icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

karap
18. nov 2011

moj porod:par minut pred polnocou sa zobudzam na ,,nieco horuce,, Co som sa pocikala?Postavim sa a odrazu je podo mnou liter vody 😀 Rychlo som vytiahla uterak,dala si ho medzi nohy a odcaptala na wc.Tam mi odtieklo este cca pol litra.Zobudila som muza,ze mi odtiekla voda.Bola som uplne kludna a zaroved prekvapena,lebo som ,,odtok vody,, este nezazila[zakazdym mi ju prepichli az pri porode]Chcela som pockat,kym mi zacnu bolesti.Ved naco sa budem ponahlat do porodnice,moze to trvat aj par hodin...No muz ma predvedcil,ze radsej nech si uz zavolam sanitku,vraj radsej skor,nez neskoro.Prisli behom 10minut[112 je rychla naozaj]Nalozili ma,vypisali sme cestou papiere,na prijme mi natocili ct-cko...Vobec som nemala bolesti,len take neprijemne tlaky do krizov.
Na vzdycharen som prisla cca o 1,10 [na prijme bola predo mnou mamicka v 6mt z bolestami zaludka,tak som ,,cakala,, kym pridem na rad]dostala som klizmu,dala si sprchu a lahla som si do postele [strasne sa mi chcelo spat]Kontrakcie sa mi zacali az po klizme,no boli strasne nepravidelne,cca kazdych 5-8minut.O 3,50 mi pichla sestricka injekciu,nech sa rozbehnem a poslala ma do sprchy,dat si horucu vodu na podbrusko a krize...No ta injekcia ma okamzite rozbehla,takze v sprche som uz mala take bolesti 😲 😢 Stonala som tam... 😀 4,05 [15 minut po zacati silnych kontrakcii]ma sestra pozrela,to uz som bola na tom fakt zle,strasne bolesti kazdych 30sekund...Ja som uz bola uplne otvorena!Takze v tych strasnych bolestiach precaptat cez 2 izby+chodbu,vyliezt na kozu,vylozit nohy do strmenov....a potom to uz vsetko islo mimo mna.Nic som nevnimala,telo si robilo co chcelo.Prehla som sa,zatlacila 3x a hlavicka bola vonku.Sestricka skrikla:pan doktor,rodime!,no ten ani nestacil dobehnut,aby ma nastrihol,takze som sa skaredo roztrhla [vonku mam 5 stehov a dnu 8,lebo sa mi vraj aj kus sliznice odtrhlo a mala som velku ranu]no a na dalsich 6 potlaceni vysla konecne mala cela.Porodit placentu a zasit ma.To zasivanie bol brutal,lebo som citila kazdy steh.No po 3 dnoch uz v pohode sedim,takze da sa 😉
Takze,ked na to spominam spatne,tak moj treti porod bol uplna malina 😎

zlamal.i
18. nov 2011

@hajatanufus tak to je na dobrej ceste verim ze dnes to bude 😉

zlamal.i
18. nov 2011

@karap tak super porod az na to roztrhnutie 😉 dufam ze manzel pocuva a pomaha 😠

dominka757
18. nov 2011

gratulujem vsetkym novym mamickam 😵 vela zdravicka a mliecka prajeeem 🙂

harper
18. nov 2011

baby a @lolinkamaminka uz porodila? som to tu nikde nepostrehla

kaia
18. nov 2011

@karap, klobuk dolu, ked si dokazala spontanne porodit taku obrovsku slecnu 😉. Gratulujem Ti este raz 😎

