj na prechadzku?

lucia2312
13. nov 2011

@lucka33 a ohnut sa a take pohyby mozem kedy?

dadda02
13. nov 2011

@z0e Ja som povodne nad PEDA ani nerozmyslala, ale sestra a kamoska, ktore rodili, mi ju velmi odporucaju. Prezili porod s aj bez epiduralky a nevedia si ju vynachvalit. Sestra mala 2 mimoriadne tazke porody, z ktorych mala velmi zle zazitky este dlho po porode, nehovoriac o poporodnej depresii... Tak uvidime... Mna velmi mrzi, ako je PEDA prezentovana niektorymi zenami, ze porod si treba odtrpiet 🙂 - a to hovoria najma tie, ktore ho zmakli za 5 - 7 hodin. A nevedia, ze aj pri epiduralke porod boli, len menej. Inde su ulavove techniky pri porode samozrejmost, ved dokonca aj nase babky pili makove odvary alebo rodili po cupiacky a rodili, ked to na ne prislo, bez umelych vyvolavaciek... ale to sa dnes uz u nas proste nesmie a nenosi. Akoby zena musela byt hrdinka prave kvoli hroznym bolestiam. A pri tom hrdinku z nej robi cely zivot sam, s jeho problemami a tym, ako sa s nimi zena popasuje - vratane celeho materstva, samozrejme...

fanny3
13. nov 2011

@lucka33 Baby citam vas a upokojujete aj mna (trochu) 😉 nejak to rozdychame, drzim palce. Aj ja som doplasena, ale zaroven sa aj tesim ved uz je nacase mat babatko pri sebe.

lianka7
13. nov 2011

@dominika_sk Moja zlata,vytrpela si si toho statocne vela...a tiez sa pridavam k tym,ktore krutia hlavu nad tym,ako a preco ta vobec nechali tak dlho trpiet???Ved v takych pripadoch,ked porod nepostupuje,ide sa na sekciu....jednak tvoje bolesti a jednak aj babatko mohlo mat po tolkych bolestivych kontrakciach slabe ozvy...nechapavo tu krutim hlavou a z celej duse si prajem,aby som ja takyto porod prezit nemusela....necudujem sa ti,ze mas teraz take myslienky ohladom druheho babatka...a tvoj priatel nema z toho tiez traumu?Neviem si predstavit mm,keby ma videl takto trpiet...a nebolo to sposobene aj tym,ze mas uzku panvu?lebo si chuducka a mozno prave hlavicka kvoli panve nezostupovala dole...merali ti ju vobec pred porodom alebo v poradni?

kaia
13. nov 2011

@22nikuska, ja som tiez este spokojna cakatelka 😎

karap
13. nov 2011

@lady511 nie do konecnika,do posvy.Vlastne az priamo do krcku,aby zmekol a porod sa rozbehol.

lucka33
13. nov 2011

@lucia2312 joj na prechádzku pôjdeš oveľa skôr ako po mesiaci 🙂 my sme išli prvýkrát von, keď mala SAbi 12 dní, takže kľudne keď bude pekné počasie, môžete chodiť von. S tými pohybmi, to bude lepšie tak asi po vyše týždni, možno 10 dňoch, ale opatrne.
@fanny3 nebojte, zvládneme to všetky!!! Pôrod bolí, či prirodzený alebo po cisárskom 🙂 Ale je to len chvíľka, príp.pár dní a dôležité je, aby bolo bábo zdravé a spokojné, no nie? 😵 😵 😵

henrieta44
13. nov 2011

jasné že to všetky zvládneme, je to vyčerpávajúce a najmä ked je človek smädný, hlad sa ešte dá vydržať, ale smäd joj, na to sucho v ústach nespomínam rada, ale mne mm aspoň mohol ovlažovať pery, napiť sa mi nedovili ale spoň som trochu oblízala jeho mokré prsty 😀

henrieta44
13. nov 2011

inak dlho tu už nebola lollka, aj som jej písala, no žiadna odozva, tak si myslím že sa už rozpadla a malý Lucas je už na svete

dena
13. nov 2011

@22nikuska aj ja som ešte čakateľka 😒

henrieta44
13. nov 2011

ja som práve po teplom kupeli, od rána ma bolia kríže a spodok brucha, no nie sú tp žiadne intervaly ale bolia sústavne, tak uvidíme, zajtra mám ctg, a asi pre istotu hodím do auta aj tašku. no a malého mám mať ešte týždeň
doma, aby po tom výbere neochorel od iných detí, takže ak sa rozbehne pôrod v bud. týždni, tak to iná sranda 😒

henrieta44
13. nov 2011

aj ja som mala pocit, že nás je už len zopár v celku a nakoniec sa nás aj dosť nazbieralo, že?

dena
13. nov 2011

@henrieta44 ja som presne tak isto na tom 😉 neskutočne ma bolia kríže, spodok brucha a bedrové kĺby...len nech sa to rozbehne, lebo už fakt nevládzem 😉

...nás čakateliek možno bude aj viac ako tridsať 🙂

henrieta44
13. nov 2011

urobila som si manikúru, pedikúru, dala parafínový zábala na ruky aj nohy, tak ich mám ako detská riťka, brucho mám ako kamen už od rána, hlavne na vrchu , normálne ho mám také rovné že keby som tak položila vodváhu, tak vzduchová bublinka je presne v stredne 😀 😀

henrieta44
13. nov 2011

@dena no ja by som pravdupovediac, chcela ešte vydržať aspoň do zajtra večera, lebo mám v pláne ešte zajtra po ctg záznamoch do obchodov a niečo pokúpiť. no neviem či sa mi to podarí 😒

dena
13. nov 2011

@henrieta44 tak snáď vydržíš 😉 to my sme boli dnes už na nákupe, chodím po schodoch (bývame na 8) a ešte keďže je pekne, chcem ísť s malou na prechádzku, nech sa to rozbehne...

janap24
13. nov 2011

@22nikuska Aj ja som cakatelka 😀