Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@stefie no tak to ano pocitac nie je velmi vhodny pre deti a pri telke ti tiez nevydrzi?tak asi treba surovo vypnut pc a vysvetlit jej ze to pre nu nie je velmi vhodna zabava 🙂
ahojte maminky a čakateľky 🙂
nestíham vás čitať tak všetkým mamičkám gratulujem!!! a čakateľky... užívajte si bábo kým je ešte v brušku 😀
mám kus čas tak sa vám postažujem.... už tri týždne sa trápim so šitím ☹ hnisať mi to už nehnisá (klop klop) stehy mi vypadali ale prasklo mi to tak mi to krváca a hrozne štípe 😢 budem musieť isť znova za dokim... najhoršie na tom je, že nemôžem malého držať na rukách lebo ma to boli ☹ ani kojiť už nekojím... ☹
kojila som po ležiačky lebo som si nevedela dlho sadnúť... malý sa stále nahltal vzduchu a bolelo ho bruško tak som začala odsávať a podávať mu mliečko z fľašky... bruško už neboli (klop klop) ale bolo ho málo a dosť riedke tak sme začali dokrmovať... moje mliečko ho nezasítilo a bol stále hladný tak sme museli kúpiť nutrilon... ako ho papá tak moje mliečko vygrcká... tak ho nebudem trápiť ked mu je zle ☹ brala som aj antibiotika a večer som bola mimo tak muž vstáva ku malému a robí mu papať 🙂
už chcem mať pokoj a konečne sa starať o malého ☹ lebo fakt nevládzem...som unavená od tej bolesti...
@majoslava, neboj, chce to cas a zahoji sa to 🙂. Ja som mala obrovske problemy, plus som v nemocnici chytila este aj 'zlateho stafilokola', stehy sa mi rozpadli a vyzeralo to tak, ze ma hospitalizuju a zasiju pod narkozou opat 😝 . Nastastie sa tak nestalo, ale musim povedat, ze dodnes to nemam uplne fit 😒.
Ani sa tak nebojim porodu ako toho, co bude nasledovat potom 😝. Snad teraz bude regeneracia rychlejsia a s mensimi problemamy 😉.
Co sa tyka kojenia, tak ajked je to urcite najlepsie, tak svet sa nezruti, ked kojit nebudes. My sme boli s bratom kojeni tyzden a sme zdravi a celkom k svetu 😀.
Drzim palce, nech si uz zacnes chvile s malym uzivat 😎
@kaia Ďakujem 🙂
ja sa bojím toho že ma budú znova šiť ☹ otvoril sa mi zatiaľ len jeden steh ale dosť to boli... a nechce sa to hojiť ☹ a nechcem sa dať znovu rozpárať a zašiť ☹
moj muž chce aby som kojila že to mliečko obsahuje veľa vitamínov... ale nebudem trápiť drobca... len sa ho neviem zbaviť a odsávať stále to mi zaberie toľko času...
@majoslava, bola si u lekara? Ja ked som zistila, ze mi to hnisa, tak som isla a potom som k nemu chodila ako na klavir, kym som sa nezbavila zapalu (brala som tiez antibiotika). Mne sa to rozpadlo kvalitne, takze jedneho stehu by som sa tak nebala 😉.
Nas Artas mal velmi silne koliky, ale na umele som nepresla. Skor som riesila, ake kvapky mu zaberu 😎. Inak, to sa za 2-3 mesiace ukludni a brusko prestane boliet 😎
@kaia bola som pred týždnom s tým že mi to hnisá... a v stredu som zistila že mi to prasklo... tak chcem isť tento týžden za ním... on mi to tak nenechá a viem že bude trvať na tom aby som si to dala znova zašiť...
my sme tiež skúšali kvalpy aj homeopatiká ale zvracká od nich a nechcem mu dávať kvapky.. aj kremiky na bruško máme a nič nepomáhalo... iba ked som prestala kojiť a podávala som mliečko s fľašky... keby som nemala také riedke a zasítilo by ho tak by som nedokrmovala... vypije 100 - 120ml a ja neodsajem toľko každé 2-3 hod. davala by som mu aj moje ale neviem či ho môžem zahusovať napr. nutrilonom....
@majoslava, mne vtedy lekar povedal, ze sa to ambulantne sit neda, musim sa nechat hospitalizovat a to bez maleho 😝. Tak som mu vysvetlila, ze to nepojde, radsej to chcem mat rozpadnute, s cim zase nesuhlasim on. Ale dal mi nejaku hustu cervenu vodicku (nazov si nepamatam) a celkom sa to scelilo, tak od sitia ustupil (nastastie) 😉.
Co sa tyka toho kojenia a pridavania nutrilonu, tak to neviem poradit. Mozno je to aj zlou technikou pitia, mozno sa maly nahlce vzduchu a ten mu sposobuje problemy. Predsa len flaska je jednoduchsia...
Kazdopadne drzim palce a skus sa s niekym ohladom toho kojenia poradit (napr. laktacna poradkyna).