henrieta44
18. nov 2011

Ahojte kočky , ďakujem za gratulácie, takže pôrod zhrniem tak aký bol.....RÝCHLY, o 4tej mi doma začala odtekať plodová voda, bolesti žiadne, dala so si sprchu, vyfintila som sa 😀 😀 😀 a o 5:30 sme s mm išli do pôrodnice....v aute ma chytila prvá kontrakcia, trvala minútu, predýchala som ju , nasledovala ju Dalšie po 3 minutách a trvala minútu, o 6 sme prišli do pôrodnice, začali ma prijímať ,ale to mi začali už aj tlaky tak ma poslali na sálu, kde mi stihla dať sestrička akurá len pásy, a potom to boli už len strašne tlaky, no a princezná bola na svete o 6:18, lekár ju len prišiel chytiť a mňa zašiť 😀 , nestihli ma ani nastrihnúť tak som sa rotrhla po starej jazve, ale nevadí, trochu bolí, no zahojí sa.....chudáčisko manžel ani nestihol príjsť k pôrodu, poslali ho preparkovať auto na parkovisko a ked prišiel malá už bola na svete....takže takýto super rýchly pôrod sme mali my, teraz sa už vytešujeme, mala si aj krásne chytila prsníky, mliečko začína tak snáď to pôjde. ...prikladám ešte nejaké fotky a potom vás dočítam, čo sa za dnešný deň udialo....som strašne šťastná a malá je užasna

romi55
18. nov 2011

Ahojte. Hlasim sa z nemocnice. Dnes po 7 dnoch prenasanie ma hospitalizovali. Dva monitory za sebou plus ultrazvuk inac nic, uvidime co vymyslia zajtra. Prijmali nas asi 4 co prenasame. Drzte palce 🙂

janulkan
18. nov 2011

@henrieta44 krasna slecna 🙂 gratulujem
@karap to sitie si viem presne predstavit 🙂 ani ten porod nebol taky hrozny ako ked som kazdy steh citila a to mna stihli nastrihnut a aj tak som hadam dosita tak ako ty, takze sucitim 😉 plus mna k tomu strasne bolela kostrc, takze to sedenie nebola taka malina 😀

hajatanufus
18. nov 2011

@zlamal.i dakujem ale asi to dnes este stale nebude uz mi vsetko lezie na nervy ja uz fakt neviem ako vydrzim a ani pohyby cely den necitim avsak bojim sa ist do nemocky lebo neviem ci by ma neposlali domov a to by som sa nemala ako dostat tak pockam do rana ze co sa bude diat a ak zajtra nebudu pohyby tak uz tam pojdem hoci aj busom ☹ a este ma aj mala hneva zase cez den nespala a neda spat ani mne chcela som si trochu zdriemnut na gaucovke no pri nej sa neda ach keby to uz prislo ☹ jedine co robim kazdu chvilu beham na wc ☹ bolesti nemam len taky tlak na podbrusku alebo ked tak uplne slabe bolesti tak neviem ☹ a ty? este sa nechystas? tusim aj @janap asi uz porodila lebo ani vcera ani dnes tu nebola nejak je nas tu naozaj malo a ja s @dena som asi uz jedina po termine 🙂

hajatanufus
18. nov 2011

@henrieta44 este raz blahozelam krasna babulka 🙂 a super rychly porod 🙂

dena
18. nov 2011

@kaia naša Peťka už síce bola v noci aj bez mňa, ale teraz to akosi veľmi zle znáša, keď vie že mám ísť do nemocnice 😒 strašne nechce aby som tam išla, skoro každý večer si pri mne poplače ☹ tak uvidím ako to bude znášať, keď tam naozaj budem musieť byť...

zlamal.i
18. nov 2011

@henrieta44 bambulka je nadherna a ten porod asi si prekonala vsetky,lebo taky porod by chcela asi kazda 😉

zlamal.i
18. nov 2011

@hajatanufus ja cely den tlaky slabe bolesti a to je tak asi vsetko.som zvedava co ma caka v noci.dufam ze sa aspon vyspim ked zasa nic 😠

dena
18. nov 2011

@hajatanufus ja mám taký hustý hlienový výtok do hneda, až ružova a pohyby takmer žiadne, bolesti v podbrušku a ešte aj v krížoch ale podľa vyšetrení, na ktoré chodím každý deň je všetko v poriadku...

