icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

liat
14. nov 2011

@harper zvyraznit cely riadok bude super, dik 🙂

janap24
14. nov 2011

@harper ja som si dpn platila 30 eur..a bol asom nezamestnana na urade prace. zo socialky mi vypocitali ze by mi materska mala prist nejakych 400 eur.

harper
14. nov 2011

@janap24 tak ak si si ista, ze je to zo socialky, tak tam skus zavolat.

danka89
14. nov 2011

@majoslava ja mám poradnu len každý druhý týžden 😕 neviem prečo...a ty máš koho gynekologa??
Manželík síce bol pri pôrode a pomáhal ti 😵 to sa musí uznať, ale v žiadnom prípade ho "neodrodil ON" 😀 Tak nech nieje taký macher 😠 😀 😀 😀
A čo povedal doky na to šitie? Ešte ta to bolí? Dal ti na to niečo? A drobček sa má ako?? Už ma lepšie to očko??

janap24
14. nov 2011

@harper no skusim este pockat ja mam CSOB banku.. ak neposlu do par dni tak tam zavolam..mozno ze je to len z uradu prace alebo neviem.

danka89
14. nov 2011

Dievčatá prosím poradte čo mám robiť... Včera som akosi ochorela... strašne ma škriabe v hrdle aj ked slinu prehltnem, tečie mi z nosa, kýcham, kašlem... no ako na potvoru..práve teraz ked mám 9 dní do termínu ☹ ☹ poradte nejaké osvečené recepty aby mi to čím skor prešlo... čaj pijem skoro nonstop a som v teple až sa potím....aj šatku mám od včera na krku....Ďakujem

janap24
14. nov 2011

@harper akurat som si to pozrela na internet banking tak je to zo soc. ale to mi asi vratili 11e co som si platila to dobrovolne postenie.. tebe nevracali nic? lebo vraj ked poberas matersku alebo nejkau davku tak za to obdobie vraj neplatis.

harper
14. nov 2011

@janap24 mne nevratili nic, ja som mesacne doplacala 24,6 a za oktober v novembri som to nejako vyratala a vyslo mi ze mam zaplatit priblizne okolo 8 eur, tak som aj len tolko zaplatila 🙂

janap24
14. nov 2011

@danka89 Kloktat si hrdlo ak ta pali so slanou vodou...na vykaslavanie je dobry cibulovy sirup.

harper
14. nov 2011

@janap24 ozaj, v tabulke nemam kde budes rodit 🙂

janap24
14. nov 2011

@harper Ja budem v Presove

harper
14. nov 2011

takze nove tabulky su na blogu, ak by si sa pre zmenu nudila Ty, @liat mozes to pozriet ci som nikoho nezabudla zvyraznit. Len spocitanie velmi nepomoze, lebo minimalne dve, ktore su v babatkovskej tabulke nie su v cakatelskej tabulke 😉
Ale musim povedat, ze toho cierneho je tam este teda dost.

harper
14. nov 2011

@janap24 dik, doplnila som

harper
14. nov 2011

a v babatkovskej tabulke som zacala zvyraznovat babatka, ktore sa narodili presne v termine 🙂 Zatial su az dve 🙂
Este by bolo mozno zaujimave spravit album (uz som ho tu niekde videla) vsetkych babatiek 😎 Ale do toho sa mi uz velmi nechce 😝

harper
14. nov 2011

no nic, idem porobit vsetky uhrady aby nas nechytili upomienky, keby nahodou som musela ist 🙂

janap24
14. nov 2011

@harper Ja Dakujem

anulicek
14. nov 2011

aj mne uz prisli peniazky zo socialky... a mam Unicreditbank.... 🙂

henrieta44
14. nov 2011

@harper posielanie peňazí závisí od konkrétnej pobočky soc.poisťovne, u nás vplácajú medzi 15 a 20 dňom v mesiaci, mne dnes prišli akurát tak len rodinné prídavnky z UPSR, a materskú čakám až tak okolo 20 teho. papier mi tiež zatiaľ neprišiel ale nad tým sa nevzrušujem aj rozhodnutie o výške PNky mi prišlo až po niekoľkých dňoch čo mi prišli peniaze. ink mne by mali vyplatiť PNku za 11 dní a potom materskú, na tej som od 11.oktobra, tak som zvedavá.

harper
14. nov 2011

@henrieta44 hej asi to tak bude, rodinne mi chodia az okolo 18. a materska asi bude chodit k tomu 14 alebo 15, celkom mi to tak vyhovuje, mm dostava vyplatu 8. a 15 nam strhavaju hypoteku, a takmer vsetky platby platievam az potom 15, takze je to ok 🙂

harper
14. nov 2011

no nic, idem vytiahnut z vane tu moju "potapku" ak ju nebude treba vysekat uz z ladu 😀 v sobotu sa totiz vecer len sprchovala, kedze bolo uz dost hodin ked isla spat a zmyslela si na to vcera vecer asi o pol desiatej, tak sa maca teraz 😀 😀