@anicka87 mam...ale čo mam robiť, nemožem mať depresiu z toho už teraz 😔
Ahojte,tak ja hlásim,že som ešte celá,síce kontrakcie boli celý večer pravidelné,ale tak strach,že by som mala len zbytočne ležať v nemocke ma odradil ešte ísť,tie bolesti neboli až také hrozné,i keď pravidelné,v noci prešli a teraz mi nič nie je ☹ Poobede mám poradňu,tak som mooooc zvedavá,aký je náš stav,či mám ešte šancu dostať môj najkrajší darček k narodeninám 😉
@karap mala je aka baculka, krasna 🙂)))
@dominika_sk ja som mala dnes tiez uzasnu noc.Od 22,15 do 2,40 bola mala skoro stale hore.Cecek,polozit,rev,dudel,cecek,polozit,rev,dudel a stale dookola 😖 Uz som mala chut vyhodit ju von oknom 😠
Nakoniec som prisla na to,ze jej je asi teplo,lebo mala body,dupky a bola v zavinovacke....Ked som ju nechala len v body a ponozkach+zavinovacke,tak po najedeni zaspala [o 3,15 a spala az do 7,20....zase sa najedla a spi odvtedy.....Takze skusat vsetko mozne...Neboj,je nas viac takych co nevedia,co robit z deckom......
Kočky moje, celý víkend som tu nebola, lebo ma zmohli teploty... upchala sa mi nejaka žlaza na prsníku... potom na druhom, konečne som den bez teploty... 😔
Ahojte neviem ci to maju aj vase deticky alebo som tu jedina ☹ mala ma stale zalepene ocka po prebudeni,plno karpiniek.Davam jej oftalmoseptonex do ociek ale zaberie len na chvilu.Mala to aj starsia dcerka a nakoniec to dopadlo tak ze jej museli preplachovat slzne kanaliky.Tak velmi sa chcem vyhnut ocnemu,ale asi to nehrozi 😒
baby poradte mi... ked si odsajem mliecko, tak ako sa to skladuje? po kazdom odsati dat do teglika zamrazit? ci toho nazberat viac a az potom zamrazit?
@afra mozes zbierat maximalne z jedenho dna mliecko, nechat v chladnicke (max 24h) a potom zmrazit..vraj by malo byt na samostatnej policke v mraznicke..odmrazovat potom postupne v chladnicke a minut do 24h po rozmrazeni..dufam ze mam spravne info 😉
krasny drobcek 🙂 uzivaj si klud kym mozes 😀
@kaia aj mnňa bolí jazva po sekcii ešte viac ako v nemocnici...ešte som nebola u lekára bo malá vyždaduje pozornosť tým že má koliky a reflux,ani neviem kedy tam zájdem...myslíš že by mohlo ísť o zápal?je to taká bodavá bolesť,mám to v okolí zdurené,červené,precitlivené a potom necitlivé. ☹ Musím čakať do zajtra na mm,kým sa dostanem k lekárovi,nech postráži malú 😖 ☹
@karap ja som nakoniec zistila, že maly asi len vyžadoval pozornosť, lebo sme ho okupkali, prebalila a nakojila som ho a konečne o 23,30 zaspal a zobudil sa 04,20 😕 . ja som sa zobudila už pred štvrtou, zvyknuta že vstava a on si spal 😀 jedine čo ma se*e je, že keď ho kojim takto nadranom, vždy pri tom zaspime obidvaja a potom ho prenašam, on sa preberie 🙄 potom keď pyta jesť spi na prsniku, lebo v noci sa mu to vždy podari. a dalšie kojenie vyzera tak, že chhvilu pije, potom zaspi, ja ho stale budim, vyťahujem pomaly bradavku, keď sa prebudi musim mu ju zase dať do ust, lebo si pcha obidve ruky do ust a tak stale dookola kym nema dosť-kojiť, budiť, vyťahovať bradavku, a zas kojiť....a navyše v žiadnom pripade ho nechcem nechať naučiť sa spavať s nami v posteli. 😠 😠 😠
@tasiko viem o com hovoris, my uz od nemocnice sme stale obgrckany, ja uz sa ani nesnazim prezliekat, aj tak potom obgrcka aj ciste, davam mu plienku a tiez ich mam po byte asi 10, v kazdom kute nejaka 😀 no co nejako bolo, nejako bude, len nech priberaju pekne, vecicky zvladneme 🙂
tak mam po poradni...zajtra mam nastup do nemocnice uvidime ci ma neposlu domov... 😉
Ahojte baby, gratulujem vsetkym mamickam novym, vobec sem nestiham chodit. Maly mi zabera cele dopoludnie, potom prechadzka a poobede ked na chvilku zaspi tak som rada, ze som...
My mame problem-nechce si maly grgnut a uz sa nam stalo aj vcera aj dnes, ze sa pozvrackal potom. Nahlce sa, potom si neodgrgne a ked je toho vela-zvracka...ach jaj, trapi ma to. V noci nam pekne spinka (klopem), ale aj cez den je zlatucky okalik nas. Dnes mame poradnu, tak sme dufam nieco od tyzdna pribrali 🙂
Inak sa mame fajn, je krasny anjelik nas, je to nase vsetko.
Cela domacnost ide teraz bokom, ja som este ani nevarila co som doma z porodnice, funguje len moj manzel. Vcera vecer som akurat zehlila, ked maly kus zaspal...aj to len rychlo, rychlo. Ale dnes uz mame 3 tyzdne, tak sme uz naozaj velki 😀

@dominika_sk a nemas z toho stres ze ci to sama zvladnes? ja strasny 😒