hajatanufus
18. nov 2011

@dena aspon vies ze ste v poriadku, no ja som uz dva tyzdne nebola na kontrole tak netusim ako to je ale tu sa nerobia pasy tu maju len take prenosne sondy a tym pocuvaju srdiecko inak meraju len tlak a kontroluju moc ale tlak mam v poho ten si sledujem doma sama teda mala mi ho meria ona je moja osobna sestricka 🙂
@zlamal.i no ja mam len taky ciry hlien a v nom trolinku krvi jasnocervenej ☹ snad sa nam to uz zajtra rozbehne vsetkym trom lebo to cakanie je na nervy

disala
18. nov 2011

Ahojte,aj ja som už doma z pôrodnice.V nedeľu sa nám narodila Olívia 3650g,53cm.Strašne som rada že to mám za sebou. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

dominka757
18. nov 2011

co som tu ostala uz sama? 😀

zvedava17p
18. nov 2011

@dominka757 nezostala 😉

Maminky gratulujem 🙂

lenka1108
18. nov 2011

konecne mam cas hodit vam par foto naseho milacika Benna 😉

lianka7
18. nov 2011

@dominka757 Aj ja som tu 😀

stefie
18. nov 2011

@janulkan ahoj, citam, co tu jes, pijes.. cokolada sa nemoze? preco? citrusy zakazali, aj mne, ale to som si pamatala uz od prvej, med som jedla tiez... ozaj, ako posobi ten caj pre kojace? ja som citala, ze to obsahuje medovku /ta je na celkove ukludnenie organizmu/, zihlavu /precistenie hlavne mocovych ciest/, fenikel, aniz a kmin/ to je na vyprdkanie detickam dobre/ a jastrabinu lekarsku, tu neviem na co je dobra, ale neviem, co z toho by malo produkovat viac mliecka.. preto s kupou caju este vaham...
ja pijem vsetky ovocne caje a z bylinkovych akurat harmancek sipky, a zihlavu, ostatne caje nemusim..

lianka7
18. nov 2011

@henrieta44
@lenka1108 Krasne babatka,jooooj baby ako vam uprimne zavidim-aj ja uz chcem ten vonavy uzlicek doma 😉

stefie
18. nov 2011

@kukina79 juuuj aj mne vysli hemoroidy, nikdy som to nemala, ale teraz pri porode som si vytlacila, veru, strasny des, bolest 😒 ja som sa aj bala ist na velku, dva dni som nebola od strachu a potom som plakala asi tak, ako ked som uz tlacila pred porodm veru 😢 😢 a kedze kojim, nemozem nic, len faktu mast a dubovu koru /na kupel/ ale to som si ani nestihla davat, le tu mast a veru za tri dni mi pomohla... ale tiez ani sediet ani chodit, ani nic...a teraz skac okolo odvoch deti... pfuuu..

liat
18. nov 2011

vsetky uz porodili :(

dominka757
18. nov 2011

@lianka7 konecne sa to tu nejako rozbehlo 😀

petraslov
18. nov 2011

@henrieta44 ježiš Heni, aký malý chutný chrobáčik, celý Filipko, ako keby som jeho videla, keď sa narodil.... a vlastne aj teraz sa veľmi podobajú.... no vidno, že sú súrodenci, a že Viktorka nie je od poštára 😀

monculik5
18. nov 2011

ahojte babule prosim vas poradte ☹ mam kontrakcie už asi od pol šiestej a neviem čo či mam ist do nemocky alebo nie ked začali tak som bola akurad v poradni som mu to povedala a že ked to bude častejšie alebo odtečie plodova voda tak mam ist a ešte povedal že som otvorena a až tak vygulil oči že nooo možno to bude aj dnes prosim vas ako sa meraju tie kontrakcie ja som uplny debo a neviem čo a ako

hajatanufus
18. nov 2011

@disala blahozelam a prajem vela zdravicka a mliecka

hajatanufus
18. nov 2011

@lenka1108 kraaaaaaaaaaaaaaaasny 🙂