kaia
14. nov 2011

Mne rodinne prisli dnes a doteraz rodicovska chodila 16.-teho. Som zvedava, ako pride materska, zatial nic a ani papier s rozhodnutim 😒

janulkan
14. nov 2011

@danka89 skus zazvorovy caj s medom, pripadne teple mlieko s maslom a medom, celaskon, zvlhcit vzduch doma a vraj aj prechadzky na cerstvom vzduchu pomahaju 🙂

trinka
14. nov 2011

@harper dakujem 🙂 Isabel, 9.11. o 22:25, 3120 gr a 49 cm, porod prirodzene

trinka
14. nov 2011

@harper ja albumček urobím, ak mi dievčata poposielaju fotočky na mail ... ak bude zaujem, pravdaže ;)

monculik5
14. nov 2011

@22nikuska ahoj aj ja sa pripajam tiež som 2v1 🙂

janulkan
14. nov 2011

@trinka ja som za 😀

trinka
14. nov 2011

dievčatá, dakujem pekne za blahoželania. Trochu mam menej casu, lebo nam zacal kolobeh kojenie a odsavanie... zase mam mliecka na rozdávanie... 😔 bambulka je krásna, spinká a papá... dnes mi malu zobrala svagrina a manžel ju zoberie po ceste domov...
Inak vcera ma doma čakalo teda milé privítanie... 😠 mm sice zvladol postarať o Lili ale staroslivosť o domacnost 0 bodov... 😠 😠 😠 tak som si vcera ja poplakala a poupratovala... ale dnes sa to celkom da... sme tu same s Izinkou a keby svokor vonku nebuchal, tak by to bolo ideálne...
A co sa týka porodu, tak som mala asi 10 intenzívnych kontrakcií a potom mala doslova vyletela ...
o pol deviatej mi praskli vodu (už bola zelena, tak nakoniec bolo dobre, že sme necakali a isli) a este som s manželom chodila a predychavali asi pol hodinku v "obyvacke" a potom už len na stole... islo to velmi rýchlo, aj bolesti boli menšie, zaobisli sme sa bez Oxito. 😵 mm vravel, že som aj viac vladala, lebo som sa viac sťažovala ako pri Lili 😕 Porod bol fakt super- až na to šitie... božinku 20 min... vyšivala ma ako dečku... 😔 zvnutra som sa cela dotrhala, ale mlada doktorečka bola šikovná, lebo už rano som pri ranajkach sedela... teraz trochu stehy ťahaju, ale poctivo vetram, sprchujem a striekam chlorophylom, aby sme sa vyhli nešťastiu... takže tolko ja k porodu...
na izbe sme boli tri- priznam sa, že na druhý den som už bola psychicky na konci zo silami, ale sa uvolnil nadštandart, takže som si naozaj aspon dva dni oddýchla... 😵
Držim palce všetkým guličkám a prajem véééľa trpezlivosti, posledne dni su už na zabitie... 🤐

trinka
14. nov 2011

Inak moj mail: trinituska@gmail.com
a napiste aj nick z konika, meno babatka, datum porodu a miery
teším sa ! 😵 😵 😵

luppita
14. nov 2011

@woman04 ty mas aj poradnu v utorok? lebo mne len pasy nakazali, no uvidime, mozno aj poradnu urobia ked je stvrtok sviatok 🙂

neviem co to bola za noc, ale ako citam tak sme viacere buntosili, mne sa nedalo spat az do 3tej, naskor mi bola zima, potom horko, potom tlaky na konecnik a zase nieco....len som sa prevalovala z boka na bok ☹

karap
14. nov 2011

boze,som hotova 🙄 Konecne sedim.Rano skolka-domov.Ranajky,trosku sme sa so synom pohrali a zase na poradnu.Cestou nazad som vyzdvihla dceru [naobedovala sa v skolke,no spat tam neostala,lebo to by som musela zase o 2 hodiny kmitat nazad pre nu]Maly mi chodi spat okolo 12-tej,no kym sme sa dnes doteperili domov,kym sa najedol a kym zaspal,boli 2 hodiny.Chudatko,taky bol unaveny,ze ani zaspat sa mu nedalo.No konecne uz je ticho,hoci dcera nespi,len lezi.....
No a poradna?Vsetko ok,krcok prechodny na prst,no este tuhy,mala nieje este ani fixovana v porodnych cestach,takze je vysoko 😖 Vraj ako tretiacka je to u mna trochu ine ako u prvacky,ze teraz som ,,daleko od porodu,, a vecer mozem byt uz ,,rozdvojena,,
Lekar mi dal listok do porodnice,mam sa tam hlasit na ct-cko,ze cim skor,tym lepsie.Zaujimave.Mesiac ma nikto nevidel,nebolo treba a teraz ,,frisko utekat do porodnice,, No to urcite!Do stvrtka budem normalne fungovat [aj do skolky budem davat malu]no a v piatok teda pojdem konecne do nemocnice 😒 Vykend stravim uz u svokrovcov a pocitam,ze v pondelok si ma lekar ,,pozve,, na utorok na vyvolavacku.Takze nasa mala sa narodi asi 22.11
No mohla by sa ,,vypytat,, aj dnes 😎