Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@majoslava ja mám poradnu len každý druhý týžden 😕 neviem prečo...a ty máš koho gynekologa??
Manželík síce bol pri pôrode a pomáhal ti 😵 to sa musí uznať, ale v žiadnom prípade ho "neodrodil ON" 😀 Tak nech nieje taký macher 😠 😀 😀 😀
A čo povedal doky na to šitie? Ešte ta to bolí? Dal ti na to niečo? A drobček sa má ako?? Už ma lepšie to očko??
Dievčatá prosím poradte čo mám robiť... Včera som akosi ochorela... strašne ma škriabe v hrdle aj ked slinu prehltnem, tečie mi z nosa, kýcham, kašlem... no ako na potvoru..práve teraz ked mám 9 dní do termínu ☹ ☹ poradte nejaké osvečené recepty aby mi to čím skor prešlo... čaj pijem skoro nonstop a som v teple až sa potím....aj šatku mám od včera na krku....Ďakujem
takze nove tabulky su na blogu, ak by si sa pre zmenu nudila Ty, @liat mozes to pozriet ci som nikoho nezabudla zvyraznit. Len spocitanie velmi nepomoze, lebo minimalne dve, ktore su v babatkovskej tabulke nie su v cakatelskej tabulke 😉
Ale musim povedat, ze toho cierneho je tam este teda dost.
a v babatkovskej tabulke som zacala zvyraznovat babatka, ktore sa narodili presne v termine 🙂 Zatial su az dve 🙂
Este by bolo mozno zaujimave spravit album (uz som ho tu niekde videla) vsetkych babatiek 😎 Ale do toho sa mi uz velmi nechce 😝
no nic, idem porobit vsetky uhrady aby nas nechytili upomienky, keby nahodou som musela ist 🙂
aj mne uz prisli peniazky zo socialky... a mam Unicreditbank.... 🙂
@harper posielanie peňazí závisí od konkrétnej pobočky soc.poisťovne, u nás vplácajú medzi 15 a 20 dňom v mesiaci, mne dnes prišli akurát tak len rodinné prídavnky z UPSR, a materskú čakám až tak okolo 20 teho. papier mi tiež zatiaľ neprišiel ale nad tým sa nevzrušujem aj rozhodnutie o výške PNky mi prišlo až po niekoľkých dňoch čo mi prišli peniaze. ink mne by mali vyplatiť PNku za 11 dní a potom materskú, na tej som od 11.oktobra, tak som zvedavá.
@henrieta44 hej asi to tak bude, rodinne mi chodia az okolo 18. a materska asi bude chodit k tomu 14 alebo 15, celkom mi to tak vyhovuje, mm dostava vyplatu 8. a 15 nam strhavaju hypoteku, a takmer vsetky platby platievam az potom 15, takze je to ok 🙂
no nic, idem vytiahnut z vane tu moju "potapku" ak ju nebude treba vysekat uz z ladu 😀 v sobotu sa totiz vecer len sprchovala, kedze bolo uz dost hodin ked isla spat a zmyslela si na to vcera vecer asi o pol desiatej, tak sa maca teraz 😀 😀
Mne rodinne prisli dnes a doteraz rodicovska chodila 16.-teho. Som zvedava, ako pride materska, zatial nic a ani papier s rozhodnutim 😒
dievčatá, dakujem pekne za blahoželania. Trochu mam menej casu, lebo nam zacal kolobeh kojenie a odsavanie... zase mam mliecka na rozdávanie... 😔 bambulka je krásna, spinká a papá... dnes mi malu zobrala svagrina a manžel ju zoberie po ceste domov...
Inak vcera ma doma čakalo teda milé privítanie... 😠 mm sice zvladol postarať o Lili ale staroslivosť o domacnost 0 bodov... 😠 😠 😠 tak som si vcera ja poplakala a poupratovala... ale dnes sa to celkom da... sme tu same s Izinkou a keby svokor vonku nebuchal, tak by to bolo ideálne...
A co sa týka porodu, tak som mala asi 10 intenzívnych kontrakcií a potom mala doslova vyletela ...
o pol deviatej mi praskli vodu (už bola zelena, tak nakoniec bolo dobre, že sme necakali a isli) a este som s manželom chodila a predychavali asi pol hodinku v "obyvacke" a potom už len na stole... islo to velmi rýchlo, aj bolesti boli menšie, zaobisli sme sa bez Oxito. 😵 mm vravel, že som aj viac vladala, lebo som sa viac sťažovala ako pri Lili 😕 Porod bol fakt super- až na to šitie... božinku 20 min... vyšivala ma ako dečku... 😔 zvnutra som sa cela dotrhala, ale mlada doktorečka bola šikovná, lebo už rano som pri ranajkach sedela... teraz trochu stehy ťahaju, ale poctivo vetram, sprchujem a striekam chlorophylom, aby sme sa vyhli nešťastiu... takže tolko ja k porodu...
na izbe sme boli tri- priznam sa, že na druhý den som už bola psychicky na konci zo silami, ale sa uvolnil nadštandart, takže som si naozaj aspon dva dni oddýchla... 😵
Držim palce všetkým guličkám a prajem véééľa trpezlivosti, posledne dni su už na zabitie... 🤐
@woman04 ty mas aj poradnu v utorok? lebo mne len pasy nakazali, no uvidime, mozno aj poradnu urobia ked je stvrtok sviatok 🙂
neviem co to bola za noc, ale ako citam tak sme viacere buntosili, mne sa nedalo spat az do 3tej, naskor mi bola zima, potom horko, potom tlaky na konecnik a zase nieco....len som sa prevalovala z boka na bok ☹
boze,som hotova 🙄 Konecne sedim.Rano skolka-domov.Ranajky,trosku sme sa so synom pohrali a zase na poradnu.Cestou nazad som vyzdvihla dceru [naobedovala sa v skolke,no spat tam neostala,lebo to by som musela zase o 2 hodiny kmitat nazad pre nu]Maly mi chodi spat okolo 12-tej,no kym sme sa dnes doteperili domov,kym sa najedol a kym zaspal,boli 2 hodiny.Chudatko,taky bol unaveny,ze ani zaspat sa mu nedalo.No konecne uz je ticho,hoci dcera nespi,len lezi.....
No a poradna?Vsetko ok,krcok prechodny na prst,no este tuhy,mala nieje este ani fixovana v porodnych cestach,takze je vysoko 😖 Vraj ako tretiacka je to u mna trochu ine ako u prvacky,ze teraz som ,,daleko od porodu,, a vecer mozem byt uz ,,rozdvojena,,
Lekar mi dal listok do porodnice,mam sa tam hlasit na ct-cko,ze cim skor,tym lepsie.Zaujimave.Mesiac ma nikto nevidel,nebolo treba a teraz ,,frisko utekat do porodnice,, No to urcite!Do stvrtka budem normalne fungovat [aj do skolky budem davat malu]no a v piatok teda pojdem konecne do nemocnice 😒 Vykend stravim uz u svokrovcov a pocitam,ze v pondelok si ma lekar ,,pozve,, na utorok na vyvolavacku.Takze nasa mala sa narodi asi 22.11
No mohla by sa ,,vypytat,, aj dnes 😎

@harper zvyraznit cely riadok bude super, dik 🙂